Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Pioneer DEH 4950MP. Настройка еквалайзера
- Тарас
- Ім'я:Тарас
- Стать:чоловік
- Номер:2522
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:

Як правильно настроїти. Так більш мнеш ніби настроюю, ви і низ чути, може хтось шось підкаже/ порадить компетентніше...
Відеоспостереження та охоронні сигналізації
096 333 92 29
ntnet.com.ua
096 333 92 29
ntnet.com.ua
- Рост
- Контактна інформація:
Re: Pioneer DEH 4950MP. Настройка еквалайзера
Взагалі-то еквалайзер - зло. Навіть початкового рівня акустична система, але грамотно спроектована і встановлена не потребує цих милиць.
Хоча бувають ситуації, наприклад, при боротьбі з горбом салону герц на 120, коли простіше прибити його параметричним еквалайзером, ніж боротися більш правильними, але значно дорожчими способами.
Тому "правильна настройка" еквалайзера в автомобілі може бути лише одна - або він вимкнутий, або з його допомогою лікуються огріхи інсталяції.
Хоча бувають ситуації, наприклад, при боротьбі з горбом салону герц на 120, коли простіше прибити його параметричним еквалайзером, ніж боротися більш правильними, але значно дорожчими способами.
Тому "правильна настройка" еквалайзера в автомобілі може бути лише одна - або він вимкнутий, або з його допомогою лікуються огріхи інсталяції.
- Тарас
- Контактна інформація:
я питаю як параметри магнітоли настроїти шоб нормально грало більш менш?Рост писав: або він вимкнутий
096 333 92 29
ntnet.com.ua
096 333 92 29
ntnet.com.ua
- Ronster
- Контактна інформація:
Тарас, ну ти звичайно питиання задаєш... як тобі тут дадуть відповідь? щоб настроїти с-му спочатку треба почути як вона грає 

- Тарас
- Контактна інформація:
та я то знаю, думав може є стандартні настройки. Сорі за некомпетентність...Ronster писав:треба почути як вона грає

096 333 92 29
ntnet.com.ua
096 333 92 29
ntnet.com.ua
- Рост
- Контактна інформація:
Тарасе, магнітола - це лише хоч і важливий, але тільки один з елементів тракту. А звук - це наслідок роботи усіх компонентів - і акустичної системи, і підсилювачів, і кабелі, як міжблочні з акустичними, так і навіть силові на результат впливають.
Кажу ж, в ідеалі в магнітолі мають бути вимкнуті, або поставлені в нейтральне положення усі еквалайзери та інші прикрашайзери. Застосовувати еквалайзер можна тільки для того, щоб просто і дешево виправити криве звучання акустичної системи, наприклад забрати горб АЧХ. Але надміру бавитись цим не варто, тому що будь-яка цифрова додаткова обробка звуку неодмінно призводить до погіршення його характеристик.
Кажу ж, в ідеалі в магнітолі мають бути вимкнуті, або поставлені в нейтральне положення усі еквалайзери та інші прикрашайзери. Застосовувати еквалайзер можна тільки для того, щоб просто і дешево виправити криве звучання акустичної системи, наприклад забрати горб АЧХ. Але надміру бавитись цим не варто, тому що будь-яка цифрова додаткова обробка звуку неодмінно призводить до погіршення його характеристик.
- Breaker
Рост, ти так описуєш ніби там хай-енд апаратура... Я так прікідую що там простий піонер, в якому trable - відповідає за високі частоти, bass - низькі, ще є mid - то вроді середні, може ще бути ф-я loud: on/off (при включеному, збільшуються найнижчі та найвижчі частоти, середні навпаки стають тихішими). Якщо колонки прості, а хочеться наприклад побільше басів то добавляєш бас на +4 і маєш більше басів... якщо в той момент не чути слів(переважно слова на високих), то добавляєш требл на +6 наприклад... якщо колонки не дуже потужні, а присутній саб, то можеш на колонках дати більше високих та середній, а бас скрутити, бо його додаватиме саб, тоді все піднімаєш, крім басу... Ну варіантів море, головне що ти знаєш що відповідає за які частоти... Думаю на кампі ти нераз бавився еквалайзерами в прогах... Низькі - ті що злів еквалайзера, високі- ті що зправа... успіхів! :)
- Тарас
- Контактна інформація:
Breaker, саме про це я і питав, там в мене ще є якась функція FIE і ше якась на НР... чи як воно. Що таке?
096 333 92 29
ntnet.com.ua
096 333 92 29
ntnet.com.ua
- Breaker
Тарас, якщо чесно, в мене простіший піонер, я описав функції які я знав... Але якщо прікінути, то можливо якась з них то перед\зад, нуби якщо 4 колонки, то ти регулюєш де голосніше, чи зпереду чи нехай задні грають голосніше... та впринципі ті дві фігня або виключи або постав на 0, думаю тих настройок з попереднього меседжа тобі буде достатньо
- Ronster
- Контактна інформація:
Прийшов Breaker і розказав Росту як аудіосистеми настроюються...
Тарас, ти книжечку від піонера маєш(якщо ні, то можна спокійно з нету скачати інструкцію з нету)? почитай за що відповідають функції і експериментуй! але ти то роби на нормальному, ліцензійному диску, (ІМХО найкраще настроювати на інстументальній музиці, джазі - там найбільш виражені середні і високі частоти, бас тоже присутній. А там вже тіки підстроїш бас під музику, яку слухаєш...)
А в тебе взагалі які колонки стоять? бо якщо в тебе спереду коаксіали, а ззаду яйця то сумніваюсь що тобі сильно допоможе настройка...
Тарас, ти книжечку від піонера маєш(якщо ні, то можна спокійно з нету скачати інструкцію з нету)? почитай за що відповідають функції і експериментуй! але ти то роби на нормальному, ліцензійному диску, (ІМХО найкраще настроювати на інстументальній музиці, джазі - там найбільш виражені середні і високі частоти, бас тоже присутній. А там вже тіки підстроїш бас під музику, яку слухаєш...)
А в тебе взагалі які колонки стоять? бо якщо в тебе спереду коаксіали, а ззаду яйця то сумніваюсь що тобі сильно допоможе настройка...
- Тарас
- Контактна інформація:
ззаду яйця соні, а спереду 13ки двохкомпонентніRonster писав:А в тебе взагалі які колонки стоять?
096 333 92 29
ntnet.com.ua
096 333 92 29
ntnet.com.ua
- Breaker
Ronster, я Росту нічого не розказував... то все для автора... Не дуже правильно настроювати звук на джазі. Якщо він тільки слухає наприклад drum-n-bass йому ті джазові настройки нічого не дадуть. Для кожного стилю музики настройки індивідуальні, тому навіть часто в плеєрах є стандартні комбінації настройок еквалайзера (rock, classik, pop, ... )
- Ronster
- Контактна інформація:
О! двохкомпонентні - це вже добре! З тим вже можна бавитись :)Тарас писав:ззаду яйця соні, а спереду 13ки двохкомпонентні
почитай що я написавBreaker писав:Не дуже правильно настроювати звук на джазі. Якщо він тільки слухає наприклад drum-n-bass йому ті джазові настройки нічого не дадуть.

Х*рня то а не настройки! Шо тобі люди вище казали? настройок еквалайзером не має бути взагалі. але в даному випадку еквалайзером будуть настроюватись частоти для комфортного звучання, щоб піщалки не "різали", а низи не "давили".Breaker писав:Для кожного стилю музики настройки індивідуальні, тому навіть часто в плеєрах є стандартні комбінації настройок еквалайзера (rock, classik, pop, ... )
Рост, Квас, якщо я не прав то виправте.
- Рост
- Контактна інформація:
Та я вже, власне, все сказав.
Візьмемо для прикладу Helix DB 6" вартістю 100 доларів i Brax Matrix 6 за дві з гаком тисячі. І що? Їм потрібне приблизно одинакове акустичне оформлення, щоб вони розкрили свої можливості, закладені виробником. Очевидно, що Бракс звучатиме на декілька порядків краще по тональному балансу, діапазону і т.д. І звичайно, що до встановлення Бракса будуть жорсткіші вимоги, але в нюансах. Суть залишиться тією ж. Так що хай-енд там, чи ні - значення не має, еквалайзер в обох випадках зло.
Стосовно стилів. Найкраще настроювати систему саме на якісних записах акустичних інструментів, адже що ми знаємо, як вони звучать в житті. Тому джаз, симфонічна музика і т.п. найбільш підходящі речі. І вже якщо ці жанри зазвучать добре, то і всі решта теж звучатимуть правильно (в межах можливостей апаратури). Звичайно, дешеві компоненти не можуть бути якісними, тому і появились оті преустановки еквалайзера джаз/рок/поп... Але на них воно все рівно звучить гірше, ніж при виключеному еквалайзері. Тому краще приділити більше уваги технології побудови своєї системи, ніж мучити свої вуха викрученими регуляторами, псуючи собі слух (потім приходить така людина в філармонію і каже, як в тому анегдоті: "все добре, але високих малувато і бас якийсь хилий, на груди не давить і волосся від нього не рухається").
ПС. Але якщо автора дійсно це не цікавить, а він просто хотів розібратися, що означає який пункт в аудіо-меню, то перепрошую, що вклинився в розмову :) Якось не думав, що взяти почитати інструкцію до магнітоли - це проблема.
Візьмемо для прикладу Helix DB 6" вартістю 100 доларів i Brax Matrix 6 за дві з гаком тисячі. І що? Їм потрібне приблизно одинакове акустичне оформлення, щоб вони розкрили свої можливості, закладені виробником. Очевидно, що Бракс звучатиме на декілька порядків краще по тональному балансу, діапазону і т.д. І звичайно, що до встановлення Бракса будуть жорсткіші вимоги, але в нюансах. Суть залишиться тією ж. Так що хай-енд там, чи ні - значення не має, еквалайзер в обох випадках зло.
Стосовно стилів. Найкраще настроювати систему саме на якісних записах акустичних інструментів, адже що ми знаємо, як вони звучать в житті. Тому джаз, симфонічна музика і т.п. найбільш підходящі речі. І вже якщо ці жанри зазвучать добре, то і всі решта теж звучатимуть правильно (в межах можливостей апаратури). Звичайно, дешеві компоненти не можуть бути якісними, тому і появились оті преустановки еквалайзера джаз/рок/поп... Але на них воно все рівно звучить гірше, ніж при виключеному еквалайзері. Тому краще приділити більше уваги технології побудови своєї системи, ніж мучити свої вуха викрученими регуляторами, псуючи собі слух (потім приходить така людина в філармонію і каже, як в тому анегдоті: "все добре, але високих малувато і бас якийсь хилий, на груди не давить і волосся від нього не рухається").
ПС. Але якщо автора дійсно це не цікавить, а він просто хотів розібратися, що означає який пункт в аудіо-меню, то перепрошую, що вклинився в розмову :) Якось не думав, що взяти почитати інструкцію до магнітоли - це проблема.
- Breaker
погоджуюсь з Ростом на рахунок якщо апаратура якісна, то еквалайзер не потрібен. Скільки не організовував дискотек, музичних супроводів фестивалів, я ще ніразу не настроював апаратуру на симфонічних оркестрах та джазі...
P.S. можливо у автора немає тої інструкції або ж він не розуміє зарубіжної мови на якій вона написана, тому не треба зразу в цьому його звинувачувати
P.S. можливо у автора немає тої інструкції або ж він не розуміє зарубіжної мови на якій вона написана, тому не треба зразу в цьому його звинувачувати
- Рост
- Контактна інформація:
З автозвуком це не має нічого спільного. По-перше, ти ж не робив акустичні системи, а брав готові для озвучки. А от ті, хто робив цю акустику, вони вже заморочувались, щоб все звучало правдиво. По-друге, автомобіль - це не відкритий простір, це всього нічого пару кубічних метрів зовсім не акустичного об'єму, тут все по-іншому.Breaker писав:Скільки не організовував дискотек, музичних супроводів фестивалів, я ще ніразу не настроював апаратуру на симфонічних оркестрах та джазі...
- Breaker
Рост, прийму це до уваги
- Тарас
- Контактна інформація:
воно то так, але прийнявши до уваги все вище написане частково повідключав настройки, якось краще, більше регулятор звуку ходить, але як поставити все на нуль то шось воно не дуже.Breaker писав:можливо у автора немає тої інструкції
а на рахунок тих всіх настройок, то навіть при звучанні пробую регулювати пункт FIE, щось нічого не міняється.
Вже читав, що на зад "яйця" вішати не варто, але пізно прочитав

096 333 92 29
ntnet.com.ua
096 333 92 29
ntnet.com.ua
- Ronster
- Контактна інформація:
я взагалі не люблю коли мені ззаді щось грає... завжди відключаю тили!Тарас писав:на які треба подавати більше звуку зад (2х полосні СОНІ, чи перед 2х компонентні)?
а ти собі поекспериментуй! якщо гратиме тільки фронт, то тобі,підозрюю, буде мало низьких... і взагалі міняй "яйця" на саб і буде тобі щастя!

- Тарас
- Контактна інформація:
а де міняють?Ronster писав: і взагалі міняй "яйця" на саб

Якшо серйозно, то кака буде, діри в полці...
096 333 92 29
ntnet.com.ua
096 333 92 29
ntnet.com.ua
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей