Переживши ці вихідні виникли питання на рахунок роботи евакуаторів у Львові...

А було все саме так :
В неділю 22.06.2008р після обіду приблизно о 13.45 я залишив машину біля Університету імені Івана Франка(З того боку, де зупинка тролейбусів але під самим входом в навчальний заклад, не перекриваючи ніяких в"їздів), користуючись багаторазовим попереднім досвідом залишення там машини на тривалий час. Та і завжди там всі залишають машини. Ну і опираючись на те, що ніяких знаків, забороняючих стоянку там немає . Машину залишив приблизно на 30хв. Після повернення до машини замітив, що вона якраз знаходиться в процесі евакуації. Я підбіг і сказав, щоб негайно опускали назад на землю. Машину приспустили до землі і не знімаючи з коліс свого обладнання, один з них мене покликав до себе в кабіну евакуатора. Там він мені заявив, що послуги евакуатора коштують 300грн, але на місці забрати можна за 215грн... Таких грошей в мене з собою не було і він сказав, що якщо я йому "вже" не заплачу 150грн, то машину піднімають і забирають. Я, не знаючи своїх прав і боячись можливих дій з його боку, заплатив ці гроші. Машину почали знімати а я почав робити фотографії, як спуск зупинили і той виконавець заявив щоб я доплачував 65грн або він проводить все ж таки евакуацію. Я ж в свою чергу розкричався, щоб знімали а то я викличу міліцію. В той ж момент претензії в нього пропали і він спокійно зняв машину з шнурів.
По цьому всьому в мене виникли наступні питання :
1) Чи законно виконавець вимагав з мене гроші, чи це банальний "розвод"?
2) Якщо ж незаконним було вимагання грошей з мене, то чи можу я звернутися до органів МВС чи прокуратури заявою про вимагання грошей з погрозами про незаконне вилучення мого особистого майна? Якщо так, то до чого це може привести і чи можливі якісь недобрі наслідки для мене? (В мене є 2 свідків - моїх друзів, які бачили все і можуть підтвердити факт того, що мене 2 рази кликали в кабіну евакуатора і не хотіли проводити спуск машини на протязі 10-15хв. Також є фотографія моєї машини на підйомнику та фото номера евакуатора. Факту передачі 150грн вони засвідчити не можуть).
Дуже надіюся на грунтовну відповідь на поставленні запитання, оскільки дуже б хотілося принести цьому виконавцю найбільш можливих неприємностей та і для себе знати інформацію на майбутнє.
Наперед всім вдячний.