Обговорення елементів тюнінгу автомобілів

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Чіп Тюнінг двигунів Шкода
uranium
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Чіп Тюнінг двигунів Шкода

Повідомлення uranium » Чет, 21 серпня 2008, 10:16

Цікавить, чи є така послуга у Львові?
Пробігало тут, що приїжджали хлопці з апаратурою. Чи будуть в них ще "наїзди"?
Якщо хтось робив, поділіться враженнями, як результат? Чи задоволені?

Yelik
Стать:чоловік
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 24 рази
Контактна інформація:

Re: Чіп Тюнінг двигунів Шкода

Повідомлення Yelik » Чет, 21 серпня 2008, 10:41

uranium писав:Якщо хтось робив, поділіться враженнями, як результат? Чи задоволені?
Мало хто робив, крім того на твій 1.6 102к.с., то мало що дасть...
volleyball.lviv.ua/blog/

romario
Контактна інформація:

Повідомлення romario » Чет, 21 серпня 2008, 23:42

Шановни Ураніум, на стоці чіп робити НЕ потрібно, будуть серйозні доробки по двигуну- тоді будеш кричати 8)

uranium

Повідомлення uranium » П'ят, 22 серпня 2008, 08:33

romario писав:Шановни Ураніум, на стоці чіп робити НЕ потрібно, будуть серйозні доробки по двигуну- тоді будеш кричати 8)
Можеш пояснити більш детально думку? Що значить на стоці, і що значить "будуть серйозні доробки по двигуну", і чому буду кричати?
Дякую.

Topol
Ім'я:Комісар Катані

Повідомлення Topol » П'ят, 22 серпня 2008, 10:53

uranium писав:
romario писав:Шановни Ураніум, на стоці чіп робити НЕ потрібно, будуть серйозні доробки по двигуну- тоді будеш кричати 8)
Можеш пояснити більш детально думку? Що значить на стоці, і що значить "будуть серйозні доробки по двигуну", і чому буду кричати?
Дякую.
Сток - то означає що твій двигун "такий як на заводі" без додаткових прибамбасів або third party вдосконалень і т.д. Чіповка атмосферного двигуна додасть максимум 10 відсотків тому тобі радять заради 10 конячок (то максимум що можна буде витиснути з 1.6 і то напевно якщо два компютери туда запхати замість одного) не заморочуватись з тим. А якщо заморочуватись - то міняти "сток" - ставити інші вали, форсунки, випуск, бензонасоси - і т.д. і т.п. і вже під це все барахло зробити чіп тюнінг який це все врахує. Бо на стоку чіпувати - получиш то саме майже але з режимом двигуна який на то не розрахований (здебільшо) - звідси і витікаючі всі - жерти більше буде, гробитись більше а приросту кіт наплакав.

З.І. Ну а "кричати" - шанований Ромаріо тут каже про бундючність, яка опановує кожного тюнера коли він забабахав офігєнний цюнінг, наприклад болотніки спарцо, і виставив на цьому сайті мегарізалти(+5 коней за кожен болотнік). :D

uranium

Повідомлення uranium » П'ят, 22 серпня 2008, 11:00

2Topol: Ясно, дякую за роз"яснення.
Чисто для цікавості можу запропонувати форум шкодоводів, кажуть, все таки сенс є - можна підняти тягу на низьких оборотах.
Востаннє редагувалось П'ят, 22 серпня 2008, 11:05 користувачем uranium, всього редагувалось 1 раз.

Topol

Повідомлення Topol » П'ят, 22 серпня 2008, 11:04

uranium писав:2Topol: Ясно, дякую за роз"яснення.
Чисто для цікавості може запропонувати форум шкодоводів, кажуть, все таки сенс є - можна підняти тягу на низьких оборотах.
Хм... Та тут є вони також, осьо зара Antik сюда поткнеться і скаже. :)

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » П'ят, 22 серпня 2008, 11:14

uranium писав:Чисто для цікавості може запропонувати форум шкодоводів, кажуть, все таки сенс є
там порожні балачки, нема конкретної інфи.
uranium писав:можна підняти тягу на низьких оборотах.
А за рахунок чого піднімається тяга ? Ну там смєсь іде багатша чи запалювання коректується чи виправляється сотня заводських глюків , чи як ? цікавить фізика процесу, звідки додаткових 10 коняк на 1.6 береться після прошивки без вмішування в залізо ?

uranium

Повідомлення uranium » П'ят, 22 серпня 2008, 11:19

vovka писав:
uranium писав:Чисто для цікавості може запропонувати форум шкодоводів, кажуть, все таки сенс є
там порожні балачки, нема конкретної інфи.
uranium писав:можна підняти тягу на низьких оборотах.
А за рахунок чого піднімається тяга ? Ну там смєсь іде багатша чи запалювання коректується чи виправляється сотня заводських глюків , чи як ? цікавить фізика процесу, звідки додаткових 10 коняк на 1.6 береться після прошивки без вмішування в залізо ?
1. Є. Читай уважніше.
2. "Причин задумчивости дросселя - много. ОСновная причина как правило, в невозможности "экологического" смесеобразования при резком открытии дросселя. Поэтому даже когда ты быстро давишь на газ, дросель окрывается подчеркнуто медлено. Вот такие дела."

