Загальні питання по обслуговуванню та ремонту авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Де поставити ГБО у ЛЬвові?
sapphir
Ім'я:Саша
Стать:чоловік
Дякував (ла): 32 рази
Подякували: 29 рази
Re: Де поставити ГБО у ЛЬвові?

Повідомлення sapphir » Вів, 26 січня 2016, 18:00

Cьогодні в день заправився на БРСМ на кільцевій дорозі. Все нормально - задули 28 до повного, по моїм прикидкам десь так і мало бути до спрацювання запобіжного клапана ( в баку ще щось було ). Паралельно заправлявся Ріо 3 седан - мужику впакували 50!!! літрів :facepalm І це після того як він сказав що в нього 45 і оператор на 45 не зупинив :facepalm Скандал ніхто не влаштовував аале осад лишився... І як при такій ситуаціїї розхід або ціну газу обговорювати.
Настільні ігри Така Мака :
https://www.takamaka.com.ua/

Felix
Лінгвіст
Ім'я:Felix
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 37 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Сер, 27 січня 2016, 10:02

sapphir писав: І як при такій ситуаціїї розхід або ціну газу обговорювати.
да... буває таке...
в мене був балон загалом 42 літри - мало влазити троха менше... але після перших кількох заправок мені стабільно запихали 42 літри (плюс мінус пару грам)

RULES
Ім'я:Роман
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 157 рази

Повідомлення RULES » Сер, 27 січня 2016, 10:10

в мене балон 42л і мені стабільно влазить 36.5-38л
VAG вже не той

mathst
Ім'я:Степан
Дякував (ла): 0
Подякували: 18 рази

Повідомлення mathst » Сер, 27 січня 2016, 10:19

Felix писав: да... буває таке...
в мене був балон загалом 42 літри - мало влазити троха менше... але після перших кількох заправок мені стабільно запихали 42 літри (плюс мінус пару грам)

Я думаю тут щось несправне (мультиклапан? поплавок?)

sapphir
Ім'я:Саша
Дякував (ла): 32 рази
Подякували: 29 рази

Повідомлення sapphir » Сер, 27 січня 2016, 10:29

Felix писав:
sapphir писав: І як при такій ситуаціїї розхід або ціну газу обговорювати.
да... буває таке...

Те саме було - на ТНК/Укрнафті або на БРСМ колись також впаковували по 43-45 літрів в 43 літровий ( здається ) балон. Але не 5+ літрів :facepalm
Доречі, останнім часом їжджу по роботі по тих самих заправках - відстрілює +/- на 32-33 літрах. Напевно провели роботу серед тих заправників - спрацював запобіжник - виключи.
Настільні ігри Така Мака :
https://www.takamaka.com.ua/

Петро
Дякував (ла): 23 рази
Подякували: 17 рази

Повідомлення Петро » Сер, 27 січня 2016, 11:55

:| я завжди лию суто по грн,а не по балоні :D
xenum.ua
Чистка EGR i DPF 096_697_5730 (Новояворівськ)

p0var
Ім'я:Макс
Подякували: 4 рази
Контактна інформація:

Повідомлення p0var » Сер, 27 січня 2016, 17:52

Давайте начнем с самого начала — как появилась система смазки клапанов?

В 1979 году немецкий ученый Wolfgang Kluenner в Австрии разработал систему смазки клапанов. Проблема смазки клапанов возникла в странах северной Европы, которые используют норвежскую нефть (очень чистую с минимальным содержанием примесей). При её переработке газ тоже получается чистый и возникла необходимость в дополнительной смазке клапанов.

В нашем газе, кроме пропана и бутана, содержится много примесей — почти пол таблицы Менделеева, в том числе и более тяжелые фракции нефти, образующие маслянистую пленку. При замене газовых фильтров можно увидеть эту пленку — все внутри покрыто маслянистой жидкостью. Учтите еще штатную систему смазки двигателя — вентиляцию картера, которая предусматривает подвод картерных газов (в основном «масляный туман») во впускной коллектор. По этому, как Вы понимаете, смазки и так хватает.

Неоднократно крупные производители газобаллонного оборудования делали эксперименты с системами смазок, чтоб понять нужно это или нет. Результаты этих экспериментов не сильно оглашались для публики по той причине, что разница в износе деталей двигателя с системой смазки клапанов и без нее была не значительной, по этому можно было нарваться на судебный иск от компаний производителей системы смазки аргументируя что невозможно найти две идентичных автомобиля и два одинаковых водителя. Но в результате экспериментов были получены достаточно интересные показатели:

— показатели токсичности отработавших газов со смазкой клапанов были намного хуже чем показатели такого же автомобиля без смазки.

— разница температуры отработавших газов на экспериментальных автомобилях составила 6-7 градусов.

А теперь давайте рассмотрим как же работает эта система смазки клапанов.

Смазка клапанов
Принцип функционирования системы смазки в том, что жидкость подается через впускной клапан за счёт разряжение в самом коллекторе автомобиля. Производитель утверждает, что жидкость попадая в поток воздуха превращается в мелкодиспперсную пыль, после этого, пройдя полный такт двигателя, оседает на выпускных клапанах.

Но возникает ряд вопросов от которых производители уходят от ответа:

— как данная жидкость может равномерно попадать во все цилиндры если есть множество коллекторов с совершено разной геометрией?

— жидкость подается с помощью разряжения. Чем выше обороты двигателя тем ниже разряжение и тем самым меньше смазки попадает во впускной коллектор. Как система смазки охлаждает клапана при нагрузке двигателя (как раз тогда когда это больше всего нужно) если смазка почти не подается (если вообще подаётся)?

— разница температуры отработавших газов на экспериментальных автомобилях составила 6-7 градусов. Если учесть, что температура в камере сгорания более 1000 градусов, то, думаю, вопрос о том что система смазки охлаждает клапана немного не уместный.

— интересно как некая жидкость умудряется пройти весь такт двигателя не сгорев и остаться именно на выпускных клапанах. Даже если «волшебная жидкость» не испаряется в цилиндре, а проходит именно до выпускных клапанов, то возникает вопрос — а проходит ли она дальше? Если Вы не против, то отвлечемся на небольшой экскурс в историю. В далеком 2000-ом году, а именно с 1-ого января, в Евросоюзе был запрещен этилированный бензин(в некоторых станах Евросоюза этот запрет был введен еще раньше) из-за его токсичности. После этого автопроизводители адаптировали двигатели внутреннего сгорания к неэтилированному бензину, появились катализаторы и датчики кислорода. Если автомобиль с катализатором попадал на постсоветское пространство и заправлялся этилированным бензином (например в России запрет на данный бензин был только с 15ого ноября 2002 года), то возникали проблемы с катализатором. Почему это происходило? Тетраэтилсвинец (который содержится в этилированном бензине) оседал на сотах катализатора и катализатор не может дожигать все выхлопные газы и по этому постепенно уровень наличия вредных газов на выходе начинает увеличиваться. Автомобильные дилеры отказываются менять катализатор по гарантии мотивируя это тем, что виновато некачественное топливо. А новый катализатор стоит далеко не дешево. А теперь вернемся к нашему вопросу — так куда попадает «волшебная жидкость» после выпускных клапанов?

Все эти вопросы пока без ответа, но можно уверено сказать только одно — если не настроено газобаллонное оборудование, то никакие дополнительные приборы и аксессуары уже не помогут точно. Так что тщательно относитесь к поиску СТО, которое переоборудует Ваше авто на работу на газе.
моб. 098 943 03 54
instagram.com/westgaslviv
westgas.lviv.ua

winn3r
Ім'я:Андрій
Подякували: 51 рази

Повідомлення winn3r » П'ят, 05 лютого 2016, 11:42

Доброго дня! Хтось підкаже сервіс по ГБО, який працює в суботу? :beer
Гроші не куплять тобі щастя. Але вони куплять тобі авто, на якому ти поїдеш на його пошуки...

Lybomur
Ім'я:Любомир
Подякували: 0

Повідомлення Lybomur » Суб, 06 лютого 2016, 19:40

Підкажіть поставив ГБО через місяць машина почала погано заводитись обороти падали і глохла. На сервісі компютерщик знайшов збій подачі бензину (при потребі 120 було 85) у комп'ютері машини. Сказав що проблема настройки ГБО. Крім цього коли переключається на газ у вихлопній чути декілька хлопків. Чи поможе при цьому варіатор УОЗ? Чи це взагалі проблема настройок ГБО? Машина Рено Сандеро 1,4. ГБО зеніт про з обс . Хочу поїхати на вестгаз для настройки ГБО.
Прохання прокоментувати. :surprised

Петро
Подякували: 17 рази

Повідомлення Петро » Суб, 06 лютого 2016, 19:44

Lybomur писав: Хочу поїхати на вестгаз для настройки ГБО
в мене були проблеми з заводкою зранку,але не було хлопкыв.
Поъдь до Макса,а то тобі тут нарадять :-)
Я до Макса їздив пару раз і зробили-тепер майже півроку як машина норм заводиться :-)
xenum.ua
Чистка EGR i DPF 096_697_5730 (Новояворівськ)

p0var
Контактна інформація:

Повідомлення p0var » Суб, 06 лютого 2016, 23:27

3-4 дня глушимо авто на бензині (за 5 хвилин до ночівлі вручну переключаємо авто на бензин). Проблема зникла - їдем до нас, телефон у підписі. Проблема лишилась - не ГБО.

По Зеніту любе голубе, наша система, зі всім поможем.
моб. 098 943 03 54
westgas.lviv.ua

Lybomur
Ім'я:Любомир

Повідомлення Lybomur » Нед, 07 лютого 2016, 10:06

Дякую. За підказки. Зараз після поїздки до компютерщика зводиться ніби Добре але хлопки при роботі на газі є. Для заспокоєння хочу провірити настройки ГБО. Тому буду дзвонити на вестгаз.

RULES
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 157 рази

Повідомлення RULES » Нед, 07 лютого 2016, 18:48

Якщо на ХХ на трохи вібрація, то може це бути погана суміш газу?
VAG вже не той

p0var
Контактна інформація:

Повідомлення p0var » Нед, 07 лютого 2016, 20:33

може.
моб. 098 943 03 54
westgas.lviv.ua

Usurpus
Ім'я:Ярик

Повідомлення Usurpus » Нед, 07 лютого 2016, 22:48

Добрий день. Сильно не сваріть мене, якщо тему підняв не в перше.

Зраз задумався над встановленням ГБО на свій авто (Mazda CX-9).
6 циліндрів 3,7 літра двигун. Переглядав деякі статті щодо 4-5-6-го покоління. Прийшов до висновку, що відповідь мені зможе дати лише живий досвід власників автомобілів з ГБО. Статті переважно спрямовані на рекламу і просування сайтів, викликають якусь недовіру(суб’єктивно).

Прошу поради і допомоги в отриманні відповідей на низку питань.
1) Де у Львові є перевірені підприємці, які монтують, гарантують свою роботу і продають обладнання ГБО в одному лиці? Цікавить інформація від власника ГБО.
2) Наскільки безпечна ГБО? Чи в спекотні дні, коли автомобіль під прямим сонцем є ризик? Чи легке ДТП підвищує ризики вибуху в порівнянні з бензином?
3) Чи відчутне на практиці падіння потужності при використанні ГБО?
4) Чи потребує якогось особливого догляду система. До прикладу, раз у місяць треба обов’язково щось налагоджувати спеціалістом ітд?
5) Співвідношення Пропан-бутан кажуть має температурну залежність. Із-за цього правильність роботи двигуна на ГБО має пряму залежність від сезону зима літо. Стандарт співвідношення пропану до бутану заточений під літній період, тому зимою іде підвищений знос двигуна. Чи є про це якась об’єктивна інформація?
6) Всюди стверджують, що при використанні ГБО, горять бензинові клапана. Наскільки це підтверджена на практиці інформація? Чи доцільно із-за цього ставити 6 покоління ГБО?
7) Наскільки складно потім зробити перереєстрацію автомобіля? Скільки по грошах встає перереєстрація?
8) Чи є якість правові обмеження для автомобіля обладнаного ГБО? Я якось відпочивав у Болгарії, то мене один раз перед в’їздом в підземним паркінг перепитали, чи у мене авто на газу, попередили, що автомобілям на газу в’їзд заборонений. Чи є якась інформація з приводу цього?
9) Керуючись поняттям ціна-якість, яке покоління доцільно ставити 4, 5 чи 6 покоління ГБО? Зрозуміло, що чим вище покоління тим технологічно краще обладнання. Цікавить економічна доцільність в порівнянні з ціною. Чи виправдано на практиці переплата за покоління?

Felix
Лінгвіст
Ім'я:Felix
Подякували: 37 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Пон, 08 лютого 2016, 10:26

Usurpus, мені здається, що в твому випадку легше машину поміняти, аніж ставити іменно на неї газ :sing ібо кажуть, що з тими маздами СХ куча гімора по газу

pavlo09
Ім'я:Павло

Повідомлення pavlo09 » Пон, 08 лютого 2016, 10:57

p0var, яка вартість встановлення гбо на Шевроле авео 2008року?

Anix

Повідомлення Anix » Пон, 08 лютого 2016, 11:00

Usurpus, зайди на мазда форум український, там є теми про ГБО на Мазди СХ-5,7,9. Там і отримаєш більш вичерпні відповіді на свої запитання.
mazdaclub.ua

Газ на Mazda CX7 BRC, Поставил газ на Mazda CX7 2008 г.в.

У Львові можу порадити хлопців на джерельній
Специализированное СТО по установке и обслуживанию ГБО «BRC Gas Service Львов»
м.Львів вул.Джерельна 65, ФОП "Комаречко Я.Я."
+38-032-236-71-43
+38-098-963-09-44
+38-063-783-34-18
Востаннє редагувалось Пон, 08 лютого 2016, 11:07 користувачем Anix, всього редагувалось 1 раз.

roman-Gas

Повідомлення roman-Gas » Пон, 08 лютого 2016, 11:01

Usurpus писав:Добрий день. Сильно не сваріть мене, якщо тему підняв не в перше.

1) м.Львів, вул.Городоцька 224 067-77-65-331 095-48-68-884
2) Якісне обладнання, якісно встановлене не приносить проблем. В спекотні дні ризиків немає жодних при умові дотримання правил, а саме балон заправляється на 80% від ємності. При цьому жодних проблем БУТИ НЕ МОЖЕ. Легке ДТП ніяким чином не підвищує ризики вибуху. Скажу так, що хороше обладнання, встановлене кваліфікованими спеціалістами не приносить проблем, а лише економить кошти.
Якщо "починається економія" - варіантів багато і про них можна писати і писати.
3) Падіння потужності не відчутно. Хіба субктивно. Можна відчути "мякшу"
роботу двигуна.
4) Догляд? ТО після 1000 - 2000 км після встановлення. А потім кожні 10000 -15000 км в залежності від системи або раз в рік.
5) Нічого такого немає.
6) Ще раз опишу про "нормальне "обладнання, хороший монтаж та й налаштування ГБО.
7) 300-400 грн вписання газу в техпаспорт
8) І в Україні на підземні парковки не можна заїжати з ГБО.
9) На даний момент 5 покоління на Вашу машинку біля 2000 євро. 6-го покоління на неї немає, хіба що 5-те хтось назве 6-тим поколінням. Економічно обгрунтовани буде 4 покоління від 500 до 1100 євро.
067-77-65-331

Usurpus
Ім'я:Ярик

Повідомлення Usurpus » Пон, 08 лютого 2016, 20:41

roman-Gas писав: 8) І в Україні на підземні парковки не можна заїжати з ГБО.
9) На даний момент 5 покоління на Вашу машинку біля 2000 євро. 6-го покоління на неї немає, хіба що 5-те хтось назве 6-тим поколінням. Економічно обгрунтовани буде 4 покоління від 500 до 1100 євро.
Дуже дякую за розгорнуту відповідь. Anix і roman-Gas

Трохи погано виходить стосовно 8 пункту.
Живу у будинку де маю паркомісце в підземному паркінгу. Мабуть треба стати порушником. :angel
А чим по суті відрізняється 4-те від 5-го покоління минаючи маркетингові фішки?
Чи відчутний недолік на практиці подачі газу в пароподібному стані в порівнянні з рідким станом? Як я читав, це якраз одна із самих головних відмінностей між 4-м і 5-м поколінням. Мол якщо редуктор (4-го покоління ) холодний, то суттєво міняє концентрацію газу, котрий попадає у камеру згорання. У випадку, коли подається газ у рідкому стані на концентрацію суміші температура не впливає.

Ще раз дякую.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей