На старості кості хочуть тепла

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
pikach00 писав:як ви по хаті при 20 ходите?мені менше 22 холодно
САХАР писав:sapphir, тому що котел коли сам працюэ вiн пiдтримуэ виставлену температуру а терморегулятор його вiдрубаэ i деколи вiн грiэ воду з 0 а це перевитрати.Колись в Брюхах будували будинок по якимось экосистемам опалення.Там вода бралася с термоскважини вже тепла,так по розрахункам экономiя конкретна виходила порiвнянно з холодною.
САХАР писав:sapphir, попробуй ще кожень день з рiзними режимами бо на 4 наприклад може экономнiше чим на 2 бути.
Та це понятно що нагріти теплу воду буде набагато дешевше чим холодну.САХАР писав: Там вода бралася с термоскважини вже тепла,так по розрахункам экономiя конкретна виходила порiвнянно з холодною.
Це нормально.sapphir писав: Так воно і виглядає - батареї можуть бути як майже холодні так і досить гарячі. При роботі котла по температурі такого не було.
Тому що программатор може врубити коли в системі вода вже холодна і нагріти знов її може піти більше газу чим він постійно працював би в стабільному режимі.Мені здаєтся що программатор користний коли можеш десь їздити на пару днів а коли в хаті постійно хтось живе від нього толку 0.vovka писав: але небачу зв'язку з котлом.
Брєд)САХАР писав:
Тому що программатор може врубити коли в системі вода вже холодна і нагріти знов її може піти більше газу чим він постійно працював би в стабільному режим
В стабільному режимі котел не зможе працювати тому що навіть мінімальна потужність пальника середньостатичного двофункційного котла значно перевищує потреби в опаленні +- нормальної квартири, він все одно буде відключатися. Там помоєму в районі 9 кіловат мінімалка. Цього хватає на 100 квадратів сяк так утеплених. Але це мінімінум, на мінімумі КПД нижче. Оптимальне КПД при 60 градусах.САХАР писав: Тому що программатор може врубити коли в системі вода вже холодна і нагріти знов її може піти більше газу чим він постійно працював би в стабільному режимі
sapphir писав: pikach00 написав:
як ви по хаті при 20 ходите? мені менше 22 холодно
Так як мій сусід - в теплому спортивному костюмі...
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 29 гостей