Організація та планування подорожей

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
До Греції на власному авто
sapphir
Ім'я:Саша
Стать:чоловік
Дякував (ла): 32 рази
Подякували: 29 рази
Re: До Греції на власному авто

Повідомлення sapphir » Нед, 07 червня 2015, 17:41

AlexWatson писав:Бляха я шось, не можу оприділитися кудою їхати на свому Т4, Україна-Румунія-Болгарія(ночівля)-Греція(Афіни) Чи через Будапешт з прогулкою па мастам ітп? :surprised
І якщо варіант Через Румунію Болгарію, то було б бажано в Болгарії заправитись.
Треба певно якісь румунські ЛЕЇ з собою І Болгарські ЛЄВИ а кіко?

Пластикову картку правильну треба напевно а не ті тугрики - прокатав через термінал а воно само конвертацію зробить.
Настільні ігри Така Мака :
https://www.takamaka.com.ua/

tiestovm
Ім'я:Віталій
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення tiestovm » Нед, 07 червня 2015, 19:02

sapphir писав:
AlexWatson писав:Бляха я шось, не можу оприділитися кудою їхати на свому Т4, Україна-Румунія-Болгарія(ночівля)-Греція(Афіни) Чи через Будапешт з прогулкою па мастам ітп? :surprised
І якщо варіант Через Румунію Болгарію, то було б бажано в Болгарії заправитись.
Треба певно якісь румунські ЛЕЇ з собою І Болгарські ЛЄВИ а кіко?

Пластикову картку правильну треба напевно а не ті тугрики - прокатав через термінал а воно само конвертацію зробить.
ще й на курсі можна виграти

Total
Подякували: 2 рази

Повідомлення Total » Пон, 08 червня 2015, 10:42

Парні, підкажіть хороші місця в Греції, для сімейного відпочинку.
Основні критерії
- чисте море
- гарний піщаний пляж
- не висока ціна за апартаменти (30-40Є)
- відсутність *Тагіла* і бажано молодшого брата взагалі

дякую

tiestovm

Повідомлення tiestovm » Пон, 08 червня 2015, 15:55

Total писав:Парні, підкажіть хороші місця в Греції, для сімейного відпочинку.
Основні критерії
- чисте море
- гарний піщаний пляж
- не висока ціна за апартаменти (30-40Є)
- відсутність *Тагіла* і бажано молодшого брата взагалі

дякую
+1 !!!

M_M

Повідомлення M_M » Пон, 08 червня 2015, 16:27

Felix писав:
S_V_B писав: Felix написав:
тепер в нашої страхової першим ділом питав

То треба дивитись самому, бо вони всі розказують що є, а насправді такі як польські в більшості
поняв, передивлюся ще додатково...
але дивився на свою стару українську зелену карту, то MD там було...
Не знаю чи актуально але MD це Молдова. Македонія це МК

Felix
Лінгвіст
Ім'я:Felix
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 37 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Пон, 08 червня 2015, 18:21

M_M писав:
Felix писав:
S_V_B писав: Felix написав:
тепер в нашої страхової першим ділом питав

То треба дивитись самому, бо вони всі розказують що є, а насправді такі як польські в більшості
поняв, передивлюся ще додатково...
але дивився на свою стару українську зелену карту, то MD там було...
Не знаю чи актуально але MD це Молдова. Македонія це МК
Може ше в актуально, бо назад нада вертатися тіпа, але я взяв страховку в Віктора Векслера, сказав шоб блін всьо там було :shout , повалив з нею за бугор, підвалюю до македонского кордону, даю дакументи, а тьола в формі сразу каже каронну фразу "стаховка" :shout :shout :shout
а тіпа дастаю страховку - вона дивится і пропускає нас :ninja

карочє, тим чіртам пофіг діти не діти в машині, нарката, сігарети, бухло, їм тікі страховку падавай :facepalm

tiestovm

Повідомлення tiestovm » Пон, 08 червня 2015, 19:54

Felix, ти де саме відпочивав?

Хто яким темпом їздить в Елладу? Коли по часу виїжджаєте, коли ночівля, який ритм взагалі?? 1500-1600 км. за день-ніч-день - легенько їдеться. а от 2000 я ще не їхав. тому думаю як би то так само за два дні проїхати

Felix
Лінгвіст
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Пон, 08 червня 2015, 22:47

tiestovm писав: Felix, ти де саме відпочивав?
Між Лептокарією і Платамонасом зараз я

а по дорозі - то 2000 км легко на верці долаєш за 2 дні по автострадах
детальніше напишу завтра, бо счас впадло

COLIN

Повідомлення COLIN » Вів, 09 червня 2015, 03:38

Питання до подорожуючих з дітьми.
якщо їдемо з дружиною і малою дитиною (2 рочки), то при бронюванні житла вказувати що нас двоє чи троє?
Логічно що троє, але ж малому не треба окремого спального місця. Різниця тоді у вартості апартаментів виходить під 30% на двох чи на трьох..
хто як робив ? Як краще поступити?

Felix
Лінгвіст
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Вів, 09 червня 2015, 11:57

COLIN, пробуй вказувати іне вказувати
коли не вказуєш про дотину і дивишся на букінгу обраний варіант - уважно читай правила розміщення дітей - в більшості випадків за дитину до 3 років без додаткових ліжок нічого не беруть, але інколи можуть бути винятки

tiestovm

Повідомлення tiestovm » Вів, 09 червня 2015, 14:45

Felix писав:

Так ти ж сам вроді мені казав, що краще їхати через Румунію, Сербію і Македонію бо через Угорщину прийдеться платними дорогами їхати...

Зверни будь ласка увагу по чому в них пропан?

Felix
Лінгвіст
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Вів, 09 червня 2015, 15:20

tiestovm писав:
Felix писав:

Так ти ж сам вроді мені казав, що краще їхати через Румунію, Сербію і Македонію бо через Угорщину прийдеться платними дорогами їхати...

Зверни будь ласка увагу по чому в них пропан?
я тобі то писав, пака сам по тій румунії не проїхав :shout :shout :shout
тоість там можна їхати - але коли маєш дофіга часу, нікуда не спішиш і т.д. хатя сама дорога задрачує непадєцкі...

а зараз, якщо стоїть задача максимально швидко до\хати, то треба їхати максимум по автострадах - Будапешт -Новий Сад - Белград - Ніш - Македонія ну і т.д.
буде дорожче, але швидше....

по газу, то в греції і даже угорщині - дешевше їхати на нашому бензі :facepalm
по румунії і сербії газ орієнтовно 0,62-0,64 Євро
Самий торч по газу (порівнно), то в Македонії - він там чуток менше 0,5 Євро... мені по карті прівата по курсу поза 24 грн літр газу в Македонії виходив шось чуток більше 11 грн за літр

tiestovm

Повідомлення tiestovm » Вів, 09 червня 2015, 19:09

Felix, пару питань. Ціни на автостради? Якщо з самого ранку виїжджати до де варто переночувати (так щоб в районі 1000 км мотанути до того)?
Щодо газу - http://www.mylpg.eu/lpg-prices-across-europe тут глянув, - газ угорсько-сербсько-грецький виходить так само десь як наш бензин. Не по ціна за літр (так то він дешевший), а по розходу на сотку. Чим виматує дорога через Румунію? Припускаю що тим, що там багато сіл, сплошних, обмежень швидкості і т.п.

Felix
Лінгвіст
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Вів, 09 червня 2015, 20:47

tiestovm писав: Чим виматує дорога через Румунію? Припускаю що тим, що там багато сіл, сплошних, обмежень швидкості і т.п.
ну дивись, дорога через Румунію - це дорога Львів- Мукачево - Хелмеу - Сату Маре - Тімішоара - Смередево - Ніш - Македонія - і далі автостради Греції
Так вот, сама дорога по Румунії (крім одного невеликого куска перед Тімішоарою - це однополоска по селах зі всіма витікаючими... в довгій дорозі то виматує, особливо якщо попереду довга дистанція...
ну і наголовніше - останні 25 км до нашого кордону з Румунією - це 25 км адскго ада :facepalm :facepalm :facepalm я читав шо там так є, але не дуже тіпа вірив... але коли попробував - то всі, хто зі мною їхали - сказали, шо назад лучше по дорозі їхати :shout :shout :shout :facepalm

Тепер по суті: стандартний маршрут пролягає так - Львів- Будапешт - Белград - Македонія і далі по автострадах Греції.
Так вот, місяць по Угорщині віньєтка 15 Євро грубо, по Сербії платні ділянки і в обидві сторони в [цензура] набігає орінтовно 25 Євро. По Македонії також платні ділянки і в обидві сторони набігає десь 10-12 Євро. Потім Греція - там платні куски стабільно, точно не в курсі скільки тобі вийде, але з досвіду можу прікінути шо в обидві сторони 25-30 Євро вірняк.
Детальніше по Греції можеш читнути тут http://autotraveler.ru/greece/#.VXcyatK8PGc

Ітого платні дороги вийдуть 80-100 Євро загалом по цьому марштуру в обидві сторони.
По ціні 100 км - ти сам знаєш сві расход, знаєш вже ціни - тому зможеш порахувати все сам. Ти правильно в принципі порахував, що ціна соткі по сербії і румунії на їх газу виходить як на нашому бензі.
tiestovm писав: Якщо з самого ранку виїжджати до де варто переночувати (так щоб в районі 1000 км мотанути до того)?
оце дуже цікавий момент. З власного досвіду можу сказати, що в перший день бажано чуток більше матнути, щоб на другий день було менше км. Особисто я б рекомендував виїхати глибоко вночі, дуже шивдко проїхати Україну і вирватися на автобани, а там тримати 130-150 стабільно. І постаратися доїхати в перший день до Скоп'є. В Македонії перевага ще в тому, що можна дуже дешево житло знайти (наприклад я жив в центрі міста в шикарні трикімнатній квартірі з свіжим ремонтом за 20 Євро).

Felix
Лінгвіст
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Вів, 09 червня 2015, 21:33

і ще там гугл рісує странний маршрут через Болгарію і Румунію помім Чернівці іт.д. тіпа на 4 години довший...
але - в Болгарії газ 0,5 Євро :sing і дає можливість майже всю Румунію проїхати назад на ньому :sing

Але тут треба питати тих, хто на Болгарію валить і шарит по Румунії - де автостради в Румунії і Болгарії?

tiestovm

Повідомлення tiestovm » Вів, 09 червня 2015, 22:48

Felix, по порядку...
-про пекло після Берегово я в курсі. їхав там позаминулого року як на Болгарію валили. жесть жестякова.
-дороги через Румунію (якщо через Закапаття) в більшій мірі ролягають через міста і села, а це макс. 50 км./год. Як їхав в Болгарію, то виїхав зі Львова в 6й ранку, а на ночівлю прибув в Стефанешті (біля Пітешті) десь 22-23 год. А це 850 км. за 16 год. Були і гори з вузькими дорогами де не поганяєш, були і численні зупинки бо малого пасажира тошнило часто. Години дві-три на зупинки витратили.
-100 єврєїв за платні дороги щось не дуже весело... :surprised
-по газу/бєнзі - виходить, що у Львові повний балон газу, потім перед кордоном десь знову газ до повного і повний бак бєнзи. Ну і тоді топити на круізі до Македонії поки бєнза не закінчиться.
Хотілося б звичайно по автобанам поїхати. Ну і на Угорщину, Сербію глянти - не був там ще. В Румунію і Болгарію хіба що на зворотньому шляху заїхати..

Felix
Лінгвіст
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Вів, 09 червня 2015, 23:05

tiestovm, братан, при твому маршруті - тобі треба валити і не думати ні про шо... ніякої Угорини чи сербії ти не глянеш канцептуально...
тікі з автобана... правда там через пару хребтів переїзди афігітільні - прірода бомба 8-)

як варіант, щоб не гнати і щось глянути - то їдь 3 дні

tiestovm

Повідомлення tiestovm » Вів, 09 червня 2015, 23:14

Felix, я вже думав про три дні.. 2 штуки км. то і не туда і не сюда.. Або летіти і замахатись або спокійно їхати і зупинятись де захотіли.
Чесно кажучи я в Афінах вже був і мене туда ніфіга не тяне - нема там моря гарного і чистого. А пертись далеченько. Цілком не проти десь на Халкідікі повідпочивати. Але так як їду не сам і другій парі дають дві квартири на два тижні то приходиться думати і про Афіни.
Ну і щоб щось глянути то тре знати куда іти і на що дивитись. А не тупо заїхати в місто і на будинки витріщатись. Для того тре їхати в тур на автобусі.

Sluva
Ім'я:Славік
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 28 рази

Повідомлення Sluva » Вів, 09 червня 2015, 23:46

Felix писав: там гугл рісує странний маршрут через Болгарію і Румунію помім Чернівці
чо странний?класічєскій маршрут на Болгарію,але найдовший по кілометражу,зато напевно найдешевший по оплаті доріг...Вопшем тут нада вибирать чи бистра чи дьошева їхать
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма

tiestovm

Повідомлення tiestovm » Сер, 10 червня 2015, 08:23

Sluva писав: чо странний?класічєскій маршрут на Болгарію,але найдовший по кілометражу,зато напевно найдешевший по оплаті доріг...Вопшем тут нада вибирать чи бистра чи дьошева їхать
Чого це найдовший? найдовший якраз через Будапешт. Через Бухарест чуть коротший. Якщо через Тімішоару то він є самий коротший.
От наразі я зупинився на такому маршруті https://www.google.com.ua/maps/dir/49.8 ... !3e0?hl=uk
Ще вчора згадав за один нюанс - візу відкривати збираюсь польську закупівельну. терміни - впритик. тому якщо не вийде на день змотатись в Перемишль то тоді на море прийдеться тусувати через Польщу, і заодно закупи зробити.. Пару зайвих сотень км. прийдеться мотанути. ;) В такому випадку маршрут буде такий https://www.google.com.ua/maps/dir/49.8 ... !3e0?hl=uk
Різниця виходить десь біля 200 км. Але за рахунок автобанів можна легко її ліквідувати..

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість