Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Авто на польській реєстрації. Плюси і мінуси.
Sviatoslav
Стать:чоловік
Номер:файний
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Авто на польській реєстрації. Плюси і мінуси.

Повідомлення Sviatoslav » Нед, 10 липня 2016, 13:08

Doktor писав: була б нормальна країна не було б мргшників скільки разів повторювати?

Doktor, країна починається з кожного з нас. З мене, з тебе і всіх хто тут присутній наприклад. Перестань гнати на країну і почни з себе. Що ти особисто готовий зробити, щоб в цих людей появились робочі місця (в тебе в тому числі), щоб вони не стояли на кордоні з контрабасом?

Жалітись на форумі і траси перекривати готовий?
Про яку тоді державу можна говорити і її вину (в твоєму розумінні) :surprised
У действительно хороших водителей мухи расплющены об боковые стёкла.

Dexter
Дякував (ла): 37 рази
Подякували: 187 рази

Повідомлення Dexter » Нед, 10 липня 2016, 13:19

Петро писав: сумніваюсь шо б не було б мргшників
+++
я тут побачив в групі такий пост:
Зображення
тобто мрг-шник за один перетин кордону ("підсядку") бере майже 200 гривень.. і я так розумію шо їм дозволено кілька разів на день перетинати

точно діти плачуть і голодають
Зображення
Work hard! Play hard!

St-ART
Ім'я:Stanisław
Номер:RP

Повідомлення St-ART » Нед, 10 липня 2016, 13:30

Dexter писав: тобто мрг-шник за один перетин кордону ("підсядку") бере майже 200 гривень.. і я так розумію шо їм дозволено кілька разів на день перетинати
То зараз, бо МРГ призупинили, а так велика конкуренція демпінгувала ціни до 50-100 грн, 150 то була рідкість. Я тих що на підсадку коло Бєдронки ходили, особливо вночі, завжди з зомбі асоціював :D Ходять вони раз в добу, бо другий раз треба декларацію заповнювати і безмитно лише раз "норму" провезти можна.

andreyclk
Дякував (ла): 143 рази
Подякували: 63 рази

Повідомлення andreyclk » Нед, 10 липня 2016, 14:12

Bohdan, На рахунок зменшили мита відкрию великий секрет: в 2014 році підняли акциз на авто :sing

St-ART

Повідомлення St-ART » Нед, 10 липня 2016, 14:32

andreyclk, акциз зараз урівняли до рівня нових автомобілів, що є справедливо, бо ніде в Європі немає диференційованого акцизу на нові і старі авто, та і взагалі акциз на імпорт автомобілів мало де є, і раніше такого не було, це хіба в статтях так пишуть, щоб лишній раз про "зраду" написати.

А ще якби не ті обмеження, які засунули в той закон і ще засунути хочуть - ціни б йому не було. Хоча навіть в тій редакції, в якій його прийняли (одна машина не старше 2010 року на одну особу в рік + заборона відчуження на рік) - досить хороша можливість для тих, хто давно хотів купити автомобіль і має на це відповідні кошти. Так, БМВ по 1500 доларів не буде, але якщо люди зараз йдуть на всякі махінації типу автомобілів на інваліда, двійників, іноземну реєстрацію - то я думаю, із задоволенням скористаються новою можливістю. Головне, щоб нових "вдосконалень" туди не прийняли.

andreyclk

Повідомлення andreyclk » Нед, 10 липня 2016, 14:58

St-ART, знаєш шо мене кумарить в висловах влади і деяких людей ?! Вислів а от в Європі!!!Ми не в єропі ,зп не європейські,соцзабезпечення не європейське зате тарифи європейські,ціни європейські і паради пєдарастів європейські
На нинішній час людям потрібніші авто до 3000уо.Хоч чисто мені пофіг збираю на х7 на пл бляхах :))))

St-ART

Повідомлення St-ART » Нед, 10 липня 2016, 15:45

andreyclk, географічно ми в Європі і ніби-то навіть курс взяли на ЄС, тому це логічно, що порівнюють з ЄС, а не з Африкою чи Китаєм. А проблема насправді глобальніша, ніж автомоблі по 3000. Але суто в сфері автомобілів, то такі ініціативи все-таки дають якісь надії на цивілізований ринок в майбутньому.

andreyclk

Повідомлення andreyclk » Нед, 10 липня 2016, 16:12

St-ART, Не бачу змісту рівняти незрівняне.Бо получається от така срака як зараз ;)

cat-yellow
Ім'я:Михайло
Дякував (ла): 222 рази
Подякували: 72 рази

Повідомлення cat-yellow » Нед, 10 липня 2016, 17:27

andreyclk,
а
andreyclk писав: знаєш шо мене кумарить
???

Що багато людей нахапаються інфи з тєліка чи ще звідкись і починають думати, що це правда...

Я, наприклад, про це:
andreyclk писав: зате тарифи європейські
поцікався комуналькою у Європі

Я, наприклад, про це
andreyclk писав: ціни європейські
і ціни на пальне в Європі, і ціни на послуги в Європі

====

Тарифи і вартість пального в нас - мінімальні
В нас поганющі зарплати, але з тарифами і цінами в нас більш-менш якраз і непогано!

George734
Ім'я:юра

Повідомлення George734 » Нед, 10 липня 2016, 17:44

cat-yellow писав: Тарифи і вартість пального в нас - мінімальні
В нас поганющі зарплати, але з тарифами і цінами в нас більш-менш якраз і непогано!
Тарифи і ціни якраз треба розглядати по відношенню до доходів населення (тобто зарплати). А не по відношенню до гейропи чи бакса.
А в цьому відношенні ми країна що розвивається. Ефіопія чи Гондурас.
Звісно якщо ти контрабандист, то пока чухаєшся. Але як кайданки надінуть-тоді заспіваєш по іншому :-)

Dexter
Дякував (ла): 37 рази
Подякували: 187 рази

Повідомлення Dexter » Нед, 10 липня 2016, 20:06

andreyclk писав: На нинішній час людям потрібніші авто до 3000уо.
опель астра 2008 року продавали за 4500$. це драконівська ціна?
Work hard! Play hard!

cat-yellow

Повідомлення cat-yellow » Нед, 10 липня 2016, 20:23

доіпались мурахи по серйозному
вже поляки починають разувати збитки від впровадження MRG
так шо маю надію, що вони ту лавочку прикриють, тоді хоч на кордонах порядок кращий буде

там же в статті дуже добре розписано про те, що навіть "голодний з Мостиськ, жіти якого не мають, що їсти" приносять своїми паіросами, бухлом і солярою - тільки збиток....

почитайте

http://porteuropa.eu/ukraina/granica/56 ... ra-decyzja
Mały Ruch Graniczny spowodował wielomiliardowe straty dla polskiego budżetu wskutek przemytu

Należy zaznaczyć, że nawet jeśli tzw. mrówki podczas przekraczania granicy mają ze sobą jednorazową „normę”, tj. nie więcej niż dwie paczki papierosów i trzy butelki wódki, to zgodnie z prawem mogą te ilości przewieźć do Polski jedynie na własne potrzeby, a i to sporadycznie – a nie codziennie. Odsprzedaż nawet tych małych ilości towarów akcyzowych jest wykroczeniem, a uczynienie z tego regularnego źródła zarobku – poważnym przestępstwem skarbowym, zagrożonym nawet karą kilku lat pozbawienia wolności. I nie ma znaczenia, że przemytem zajmuje się przysłowiowa biedna babcia spod Mościsk, która za jednym razem przenosi w sumie niewielką ilość towaru. Nawet ta „biedna babcia”, jeśli robi to regularnie od 2009 roku i miesięcznie na przemycie zarabia 2000 złotych, zdążyła już przez ten czas okraść polski budżet państwa na około 200 tysięcy złotych. Jedna osoba i to ta z tych niepozornych. Pomnóżmy to przez 70% spośród ogólnej ilości posiadaczy kart MRG – i już mamy rozmiar szacunkowych strat tylko dla polskiego budżetu, które spowodowało nieprzemyślane wprowadzenie w 2009 roku Małego Ruchu Granicznego bez zastosowania realnych narzędzi dla walki z drobnym przemytem.

Co to oznacza w praktyce? Przemytnikom spod Mościsk możemy na przykład podziękować za to, że nie ma pieniędzy na obiecane przez Andrzeja Dudę podwyższenie kwoty wolnej od podatku. Czyli coś, na czym oprócz polskich podatników najbardziej zyskają… pracujący w Polsce legalnie Ukraińcy, dla których podniesienie kwoty wolnej oznaczałoby skokowy wzrost realnych zarobków.

Nie jest tajemnicą, że po wprowadzeniu 500+ budżet się nie domyka i trzeba szukać oszczędności, przy czym każde rozwiązanie będzie bolesne i kontrowersyjne. Liczę na to, że rząd pójdzie po rozum do głowy i z dwóch alternatyw wybierze tą lepszą dla osób uczciwie pracujących i płacących podatki. Czyli zamiast podwyższać podatki, przedłuży decyzję o zawieszeniu małego ruchu granicznego również po zakończeniu Światowych Dni Młodzieży, wynajdując ku temu dowolny argument formalny. Choćby i kwestie bezpieczeństwa – wystarczy powołać się na przykład agresywnych, wulgarnych posiadaczy kart MRG, którzy podczas niedawnych protestów zachowywali się w sposób urągający jakimkolwiek normom współżycia społecznego, używali przemocy i demolowali samochody polskich obywateli wjeżdżających na Ukrainę.

cat-yellow

Повідомлення cat-yellow » Нед, 10 липня 2016, 20:24

І про безвізовий там теж упомянуто
Odwieszenie MRG i wpuszczenie tych ludzi do Polski bez wiz byłoby działaniem zagrażającym polskiemu bezpieczeństwu, zwłaszcza że te osoby są podatne na prowokacje i ich gniew może być umiejętnie wykorzystany przez Rosję dla zdestabilizowania sytuacji na polskim pograniczu (a że niewiele trzeba, pokazał przykład niedawnych zajść w Przemyślu).

cat-yellow

Повідомлення cat-yellow » Нед, 10 липня 2016, 20:24

за шо боролись - на то і напоролись!

cat-yellow

Повідомлення cat-yellow » Нед, 10 липня 2016, 20:25

і для таких, як Доктор, окремо написано
Dodatkowo, już za kilka miesięcy wizy do UE mają zostać zniesione. Do tego czasu MRG nie powinien funkcjonować – te kilka miesięcy bez przemytu dobrze wszystkim zrobi, zwłaszcza mieszkańcom Rejonu Mościskiego, którzy będą w końcu zmotywowani do poszukania sobie uczciwego zajęcia, wyjechania za pracą do Lwowa lub Polski albo podjęcia edukacji.
особливо тут:
W kontekście Małego Ruchu Granicznego i powiązanego z tym drobnego przemytu często pojawia się argument, że ci ludzie zajmują się przemytem z konieczności, bo nie mają innych perspektyw. To absolutna nieprawda. Ukraina oczywiście jest jednym z najbiedniejszych krajów Europy, a na prowincji większych perspektyw nie ma – ale praca jest w większych miastach. W pobliskim Lwowie mieszkańcy Mościsk i okolic znajdą pracę od ręki – w tym taką, która nie wymaga kwalifikacji. Zwłaszcza, że Lwów przeżywa od 2014 roku boom gospodarczy, jak grzyby po deszczu wyrastają nowe apartamentowce, miasto jest oblegane przez turystów, a branża turystyczna i budowlana nie może znaleźć rąk do pracy. Nie jest też prawdą, że mieszkańcy pogranicza więcej wydadzą na dojazd do Lwowa, niż zarobią: bilety na marszrutkę nie są drogie, a na wolniej jeżdżącą elektryczkę kosztują zaledwie kilka hrywien. Na podobnej zasadzie do pracy do dużego miasta za podobne pieniądze codziennie dojeżdża kilka milionów Ukraińców, którzy uczciwie pracują i płacą na Ukrainie podatki. Obecnym przemytnikom nadużywającym status MRG również nic się nie stanie, jeśli w ślad za swoimi rodakami poszukają sobie uczciwej pracy we Lwowie lub w którymś z karpackich kurortów – albo wyjadą legalnie do pracy sezonowej do Polski.

cat-yellow

Повідомлення cat-yellow » Нед, 10 липня 2016, 20:28

Доктор, на почитай... Бідні, безробітні? А мишлення вже здегенероване...
Wprowadzając w 2009 roku Mały Ruch Graniczny Polska wyrządziła ogromną krzywdę nie tylko sobie, ale przede wszystkim Ukrainie. MRG przyczynił się do degeneracji społeczeństwa Rejonu Mościskiego i pozostałych powiatów przygranicznych. Ich mieszkańcy w znacznej mierze nawet nie starają się o podjęcie edukacji i nie myślą o rozwoju zawodowym, o wyjeździe za pracą do większego miasta czy założeniu firmy, bo zadowala ich łatwy pieniądz z przemytu. Do takiej „pracy” można iść również nieumytym, nieogarniętym, pod wpływem alkoholu – wystarczy odstać swoje i te sto złotych dziennie (lub więcej) się zarobi.

Sytuacja ta prowadzi do patologii, które wielokrotnie opisał ukraiński dziennikarz Ołeksandr Iwachniuk. Warto poczytać jego reportaże z pogranicza, które Ołeksandr objechał wzdłuż i wszerz. Ciekawe są zwłaszcza jego spotkania z miejscowymi dziećmi z pogranicza i ich odpowiedzi na pytanie o ich plany i marzenia – w sensie, kim chcą być, jak dorosną. Otóż ukraińskie dzieci z Rejonu Mościskiego nie mogą się doczekać, aż będą mieć 16-17 lat i za zgodą rodziców będą mogli przekraczać granicę i przemycać do Polski faje i wódę. A co dalej? „Popracuję tak kilka lat i za odłożone pieniądze kupię sobie stary samochód i będę przemycać na większą skalę”. I tak do końca życia? Jakieś większe ambicje? „Nie, z tego przemytu odłożę sobie kilkadziesiąt tysięcy euro na łapówkę, która jest potrzebna żeby zostać celnikiem. A wtedy będę zarabiać kosmicznie duże pieniądze z łapówek, postawię sobie wypasiony dom w Mościskach i będę jeździć drogimi samochodami” – odpowiadają dzieci.

cat-yellow

Повідомлення cat-yellow » Нед, 10 липня 2016, 20:30

Доктор, а тепер підсумок, той, який підтримують всі, хто проти МРГ (в тому числі я)
Ukraińcy za likwidacją Małego Ruchu Granicznego

Na opisane wyżej patologie związane z Małym Ruchem Granicznym wielokrotnie zwracali uwagę sami Ukraińcy – w tym ci uczciwie i ciężko pracujący w Polsce imigranci, płacący u nas podatki. Wskutek tego, że przemytnicy z Mościsk i okolic codziennie jeździli tam i z powrotem z fajkami i wódą, uczciwi podróżni muszą stać na granicy w wielogodzinnych kolejkach. A mówimy tu o osobach, które ciężko pracują gdzieś pod Warszawą czy na Śląsku i mogą raz na pół roku pojechać dosłownie na dwa-trzy dni na Ukrainę, aby zobaczyć się z bliskimi. Dzięki Małemu Ruchowi Granicznemu ten i tak krótki czas skraca się dodatkowo, bo ukraińscy pracownicy sezonowi tracą dodatkowo kilkanaście godzin na granicy. Wszystko przez przemytników, na których polski rząd do niedawna patrzył przez palce.

Cała większość uczciwie pracujących obywateli Ukrainy spogląda na ten cały cyrk z Małym Ruchem Granicznym z ogromnym zażenowaniem. Mówiąc w skrócie, Ukraińcom jest po prostu wstyd za swoich współobywateli spod Mościsk czy Jaworowa, którzy po prostu zachowują się jak bydło, nie chcą iść do uczciwej pracy i uznają prawo do okradania sąsiedniego państwa (Polski) za coś, co im się należy z definicji. Do nas należy decyzja, po czyjej stronie staniemy – czy wyjdziemy naprzeciw uczciwej większości obywateli Ukrainy, czy ugniemy się pod naciskiem krzykliwej mniejszości zdegenerowanych przemytników, terroryzujących od lat całą resztę polskiego i ukraińskiego społeczeństwa.

Sviatoslav

Повідомлення Sviatoslav » Нед, 10 липня 2016, 20:33

cat-yellow писав: Тарифи і вартість пального в нас - мінімальні

А з чого беруться зарплати? Не з неба, а з купівельної спроможності споживачів, які несуть гроші підприємству. Більше грошей - більша зарплата. Купівельна спроможність особливо якісних товарів та послуг напряму залежна від обмінного курсу. Оскільки класної якості товари зазвичай іноземні, то ми приходимо до висновку, що чим вигідніший обмінний курс для громадянина, тим більше товарів та послуг в середині країни громадяни зможуть спожити, що й вплине на ВВП та бюджет держави позитивно. В нас доларизована економіка і голова НБУ + міністр економіки є в здоровій економічній моделі двома ключовими фігурами, від яких залежна країна в економічному плані.

Говорячи про тарифи: пенсіонер не має зашиватись навіть коли купує собі мясо, овочі, фрукти. Про комуналку чи такі блага як авто я взагалі мовчу. Тому про тарифи - це дуже спірне питання. Давай при зарплаті в 10 тисяч злотих в Польщі 1 євро буде коштувати не 4.5 злотих, а зразу 20 злотих. Побачимо як тоді країна заспіває. А спишем все на сирійських біженців, як в нас на війну спихають.

Мораль байки: незважаючи на відтік капіталу і вкрадені легітимним гроші, при правильному управлінні (менеджменті) і використанні наявних інструментів можна було не лише попередити кризу, але і покращити добробут середньостатичного громадянина.

P.S. Тарифи ніхера не ок, просто багатьох змушують так думати.

cat-yellow

Повідомлення cat-yellow » Нед, 10 липня 2016, 20:39

Sviatoslav писав: P.S. Тарифи ніхера не ок, просто багатьох змушують так думати.
Ага... Розкажеш мені, платнику комуналки в Україні за будинок батьків та в Польщі за дво-кімнатну квартиру. А також доброму десятку знайомих, що живуть по Європі.

Sviatoslav

Повідомлення Sviatoslav » Нед, 10 липня 2016, 20:42

cat-yellow писав: Ага... Розкажеш мені, платнику комуналки в Україні за будинок батьків та в Польщі за дво-кімнатну квартиру. А також доброму десятку знайомих, що живуть по Європі.

ну тоді розкажи по якій ОБГРУНТОВАНІЙ І ПІДТВЕРДЖЕНІЙ ЕКОНОМІЧНИМИ ПОКАЗНИКАМИ формулі розраховується тариф 6.89грн/куб газу в Україні ?

Про Польщу теж бажано...

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 11 гостей