Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Leganza СDХ 2.0 АКПП
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
Якщо там така коробка як в еванді, то там паходу нюанси при заміні масла, ми самі не міняли і майстри всі відморозилися, тому міняли на галичині.
Ford?
- T5-R
- Дякував (ла): 30 рази
- Подякували: 23 рази
- Контактна інформація:
Re: Leganza СDХ 2.0 АКПП
знайома історія з заміною масла в АКПП....тиждень собі парив мозги
шо лити .
4hp 14 це дуже дрєвня коробка, вона впринципі ресурсна і проста.
Лий Д3 та й по всьому.
цікаво чи хтось коли небудь вже міняв там оливу чи ні

4hp 14 це дуже дрєвня коробка, вона впринципі ресурсна і проста.
Лий Д3 та й по всьому.
цікаво чи хтось коли небудь вже міняв там оливу чи ні

Impossible is Nothing
- Ростик1
- Ім'я:Ростик
- Дякував (ла): 29 рази
- Подякували: 82 рази
T5-R, а шо вона хiба б так багато пройшла без замiни?
думаю мiняли, я пробував на салфетку зi щупа капати, нормальний, чистий червоний колiр, без крупинок, краплинок i т.д.

БЕНЗОБАКИ НЕ ВАРЮ!!! ЧУЄТЕ!!! НЕ ВАРЮ Я НІЯКІ БЕНЗОБАКИ!!!
- g0nzales
- Ім'я:Денис
- Номер:ВС?????Е
- Дякував (ла): 67 рази
- Подякували: 84 рази
Рекомендація Shell: Spirax S4 ATF HDX або Spirax S5 ATF X.
Вокруг дураки (с) Шелдон Купер
- T5-R
- Контактна інформація:
Ростик1, пройшла б, чому ні.
зваж на деякі моменти:
Перше: Якщо масло давно не мінялось, то після заміни зараз, кпп може втикнути. Шанси 50 на 50
Другий момент. Обрати якісне масло та фільтр з прокладкою.
Третє: після заміни масла з фільтром, поїздити та перевірити рівень знову, якщо в тебе немає щупа.
на пробці є магніт, який ловить стружку, тому крупинок немає.Ростик1 писав: я пробував на салфетку зi щупа капати, нормальний, чистий червоний колiр, без крупинок, краплинок i т.д.
зваж на деякі моменти:
Перше: Якщо масло давно не мінялось, то після заміни зараз, кпп може втикнути. Шанси 50 на 50
Другий момент. Обрати якісне масло та фільтр з прокладкою.
Третє: після заміни масла з фільтром, поїздити та перевірити рівень знову, якщо в тебе немає щупа.
Impossible is Nothing
- Ростик1
Через декiлька днiв пiсля покупки машини в мене стався цiкавий випадок, машина вiдмовилась заводитись, я одразу полiз пiд капот шукати причину, вияснилось що не поступає бензин, а не поступає через те, що його немає в баковi хоча стрiлка показувала ще четвертину
В колбi стоiть двигун з сiточкою, а поверху колби прикрiплений перемiнний резистор з поплавком, який i змушує стрiлку рухатись змiнюючи опiр, дно колби всiєю площиною лягає на дно бензобака.
Знявши колбу поставив на стiл iмiтуючи цим самим дно бака i звернув увагу, шо поплавок не опускає бiгунки датчика до самого кiнця, тим самим не дає вiдповiдного опору, вiд чого стрiлка i не опускається до кiнця. Тобто щоб, повзунки доходили до кiнця, потрiбно пiдiгнути поплавок (видiлено червоним) Пiсля пiдгинання поплавка, повзунки на датчику стали на своє мiсце, створюючи потрiбний опiр для вiдображення мiнiмуму палива в баковi Те саме тiльки зблизька Пiсля того як зiбрав все до купи, покази рiвня бензини стали достовiрними
i зовсiм недавно моi руки дiйшли до цiєi стрiлки. Причина була в бензонасосi, вiзуально вiн був дуже схожий на ланосовський (не виключено що це не є ланосовський) а в Ланоса вiн виглядає наступним чином:В колбi стоiть двигун з сiточкою, а поверху колби прикрiплений перемiнний резистор з поплавком, який i змушує стрiлку рухатись змiнюючи опiр, дно колби всiєю площиною лягає на дно бензобака.
Знявши колбу поставив на стiл iмiтуючи цим самим дно бака i звернув увагу, шо поплавок не опускає бiгунки датчика до самого кiнця, тим самим не дає вiдповiдного опору, вiд чого стрiлка i не опускається до кiнця. Тобто щоб, повзунки доходили до кiнця, потрiбно пiдiгнути поплавок (видiлено червоним) Пiсля пiдгинання поплавка, повзунки на датчику стали на своє мiсце, створюючи потрiбний опiр для вiдображення мiнiмуму палива в баковi Те саме тiльки зблизька Пiсля того як зiбрав все до купи, покази рiвня бензини стали достовiрними
- Bugs_bunny
- Ім'я:Leonid
- Дякував (ла): 14 рази
- Подякували: 7 рази
А що його так вигнуло?
- Ростик1
Bugs_bunny, Швидше за все, це все не вiд леганзи , а вiд ланоса, тому i форми у поплавкiв рiзнi
- cat-yellow
- Ім'я:Михайло
- Дякував (ла): 222 рази
- Подякували: 72 рази
по заміні масла в АКПП (мав досвід з ZF, а саме 5HP19 і 5HP24)
треба заливати до повного, поки не витікатиме через заливну горловину
потім - завести авто і поперемикати передачі (вперед-назад) один-два рази і заливати далі на заведеній машині, поик не почне виливатись
в мене на Пасаті різниця між тим, коли залив так і на заведеній - півтори літри приблизно
основна причина виходу з ладу - це недолив масла в АКПП, яке відбувається по причині того, що на незаведеному авто залили по рівень, закрутили пробку і гойра....
потім - завести авто і поперемикати передачі (вперед-назад) один-два рази і заливати далі на заведеній машині, поик не почне виливатись
в мене на Пасаті різниця між тим, коли залив так і на заведеній - півтори літри приблизно
основна причина виходу з ладу - це недолив масла в АКПП, яке відбувається по причині того, що на незаведеному авто залили по рівень, закрутили пробку і гойра....
- Ростик1
Помiняв, з того часу вже проiхав неповних 100 км, нiчого не змiнилось, а як взнати чи встала в аварiйний режим? маэ бути якась контрольна лампа? масло залив Mobil ATF 320Ziro-cool писав:Масло поміняв?
Стала в аварійний режим?
Я робив трохи по другому з самого ранку пiсля ночi, злив масло (майже 3 лiтри) i через щуп залив стiльки ж, скiльки злив Повторюсь в поведiнцi машини нiчого не змiнилосьcat-yellow писав:по заміні масла в АКПП (мав досвід з ZF, а саме 5HP19 і 5HP24)
щуп виглядеэ так:
Холодна заглушнена холодна заведена гаряча заглушена гаряча заведена Всi манiпуляцii проводив в положеннi селектора "Р"
- cat-yellow
- Ім'я:Михайло
- Дякував (ла): 222 рази
- Подякували: 72 рази
В мене щупа не було, тому не можу сказати
- Ростик1
Встановив сьогодні кільця в приборку, замовляв у того ж дядька, який робив мені кільця в мій Ланос
Приборка тепер виглядає дорожче і солідніше.
Замість моєї балаканини краще зацiнiть фоточки
Колечка вийшли дуже якісно і красиво зроблені з алюмінію і відполіровані до блиску.Приборка тепер виглядає дорожче і солідніше.
Замість моєї балаканини краще зацiнiть фоточки

- romanbelyj
- Ім'я:Роман
- Номер:ВС****AI
- Дякував (ла): 8 рази
- Подякували: 10 рази
гарно виглядає 

Мені не важливо, що про мене подумають! Всім не вгодиш, для всіх не будеш правий!
- T5-R
- Контактна інформація:
Ростик1, рівень перевіряється на тепло, десь градусів 40, а не холодно чи гарячо.
Заливати стільки скільки злилось теж не дуже точно....найкраще залити і перевіряти рівень як цього вимагає мануал.
Масло залив таке ж як було?
фільтр теж поміняв?
Заливати стільки скільки злилось теж не дуже точно....найкраще залити і перевіряти рівень як цього вимагає мануал.
Масло залив таке ж як було?
фільтр теж поміняв?
Impossible is Nothing
- Ростик1
romanbelyj, Дякую
T5-R, в мене була робоча температура, (мабуть 90) бо стрiлка стояла так само як при iздi.
Яке масло було залите поняття немаю

T5-R, в мене була робоча температура, (мабуть 90) бо стрiлка стояла так само як при iздi.
Яке масло було залите поняття немаю
- Ростик1
Я тут подумав а чому в машині бізнес класу нема фотохромного дзеркала, і тут же вирішив виправити цю недоробку корейців
. В якості донора був обраний автомобіль CHEVROLET EVANDA тому що це та ж Leganza але з недужевдалим дизайном
і я підозрював що кріплення там будуть однакові. Знайти його виявилося дуже просто, і вже ввечері я тримав його в руках
мої підозри підтвердилися і кріплення там опинилися ідентичні, крім того, воно таке ж як у Lanos, Nubira, Leganza і напевне на Lacetti і Aveo теж має підійти
По підключенню все дуже просто: три дроти (зелений "+", білий "-", чорний на жабку заднього ходу)
Задній хід потрібно підключати для того, щоб при їзді заднім ходом дзеркало НЕ затемнялось за будь-яких обставин (можна і не підключати, бо на дзеркалі є кнопка примусового виключення). Зняв відео роботи дзеркала імітуючи ніч надворі закривши зовнішній датчик сонця, але youtube тормозить
, і не можу завантажити, пiзнiше загружу відео

Задній хід потрібно підключати для того, щоб при їзді заднім ходом дзеркало НЕ затемнялось за будь-яких обставин (можна і не підключати, бо на дзеркалі є кнопка примусового виключення). Зняв відео роботи дзеркала імітуючи ніч надворі закривши зовнішній датчик сонця, але youtube тормозить

Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 11 гостей