Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

GPS навігатор & "радар" ДАІ
Nick_
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
GPS навігатор & "радар" ДАІ

Повідомлення Nick_ » Нед, 24 серпня 2008, 21:18

Всім привіт!
Сьогодні 24 серпня прийшлось стикнутись з такою ситуацією.

Проїжаючи населений пункт смт.Івано Франкове Яворівський р-н в якому встановлене обмеження швидкості 40 км.\год. Мене зупинили за перевищення швидкості працівники ДАІ. Показали покази прибора на якому була показана цифра 63 км.\год. - результат порушив! Але тут одне но!? А саме! В моєму автомобілі в цей час був включений GPS навігатор ASUS P550 який завжди попереджає голосовими підказками про перевищення швидкості в населеному пункті (в даному випадку 60 км.\год.). Але такого не було! Покази відповідали 55 км.\год. і не більше, а тут різниця 8 км.\год. Відповідно напрошується питання? Хто правий? Радар & GPS навігатор? Всі кажуть GPS. То як? Чи не намахують нас ДАІ ? Все таки GPS.
Пояснював їм довго і нудно, що їхав я по показам прибора, але вони вперто вказували на те, що мій апарат помиляється мотивуючи це тим що може колеса не того R-діаметра і так далі (далекі короче в техніці). Хоча тикали що во який точний у нас.
Вперто вважаю, що покази радару вони не обнулюють і показують ці покази кожному водієві які на їх роздум ніби то більш менш їхали швидко. Наполегливо мотивують, що у них там годинник який і фіксує цифри. Але питання таке згідно якого такого точного часу він той годинник у них виставлений (куранти в Київі, радіо Люкс, атомний годинник)? У них 11-30 год. у мене 11-34 год. От таке от.
Я не кажу, що я святий, але тут такі справи...

Ну і ще одна курйозна річ! В пятницю 22 серпня в м.Новояворівську дорожні служби порозмальовували центральні дороги нашого провінційного містечка прямо як на крутих автобамах - такого наше місто ще не бачило! Центр двойна сплошна і два ряди руху (хоча той крайній завжди занятий автомобілями які поставлені для стоянки). Висновок робоча полоса тільки одна. Двійна суцільна - не обжинеш - порушення. Заїхати в торговий центр чи на роботу тепер треба пертися 300 метрів щоб розвернутись (не зробили приривистої) - хоча біля міської ради подумали про це! Зупинка в центрі де зупиняються автобуси\маршрутки які вічно займають крайній ряд (немає "кишені") і навіть бува враховуючи свої габарити займають і другий ряд - при проїзді напрошується порушення так як приходиться перетинати ту двойну суцільну. Короче хто це придумав? Кому це потрібно? Не розумію... Багато спірних ситуацій.
Краще б дороги поробили! А то стільки краски і бабла пішло...
Востаннє редагувалось Нед, 24 серпня 2008, 21:28 користувачем Nick_, всього редагувалось 1 раз.

C#@O$
Тюнінг клуб
Ім'я:Ігорко
Контактна інформація:

Re: GPRS навігатор & "радар" ДАІ

Повідомлення C#@O$ » Нед, 24 серпня 2008, 21:20

General Packet Radio Service — пакетная радиосвязь общего пользования
GPS - Global Positioning System

Nick_

Повідомлення Nick_ » Нед, 24 серпня 2008, 21:44

Соррі! :oops

Все таки GPS - Global Positioning System

Дякую за виправлення, а то чось заклинуло мене з тим словом... :p

Jarevych
Тюнінг клуб
Ім'я:Ярік
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 82 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Jarevych » Нед, 24 серпня 2008, 22:00

Nick_, Знач так:
Nick_ писав:показана цифра 63 км.\год
Nick_ писав: У них 11-30 год. у мене 11-34 год
по-перше
тре було попросити щоб вони обнулили і наново при тобі показали той годинник по якому ці покази
память радара може зберігати тільки декілька хвилин, і то це ще тре настроювати
по-друге
тре було попросити в них сертифікат на це радар і подивитись чи він відповідає моделі яку тобі предявили
заодно і подивитись в сертифікаті параметри збереження
по-третє
ЖПС- то така штука яка рахує швидкість математично за формулою за 3-тій клас, відповідно і похибка можлива до 20 км, але то все залежить як ти настроїш
Nick_ писав:який завжди попереджає голосовими підказками про перевищення швидкості в населеному пункті
можливий варіант що знак "40" встановили недавно, а ЖПС навігація застаріла і відповідно не бачить цього порушення
;)
Машина не жінка , помилок не пробачає

Denja
Тюнінг клуб
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Denja » Нед, 24 серпня 2008, 22:30

Jarevych писав:ЖПС- то така штука яка рахує швидкість математично за формулою за 3-тій клас, відповідно і похибка можлива до 20 км, але то все залежить як ти настроїш
1. Принципово неправдива інфа.
2. Точність залежить від навігаційного типу.
Перш ніж ставити тупі питання людям, задай їх ґуґлу...

Nick_

Повідомлення Nick_ » Нед, 24 серпня 2008, 22:42

Jarevych писав:по-першетре було попросити щоб вони обнулили і наново при тобі показали той годинник по якому ці показипамять радара може зберігати тільки декілька хвилин, і то це ще тре настроювати
Не факт! Що це буде фактом точності так як за 1 хв. стільки транспорту проскакує, що цього буде достатньо.
Пі.Сі. Він побіг далі стріляти... І когось там зупинив з дорученням в наслідок чого почались конкретні розборки...
Jarevych писав:по-другетре було попросити в них сертифікат на це радар і подивитись чи він відповідає моделі яку тобі предявилизаодно і подивитись в сертифікаті параметри збереження
Папір у них був.
Jarevych писав:ЖПС- то така штука яка рахує швидкість математично за формулою за 3-тій клас, відповідно і похибка можлива до 20 км, але то все залежить як ти настроїш
А їхня штука тоді як? Не математично, а філософськи чи може на шестернях?
Як же тоді авіація та морські перевезення - літають і плавають з похибками?
І нічого там настроювати не треба - паше з заводу. Бо була б похибка то взагалі вся система тоді глючила і мала б шалені похибки.
Всі твердо стверджують в цьому форумі і інші джерела що GPS система точна!
Jarevych писав:можливий варіант що знак "40" встановили недавно, а ЖПС навігація застаріла і відповідно не бачить цього порушення

Ви напевне не знайомі з принципом роботи системи! Ваш висновок немає відношення до обновлень! Пристрій працює як цифровий спідометр\висотомір\виначник координат, а карта це лишень оболочка для людини.

GPS навігатор отримує дані з декількох супутників як знаходяться на геостаціонарній орбіті. І ніяк не за інформацією з карти чи внесених оновлень.

Что такое и как работает GPS навигатор?
GPS навигатор - это приемник и компьютер в одном корпусе. Приемник принимает сигналы, передаваемые спутниками находящимися на орбите, а компьютер расшифровывает сигнал и определяет местоположение приемника. GPS разработана и запущена американскими военными взамен навигационной системы TRANSIT. Первый спутник был запущен в 1977 году. До 1983 года система использовалась только военными.

Jarevych
Тюнінг клуб
Контактна інформація:

Повідомлення Jarevych » Нед, 24 серпня 2008, 23:25

Denja писав:1. Принципово неправдива інфа.2. Точність залежить від навігаційного типу.
Добре, тоді поясни шо ж тут неправдивого?
Nick_ писав:Папір у них був.
папір може бути, але він може і не співпадати з тою моделлю якою вони стріляли
Nick_ писав:А їхня штука тоді як? Не математично, а філософськи чи може на шестернях?Як же тоді авіація та морські перевезення - літають і плавають з похибками? І нічого там настроювати не треба - паше з заводу. Бо була б похибка то взагалі вся система тоді глючила і мала б шалені похибки.Всі твердо стверджують в цьому форумі і інші джерела що GPS система точна!
Я і не спорю шо вона не точна
просто в налаштуваннях є деякі параметри точності і в залежності від того яку чутливість ти настроїш з такою частотою і будуть тобі обновлюватись дані на екрані, відповідно ти міг побачити 60 а за секунду воно обновило і показало точніше
А як працюють їх радари то вже інша справа, і мені на то якось чесно кажучи [цензура]** :D

Andriy01
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення Andriy01 » Нед, 24 серпня 2008, 23:35

Десь чув про аналогічний випадок, що людина судилась з працівниками ДАЇ (gps навігатор проти "фари") і виграла справу.
Показали покази прибора на якому була показана цифра 63 км.\год.
А де метрологічний документ, який вказує похибку їх "фари"? Що, як похибка їх пристрою +-5 км? Ти міг їхати не 63 км/год а 57 км/год. - порушення не було.

Як вирішилась ситуація? Протокол таки не складали?

*Lesyk*
Тюнінг клуб
Ім'я:Олександр
Подякували: 2 рази
Контактна інформація:

Повідомлення *Lesyk* » Нед, 24 серпня 2008, 23:56

Andriy01 писав:А де метрологічний документ, який вказує похибку їх "фари"? Що, як похибка їх пристрою +-5 км? Ти міг їхати не 63 км/год а 57 км/год. - порушення не було.
В документах на фару вказується похибка,колись з таким стикались , що порушення було на 1 км, похиба в документах так само +-1км. , вот і відпустив.

Nick_

Повідомлення Nick_ » Нед, 24 серпня 2008, 23:59

2 Andriy01

Протокол все таки склали. :angry
Будемо судитись - судова система мені знайома по знайомим. :) Да і ціла машина свідків. Протокол не підписую. Ставлю всюди ручкою зіг-заги. Взятки принципово не даю!

Витяг :
Згідно КУпАП ст. 122.
Перевищення водіями транспортних засобів швидкості руху, невиконання сигналів регулювання дорожнього руху, порушення правил перевезення людей та інших правил дорожнього руху.

Перевищення водіями транспортних засобів встановлених
обмежень швидкості руху більш як на 20 кілометрів на годину
,
проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника,
порушення правил обгону і зустрічного роз'їзду, проїзду
перехресть, зупинок транспортних засобів загального користування,
початку руху, зміни напрямку руху, проїзду спеціальних
транспортних засобів -
тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від 0,5
до одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.
Отже попередження. :angel

Може б і не був такий шум з моєї сторони по даному факту (стаття то рядова), але про такий конкретний випадок мають знати всі! Відповідно обговорити тут в форумі.

Denja
Тюнінг клуб
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Denja » Пон, 25 серпня 2008, 00:10

Попробуй покористуйся, потім сам зрозумієш. На СС3 досить точно все розраховується, тому нетреба...
П.С. Тим псам всеодно нічого недокажеш, нащо тут спорити...
Перш ніж ставити тупі питання людям, задай їх ґуґлу...

Andriy01

Повідомлення Andriy01 » Пон, 25 серпня 2008, 00:19

Показали покази прибора на якому була показана цифра 63 км.\год......У них 11-30 год. у мене 11-34 год
В Івано-Франковому не дуже живий рух, але за 4 хвилини там могло проїхати приблизно 12 машин. Як ДАЇ-шники можуть довести, що покази "Фари" саме твої, а не однієї з тих 12-ти машин?

Nick_

Повідомлення Nick_ » Пон, 25 серпня 2008, 00:23

Denja писав: На СС3...
Що це ? Цікаве скорочення.

Я не намагаюсь щось оспорити. Це само собою безсмислено, але такі речі... Такий факт повинен бути обговорений.

Пі.Сі. 2020 рік Івано Франкове ДАІ з GPS+ навігаторами стоять... :D

Nick_

Re: GPS навігатор & "радар" ДАІ

Повідомлення Nick_ » Пон, 25 серпня 2008, 00:27

Andriy01 писав:В Івано-Франковому не дуже живий рух, але за 4 хвилини там могло проїхати приблизно 12 машин. Як ДАЇ-шники можуть довести, що покази "Фари" саме твої, а не однієї з тих 12-ти машин?
Не дуже живий рух ? Ви щось путаєте! Досить насичена автомобілями автомагістраль. За 1 хв. може проїхати 12 машин.
От я якраз і хочу це також обговорити. Получається нонсенс. Хто правий? Правовий тупік? Як доказати що я це не я, а інший водій який 2-і секунди тому поїхав давши на лапу 20 гривасів (тим самим зекономив цінні секунди).

Breaker

Повідомлення Breaker » Пон, 25 серпня 2008, 01:10

Nick_ писав:Як доказати що я це не я, а інший водій який 2-і секунди тому поїхав давши на лапу 20 гривасів
ти не забов'язаний оправдовуватись, якщо ще толком не довели що ти винний... на суд сильно не розраховуй, бо якшо не маєш знайомих, то тебе і слухати не будуть - штраф...
І взагалі, невже спідометр в тебе не працює? Я звичайно розумію що навігатор прикольна річ, але все ж таки і спідометр є, можеш по ньому орієнтуватись, вроді і зручніше (хоча не такий точний, але зручніший - ІМХО). Ну і порушвати правила теж не хорошо!!! І відповідь "мій гпс не сказав про знак" звучить дуже не доречно)))
Щасливої дороги і поменше пригод з ДАІ :)

Nick_

Повідомлення Nick_ » Пон, 25 серпня 2008, 08:15

Breaker писав:ти не забов'язаний оправдовуватись, якщо ще толком не довели що ти винний...
Чому - це я не повинен у своєму житті відстоювати своє право!? Давайте на все будемо закривати очі і нехай собі що хочеться те і робиться.
Breaker писав:на суд сильно не розраховуй, бо якшо не маєш знайомих, то тебе і слухати не будуть - штраф...

Для чого так зразу - штраф. Для початку попередження. Читаємо відповідну статтю Адмін. Кодекса ;)
Breaker писав:І взагалі, невже спідометр в тебе не працює?
Ти мене за кого сприймаєш!? %) Спідометр (стоїть панель OPEl і відповідно задіяний спідометр від донора) у мене якраз працює і досить точно так як співставляв з показами двох GPS пристроїв.
Breaker писав:Я звичайно розумію що навігатор прикольна річ, але все ж таки і спідометр є, можеш по ньому орієнтуватись, вроді і зручніше (хоча не такий точний, але зручніший - ІМХО)
Спідометр може мати похибку від того що R колес інший (дивимось R13 R14 R15), або шестерня буксує - механіка однако і колеса не докачані чи перекачані. ;)
Breaker писав:Ну і порушвати правила теж не хорошо!!!
Я відстаюю свою точку бачення ситуації і факту події і згідно ст.122 ч.1 КУпАП я вважаю що не порушив правила так як їхав 55км.\год.!
Перевищення водіями транспортних засобів встановлених
обмежень швидкості руху більш як на 20 кілометрів на годину

Breaker писав:Щасливої дороги і поменше пригод з ДАІ
Дякую! :)
А то чомусь вони мене останнім часом дуже полюбили. І то так цікаво? Їздиш швидко і агресивно не бачиш ДАІ-шників, а як тільки починаєш вести помірну їзду то можуть зупинити (наприклад минулого тижня в Рясному домахались що пив спиртне хоча в горлі не було ні капельки - казали дути в трубку - сказав що не буду і їдемо на експертизу, в результаті побачили що клієнт не ламається відпустили). :|

Andriy01

Повідомлення Andriy01 » Пон, 25 серпня 2008, 10:42

Якби зі мною таке сталось, то в протоколі я б написав, що їхав 35 км/год., навіть, якщо б реально їхав 65 км/год.
І свідки у авто це б підтвердили.
Нехай доводять протилежне.

Аналогічно поступав би з проїздом на жовте світло. Писав би, що їхав на зелене. Ну хай спробують довести, що це не так.

Думаю, що доказової бази у них буде замало.

Jarevych
Тюнінг клуб
Контактна інформація:

Повідомлення Jarevych » Пон, 25 серпня 2008, 11:10

Denja, я знаю як працюэ жпс, просто э в настройках така функцiя як точнысть, i вiдповiдно вiд того i залежить наскiльки швидко i точно будуть обновлюватись i вiдображатись данi ;)

Andriy01

Повідомлення Andriy01 » Пон, 25 серпня 2008, 11:14

Я недавно їхав по gps-навігатору, то там, де воно казало, що до найближчого повороту 300 метрів, було 50 метрів.

Breaker

Повідомлення Breaker » Пон, 25 серпня 2008, 13:32

Nick_ писав:Для чого так зразу - штраф. Для початку попередження. Читаємо відповідну статтю Адмін. Кодекса
коли в мене забрали права, я теж вичитав всі статті і знав що я правий і т.д., але коли я прийшов в суд, розповів все з підтвердженням відповідних статей суддя вислухав то всьо, навіть сказав написати свої пояснення на листочку, потім він їх розумно прочитав... і через кілька секунд сказав заплатити штраф і написав що я признався в своїй вині, я афігєл, на моє невдоволення, він сказав що я маю право на апеляцію і т.д.... Але мене то вже всьо схарило, мені було тоді легше заплатити тих 68грн... ніколи того не забуду... від того дня різко змінив тактику розмови з ДАІшніками...

Висновок: в суді [цензура] на ту статтю, і там є вибір або попередження або штраф, не задумуючись тобі випишуть штраф...

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей