Обговорення елементів тюнінгу автомобілів

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Господарі автомобілів російського виробництва завітайте
Myltik
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Господарі автомобілів російського виробництва завітайте

Повідомлення Myltik » Суб, 03 грудня 2005, 15:20

ЗАВІТАЙТЕ на сайт http://www.lada.cc мені особисто дуже подобається

byte
Ім'я:Орест
Контактна інформація:

Повідомлення byte » Нед, 04 грудня 2005, 03:42

мені особливо сподобалося:
Зображення

П.С. Поясніть мені неуку, що це таке жовте і червоне, і що то за мотор взагалі туда запхали?!!
Зображення

21043 SW
Ім'я:Юрий
Номер:ВС6666АК
Контактна інформація:

Повідомлення 21043 SW » Нед, 04 грудня 2005, 11:54

byte
Нічого особливого там не бачу, жовте це розпорка стаканів з додатковою тягою на двигун, а червоне це впускний ресівер на інж. двигун фірми "Пасік" діаметром 54 мм, для кращого збагачення суміші. Двигун напевно макс. 1,6 16 клапанів 8)
Dynamic Sport Latvia

byte
Контактна інформація:

Повідомлення byte » Нед, 04 грудня 2005, 15:08

Дякую, а що дає тота розпорка? І що за головка в нього стоїть(свічки якось неправильно стоять :)

21043 SW
Контактна інформація:

Повідомлення 21043 SW » Нед, 04 грудня 2005, 18:21

byte
Розпорка підвищує жосткість кузова, меньне кренів. А свічки :smile: стоять правильно, яж Тобі написав там двигло 1,6 інж. 16 клапанів. Там два вала стоїть, подивись краще 8)
Dynamic Sport Latvia

byte
Контактна інформація:

Повідомлення byte » Пон, 05 грудня 2005, 01:42

21043 SW

Така розпорка тільки на перед ставиться и на зад також?Де ставлять/скільки коштує?

21043 SW
Контактна інформація:

Повідомлення 21043 SW » Пон, 05 грудня 2005, 17:06

byte
Є і назад, їх там ціла купа є. Вот Тобі ціни з доставкою до Львова:
4-я опора двигателя ВАЗ 2110 8клап. 160 грн.
Подушка двигателя ВАЗ 2108 перед. СПОРТ 3шт. 380 грн.
Подушка двигателя ВАЗ 2108 перед. усиленная 180 грн.
Растяжка задних стоек (универсальная) 250 грн.
Растяжка передних стоек карб. 140 грн.
Стабилизатор задний ВАЗ 2108-10 330 грн.
Стабилизатор перед. ВАЗ 2108-10 (20 мм) 90 грн.
Стабилизатор перед. ВАЗ 2108-10 (21 мм) 125 грн.
Усилитель кузова ВАЗ 2108-12 492 грн.
Усилитель панели рулев. Рейки ВАЗ 2108 100 грн.
8)
Dynamic Sport Latvia

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Пон, 05 грудня 2005, 17:17

byte
Але ти ще врахуй, що ходова швидше угробиться з розпоркою..
Якщо найду , скину лінк на відповідний тест, читав недавно, хотя воно ніби і так ясно..

21043 SW
Контактна інформація:

Повідомлення 21043 SW » Пон, 05 грудня 2005, 17:36

vovka писав:Але ти ще врахуй, що ходова швидше угробиться з розпоркою..
:shocked: За такі слова треба відповідати. Пояснення будь-ласка. Перший раз за останні 5 років про це чую :smile:
Dynamic Sport Latvia

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Пон, 05 грудня 2005, 18:09

21043 SW
Вот:

стабілізатор передньої підвіски на ВАЗ 2108 і про розпорку на стакани там же написано:
http://z-streetracing.narod.ru/podveska10.html
========
Отрицательные моменты:

- возможно пробуксовывание разгруженного ведущего колеса при движении в повороте в "натяг", а это значит, что ухудшается управляемость. Поэтому совместно с более жестким стабилизатором особо ретивым рекомендуется делать блокировку колес в коробке передач;

- ухудшение комфорта из-за более жесткого прохождения неровностей, а кроме того, увеличивается нагрузка на подшипники ступицы;

- увеличение нагрузок в зоне крепления стабилизатора к кузову, что ведет к уменьшению ресурса кузова.
=========

http://www.zr.ru/show_article.pl?ida=4348
===
Жесткие пружины, амортизаторы и толстые стабилизаторы увеличивают жесткость подвески: машина лучше держит дорогу на высокой скорости на кольцевых гонках. Комфорт не ухудшается - он просто исчезает. Кроме того, срыв в скольжение (занос, снос, слайд и дрифт) происходит хотя и на более высокой скорости, но гораздо резче, чем на обычной подвеске. Управление такой машиной требует профессионального мастерства. К тому же возникают претензии к кузову на предмет прочности в местах крепления подвески.
===

GORGAN

Повідомлення GORGAN » Пон, 05 грудня 2005, 19:50

О - па! :shock:

Saba
Ім'я:Олег
Номер:BC IA
Подякували: 7 рази

Повідомлення Saba » Сер, 08 лютого 2006, 13:53

розпорки є на кожному авторинку на шоху 80 грн.
Про те що гробиться підвіска чую вперше. :sad:
Перше хотів собі ставити тепер напевно відмовлюся

spz

Повідомлення spz » Сер, 08 лютого 2006, 14:22

Це з серії "бензин-дизель", "іномарка-нашомарка", "газ в шинах", "присадки типу ХАДО".
Кожна палка має 2 кінці :smile:

21043 SW
Контактна інформація:

Повідомлення 21043 SW » Сер, 08 лютого 2006, 23:07

vovka Привіт. Не бачив, що Ти мені давно відповів на цю тему, пропустив :oops: Давай подивимся що Ти тут написав.
Цей сайт взагалі можна закрити, тому що тут пишуться ста'ї на замовлення. Чому??? Да сам прочитай що там між строками написано.... Наводять дуже срьозні аргументи:
Для этого потребуется не только новый коленвал, но и укороченные шатуны. Мастерят их из стандартных "осаживанием", то есть укорачиванием. Так делают спортсмены. Сразу возникает вопрос насчет точности и качества. Фирма "Колобок" вряд ли обеспечит высоту шатуна в заданных пределах допусков. В результате в разных цилиндрах может получиться разная степень сжатия. Еще трудней обеспечить параллельность нижней и верхней осей головок шатуна, а здесь малейшая неточность приведет к быстрому износу цилиндра.
Кожна людина яка робить двигун це розуміє, тому з цією метою все вимірюється і зважується на електронній вазі, до міліграма. Сам перевіряв коли мені двигун робили.
Нередки вмешательства в трансмиссию. Главная пара 3,9 - дает неплохой прирост динамике. Только надо понимать, что сокращая время разгона, она снижает максимальную скорость и увеличивает расход топлива.
Це взагалі мараз, бо людина яка готує машину на гонку про розхід взагалі не думає
Короткоходная кулиса уменьшает ход включения передачи (в итоге переключение быстрее). Усилие включения возрастает прямо пропорционально уменьшению хода по закону рычага.
Жесткие пружины, амортизаторы и толстые стабилизаторы увеличивают жесткость подвески:Управление такой машиной требует профессионального мастерства. К тому же возникают претензии к кузову на предмет прочности в местах крепления подвески.
глы установки колес меняют спортсмены экстра-класса - для увеличения скорости прохождения поворотов. Для повседневной езды это не годится - резко увеличивается усилие на руле, да и резина изнашивается моментально.
Задние дисковые тормоза нужны только при скоростях более 200 км/ч.
Смысл установки 15-дюймовых колес один: в возможности сменить тормоза на более мощные.
В общем, не торопитесь тратить деньги на тюнинг. Вероятность того, что ваша машина станет после переделки лучше по всем параметрам, невелика. Чаще бывает наоборот.
А це Я підібрав кращі коментарі журнала "За рулем", і Я думаю люди зможуть зі мною погодитись, що це стаття на замовлення, бо достойного аргументи Я в ній не побачив. А якщо підніму архів свій і знайду статтю цього журналу, як вони писали яка ж "[цензура]" розпорка на 2108 і т.д.
Висновок, якщо в когось не має туалетного папіру, то цей журнал можна добре розмяти і ..... :0007: :grin:
Тепер про:
Тут проводились незалежні тести на різних авто і приймали участь купу спеціалістів і результати говорять самі за себе.
ако для среднестатистического водителя наличие либо отсутствие растяжки в обычной эксплуатации не проявится никак и не скажется на поведении автомобиля. Очевидный же плюс распорки - при возникновении экстремальной ситуации она, возможно, позволит даже неопытному водителю удержать автомобиль на дороге, при этом предельное состояние наступит чуть позже и выйти из него будет легче. И, быть может, этого "чуть позже" как раз и будет достаточно, чтобы машину не понесло в занос. Однако надо понимать, что экстремальная ситуация, о которой идет речь, это высокая скорость автомобиля вкупе с несколькими резкими рывками руля в одну-другую сторону, а вовсе не распугивание зазевавшихся прохожих или "слалом" на оживленных городских улицах.
Але vovka покажи мені де написано, що гробиться ходова.....
Saba2106 писав:розпорки є на кожному авторинку на шоху 80 грн.
Ціна розпорки залежить від якості
spz писав:Це з серії "бензин-дизель", "іномарка-нашомарка", "газ в шинах", "присадки типу ХАДО".
Кожна палка має 2 кінці
це називається, що нам треба щось написати в журналі, а Ви його потім купіть за 20-25 грн. Всьо то херня, що пишуть поки сам це не спробуєшь.
В мене на машині стоїть і передній подвійний стаб і розпорка і вона працює, ефект є. 8)

Добавлено спустя 9 минут 52 секунды:
Тут прочитав але забув написати саме головне з їх сторінки:
Что касается актуального для обычного "русского" (в смысле водителя, а не пива) вопроса "иметь или не иметь", то можно сказать, что особого вреда передняя распорка при ее установке на автомобили "восьмого" и "десятого" семейств не окажет.
Значит питання стоїть купляти чи не купляти??? Це треба особисто вирішувати, а писати що вона погана Я думаю не варто ;)
Dynamic Sport Latvia

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 08 лютого 2006, 23:48

21043 SW писав:Не бачив, що Ти мені давно відповів на цю тему, пропустив
Я то думав що ти аргументи так довго шукаєш :)
21043 SW писав:Цей сайт взагалі можна закрити, тому що тут пишуться ста'ї на замовлення
Незнаю як щодо "на замовлення" але в цій статті наведені рекомендації і коментарі не якогось Пєті чи Васі , а коментарі конструкторів Автовазу. Тобто виробника цих машин.
21043 SW писав:А якщо підніму архів свій і знайду статтю цього журналу, як вони писали яка ж "[цензура]" розпорка на 2108 і т.д.
А отут цілком можливо що на замовлення. Це ж не ці самі конструктори давали такі рекомендації що вона "[цензура]" , а якийсь журналюга.. Про всяк випадок пошукай. Почитаю...
21043 SW писав:Це взагалі мараз, бо людина яка готує машину на гонку про розхід взагалі не думає
Ну там не на гонках робиться акцент в цій статті. Там описуються недоліки "тюнінгу" для повсякденної їзди. Гонки то зовсім інша справа.
21043 SW писав:покажи мені де написано, що гробиться ходова.....
Можливо я з ходовою надто загнув.. Але про підшипники ступиць там написано.. І про місця кріплення до кузова.
vovka писав:увеличивается нагрузка на подшипники ступицы;
vovka писав:К тому же возникают претензии к кузову на предмет прочности в местах крепления подвески.
От таке. В замовність саме цієї статті я не вірю, тому що ще раз говорю, що редакція ЗаРульом зверталася по коментарі до конструкторів АвтоВазу, а не придумувала щось сама на своїх тестах...

Dj kvass
Президент клубу
Ім'я:Василь Степанович
Номер:0020
Контактна інформація:

Повідомлення Dj kvass » Чет, 09 лютого 2006, 00:26

Сиджу читаю і плачу :( Розпорка вбиває ходову :?
Розпорка призначена для підвищення жорсткості кузова на кручення!!!
Тобто шоб стакани не їздили при максимальних нагрузках, а як впливає на підшипник стпіци.......МАРАЗМ! 8)

21043 SW
Контактна інформація:

Повідомлення 21043 SW » Чет, 09 лютого 2006, 20:01

vovka писав:а коментарі конструкторів Автовазу. Тобто виробника цих машин.
Ну так замовлення АвтоВАЗу. Розумієшь, проблема в тому, що ліплять гімно, а люди купляють розпорку, щоб це гімно зкріпити. Після того виникають проблеми з кузовом на гарантійній машині і всі ділери починають грати виробника, тому він замовляє статтю, мол не ставте, бо і так розвалюється, а так вообще торба :smile:
vovka писав:Але про підшипники ступиць там написано..

Вовчик, зрозумій, якщо Ти поставишь диски більшого діаметру, то тоді розвалиться але не від розпорки, бо Ти не правильного зрозумів автора ;)
vovka писав:От таке. В замовність саме цієї статті я не вірю, тому що ще раз говорю, що редакція ЗаРульом зверталася по коментарі до конструкторів АвтоВазу
Повірь, нарікань на той журнал більше ніж Ти за все життя на чайників матюкався :smile: :00068:
Dynamic Sport Latvia

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Чет, 09 лютого 2006, 20:55

21043 SW
Напевно я переплутав розпорки зі стабілізаторами. :oops:

Щодо замовлення. Ну який зміст ВАЗу це робити ? От якби він сам штампував свої тюнінгові розпорки, стабілізатори і інше, тоді так - можливо хотів би забакланити конкурента...

21043 SW
Контактна інформація:

Повідомлення 21043 SW » Чет, 09 лютого 2006, 21:41

vovka писав:Напевно я переплутав розпорки зі стабілізаторами.
Стабілізатор не пливає на якість ходової, вона може розвалитись як тільки купив якщо вона повне Г..., а стабілізатор причина, про яку найчастіше розказують деди різні. "Проверено, насекомих нет" :upl:
Dynamic Sport Latvia

GT
Ім'я:Андрій
Контактна інформація:

Повідомлення GT » Суб, 03 червня 2006, 14:23

Сайтик непоганий ;)

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей