Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
допоможіть вибрати підсилювач ?!
- nonuk
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0

В дані справі я початківець і багато чого незнаю ! Але вже зрозумів що автозвук така штука яка не виліковується ! :) Тепер про реальне : хочу нормальний усілок (не потрібно супер пупер, таяк незбираюсь робити hi-end) просто не маю бажання вікідати гроші на шерпатрьоб який в кінцевому результаті недасть бажаного ефекту. Усь має прокачувати : 1) зараз овали 4 шт. по 60 RMS http://www.autozvuk.com.ua/info.php?id=4379 2) в майбутньому коли зроблю нормальну музичку хочу шоб усю хватило потужності прокачати =потужний фронт + саб. Десь читав що усь має бути приблизно 40-50% потужнішим за динаміки, незнаю чи правда !? Тому хочу 4 канали по 100В . Нарахунок ціни, тоже десь читав що ціни на нормальні усілки починаються від 50 $ за канал, (але напевно ше залежить від потужності ?) тому орієнтуюсь десь на 250 $ . Так як я далекий в тому всьму то прошу вас знавці і фахівці вашої поради ?
1. чи потрібно мені 4 по 100 ?
2. хватить мені 250 $ на нормальний усь ?
3. якшо так то який конкретно усь ?
Wheels make the car
- Рост
- Контактна інформація:
Re: допоможіть вибрати підсилювач ?!
Декілька тез.
1. 50 уо на канал - це мінімальна сума, за яку варто брати підсилювач. Дешевше - це буде і не підсилювач толком.
2. 4-канальник за 200-250 уо - це нормальний початковий рівень. Потужність буде порядка по 40-50 Вт на канал і по 150-200 мостом - вистарчить для акустики в тому ж бюджеті.
3. Середньоквадратичних 100 Вт на канал - це реально багато. І коштують такі підсилювачі зовсім не 250 уо. Навіть, якщо звичайний АБ-клас розглядати. Ну і таки того забагато для прослуховування без ризику оглохнути.
4. Бажано, щоб не підсилювач, а динаміки мали запас потужності.
1. 50 уо на канал - це мінімальна сума, за яку варто брати підсилювач. Дешевше - це буде і не підсилювач толком.
2. 4-канальник за 200-250 уо - це нормальний початковий рівень. Потужність буде порядка по 40-50 Вт на канал і по 150-200 мостом - вистарчить для акустики в тому ж бюджеті.
3. Середньоквадратичних 100 Вт на канал - це реально багато. І коштують такі підсилювачі зовсім не 250 уо. Навіть, якщо звичайний АБ-клас розглядати. Ну і таки того забагато для прослуховування без ризику оглохнути.
4. Бажано, щоб не підсилювач, а динаміки мали запас потужності.
- nonuk
Рост дякую за інформацію :) ! Є пару питань, перш за все:
Незнаю ні що таке кліпінг ні гармоніки але в тому шось є ! Рост що ти на це скажиш ?
І ще забув спитати : на що потрібно звертати увагу при покупці уся крім кількості каналів і потужності ?? ( шось читав про коефіцієнт спотворення який має бути написанний на усілку
)
Я як вже казав далекий в автозвуці і його поняттях але прочитав таку штуку : що Парадокс у тім, що менш потужний підсилювач, почавши перевантажуватися, з більшою ймовірністю спалить ваші АС, чим підсилювач який потужніший ! Вся справа в явищі, називаному "кліппінгом" - тобто роботою в режимі обмеження, коли підсилювач видає сильно спотворений сигнал з більшим змістом вищих гармонік. Саме із цієї причини найбільше часто в АС згоряють ВЧ-динаміки.http://www.avtozvuk.if.ua/html/teory/ak ... er_as.htm#Рост писав:4. Бажано, щоб не підсилювач, а динаміки мали запас потужності.
Незнаю ні що таке кліпінг ні гармоніки але в тому шось є ! Рост що ти на це скажиш ?
Виходить що 60в RMS в моїх динаміках завищенні ? чи середньоквадратичні вати то не то саме що RMS вати ? ( на рахунок цього я теж задумувався бо при прослуховувані від голови на макс. гучності без спотворень це приблизно вихоть по 18ват на канал, якщо непомиляюсь, то гучність досить велика і шось невіриться що ті динаміки можуть грати в 3 рази потужніше !!? )Рост писав:3. Середньоквадратичних 100 Вт на канал - це реально багато. Ну і таки того забагато для прослуховування без ризику оглохнути.
І ще забув спитати : на що потрібно звертати увагу при покупці уся крім кількості каналів і потужності ?? ( шось читав про коефіцієнт спотворення який має бути написанний на усілку

Wheels make the car
- Рост
- Контактна інформація:
Звук - це, яактично, промодульована напруга живлення. І коли ми намагаємось рівень сигналу отримати вищий за рівень напруги живлення, верх синусоїди починає зрізати (інакше був би винайдений вічний двигун :) ). Це і є кліпінгом і це породжує нелінійні спотворення у вигляді вищих гармонік. Які, якщо досить значні, можуть і попалити твітери. Але. Ти ж, надіюсь, не шахтар (якось відпочивав з ними на одній базі), і не будеш слухати музику з сильними хрипами, правда? А от якщо потужності в підсилювача буде забагато, то динаміки можна і перегріти, а це не діагностується вухами, поки вони (не вуха, динаміки) не згорять.nonuk писав: Незнаю ні що таке кліпінг ні гармоніки але в тому шось є ! Рост що ти на це скажиш ?
rms - це і є середньоквадратична потужність.nonuk писав: Виходить що 60в RMS в моїх динаміках завищенні ? чи середньоквадратичні вати то не то саме що RMS вати ? ( на рахунок цього я теж задумувався бо при прослуховувані від голови на макс. гучності без спотворень це приблизно вихоть по 18ват на канал, якщо непомиляюсь, то гучність досить велика і шось невіриться що ті динаміки можуть грати в 3 рази потужніше !!? )
І ще забув спитати : на що потрібно звертати увагу при покупці уся крім кількості каналів і потужності ?? ( шось читав про коефіцієнт спотворення який має бути написанний на усілку)
Потужність, вказана на динаміках до гучності не має ніякого відношення. Це потужність, яку можна на конкретний динамік подавати, при якій він не згорить. А от гучність залежить від чутливості. Чим вона більша, тим гучніше при одинаковій підведеній потіжності буде звучати динамік.
При покупці підсилювача слід звертати увагу на потрібні для реалізації задуманої схеми компоненти. А що за компоненти - залежить від задуму. Звідки я знаю, що ти хочеш отримати в результаті? Тому як радити? Може буде потрібен сабсонік, а може ні, які кросовери, і чи взагалі потрібні... А коеф. нелінійних спотворень... Ну, Макінтоші, Дженезіси - вони пишуть правдиві параметри. А на дешевих підсилювачах звертати на це надмірну увагу не слід.
І взагалі, краще, щоб це все робив фахівець - вибір, підключення. А то можна навибирати такого, що потім не знати, як це все зібрати до купи, не раз уже були прецеденти.
- nonuk
Ну шахтарів тут ліпи нетреба !
В кінцевому результаті так воно напевно і буде ! Але так як автозвук цікавить мене, хочиться щось для себе взнати ! На рахунок потужності динаміків і гучності чуть нетак сформулював питання (незнав значень поннять) . Мав на увазі що при прослуховувані від голови на макс. потужності без спотворень, приблизно вихоть по 18-15ват на канал, якщо непомиляюсь, то гучність динаміків(93 дБ) досить велика і шось невіриться якщо поставити нормальнтй усь який їм дасть по 60 ват що вони прямопропорційно заграють в 3 рази гучніше !!? (бо 60ват rms на моїх дракстерах то ше пів біди, а на деїких овалих як макаудіо і босси і т.п. там загалі rms по за 100 - ну в принципі то тільки так написано )Рост писав:І взагалі, краще, щоб це все робив фахівець - вибір, підключення. А то можна навибирати такого, що потім не знати, як це все зібрати до купи, не раз уже були прецеденти
Як я зрозумів то 4-ох кан. усь по 50ват за 250уо буде з класу АБ ( чи може бути з інакшого класу ), то чи можна хоч приблизно сказати яке в тому класі спотворення, тобто скільки можна буде з тих 50 ват раціонально використовувати ! ( бо я не шахтар і з хрипами слихати нехочу ! )Рост писав:А коеф. нелінійних спотворень... Ну, Макінтоші, Дженезіси - вони пишуть правдиві параметри. А на дешевих підсилювачах звертати на це надмірну увагу не слід.
Wheels make the car
- nonuk
Ще хтось може щось сказати ???!!! порадьте якийсь конкретний 4-ох кал. усілок по 50в в районі 250-300уо !
Wheels make the car
- Dj kvass
- Президент клубу
- Ім'я:Василь Степанович
- Номер:0020
- Контактна інформація:
Тут добавити нема шо, Рост все правильно написав.
З якісних пропоную, DLS C41
З якісних пропоную, DLS C41
- Рост
- Контактна інформація:
Ідеш за цим посиланням: http://zvuk.org.ua/forum/viewtopic.php?t=49nonuk писав:...так як автозвук цікавить мене, хочиться щось для себе взнати !
Читаєш, пізнаєш. Ботанік там все чудово розписав. От якщо після цього будуть запитання - тоді можна відповідати, а то зараз надто багато букв треба вжити.
- Oleh!
- Контактна інформація:
Всім привіт, хто знає де можна придбати усілок ЧЕЛЕНДЖЕР 75.2 ??? буду безмежно вдячний

