Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Квартирне питання
- Vasiliyyy
- Ім'я:Василь
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 276 рази
- Подякували: 91 рази
Я три роки тому брав у ЖЕКу Акт фактичного проживання, робив підписи з даними 2-3 сусідів і все. Але то мені треба було на виплату "дитячих" грошей. Зараз би то не ризикнув робити, хіба твій орендодавець погодиться.
- Andriy01
- Дякував (ла): 4 рази
- Подякували: 4 рази
Re: Квартирне питання
Vasiliyyy, а як фактичне проживання впливає на виплату дитячих грошей?
- Varvas
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 0
соцзахист вроді контролює (чи контролював), щоб виплата здійснювалась одному з батьків, які проживають (зареєстровані) в одному житлі з дитиною. принаймі на етапі призначення допомоги.Andriy01 писав: Vasiliyyy, а як фактичне проживання впливає на виплату дитячих грошей?
- mathst
- Ім'я:Степан
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 18 рази
Andriy01, нема 

- Vasiliyyy
- Ім'я:Василь
- Дякував (ла): 276 рази
- Подякували: 91 рази
То щоб оформити ті гроші у Львові, а не їхати за місцем реєстрації - в Старий Самбір.Andriy01 писав: Vasiliyyy, а як фактичне проживання впливає на виплату дитячих грошей?
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
Я півроку назад на південному в магазині Роса знайшов геберіт дешевше чим на всіх гуртовнях. А років 5 назад собі зі строімдома Santehnik) заказував бо було найдешевше.Babak писав: Хто де брав інсталяції geberit? Аналоги viega ?
Але то все фігня.. ціни часто міняються, треба просто йти і взнавати конкретно в даний момент.
Раджу брати якийсь бренд до якого є запчастини (будь яка гайка чи болт, чи кронштейн, чи хомут).
Тому що в мене от був випадок недавно.
Геберіт купив. Встановили, але то ремонт .. то сьо.. шось міняли шось переносили.. кароче за пару місяців як прийшла пора закладати то плиткою і ставити новий унітаз замітив що десь бракує половини хомута (підозрюю хтось просто викинув в сміття випадково) який тримає каналізаційну трубу. А це дуже важлива запчасть. Особо щось не приколхозиш щоб надійно, сантехніки звісно тоже розвели руками.
Пішов по магазинах які тим всім торгують - толку мало.
Позвонив в сервіс геберіта - кажуть під заказ є любе голубе. шось 200+ грн

- Babak
- Адміністратор
- Ім'я:Андрій
- Контактна інформація:

Кароч затарився в жешуві

У львові з того, що бачив, то інсталяції найдешевші в ккрама маркет на городоцькій біля великої шипшини.
Блекджек і все таке!)
- Babak
- Адміністратор
- Ім'я:Андрій
- Контактна інформація:
Окреме велике дякую! hrdrive за сантехнічні штуки і за контакт майстра.
Знижка сервіс супровід старого форумчанина на висоті
Знижка сервіс супровід старого форумчанина на висоті

Блекджек і все таке!)
- Lyubomyr
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 27 рази
- Контактна інформація:
vovka, ти задоволений 2х зонним лічильником? Я щось задумався над двозонним, але натрапив що є ще 3х зонний
Там цікава тарифікація. Хтось цікавився ним?

- Varvas
здається він відписував на про це у темі "пропав газ"Lyubomyr писав: vovka, ти задоволений 2х зонним лічильником?
з трьохзонним не все так просто у плані економії, там наскільки пам"ятаю у час пік платиться дорожче, ніж стандартний тариф.Lyubomyr писав: Я щось задумався над двозонним, але натрапив що є ще 3х зонний
на відміну від двозонного, коли або платиш по стандартному тарифу, або все, що можеш, відтягуєш у нічну зону (пралку, бойлер наприклад) та отримуєш економію.
імхо, щоб зекономити з трьохзонним треба більше заморочуватись.
- Lyubomyr
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 27 рази
- Контактна інформація:
в час пік платиш в 1.5рази дорожче, всього 5год на добу. Але в нічний час економиш не 50% як в 2зонний, а аж цілих 60%Varvas писав: з трьохзонним не все так просто у плані економії, там наскільки пам"ятаю у час пік платиться дорожче, ніж стандартний тариф.

- vovka
- Контактна інформація:
ну да. я ж нічого не втрачаю.Lyubomyr писав: ти задоволений 2х зонним лічильником?
просто вночі скидка 50% (от пишу цей пост і економлю

в моєму випадку окупаємість роки 3. вже рік минув, зекономив 400 грн при загальній вартості встановлення 1200. То ше при нижчих тарифах в основному..
Але в мене навіть бойлера нема на гарячу воду електричного.
Короче в мене получається скидка 15% від загальної вартості.
А так то прикинути по тарифах можеш тут
http://energycalc.pp.ua/
Вводиш по кожній зоні кількість кіловат і дивишся як вигідніше :)
Тризонний в моєму випадку невигідний бо вдень переплата.
То може бути вигідно я думаю тільки у випадку якщо електроопалення і багато споживання і його можна суто на ніч налаштувати щоб прогріти хату (якщо наприклад підлогове опалювання).
Всі ті зони описані на loe.lviv.ua . Лічильник один і той же. Можеш потім перепрограмувати якби часом щось.
-
- Дякував (ла): 6 рази
- Подякували: 2 рази
В мене в магазині такий. В напів пік коефіцієнт 1,02 пікова нагрузка 1.8 і ніч 0.25Lyubomyr писав: 3х зонний
- vovka
- Контактна інформація:
в магазині тарифи для юридичних осіб.Enter писав: В напів пік коефіцієнт 1,02 пікова нагрузка 1.8 і ніч 0.25
для фізичних інші коефіцієнти:
пікова зона — 1,5
напівпікова зона — 1
нічна зона — 0,4
- shaman
- Ім'я:Святослав
- Подякували: 23 рази
Подав заявку на лічильник з нічним тарифом, прислали квитанцію на 1594 грн. Це лічильник однофазний та встановлення. Проплатив на початку тижня, але ніхто не передзвонює. Набрав гарячу лінію, вони розсміялися і сказали треба 10 днів чекати, і лише тоді самому дзвонити і домовлятися про приїзд монтерів. Прикинув що має бути хороша вигода, вночі працює 4 прожектора, сушка,пралка, у літній період 2 кондиціонери весь день і ніч, ну решта побутового. Рахунок за світло 800-1000 грн за місяць зараз, планую у 500-600 вписуватися максимум
- vovka
- Контактна інформація:
мені тоже ніхто не передзвонював рік назад, а просто мовчки прийшли в межах 15 днів і поставили. ну за день перед тим передзвонили :) терпіння ))shaman писав: Проплатив на початку тижня, але ніхто не передзвонює. Набрав гарячу лінію, вони розсміялися і сказали треба 10 днів чекати, і лише тоді самому дзвонити і домовлятися про приїзд монтерів
-
- Ім'я:Саша
- Дякував (ла): 32 рази
- Подякували: 29 рази
shaman писав:Подав заявку на лічильник з нічним тарифом, прислали квитанцію на 1594 грн. Це лічильник однофазний та встановлення. Проплатив на початку тижня, але ніхто не передзвонює. Набрав гарячу лінію, вони розсміялися і сказали треба 10 днів чекати, і лише тоді самому дзвонити і домовлятися про приїзд монтерів. Прикинув що має бути хороша вигода, вночі працює 4 прожектора, сушка,пралка, у літній період 2 кондиціонери весь день і ніч, ну решта побутового. Рахунок за світло 800-1000 грн за місяць зараз, планую у 500-600 вписуватися максимум
З таким рахунком може і вигідно. Мені з моїми 350 грн за місяць сенсу нема. Плюс нема розуміння як те дешеве світло без енергоакомулятора використовувати. Палити - так вночі має бути прохолодніше ніж в день, пралка - 50 літрів води 30-40 градусів смішно, посудомийка - те саме але 10 літрів 60 градусів, світло - всюди діоди навіть в прожекторах, телевізор плазмовий під 300 Ватт - так я його дивлюся саме в пікові години. Тому навіть для двохрівневих квартир ( сусід поставив ) без кондюків - сенс сумнівний.
Да, про терморегулятор котла - минулий місяць 235 м3 спалив. Майже 100 м2, температура 21-22 градуса, сильний вітер заставив котел перевести на 2-ге положення з 5-ти - нехватало потужності бо терморегулятор працює тільки по верхній межі. Тому або бавитись в ручну або зразу ставити котел на максимум.
Настільні ігри Така Мака :
https://www.takamaka.com.ua/
https://www.takamaka.com.ua/
- vovka
- Контактна інформація:
Якщо ти хочеш це окупити за один рік то так - сенсу нема.sapphir писав: Мені з моїми 350 грн за місяць сенсу нема. Плюс нема розуміння як те дешеве світло без енергоакомулятора використовувати. Палити - так вночі має бути прохолодніше ніж в день, пралка - 50 літрів води 30-40 градусів смішно, посудомийка - те саме але 10 літрів 60 градусів, світло - всюди діоди навіть в прожекторах, телевізор плазмовий під 300 Ватт - так я його дивлюся саме в пікові години. Тому навіть для двохрівневих квартир ( сусід поставив ) без кондюків - сенс сумнівний.
В мене те саме вищеперечислене, і рахунок на світло порядка 300 грн , і я сенс бачу, бо вважаю період окупності в 3 роки це ОК. Це не 10 і не 15.
Ну і забуто за холодильник який працює 24 години, і за насоси в котлі і теплій підлозі (якщо вона є), а в зимовий період вони досить немало кіловат наганяють.
В моєму вайланті насос жере порядка 80-90 ват в годину і зимою він частенько працює. В братовому турбованому вайланті електроспоживання порядка 150 ват в годину. І тоже немало в принципі молотить. Треба зміряти якось добове споживання.
- Varvas
sapphir, якось незрозуміло в тебе виходить
якщо все таке енергоощадливе або маловикористовуване, то звідки в тебе набирається більше 300 кіловат в місяць (грубо), або 10 кіловат/доба, це зовсім немало

хіба ти якийсь телеманsapphir писав: телевізор плазмовий під 300 Ватт

- vovka
- Контактна інформація:
Якось дохріна. В тебе останній поверх я так розумію ?sapphir писав: Да, про терморегулятор котла - минулий місяць 235 м3 спалив. Майже 100 м2, температура 21-22 градуса, сильний вітер заставив котел перевести на 2-ге положення з 5-ти - нехватало потужності бо терморегулятор працює тільки по верхній межі. Тому або бавитись в ручну або зразу ставити котел на максимум.
В мене тоже майже 100 метрів, кутова квартира але не перший і не останній + є примусова вентиляція квартири, але розхід за листопад 146 кубів. І щось слабо уявляю де спалити ще під сотню.

А котел IMHO якраз треба ставити обмеження по температури при якому максимальне ККД. Помоєму це 60 градусів. А регулятор вже сам собі рішить коли включати котел а коли відпочивати. Сенсу ганяти котел на низькій температурі небачу.

Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 11 гостей