Минулого року відпочивала з дитиною в Затоці ...Міні-готельчик, перша лінія, до моря 1 хв. Вартість житла 1000 грн/доба. На місці виявилось, що балкон спільний на 3 номера, а літня кухня - це електрочайник на 3 номера :). Вода в морі була холодна, навіть коли не було дощу (їздила в середині липня). Обідали в кафешках (знайшли оптимальні ціна-якість). А потім приїхали одеські пацанчики на старому бмв на польських бляхах, поселились на першому поверсі і понєслось... владімірскій централ серед ночі під вікнами готелю, діскатєка під вікнами.... власникові готельчику то все було [цензура]
Висновок: приїхала у львів і зразу здала документи на паспорти. Найближчими роками не планую відпочивати на українському чорному морі. Сервіс відсутній, ціни високі.
Цього року вирішила відпочивати в Болгарії. Вибрала Поморіє, стару частину міста. Знайшла житло через якийсь мамський сайт, де була посилання на сайт з цим гостьовим будиночком. Почала переписуватись з господарями. За 14 днів проживання на двох вийшло 300 євро. В кожному номері своя кухня, туалет, душ... все працює.
Добирались до Болгарії автобусом - не так страшно і тяжко, як виглядало спочатку. Син (10 років) нормально переніс дорогу. Можна, звичайно, було й літаком летіти. Але я вибрала автобус (110 євро на двох у дві сторони), а на зекономлені кошти ми з малим зїздили на екскурсію в Стамбул.
Що стосується самого сервісу: господарі виїхали машиною до автобуса, щоб я не перлась з речами по спеці. Також вони були готові приїхати в аеропорт в Бургас, якщо би я прилетіла літаком. Коли мали вже повертатись у Львів, то також господарі відвезли до автобуса. ( в Затоці господарям навіть не прийшла думка).
Харчування: зранку, перед пляжем, канапки+чай-кава-йогурт. в обід якісь фрукти, потім якась каша-картопля-салат. вечеря, після пляжу, якась кафешка, потім морозиво, палачинки на набережній. Не бачу жодних проблем у приготуванні хавчика самому.
Море: всі 14 днів було тепле зранку і ввечері (температура води 25 і більше). навіть якщо впав дощ, то всеодно можна купатись. Течії нема, пляж вибрали ракушковий, вода чиста. Водорослі були, як правило, після обіду, але це не впливало на якість купання. Пляж був невеличкий, місце завжди було. Набережна впорядкована, безпечна, чиста.
Незважаючи на велику кількість росіян і російськомовних, я жодного разу не почула блатного шансону ні на пляжі, ні з вікон машин і т.д.
Найбільше вночі шуміли хіба чайки. :)
Ще один висновок: Болгарія 14 днів по ціні обійшлась тільки трошки дорожче, ніж минулого року Затока за 112 днів. Сервіс не порівняти.
П.П.С. можливо,то мені не пощастило з господарями в Затоці.