Автомобільна акустика та аудіо-системи

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Як побудувати звук в машинко? W202.
cCaps
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Як побудувати звук в машинко? W202.

Повідомлення cCaps » Чет, 03 квітня 2008, 17:46

Всім привіт.
Власне запитання в сабжі. Тепер що я би хотів бачити, точніше слухати в автівці. З музичним слухом в мене не склалось, але щось грати повинно. На змагання також не збираюсь. Але інколи хотілось би увімкнути чим гучніше на природі. Ну і більш-менш пристойне відтворення всього спектру частот, як тихо так і голосно.
Тепер що в мене для цього є:
1. Бажання.
2. Дві руки і голова.
3. Машинка - Mercedes-Benz W202 (C-klasse), в якому в торпеді 2 маленьких динаміка (ну дуже маленьких), 4 динаміка в дверях (розмір не знаю), 2 приблуди (таких ніде раніше не бачив) в задній полиці, ну і аптечка замість якої планується саб. Ну і звичайно голова Соні, яка саме - не знаю.
4. Трішки грошей.

Ну і власне запитання:
1. Яких фірм-виробників порекомендуєте при виборі голови, акустики, підсилювача, конденсаторів, проводів.
2. Де власне можна подивитись та вибрати конденсатори та провода.
3. Що куди пхати і підключати.

ЗІ. Якщо такого роду консультації платні то готовий підїхати та оплатити консультацію експерта. Якщо не обовязково, то пиво гарантується.

Наперед вдячний.

Yelik
Стать:чоловік
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 24 рази
Контактна інформація:

Re: Як побудувати звук в машинко? W202.

Повідомлення Yelik » П'ят, 04 квітня 2008, 09:39

cCaps писав:4. Трішки грошей.

Ну і власне запитання:
1. Яких фірм-виробників порекомендуєте при виборі голови, акустики, підсилювача, конденсаторів, проводів.
2. Де власне можна подивитись та вибрати конденсатори та провода.
3. Що куди пхати і підключати.
Перш за все, визначся скільки ти готовий викласти "на музику", а не "трішки грошей", від того і будуть поради.

P.S. Ти плануєш запхати собі більше кіловата звуку? Для чого тобі конденсатор?
volleyball.lviv.ua/blog/

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Нед, 06 квітня 2008, 14:31

Так схема стандартна.
1. Фронт. Визначаються місця, куди можна встановити динаміки. Яка буде краще система - 2- чи 3-смугова, яке акустичне оформлення драйверів.
Ну і рівень якості звучання.
Тоді, під це все вибираються конкретні динаміки.
2. Поділ смуг - пасивний/активний/змішаний... Під процесорну/поканалку/інше...
3. Підсилювач(і). Танцювати треба від якості - щось наближене до А-класу, гібридники, потужний АБ, чи щось попростіше...
4. Сабвуфер - фріейр/ЗЯ... Музика/тиск...
5. Кабелі - силові відповідного до потужності підсилювачів калібру, через запобіжник. Достатньої якості акустичні, міжблочні. Нормально прокласти, захистити від механічних пошкоджень.

cCaps

Повідомлення cCaps » Пон, 14 квітня 2008, 13:26

Yelik, кількість грошей не основний принцип по якому я буду озвучувати машину. Основний принцип - не нашкодити.
Рост, дякую за відповідь, але я взагалі не розбираюсь в цій темі і до мене довго доходило те що ти написав.
Одним словом, послухавши як грає музика і поспілкувавшись з власниками подібних авто, я прийшов до висновку що в мне в задній полці 2 фріейрних саба (маленьких, розмір ще не заміряв) в дверях (у всіх) середньочастотні динаміки в торпеді високочастоні. При цьому голова Соні ІКСплод. "Джерело звуку" орієнтовно на 20 см нижче зеркала заднього виду. Це мене влаштовує. Не влаштовує якість звуку. Хочу потужніше і чистіше на всіх частотах. Звідси виникло ще декілька запитань, якщо можна. В основному які фірми виробники ви б порадили для:
1. Голова
2. Підсилювач(і) і скільки мені їх потрібно?
3. динаміки
4. Чи потрібно ставити конденсатор?
5. Де можна пошукати провода і хто їх добре робить?

Yelik
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 24 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » Пон, 14 квітня 2008, 15:46

cCaps писав:Yelik, кількість грошей не основний принцип по якому я буду озвучувати машину. Основний принцип - не нашкодити.
Ти не зрозумів. Не основний для тебе, а основний для порад ;) Можна поставити наприклад Helix Darkblue як бюджетний варіант вони помоєму в районі 60-80$, а можна і покруче за кілька кілобаксів :D Ну в будь-якому випадку наші гуру автозвуку порадять краще ніж я.
volleyball.lviv.ua/blog/

cCaps

Повідомлення cCaps » Пон, 14 квітня 2008, 16:04

Yelik, згоден з тобою на всі 100%. Але як я вже писав:
cCaps писав:З музичним слухом в мене не склалось, але щось грати повинно. На змагання також не збираюсь. Але інколи хотілось би увімкнути чим гучніше на природі. Ну і більш-менш пристойне відтворення всього спектру частот, як тихо так і голосно.
От якось так. :D

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Пон, 14 квітня 2008, 20:25

cCaps писав:Yelik, згоден з тобою на всі 100%. Але як я вже писав:
cCaps писав:З музичним слухом в мене не склалось, але щось грати повинно. На змагання також не збираюсь. Але інколи хотілось би увімкнути чим гучніше на природі. Ну і більш-менш пристойне відтворення всього спектру частот, як тихо так і голосно.
От якось так. :D
Добре відтворюють весь спектр частот як на малій, так і на великій гучності хіба що мультибітники на бі-полярному живленні + підсилювачі з підвищеним струмом спокою, наближені до А-класу. Оголосити ціну?
Друже, скоро тобі перестануть відповідати взагалі і ти образишся. Андрій не даремно про бюджет питає. Так що оголошуй, скільки ти можеш потратити на це все, тоді можна порадити, що в цей бюджет впишеться.

Dj kvass
Президент клубу
Ім'я:Василь Степанович
Номер:0020
Контактна інформація:

Повідомлення Dj kvass » Пон, 14 квітня 2008, 22:53

всьо впирається в бабло....звідси і пляшем :D

cCaps

Повідомлення cCaps » Вів, 15 квітня 2008, 10:29

Навіть не знаю що відповісти. Справа в тому, що якби для озвучки машини обовязково потрібно було вкласти одразу всі гроші то я би задумався. А оскільки звук можна поступово "пакувати" то чесно кажучи кінцева сума може бути досить пристойною і перевищувати скажімо "капіталку" ходової, яка до речі є не дешева. Тому щоб дійсно не морочити вам голови, я би краще підїхав і поспілкувався при зустрічі, послухав як звучить сакжімо пристойний і доволі бюджетний звук, а як звучить в 5 або в 10 раз дорожче. Ну що хтось запросить?

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Вів, 15 квітня 2008, 17:53

У нас вільна держава, приїжджай :)
Контакти в мене на сайті. Тільки зателефонуй спершу, а то я можу десь вискочити за чимось. Бюджетного нічого не запропоную послухати. правда, бо нема :) Хіба наспіваю, як Рабінович Карузо в анегдоті :)

cCaps

Повідомлення cCaps » Вів, 15 квітня 2008, 18:30

Рост, ок. Домовились. Завтра передзвоню і домовимся. Дякую.

cCaps

Повідомлення cCaps » Сер, 16 квітня 2008, 14:33

Дзвонив, дзвонив... А толку. Сам розберусь. Всім дякую. Тему можна закривати, або зносити.

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Сер, 16 квітня 2008, 21:20

cCaps писав:Дзвонив, дзвонив... А толку. Сам розберусь. Всім дякую. Тему можна закривати, або зносити.
В рельсу дзвонив? Мені з незнайомих було два виклики з КС по першій дня - це ти? Але обидва дзвінки були по секунді і кидалася трубка. Це означало, що я мав відзвонити, чи що?

cCaps

Повідомлення cCaps » Чет, 17 квітня 2008, 17:13

Рост писав:В рельсу дзвонив? Мені з незнайомих було два виклики з КС по першій дня - це ти? Але обидва дзвінки були по секунді і кидалася трубка. Це означало, що я мав відзвонити, чи що?
Це я дзвонив. Але трубку я не кидав. Зі своєї сторони я чув один гудок виклику, а далі сигнали зайнято. Подумав, що ти зайнятий і не став набридати. Я вже доволі дорослий щоб оплатити свої розмови. Тому напевно це був просто глюк мережі.

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Чет, 17 квітня 2008, 21:55

Та ні, якщо би я скинув, то передзвонив би потім. Спробуй на міський задзвонити, він у мене теж мобільний, тому завжди зі мною. Раз уже КС і Бджолайном не дружать так. Ну і якщо ще інтерес не вчух :)

cCaps

Повідомлення cCaps » П'ят, 18 квітня 2008, 11:38

Інтерес ще є. Подзвоню, але вже з понеділка. Сьогодні завтра точно часу не буде підїхати.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей