Автомобільна акустика та аудіо-системи

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

прошу поради
beep1
Ім'я:Роман
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
прошу поради

Повідомлення beep1 » Пон, 26 травня 2008, 19:59

1. на рахунок провода управління від мафона до 2 усілків, кикати 2 окремих провода (чи підійде акустичний 12g) чи дати один 8g а там розгалужувач?
2. і як мені правильно добавити саб в піонері 88рс якщо якщо фронт 3 полосний іде від кожної пари мафона (кросів немає, фронт збірний ) то на саб вже виходу невистачає, я знай шов два варіанти виходу :
- на низькочастотний канал взяти Y- кабель і на усілках їх поділити,
- в усілка на якому грають міди є вихід і його підключити до усілка на саб.
які +,-, даних варіантів і які ше є способи розвязки даної проблеми?
тел. 0681377629

Рост
Контактна інформація:

Re: прошу поради

Повідомлення Рост » Пон, 26 травня 2008, 22:19

1. 8g - це мається на увазі 8AWG? Тоді замало, треба 4AWG мінімум! Жартую. Там вистачає тоненького дротика, якого не-будь 20AWG з головою. Якщо управління з магнітофона - це ремоут :) А то ви любите тут терміни плутати.
2. Причіпити до мідбасів правильно. Або через Y, або через прохідний підсилювача мідів - без різниці.

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Пон, 26 травня 2008, 22:20

Подумав. Стосовно 2). Там прохідний канал не фільтрується? Бо якщо фільтрується безумовно, то краще тоді через Y.

beep1

Повідомлення beep1 » Вів, 27 травня 2008, 09:55

так це ремоут.
я десь читав шо Yкабель не душе добре сказується на якосьті звуку.
Доречі беха букенра на іаска зайняла 2 місц, бо на першому місці звук дійсно, абалдевший.
тел. 0681377629

Dj kvass
Президент клубу
Ім'я:Василь Степанович
Номер:0020
Контактна інформація:

Повідомлення Dj kvass » Вів, 27 травня 2008, 23:05

beep1 писав: Доречі беха букенра на іаска зайняла 2 місц, бо на першому місці звук дійсно, абалдевший.
напевно що третє.
1. ремоунт на 2 усілка є опасний, він розрахований реально на 1 усь, тому для гарантії треба два усілка включати через реле. а провід там 0.5 мм2 хватить по самі помідори...
2.88 розрахований ідеально під 2-ох полоску, під три полоси тут треба експерементуати.
Реально якщо підципити до Мідбасового каналу шей саб і порізати, то саб получиться відносно мідбаса в одній протифазі а відносно піщалок і середини ше фіг зна якій фазі, реально може вийти паравоз :D

Dj kvass
Президент клубу
Контактна інформація:

Повідомлення Dj kvass » Вів, 27 травня 2008, 23:07

Реально б хотілося побачити повну схему підключення, з назвами всіх компонентів..

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Вів, 27 травня 2008, 23:11

beep1 писав:так це ремоут.
я десь читав шо Yкабель не душе добре сказується на якосьті звуку.
Нічого звуку не робиться.
В ЕММА є навіть окремий клас - безпроцесорні системи, де дозволяється використати лише 2 виходи з голови - правий/лівий канали. Далі все розгалужується на ту кількість підсилювачів, яку треба.
beep1 писав:Доречі беха букенра на іаска зайняла 2 місц, бо на першому місці звук дійсно, абалдевший.
Машина робилася не під змагання, а для слухання в першу чергу. В протоколі за тональний баланс високі оцінки, за ширину сцени чудові, а за однорідність сцени так собі, тому що центральний образ не по центру торпедо, а перед водієм. Знову ж, для слухання так краще, не виникає бажання голову вправо повертати, але на змаганнях інші вимоги. Ну але ж машина для кого робиться, для себе, чи для суддів? Вони пів години послухають і все, а ти роками мучся :)

Dj kvass
Президент клубу
Контактна інформація:

Повідомлення Dj kvass » Вів, 27 травня 2008, 23:21

Рост писав:Машина робилася не під змагання, а для слухання в першу чергу.
так нафіга на змагання їздити????????

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Сер, 28 травня 2008, 08:52

Dj kvass писав:
Рост писав:Машина робилася не під змагання, а для слухання в першу чергу.
так нафіга на змагання їздити????????
Потусуватись! Чи ти за чашками з китайського золота на змагання їздиш? Правда, ти ще і не їздив майже, а от коли трохи поїздиш, перші позитиви минуть, теж переглянеш мотивацію :) І дуже повезе, якщо виявиться, що тобі подобається той звук, який вважається еталонним за правилами. Можна зробити систему і нашим, і вашим, але вона має шанс хіба в "Пуре Пасів". От, Сашка Акваген, той, який чемпіон Європи, будував систему за принципом - вона має перш за все подобатись власнику і грати тонально точно. І де він виступав? В ПП! Тому що змагатися з процесорами такій системі в межах, накладених правилами змагань, практично не реально.
От і вибір - або максимально живий звук і криві оцінки за однорідність сцени, або ти герой на змаганнях, але машину слухати в кращому випадку скучно, а в основному тошно.

Dj kvass
Президент клубу
Контактна інформація:

Повідомлення Dj kvass » Сер, 28 травня 2008, 09:19

ТОбто правила і еталони звуку видумали якіто непутящі і назвали себе ЕММА і Іяска.
Але справжній живи звук лежить в кривих сценах і привязці до одної сторони?

b00ker

Повідомлення b00ker » Сер, 28 травня 2008, 11:18

Kvas все буде, Москва теж не зразу будувалась, Доречи, той Nisan що ми слухали, то там вид Мака лишився тильки надпис, то процессорна машина =)

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Сер, 28 травня 2008, 18:50

Dj kvass писав:ТОбто правила і еталони звуку видумали якіто непутящі і назвали себе ЕММА і Іяска.
Але справжній живи звук лежить в кривих сценах і привязці до одної сторони?
Квасе, ти гарно граєш на публіку, аплодую :) Правда в приватній бесіді ти стверджував дещо протилежне, правда? :) Хватить лукавити. Сам же розказував, як твій бремен, коли включити проц, все гарно вибудовує, розставляє, але слухати ніфіга не хочеться. На відміну від ситуації, коли цей проц виключений. Правда, без проца образи зібрати тобі не вдавалося, але все рівно, слухалося значно приємніше. Так навіщо тут ставати в шосту позицію і говорити "правильні речі"?

ПС. А хто де говорив про криві сцени і прив`язки? Сцена неоднорідна, це означає, якщо говорити мовою бойових барабанів, що центральний знаходиться прямо перед водієм, ліві три рівномірно розподілені від лівої стійки до цього барабана, як і праві три - від центрального, до правої стійки. Тому ніякої прив`язки немає. І для слухання така сцена приємніша, тому що в моїй старій системі центральний образ був по центру торпедо, так в мене постійно, їдучи, виникало бажання повернути голову вправо. Наприємно.

beep1

Повідомлення beep1 » Сер, 28 травня 2008, 19:10

Рост,Dj kvass, але ви й дискусію завели, у Вас якась особиста чи професіональна неприязнь, чи як ? але це вже зовсім інша тема.

Рост то шо ти скажеш про це "Реально якщо підципити до Мідбасового каналу шей саб і порізати, то саб получиться відносно мідбаса в одній протифазі а відносно піщалок і середини ше фіг зна якій фазі, реально може вийти паравоз"
тел. 0681377629

Kosiat
Контактна інформація:

Повідомлення Kosiat » Сер, 28 травня 2008, 21:36

b00ker, Проц там не проц, но сидел я справа, и барабаны разложились просто чудесно. И АЧХ там, наверное, равнее, или там тоже проц поработал. :sing Одно хочу сказать, что в Нисане играет Музыка и там слушать и слушать хотелось. Даже после долбежа того ЗИЛа. :happy

b00ker

Повідомлення b00ker » Сер, 28 травня 2008, 21:53

Причем тут барабаны и АЧХ ? Хотелось тебе слушать ? - чудесно,свой пост я написал к тому, что ты и я в том же числе, не Мак слышали, а проц.

ПС. Тоесть я думаю, что если с Маком "пошаманить", что мы с Ростом и будем делать, то звук будет гораздо лучше, чем в том Ниссане.

Dj kvass
Президент клубу
Контактна інформація:

Повідомлення Dj kvass » Сер, 28 травня 2008, 22:31

Так як казав що з процом фігня якась виходить, але це з Бременівським, наприклад з процом 701(ввас такий був, і такий стоїть в нісані з неперевірених джерел)_) :D все набагато краще. Так само і проц HX-D2 працює дуже добре-тобто практично без втрати натуральності.
А про барабани ти розказав якраз з процом. В реалії без проца 1і2-практично один і той самий,3- відлипає від 1(2), 4- стоїть по центрі, далі 5 і6 разом і 7-окремо. з процом вони вужче стоять але бють кожен так як треба.
Є різниця між понятями так як ми хочем чути, і так як ми чуєм :happy

Ну про твік Макінтоша це вище моїх знань, щоб ви там не зробили спорити я з вами не буду, і вважаю що можна більше нашкодити аніж поправити.
Суто моя думка по Бмв, то що їй потрібна серединка, бо там "низы немогут, а верхи нехотят"

b00ker

Повідомлення b00ker » Сер, 28 травня 2008, 22:35

Kosiat писав:b00ker, Проц там не проц
По поводу того что там проц, мне сказал владелец машины.

korshyn

Повідомлення korshyn » Сер, 28 травня 2008, 22:49

Кстати на счет АЧХ, интересно получается...
Измеряли АЧХ до соревнований, АЧХ была отличная. В Киеве Dj kvass измерял своим "Phonic-ом" АЧХ оказалась ужасной. Спустя некоторое время после этого, судья IASCи померил АЧХ своим Phonic-ом, и ...
АЧХ оказалась отличной, кроме небольшого спада на 30Гц.

b00ker

Повідомлення b00ker » Сер, 28 травня 2008, 22:50

Dj kvass писав:
Ну про твік Макінтоша це вище моїх знань, щоб ви там не зробили спорити я з вами не буду, і вважаю що можна більше нашкодити аніж поправити.
Суто моя думка по Бмв, то що їй потрібна серединка, бо там "низы немогут, а верхи нехотят"
Пид словом "пошаманыты" я не мав наувази твик, а мав на увази шаманиво зи всиею системою. На рахунок середины-попробуем, чому б и ни.

Dj kvass
Президент клубу
Контактна інформація:

Повідомлення Dj kvass » Сер, 28 травня 2008, 23:09

korshyn писав:Кстати на счет АЧХ, интересно получается...Измеряли АЧХ до соревнований, АЧХ была отличная. В Киеве Dj kvass измерял своим "Phonic-ом" АЧХ оказалась ужасной. Спустя некоторое время после этого, судья IASCи померил АЧХ своим Phonic-ом, и ...АЧХ оказалась отличной, кроме небольшого спада на 30Гц.
В мене фонік твікнутий :D

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей