Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Авто на польській реєстрації. Плюси і мінуси.
Vasiliyyy
Ім'я:Василь
Стать:чоловік
Дякував (ла): 276 рази
Подякували: 91 рази
Re: Авто на польській реєстрації. Плюси і мінуси.

Повідомлення Vasiliyyy » Сер, 01 липня 2015, 22:59

Тут ще добре, що є той лист ДФС, яким вони, так би мовити, визнають рішення КСУ. Треба його роздрукувати, щоб вони "на місцях" не крутили писками зі словами "ніц не знаю" :D

Vasiliyyy

Повідомлення Vasiliyyy » Сер, 01 липня 2015, 23:07

St-ART писав: Не все так просто. Ти упустив поняття "триваюче" і "не триваюче" правопорушення. На триваючі строки притягнення - 6 міс з дня виявлення, а на нетриваючі - 6 міс з дня вчинення. Конкретного трактування тих понять немає, кожного разу суд виносить рішення. А рішення по транзиту є в реєстрі і такі, і протилежні. Словом, не вартує воно того теж.
Тут якраз все просто: це порушення не є триваючим, бо воно стало фактом (звершилося) на 11-й день - ти не виїхав, все - є факт порушення. А те, що ти не виїхав - митники мають знати зі своєї бази електронної. Відповідно до чинного законодавства (ст. 261 ЦК України) перебіг строків позовної давності починається з дня, коли особа дізналася або могла дізнатися про порушення свого права. В даному випадку митники однозначно могли довідатися про це з бази. До речі, в котромусь з судових рішень на цю тему то все добре розжовано.

Vasiliyyy

Повідомлення Vasiliyyy » Сер, 01 липня 2015, 23:09

Стас, щодо того чи вартує мати справу з тим чи ні, моя думка така: з польськими бляхами взагалі не вартує мати справу. Якби я мав гроші на норм авто на укр. реєстрації, я махав би ті польські бляхи.

may
Ім'я:Ihor
Номер:7044
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 4 рази

Повідомлення may » Сер, 01 липня 2015, 23:10

St-ART писав: Я не буду шукати
:facepalm
Не вмієш працювати з реєстром - не ляпай дурниць!!!
St-ART писав: Суд, як показує практика, проти системи не піде.
Песайтель? Читати не вмієш?
Повторю
may писав: Саме звернення в КСУ вже говорить про те, що суди ПО РІЗНОМУ трактували ч.2 ст.469. КСУ сказав - що версія митниці і суддів, які її підтримували - лажа.
St-ART писав: Прийде "вказівка" всіг по 485 статті штампувати, і будуть штампувати.
А це у нас - легко, так. Замість підшаманити закон - легше працювати по листам ;)
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!

may

Повідомлення may » Сер, 01 липня 2015, 23:15

St-ART писав: а нашого резидента, якого вловлять за кермом
А він є суб’єктом по 485-й? А по ч.2 469? ;)

St-ART
Ім'я:Stanisław
Номер:RP
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення St-ART » Сер, 01 липня 2015, 23:32

Vasiliyyy писав: з польськими бляхами взагалі не вартує мати справу
Вартує. Лише з розумом. Вищеописану схему не вважаю розумною. Навіть якщо б вона тимчасово запрацювала - її чекає доля машин "на фірму". Прикриють по "вказівці зверху". І пофіг на міжнародні договори. Тільки там тема пропрацювала рік-два, а тут її задушать в зародку.
may писав: Не вмієш працювати з реєстром - не ляпай дурниць!!!
:facepalm Я сказва що не вмію? Я сказав - мені лінь. На щось опираєтеся - покажіть.
Vasiliyyy писав: Тут якраз все просто: це порушення не є триваючим, бо воно стало фактом (звершилося) на 11-й день - ти не виїхав, все - є факт порушення. А те, що ти не виїхав - митники мають знати зі своєї бази електронної. Відповідно до чинного законодавства (ст. 261 ЦК України) перебіг строків позовної давності починається з дня, коли особа дізналася або могла дізнатися про порушення свого права. В даному випадку митники однозначно могли довідатися про це з бази. До речі, в котромусь з судових рішень на цю тему то все добре розжовано.
Василь, я ж кажу, в законах трактування НЕМАЄ. Це ми так розуміємо і це логічно. Але наші закони НЕОДНОЗНАЧНІ. Погортай рішення, є такі, де суд вважає це порушення нетриваючим, а є і триваючим! Судитися з системою - не так просто! Потрібна або публічність, або витрати, або і те і те вкупі, або вивчитися на бриста і зробити ціллю свого життя ходити по судах.
may писав: Песайтель? Читати не вмієш?
Лише "писайтель" тут явно не я. Бо говорити і писати, витягуючи якісь там рішення з реєстру - то одне, а практика показує інше. В кожному з тих рішень є підводні камені, і в кожному конкретному випадку може бути по-різному. Я сам за те, щоб можна було вільно їздити на таких машинах. Але конкретно оті ваші "сенсаці" про благодать у вигляді того рішення суду і марні надії - неправильний шлях. Треба просто добитися тимчасового ввезення (не транзиту, а саме тимчасового ввезення) на 30 днів (законопроект, який зараз зареєстрований у ВР), і це буде правильно.
may писав: А він є суб’єктом по 485-й? А по ч.2 469?
Говорити і писати на форумі можна багато. Конкретно: скільки часу ви їздите на польській машині? Знаєте всі особивості роботи митниці, судів, системи загалом? Скільки таких справ ви виграли? Цитувати двозначні закони і неоднозначні рішення і комусь щось доказувати легко - а на практиці? Якщо на всі поставленні питання відповідь 0, далі немає про що говорити. Бо виграти такий суд у всіх інстанціях стане духу лише в одиниць. А потратити купу місцяців, років, часу, грошей на відстоювання ніби-то правоти, враховуючи, що весь той час машина буде на митному складі - воно того варте? А все на багато простіше насправді, хто хоче той і так їздить.

may

Повідомлення may » Чет, 02 липня 2015, 06:49

St-ART писав: а на практиці?
;)
А я про практику і написав! Суддівську!!!
Якщо ти не второпав про що - пояснюю.
Все! Жоден бовдур тепер не винесе постанову по ч.2 ст.469.
Якщо ти не зрозумів про що пост, то не ляпай! Тим більше якщо лінивий.
Я написав - Є РІШЕННЯ судів! Кому треба, той пруф сам знайде. Як - я теж пояснив. Це не для лінивих! :happy Vasiliyyy один лінк навіть виклав - ти тему читаєш? Рибою не кормлю, показую де вудка. В цій схемі кожен сам має вирішувати чи готовий він буцатися з системою і бути максимально до цього підготовленим. Хтось відбивається від ДАЙців на місці, хтось - ні. Якщо суд, то "а мені на форумі сказали" не проканає. Нормативи потрібно самому знайти, вивчити і зрозуміти.
І я не написав: Пацики, польським бляхам - зелена вулиця! ;)
Систему я знаю набагато краще за тебе.

По штрафуванню по 485 - будем подивитися...
Кожне стягнення має "економічну логіку".
Для прикладу. У іноземця напад - він дає ключі і просить поїхати в аптеку.
Ви їдете і замість нітрогліцерину "привозите штраф" на пару лямів...
Є логіка? Що вирішить суддя при оскарженні?
А оскарження будуть. При таких захмарних штрафах - іншого виходу немає.
І не усі судді дивляться на листи митниці, дехто і закон знає. І час зараз для них стрьомний.
Зовсім не виключаю, що буде іще одне звернення в КСУ...
Конкретно: скільки часу ви їздите на польській машині?
Не їжджу. По двом причинам.
По-перше, давно міняю машини з салону, а за бугром нові коштують адекватно.
По-друге, мені шкода часу на доведення того, що митники не знають законів і плюють на міжнародні угоди...
Колись користався автівкою з-за бугра, втягнутою в юридичну особу. Була така схема...

П.С. Треба іще враховувати, що "річна" машина підлягає реєстрації.
Див. п.29.2 ПДР і ч.ч. 6, 7 ст.121 КУпАП.

may

Повідомлення may » Чет, 02 липня 2015, 07:13

St-ART писав: Тільки там тема пропрацювала рік-два
Я взалі зі старту питав - як? Як митниця впускає "комерційні авто" без підтвердження факту перевезення пасажирів чи вантажу? Зображення
Навіть, для цікавості, списався з власником литовської фірми. Спитав - Можете оформити ввезення взірців для презентацій і виставок? Він відповів - Мы идём другим путём.
Куди цей шлях привів - відомо. А у нього усе в шоколаді... ;)

П.С. Тема правильно названа - Плюси і мінуси.
Знайомим своїм не раджу. Ніхто з них не відповів, що готовий, для початку, вивчити стос законів ;)
Можна їздити без проблем, а можна і попасти.
Приймуть законопроект Дубневича або ЦЕ - тоді так!
Іще є законопроект про 25 днів транзиту.
Перед виборами вони будуть намагатися набирати очки. Подивимось...

St-ART

Повідомлення St-ART » Чет, 02 липня 2015, 11:46

may писав: При таких захмарних штрафах
Штраф по 470/ч.3 митного кодексу 8500 грн, то 350 доларів по теперішньому курсі. І не треба ні з ким судитися по пів року, і конфіскація не передбачена, і два рази за одне і те ж порушення оштрафувати не можна. От вам ще одна вудка.
may писав: А я про практику і написав! Суддівську!!!
Ну так я питаю, ви брали участь в тих справах і знаєте нюанси? Кожна справа має свої особливості, тим більше, в нашій країні.
may писав: мені шкода часу на доведення того, що митники не знають законів і плюють на міжнародні угоди...
Я вже це вище сказав, тому тут щось писати про можливість передачі автомобіля, ввезеного нерезидентом - резиденту смішно. Тим більше, що конкретна заборона прописана в митному кодексі, а тут рішення лише про те, що стаття 469 не підходить для накладення стягнення, при тому дійсно ніде в рішенні не вказано, що це не є правопорушенням.
may писав: ЦЕ
Це - тупий популізм від самопомочі. Саме через них попереднй законопорект Дубневича не пройшов комітети (вони були проти), а коли пішов розголос, вони почало щось там про 90 днів лапшу вішати. І все то лише на рівні слів і лишилося - жодного законопроекту від самопомочі немає, лише Дубневич зарестрував новий, як і обіцяв. 90 днів не приймуть ніколи, максимум - 20-30.
may писав: Іще є законопроект про 25 днів транзиту.
Про 20 взагалі-то. Його не приймуть, транзит розтягувати ніхто не буде точно.

Vasiliyyy

Повідомлення Vasiliyyy » Чет, 02 липня 2015, 11:53

St-ART писав: при тому дійсно ніде в рішенні не вказано, що це не є правопорушенням.
А це що:

Користування або розпорядження транспортними засобами особистого користування, які поміщені в митний режим тимчасового ввезення на митну територію України,не є адміністративним правопорушенням, передбаченим у частині другій статті 469 Митного кодексу України.

St-ART

Повідомлення St-ART » Чет, 02 липня 2015, 13:08

Vasiliyyy писав: не є адміністративним правопорушенням, передбаченим у частині другій статті 469 Митного кодексу України.
Але не сказано, що це взагалі не порушення! Статтю 380 митного кодексу ніхто не відміняв, там заборона прописана конкретно. І взагалі, оця цитата:
Vasiliyyy писав: Користування або розпорядження транспортними засобами особистого користування
не говорить прямо про передачу керування нерезидентові. Все залежить від кокнретного судді, якщо у справі будуть опиратися на ото рішення суду. І на мою думку - в даному випадку - закон таки не на нашій стороні.

Vasiliyyy

Повідомлення Vasiliyyy » Чет, 02 липня 2015, 13:40

Стас, закон у цьому питанні ніколи не буде на нашій стороні.
Ти краще скажи, як думаєш: чи реально зараз людині, яка тут сиділа, напр., 4 місяці, виїхати без штрафу під шумок того рішення?

St-ART

Повідомлення St-ART » Чет, 02 липня 2015, 13:48

Vasiliyyy писав: чи реально зараз людині, яка тут сиділа, напр., 4 місяці, виїхати без штрафу під шумок того рішення?
Що значить "під шумок"? При чому прострочка транзиту до того рішення? Їм пофіг взагалі на то рішення, то журналісти роздули "сенсацію" ні з чого, на митниці нічого не змінилося.

Vasiliyyy

Повідомлення Vasiliyyy » Чет, 02 липня 2015, 14:01

А по якій статті МКУ штрафують за прострочку?

St-ART

Повідомлення St-ART » Чет, 02 липня 2015, 14:06

Vasiliyyy, такі елементарні речі, якщо їздиш на транзитній машині, треба знати ще перед покупкою машини. Взагалі, раджу перечитати митний кодекс, хоча б в частині, де про автомобілі йле мова. 380, 381 статті і розділ про порушення (з 469 по 485).
St-ART писав: Штраф по 470/ч.3 митного кодексу 8500 грн

Vasiliyyy

Повідомлення Vasiliyyy » Чет, 02 липня 2015, 14:09

Стас, там йдеться про транспортні засоби комерційного призначення, а не про особистий транспорт.

Vasiliyyy

Повідомлення Vasiliyyy » Чет, 02 липня 2015, 14:10

Я на свої очі ще не бачив жодного адмінпротоколу за прострочку, тому не знаю, на яку статтю посилаються митники в протоколі, тому й питаю.

St-ART

Повідомлення St-ART » Чет, 02 липня 2015, 14:19

Vasiliyyy писав: Стас, там йдеться про транспортні засоби комерційного призначення, а не про особистий транспорт.
Який комерційний транспорт :facepalm Розберіться з термінологією. Я свого часу розібрався. Там пише "товарів та транспортних засобів комерційного призначення". Наш митний кодекс такий, що ВСЕ, що переміщуєтсья через кордон вважається товаром, крім ТЗ комерційного призначення. Тому 470/3 штампують як має бути, окремого поняття "транспортний засіб особистого користування" немає. І якщо ви не бачили таких протоколів, то не означає, що їх нема, я особисто бачив вже не один. Не вірите - пробуйте виїжджати, будете їм то на розказувати при виїзді. Напишуть протокол на 8500 грн по 470/3, не оплатите протягом вказаного терміну, виконавча подвоїть і буде 17000. Можете звичайно порбувати оскаржувати, але воно того не вартує, бо виграти майже нереально.

Ну і все, мені надоїло пояснювати очевидні речі. Читайте, розбирайтеся самі, як не вірите.

Vasiliyyy

Повідомлення Vasiliyyy » Чет, 02 липня 2015, 14:29

Дякую, Стас, Ви внесли вагомий вклад в підвищення рівня грамотності населення :-)

St-ART

Повідомлення St-ART » Чет, 02 липня 2015, 14:36

Vasiliyyy, якщо дійсно цікаво, то зараз ще скину в приват ще трохи інформації для роздумів на рахунок наших законів в тій сфері.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 19 гостей