Дайджест автомобільних новин

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
ДАІ більше не відбиратиме права
zhyvchek
Ім'я:Андрій
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
ДАІ більше не відбиратиме права

Повідомлення zhyvchek » Чет, 29 травня 2008, 09:53

Схоже, нововведення ПДР на українських дорогах прийшлися не до душі не тільки водіям, але і самим співробітникам ДАІ. Так, наприклад, начальник Управління державтоінспекції у Вінницькій області виступає за повернення можливості штрафувати порушників на місці події. Також він сподівається, що найближчим часом будуть прийняті відповідні законодавчі зміни, які співробітники ДАІ мали до 2001 року.

"Недосконале законодавство, яке ми використовуємо сьогодні, не дає можливості дієво впливати на стан аварійності, не дивлячись на те що ми сьогодні використовуємо всі законні методи для зниження аварійності, – сказав Микола Симанчук. – А саме – будуть створені адміністративні комісії, повернені можливості розглядати адміністративні порушення на місцях, а також інспекторові ДАІ буде надана можливість виписувати штрафні квитанції на місці, платити їх через банк або дисконтні карти, як це було раніше. Але ухвалення рішення про конкретне порушення здійснюватиметься інспектором ДАІ на місці".

До речі, останнім часом почастішали випадки хабарництва на дорогах. В ході проведення операції МВС в Києві задокументовано 5 осіб, які, не дивлячись на неодноразові попередження з боку співробітників ОВС про порушення ст. 369 КК України (дача хабара), все одно зробили спробу дачі хабара працівникам ДАІ, щоб уникнути складання адміністративного протоколу за порушення ПДР. Сума хабара складала від 20 до 150 гривень.

Нагадаємо, що за спробу дати хабар порушникам правил дорожнього руху загрожує не тільки штраф, але і кримінальна відповідальність. Санкції ст. 369 Кримінального кодексу України передбачають штрафи до п'ятисот неоподаткованих податком мінімумів громадян, або обмеження свободи строком до п'яти років. Про це повідомляє департамент зв'язків з громадськістю МВС.

До постійних порушників правил дорожнього руху працівники ДАІ зараховують і водіїв маршрутів. Їх основні порушення – це зупинка в недозволених місцях для висадки і посадки пасажирів, що часто теж викликає аварійну ситуацію на дорозі. Є порушення правил обгону, проїзд на червоне світло світлофора.

На даний момент в столиці співробітниками ДАІ проводяться чотири операції: "Залізничний переїзд", "Ваша дитина пасажир", "Чисте повітря" і "Автобус-2008".

Rujuy
Ім'я:Рыжий
Стать:чоловік

Re: ДАІ більше не відбиратиме права

Повідомлення Rujuy » Чет, 29 травня 2008, 12:55

:) Это хорошо)))

roman
Ім'я:roman

Повідомлення roman » Чет, 29 травня 2008, 18:32

Rujuy писав: Это хорошо)))
шо тут хорошого?дороги тре робити,а не штрафи піднімати,а то тільки деруть податки,реєстрація-напевно найдорозжча в світі...,а водії отримують за ці гроші---нічого?

Толян

Повідомлення Толян » Чет, 29 травня 2008, 23:08

Я щось не зрозумів - а де тут про права сказано? :|
roman,
+1!

_ALEX_
Контактна інформація:

Повідомлення _ALEX_ » П'ят, 30 травня 2008, 18:11

zhyvchek писав:Схоже, нововведення ПДР на українських дорогах прийшлися не до душі не тільки водіям, але і самим співробітникам ДАІ. Так, наприклад, начальник Управління державтоінспекції у Вінницькій області виступає за повернення можливості штрафувати порушників на місці події.
Ну їх можна зрозуміти,за жменю прав ковбаси не купиш!! :D

BOXER
Номер:5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Повідомлення BOXER » П'ят, 30 травня 2008, 23:47

Соррі, за ОФФ, але не хочу спеціально тему створювати.

Хвилин 30 назад дві машини ДАІ тупо ВСІХ зупиняли на перехресті-переїзді Вашингтона-Зелена. І мене в тому числі. Документи дуже уважно вичитував, питаю "шось сталось?", даішник з тупою і схареною рєпою каже "сталось", віддає документи і до побачення. По ходу знов когось бахнули... Машини зупиняли всі підряд: джигулі, мєріни, мене... Хтось шось знає може? Просто цікаво. Якшо то шось серйозне, то за пару днів будем всі знати, а якшо нє, то ... просто цікаво 8) :roll
Sad, but true.

Antipolis
Ім'я:Димон
Контактна інформація:

Повідомлення Antipolis » Суб, 31 травня 2008, 06:18

zhyvchek писав: "Залізничний переїзд", "Ваша дитина пасажир", "Чисте повітря" і "Автобус-2008".
и не важно кого гаишник остановит, всё равно найдётся для каждого операция которую он предъявит чтоб взять денег :D

LEgEnDA
Тюнінг клуб
Ім'я:Саня
Контактна інформація:

Повідомлення LEgEnDA » Суб, 31 травня 2008, 19:12

BOXER, +1 тож вчора там зупинили

Ronster
Контактна інформація:

Повідомлення Ronster » Суб, 31 травня 2008, 19:27

zhyvchek писав:ДАІ більше не відбиратиме права
я тобі в понеділок скажу, чи то правда, чи ні)))

zhyvchek
Ім'я:Андрій
Контактна інформація:

Повідомлення zhyvchek » Пон, 02 червня 2008, 10:19

Ronster, що в тебе за проблема?

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей