Andre писав:Ок, ну і де він бере повітря?Yelik писав:Це закритий ящик(без фазоінвертора), порахований на 20л. Фазоінверторний корпус вимагав щось 35л, а з моїм багажником сильно не розженешся

Фазоінвертор - це резонатор Гельмгольца. Суть - геометричні розміри порта підбираються таким чином, що він виступає резонатором, підсилюючи віддачу АС на потрібній частоті (явище резонансу з шкільного курсу візики ще не забулось?). А термін "качає" раджу взагалі забути як ну зовсім дилетантський.
Фазоінверторне оформлення має суттєвий мінус - зміщення фази у функції частоти. Тобто, чим нижча частота, тим більше зміщення фази. Застосування ФІ - дискотечна музика, де він налаштовується на велику бочку, тлумлячи по шлунку. З точки зору музичності оформлення ЗЯ має суттєві переваги.
Додано через 7 хвилин 48 секунд:
Зовсім хибна. До характеру звучання оформлення такого прямого відношення не має. Хоча здогадуюсь, звідки ноги ростуть.z@k писав:В принципі для того і роблять герметично закриті корпуси !
Це в принципі якщо логічно подивитись то відкритий об’єм (фазоін) дає розсіювання звуку яке в свою чергу так сказати помякшує бас а для жорского басу використовують саби закритого типу (я так думаю)
(приблизно так я то розумію хоча є ще пару думок на ту тему !!!)
Перепрошую що кухонними словами як вмів так і виразив свою думку хоча скоріше всього вона хибна !!!
чи ні ???
Як правило порахувати і виготовити хороше ФІ-оформлення - справа направду складна, тому здебільшого можна чути неправильні ФІ - бас виходить дещо гупаючий, підгужуючий. Це в когось може викликати асоціацію з м`якістю.