Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Квартирне питання
andriy_zab
Ім'я:Андрій
Стать:чоловік
Дякував (ла): 7 рази
Подякували: 12 рази
Re: Квартирне питання

Повідомлення andriy_zab » Вів, 11 жовтня 2016, 19:17

Закінчилась моя епопея з опаленням- погані чуваки повернули кошти, хороші чуваки зробили опалення і забрали гроші :D
Поставив собі котел BUDERUS Logamax U044-24K, сталеві радіатори і термоголовки якісь італійські (загалом 11 шт. на 120м)

Просвітіть як правильно має працювати котел в купі з термоголовками:
1. Чи ок якщо 3 батареї скручені на 0;
2. Чи в крайній батареї в системі термоголовка має бути завжди відкрита для того щоб вода вільно ганяла по системі чи може бути скручена до позиці '3' напр.? Окремого байпасу немає (внизу є приблизна схема розводки)
3. Яка температура має бути виставлена на котлі? Зараз в мене виставлено +50, котел працює на максимумі 10 секунд, потім 50 секунд горить пальник на мінімальній потужності, потім 2 хв. відпочиває і знов всьо по колу. Не зовсім розумію такі часті включання, може через те що в кімнатах тепло і більшість термоголовок закривають радіатори.
Зображення

sapphir
Ім'я:Саша
Дякував (ла): 32 рази
Подякували: 29 рази

Повідомлення sapphir » Вів, 11 жовтня 2016, 19:41

andriy_zab писав:Закінчилась моя епопея з опаленням- погані чуваки повернули кошти, хороші чуваки зробили опалення і забрали гроші :D
Поставив собі котел BUDERUS Logamax U044-24K, сталеві радіатори і термоголовки якісь італійські (загалом 11 шт. на 120м)

Просвітіть як правильно має працювати котел в купі з термоголовками:
1. Чи ок якщо 3 батареї скручені на 0;
2. Чи в крайній батареї в системі термоголовка має бути завжди відкрита для того щоб вода вільно ганяла по системі чи може бути скручена до позиці '3' напр.? Окремого байпасу немає (внизу є приблизна схема розводки)
3. Яка температура має бути виставлена на котлі? Зараз в мене виставлено +50, котел працює на максимумі 10 секунд, потім 50 секунд горить пальник на мінімальній потужності, потім 2 хв. відпочиває і знов всьо по колу. Не зовсім розумію такі часті включання, може через те що в кімнатах тепло і більшість термоголовок закривають радіатори.
Зображення
Почитай ( не маю нажаль аналогічного посилання на українській ):

http://master-otoplenie.ru/otoplenie/48 ... eniya.html
Настільні ігри Така Мака :
https://www.takamaka.com.ua/

Enter
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 2 рази

Повідомлення Enter » Вів, 11 жовтня 2016, 19:47

andriy_zab, термоголовки так швидко не спрацьовують на коливання тепла, в залежності що в них в середині є газ чи рідина то час спрацювання займає і до 30-40 хв. А розводку тобі зробили в такій послідовності переходу діаметрів як на картинці, си це просто картинка з інтернету?

andriy_zab

Повідомлення andriy_zab » Вів, 11 жовтня 2016, 20:23

Enter, це картинка з інтернету, але в мене аналогічно йде розподіл в 2 сторони, спершу йдуть більші труби, а потім менші (вроді 25 і 20).

sapphir, дякую, зараз почитаю. :beer

weber
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення weber » Вів, 11 жовтня 2016, 20:35

andriy_zab, тобто якщо останні 2 батареї скручені на одній стороні, то кіна не буде. А чому не замкнули коло щоб не було залежних батарей?

Denja
Тюнінг клуб
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Denja » Вів, 11 жовтня 2016, 20:42

По чому і які радіатори?
Перш ніж ставити тупі питання людям, задай їх ґуґлу...

andriy_zab

Повідомлення andriy_zab » Вів, 11 жовтня 2016, 22:21

weber, я так розумію якщо замкнуті крайні- то коло замикається на попередніх батареях.

Denja, радіатори Stelrad. Ціни залежать від потужності і товщини радіаторів.

mathst
Ім'я:Степан
Подякували: 18 рази

Повідомлення mathst » Сер, 12 жовтня 2016, 00:12

andriy_zab, у батьків аналогічний котел, вже років 5-6, простий і надійний

weber

Повідомлення weber » Сер, 12 жовтня 2016, 08:49

andriy_zab писав: weber, я так розумію якщо замкнуті крайні- то коло замикається на попередніх батареях.
andriy_zab, все вірно, так і є :sing

Vova_P
Ім'я:Володимир

Повідомлення Vova_P » Сер, 12 жовтня 2016, 13:57

andriy_zab писав: Зараз в мене виставлено +50, котел працює на максимумі 10 секунд, потім 50 секунд горить пальник на мінімальній потужності, потім 2 хв. відпочиває і знов всьо по колу.
Це налаштування котла, він ж ганяє воду по колу не тільки коли включений але і коли пальник не горить. Відповідно температура води падає до якогось рівня (-5 чи -10 від встановленого) і він знов вмикається щоб нагріти воду до 50. Я думаю цей поріг має налаштовуватись, але я не спец в тому.

Щоб не мучити так котел - можна поставити програматор (провідний чи безпровідний) і він дозволить включатись котлу тільки коли реальна кімнатна температура впаде нижче встановленого мінімум.

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 12 жовтня 2016, 14:01

Vova_P писав: Це налаштування котла, він ж ганяє воду по колу не тільки коли включений але і коли пальник не горить. Відповідно температура води падає до якогось рівня (-5 чи -10 від встановленого) і він знов вмикається щоб нагріти воду до 50. Я думаю цей поріг має налаштовуватись, але я не спец в тому.
коли пальник не горить, то воду ще якийсь час ганяє електронасос.

думаю в кожному котлі можна це відрегулювати але хйз.

в моєму вайланті той параметр налаштовується. нічого складно, одну фігню покрутити викруткою на платі (поряд з місцем де програматор підключається). то шо в мому котлі це крутиться на "авось" (покрутив, подивився на скільки менше насос став працювати, якщо не підходить - повторяєш), краще було б звичайно на табло бачити той час.

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Сер, 12 жовтня 2016, 15:21

vovka писав: коли пальник не горить, то воду ще якийсь час ганяє електронасос.
Не деякий час, а постійно ганяє

mathst

Повідомлення mathst » Сер, 12 жовтня 2016, 15:36

andriy_zab писав: 2. Чи в крайній батареї в системі термоголовка має бути завжди відкрита для того щоб вода вільно ганяла по системі чи може бути скручена до позиці '3' напр.? Окремого байпасу немає (внизу є приблизна схема розводки)
а яка різниця, можеш крайні взагалі закрити, вода буде ганятися через ті що перед ними.

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 12 жовтня 2016, 17:53

pikach00 писав: Не деякий час, а постійно ганяє
в кого ? в мого вайланта заводська установка шось 15 хв. смисл ганяти постійно зимну воду ?

andriy_zab

Повідомлення andriy_zab » Сер, 12 жовтня 2016, 19:46

mathst писав:andriy_zab, у батьків аналогічний котел, вже років 5-6, простий і надійний
Можеш запитати як в них він працює, так само кожних 2 хв. включається/виключається чи раз на 20-30 хв. ?

Я просто маю сумніви що за 2 хв. температура води реально падає на 10 градусів і котел змушений знов включатись. Насос може і постійно ганяти, це таке, але вот те що пальник кожних 2 хв. підігріває воду- це мене бентежить...

Завтра зранку має приїхати майстер і глянути, каже що можливо фільтр грубої очистки засорився і через то вода ганяється по малому колі. Якщо не допоможе- піду на вихідних на Південний дивитись за якимсь кімнатним програматором і прямими руками шоб його поставити.

mathst

Повідомлення mathst » Сер, 12 жовтня 2016, 22:33

andriy_zab, здається що не включається так часто

Andriy01
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення Andriy01 » Сер, 12 жовтня 2016, 22:53

Хто знає, як налаштувати комфортно теплу підлогу при умові наявності програматора?)))) В квартирі програматор стоїть на 22 градуса, але котел рідко включається, тому тепла підлога встигає остигнути)))))

Батареї на 60° стоять. Може, поставити їх на 40°?)

Enter
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 2 рази

Повідомлення Enter » Чет, 13 жовтня 2016, 06:18

Andriy01, потрібно окремий програматор з температурним датчиком для підлоги

weber

Повідомлення weber » Чет, 13 жовтня 2016, 09:52

Andriy01 писав: Хто знає, як налаштувати комфортно теплу підлогу при умові наявності програматора?)))) В квартирі програматор стоїть на 22 градуса, але котел рідко включається, тому тепла підлога встигає остигнути)))))
Ніяк, так і буде коли температура не сильно падає в кімнаті.
Я поки ганяю котел в ручному режимі.

Але якщо поставиш котел на 40-45, то може бути баланс. Що температура 22 не досягає, а мінімум підтримує.

weber

Повідомлення weber » Чет, 13 жовтня 2016, 10:03

andriy_zab писав: Я просто маю сумніви що за 2 хв. температура води реально падає на 10 градусів і котел змушений знов включатись. Насос може і постійно ганяти, це таке, але вот те що пальник кожних 2 хв. підігріває воду- це мене бентежить...
Так може, в мене так було. Це все залежить від того, скільки батарей треба прогнати, на якому рівні термоголовки включені, температура в кімнаті. Має бути баланс. Фікс для цього - це включити економ режим, тоді пальник буде включатися коли температура носія буде падати не на 7, а на 15 градусів (як є у комфорт режимі). Але знову ж таки, це тільки як варіант у конкретному випадку.
andriy_zab писав:
Завтра зранку має приїхати майстер і глянути, каже що можливо фільтр грубої очистки засорився і через то вода ганяється по малому колі. Якщо не допоможе- піду на вихідних на Південний дивитись за якимсь кімнатним програматором і прямими руками шоб його поставити.
Надумаєш брати такий як я писав раніше, то тут найдешевший. Пікачу такий за 1200 купував на Южному.
vovka писав: в кого ? в мого вайланта заводська установка шось 15 хв. смисл ганяти постійно зимну воду ?
Чому холодну? Якщо вона холодна (впала на 7 чи 15 градусів відповідно до встановленого режиму), то пальник включається. Насос постійно тарабанить походу.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 22 гостей