"можно ли это убрать? А то реально можно попасть из-за этой "задумчивости"...
Перефразируя известный анекдот - Ну так убираем же!"

"- сместился немного крутящий момент на низы
- улучшилась отзывчивость педали на оборотах до 2 - 2,5 тыс. (меньше задумывается на низах)"

Власне оце мене і найбільше цікавить. Тобто, я так розумію, суміш іде не така "екологічна" при різкому тисненні на акселератор.

З.І.: "Потужність дозволяє продавати машини, а крутний момент - вигравати гонки" (с) не пам"ятаю чиє

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » П'ят, 22 серпня 2008, 11:49

uranium писав:1. Є. Читай уважніше.
Спеціально прочитав 5 сторінок. Нічого внятного крім одного поста від
Alexx-k "СообщениеДобавлено: Ср Июл 30, 2008 1:08 pm" непобачив.. може щось пропустив..
uranium писав:"Причин задумчивости дросселя - много. ОСновная причина как правило, в невозможности "экологического" смесеобразования при резком открытии дросселя. Поэтому даже когда ты быстро давишь на газ, дросель окрывается подчеркнуто медлено. Вот такие дела."

"можно ли это убрать? А то реально можно попасть из-за этой "задумчивости"...
Перефразируя известный анекдот - Ну так убираем же!"
В вас електронний дросель чи як ? Тобто ти давиш на педаль а насправді дросель відкривається з затримкою ? :ninja
Власне оце мене і найбільше цікавить. Тобто, я так розумію, суміш іде не така "екологічна" при різкому тисненні на акселератор.
Можливо. Тоді момент дійсно росте, але про 10% можна тільки мріяти. Є певні межі в яких можна регулювати склад суміші, скажем від 16-17:1 на холостому до 12.5:1 на повному дроселі. Але якщо суміш іде збагачена - відповідно розхід палива теж виростає, виростає СO і т.п. Каталізатору це може не сподобатися.
uranium писав:З.І.: "Потужність дозволяє продавати машини, а крутний момент - вигравати гонки" (с) не пам"ятаю чиє
Попробуй просто для приколу скажем стати на 400 метрів з ідентичною Шкодою. При умові що ти крутиш в зоні максимального моменту а він крутить в зоні максимальної потужності - я думаю шансів в тебе нема жодних :)

uranium

Повідомлення uranium » П'ят, 22 серпня 2008, 11:53

vovka писав:В вас електронний дросель чи як ? Тобто ти давиш на педаль а насправді дросель відкривається з затримкою ? :ninja
Так. Але затики не завжди.
vovka писав:
uranium писав:З.І.: "Потужність дозволяє продавати машини, а крутний момент - вигравати гонки" (с) не пам"ятаю чиє
Попробуй просто для приколу скажем стати на 400 метрів з ідентичною Шкодою. При умові що ти крутиш в зоні максимального моменту а він крутить в зоні максимальної потужності - я думаю шансів в тебе нема жодних :)
А ви робили такі експерименти? Чи це лише припущення.

Не стану споречатися голослівно. Але хмара інформації від спеціалістів говорять трохи інше від ваших тверджень.

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » П'ят, 22 серпня 2008, 12:17

uranium, Сергій, збийся на ви звертатись, тут всі свої :D

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » П'ят, 22 серпня 2008, 13:09

uranium писав:А ви робили такі експерименти? Чи це лише припущення.
Неодноразово. В принципі я постійно приймаю участь в гонках на 400 метрів. От в неділю 24 будуть гонки viewtopic.php?f=19&t=7940, приїжджай, поміряй час по телеметрії. Зроби 2 заїзди - спочатку крути скажем не вище 4000 (ну чи де в вас на шкодах момент максимальний) а потім крути до максимальної потужності (десь в районі 6000, я точно не в курсі) - порівняй чистий час проходження 400 метрів. В принципі полюбому приїжджай поміряй час - потім якщо зробиш чіп - ще раз заміряй на слідуючих гонках, будеш бачити чи є результат в плані динаміки і наскільки.
pikach00 писав:Сергій, збийся на ви звертатись, тут всі свої
ну так, тут прийнято на "ти". на "ви" то якось заофіційно і незручно :happy

uranium

Повідомлення uranium » П'ят, 22 серпня 2008, 13:22

pikach00 писав:uranium, Сергій, збийся на ви звертатись, тут всі свої :D
Нема питань :-) І мені так простіше.
vovka писав:В принципі полюбому приїжджай поміряй час - потім якщо зробиш чіп - ще раз заміряй на слідуючих гонках, будеш бачити чи є результат в плані динаміки і наскільки.
Дякую за запрошення. Як буде час і буду у Львові, заїду.

uranium

Повідомлення uranium » П'ят, 22 серпня 2008, 14:14

vovka писав:uranium написав:
З.І.: "Потужність дозволяє продавати машини, а крутний момент - вигравати гонки" (с) не пам"ятаю чиє

Попробуй просто для приколу скажем стати на 400 метрів з ідентичною Шкодою. При умові що ти крутиш в зоні максимального моменту а він крутить в зоні максимальної потужності - я думаю шансів в тебе нема жодних
Підкріплю свої слова різними цитатами:
Мартин Уитмарш, управляющий директор McLaren Mercedes: "Гоночные настройки должны обеспечить максимум прижимного усилия и хорошее сцепление передних колес с трассой. Кроме того, важны крутящий момент двигателя и эффективность контроля тяги"

І от цікаво, знайшов:

"Как выиграть гонки (уроки Михаила Горбачева) - Органы управления"
В заключение — несколько слов о характеристике двигателя. Чтобы максимально интенсивно разгоняться, вы должны знать, при каких оборотах двигатель развивает максимальный крутящий момент. Обсудите этот вопрос с вашими механиками или гоночным инженером. На многих двигателях лучше переключаться, не дожидаясь, пока стрелка тахометра зайдет в красную зону. В этом случае двигатель будет набирать обороты на следующей передаче в зоне максимального крутящего момента. В любом случае, мотор быстрее разгонит машину, если обороты поддерживаются между пиком крутящего момента и пиком максимальной мощности. Крутящий момент — вот что главное в этом случае, а не мощность. Известна американская поговорка на эту тему: «Лошадиные силы продают автомобиль, а крутящий момент выигрывает гонки».

Дозволю собі висловити припущення, що в драгу воно помічне - заганяти обороти під червону зону, бо треба ще передачі перемикати, на яких ти тратих оберти. Але в драгу нема ні поворотів, ні гальмування, ні підйомів, ні багато чого іншого.
Специфіка не та. Тому, думаю, в цій фразі під гонками якраз не мався наувазі драг.

Topol

Повідомлення Topol » П'ят, 22 серпня 2008, 14:41

Бачу, брате-Ураніуме, ти не на жарт запалився зробити з Ктави літака. :)
Похвально-похвально. :beer

21043 SW
Ім'я:Юрий
Номер:ВС6666АК
Контактна інформація:

Повідомлення 21043 SW » П'ят, 22 серпня 2008, 20:00

uranium, Сенс делать есть, Ты правельно написал, изменяется работа двигателя на низах, + активней дроссель. Все это делается на штатном компе и его не надо снимать, резать, пилить, крутить, паять и т.д. Если ребята поеду опять во Львов, Я дам знать. Скинь в приват свой номер.
Для Вовки, состав смеси на атмо двигле можем быть при альфе= 0,8-0,85, то есть в режиме максиму наполнения он может доходить до 11,7-11,5 и двигатель не сгорит. Так что прибавка в 10% реальна, так как требовния Евро очень жесткие, а у нас машинку можно распустить ;)
Dynamic Sport Latvia

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » П'ят, 22 серпня 2008, 21:04

uranium писав:Кроме того, важны крутящий момент двигателя и эффективность контроля тяги
Звичайно що важливі :) Куда ж без нього, двигун насправді видає тільки крутний момент, потужність це розрахункова величина і рахується по формулі момент*2pi*RPM/60.
От берем наприклад Шкоду 1.6. Момент 143 Нютона на 3873 оборотах. Отже потужність на 3873 оборотах маємо 58 кіловат (78 коняк).
Якщо прикинем що в нас кпп з необмеженою кількістю передач то очевидно що ефективніше машину весь час тримати на 5800 (там маємо 102 коняки по паспорту, якщо крутити дальше скажімо в 6500 тоді будем мати менше чим 102 коняки бо момент різко падає і ріст оборотів вже не допомагає - відповідно і потужність падає..) - і не суть важно чи це спуск чи підйом чи поворот чи розгін..
Тому цей чувак з макларену все правильно говорить - з їхніми можливостями підняти робочі обороти настільки скільки потрібно (в залежності від характеристики моменту по оборотах) - багато розуму нетреба, а от дістати з двигуна 2.4 (в формулі-1) побільше моменту у всьому діапазоні оборотів - отут треба подумати ))

Все IMHO 8)

Twister
Ім'я:Юра
Контактна інформація:

Повідомлення Twister » Нед, 24 серпня 2008, 21:11

Так мона десь у Львові чіпанути? ;)

21043 SW
Ім'я:Юрий
Номер:ВС6666АК
Контактна інформація:

Повідомлення 21043 SW » Нед, 24 серпня 2008, 21:16

Twister писав:Так мона десь у Львові чіпанути?
Славуту 1,2? :D
Dynamic Sport Latvia

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість