Тема досить провокаційна, бо тут, напевне, знайдеться багато таких, хто за БМВ, Опель чи "Ауді" "пасть порве"

Хочу висловити свою думку:
Якось в журналі прочитав про це статтю, в якій приблизно йшлося наступне : після розпаду СРСР, коли впав "залізний занавіс", люди масово хлинули за машинами, а так як найближче з країн капіталістичного табору була ФРН, а ціни на автомобільний "секонд-хенд" були в Німеччині досить привабливими, то і заполонили простори колишнього СРСР старенькі і напіврозвалені "гольфи", "опелі", "ауді"..., з часом народилися вислови "надійний німець", "тількі німці роблять по-справжньому надійні автомобілі" і т.п....
Особисто я з викладеним в статті згідний на всі 100! Ні, звичайно, я не кажу, що німецькі автомобілі погані (нашим ТАЗам і ЗАЗам хоть на половину би такими бути)

Коротче кажучи Німеччина виробляє середні європейські автомобілі нічим не кращі і не гірші ніж, скажімо, Швеція, Франція чи Японія...
А якщо судити по автогонках, то, навіть, і нижче середнього, скажімо в раллі лідирує Японія (Субару) і Франція (Сітроен), в Формулі 1 Заубер і БМВ тільки недавно почали щось троха вигравати, а раніше на перших ролях були італійці і японці... так, що, думаю, міф про супернадійність німецьких авто пора вже давно розвінчати!
Які будуть думки з цього приводу?
PS : тільки, прошу не писати тіпа німці ацтой, японці рулять і т.п.... аргументуйте...