- Dj kvass
- Президент клубу
- Контактна інформація:
а в чому особливість даного усілка?
- Oleh!
- Контактна інформація:
Dj kvass,
в тому що він гарно компонується з моїм сабіком http://autozvuk.com.ua/info.php?id=4418 і коштує не дорого (1ооук)
мені його поорадила толкова людина...
якщо можеш порадити альтернативу , буду дуже вдячний!
в тому що він гарно компонується з моїм сабіком http://autozvuk.com.ua/info.php?id=4418 і коштує не дорого (1ооук)
мені його поорадила толкова людина...
якщо можеш порадити альтернативу , буду дуже вдячний!

- Dj kvass
- Президент клубу
- Контактна інформація:
http://zvuk.org.ua/forum/viewtopic.php?t=622Oleh! писав:Всім привіт, хто знає де можна придбати усілок ЧЕЛЕНДЖЕР 75.2 ??? буду безмежно вдячний![]()
![]()

nonuk писав:В дані справі я початківець і багато чого незнаю ! Але вже зрозумів що автозвук така штука яка не виліковується ! :) Тепер про реальне : хочу нормальний усілок (не потрібно супер пупер, таяк незбираюсь робити hi-end) просто не маю бажання вікідати гроші на шерпатрьоб який в кінцевому результаті недасть бажаного ефекту. Усь має прокачувати : 1) зараз овали 4 шт. по 60 RMS http://www.autozvuk.com.ua/info.php?id=4379 2) в майбутньому коли зроблю нормальну музичку хочу шоб усю хватило потужності прокачати =потужний фронт + саб. Десь читав що усь має бути приблизно 40-50% потужнішим за динаміки, незнаю чи правда !? Тому хочу 4 канали по 100В . Нарахунок ціни, тоже десь читав що ціни на нормальні усілки починаються від 50 $ за канал, (але напевно ше залежить від потужності ?) тому орієнтуюсь десь на 250 $ . Так як я далекий в тому всьму то прошу вас знавці і фахівці вашої поради ?
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість