AndrewK Ти такий розумний? Куда валити? На голе місце"? Приїхати в Нью Йорк чи Лондон і сказати "здраствуйте я ваша тьотя, пустіть мене в якийсь офіс (бажано "гугл" чи "епл") і платіть мені 10 к з.п.?????
А коли ще й маєш що втрачати (вернешся "не факт що назад на роботу візьмуть")?
В мене вуйка в Канаді і цьоці в Німеччині нема. Та й навіть якщо б були, не факт, що то би допомогло. Є пару варіантів - поїхати яко унікальний спеціаліст чи науковець у своїй галузі (через зв"язки по роботі) і то не так то просто. Потрібно довести, що ти дійсно кращий ніж їхні "місцеві", ну і знання мови, повинно бути, само собою - на найвищому рівні!
Другий варіант - їхати "негром". На будови, наприклад, чи на якусь "робочу спеціальність" на завод чи т.п. Це для мене- однозначно, не варіант, не відомо наскільки здоров"я вистарчить з такими "графіками", як у них. Ну да не спорю, десь можна на дальнобой встроїтися, хто має досвід і "рубить фішку" (також, робота не для кожного і дууже нелегка), так згідний під півтори ,євриків можна мати (з часом, може й більше). У мене так колєга працює. Чесно? Каже робота ЯК У ЧОРТА В ПЕКЛІ! Вдома буває може по 2 тижня в році (сім"я, двоє дітей). Графіки скажені по цілій Європі. З начальством постійні тьорки "не подобається - звільняйся, на твоє місце вже черга є". Жінка бідна сама мучиться, дітей в школу-садок возить. Правда купив уже їй "мегана" для тих цілей. Вже давно би то все кинув "к чортам", але, каже "гроші затягують", а крім того варіантів більше дуже нема. "А тут на 10 тис. я вже б не міг піти, хоча, каже, на 10 ще може би й пішов, якби не рухали і сидів з 9 по 18 "папери перевертати десь близько біля дому з пн. - по пт.".

А мав би тут "під штуку баксів" та навіть би й не рипався, на роботі, яку знаєш і вмієш - сидів би тихо і мовчав в тряпочку (то його слова).

AndrewK ти б їхав за кордон, на невідоме місце, маючи стабільних, ну скажем 800-1000 у.о. (з податками, пенсійними відрахуваннями, страхівками і відпустками)? Да розумію, не спорю, то не є багато. Але то реальна з.п., яку платять НОРМАЛЬНОМУ спеціалісту. Не "протирачу штанів"! Якщо так, їхав би, ну то ти рамантік, або дуже ризиковий чоловік!

Наприклад, знайомий шукає у Львові землевпорядника (я писав тут вроді) з досвідом. ВЖЕ ДРУГИЙ РІК ШУКАЄ - НЕМА! Зарплата на руки 20+. Інший шукає - механіків на легковий сервіс - з.п. від виробітку, але 15 мати цілком реально МІНІМУМ! Також - проблема знайти. Зато в інтернетах всі "плачуться", що мол "у мене з.п. 3000 тому мушу їхати в Польщу мити cpaki, чи на будови (лишнє - викресліть).

Нє, ну є ще третиій варіант - ті пацани, хто втік від мобілізації, наприклад у Польщу )))) Але це - окрема "пісня"! Їм голвне "пересидіти десь"

Нашим людям вічно не вгодиш.

Був "пасічник" - погано! Кучманоїд - зло!
Був янек - хріново, всі виїжджали, бо зек, "маріонетка пукіна", краде "данєцкая мафія", "стоматолог" віджимають бізнес, ну згідний, було зле, питань нема.
Зараз, "шоколадний барига", "ще гірший" "євгєй" іт . д. і т.п.
На наступних виборах виберуть, наприкллад Йулю (свят-свят-свят), тоже будуть нити, само собою! Але мені, чесно кажучи, пофіг, хто там при владі зараз, в тому плані, що хто би не був, якщо сам про себе не подбаєш - ніхто тобі нічого задурно не дасть!
Мені держава дала допомогу на дітей (хоть на памперси хватало), я їй і за то вдячний! Раніше і того не було (запитайте батьків чи старших братів-сестер)
Чи є ще якийсь аргумент!?

Да згідний, живеш сам, не можеш знайти тут роботи, сидиш в батьків на шиї , "стріляєш в мами на сігарєти", треба десь рушитися, в т.ч. і за кордон, як варіант!
Соррі за "політичний оффтоп" занесло!