Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі.
- MAECTP0
- Ім'я:Василь
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 29 рази
- Подякували: 7 рази
- Контактна інформація:
xxfOxx,
2 ситуації:
1. Поворот наліво дозволений і ти ВодійА його здійснюєш. ВодіюА в бочину прилітає ВодійБ що рухався на зустріч на червоне. Хто винен?
2. Поворот наліво недозволений і ти ВодійА його здійснюєш. ВодіюА в бочину прилітає ВодійБ що рухався на зустріч на червоне. Хто винен?
2 ситуації:
1. Поворот наліво дозволений і ти ВодійА його здійснюєш. ВодіюА в бочину прилітає ВодійБ що рухався на зустріч на червоне. Хто винен?
2. Поворот наліво недозволений і ти ВодійА його здійснюєш. ВодіюА в бочину прилітає ВодійБ що рухався на зустріч на червоне. Хто винен?
"Найкраща колискова - звук двигуна, що працює" (с) BoomBox
- xxfOxx
- Ім'я:fOx
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Re: ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дор
як може бути група якщо перехресть мільйони і відповідно напрямків руху може бути мільйон в степені - що стільки знаків придумувати?MAECTP0 писав: я це давно зрозумів тому назвав всі ці варіанти як група (підгрупа)...
5.ПОФІГ що - то все ІНФОРМАЦІЙНО-ВКАЗІВНІ, тут вже не раз писали.MAECTP0 писав: 5.7.1, 5.7.2; 5.17,1, 5,17,2, 5,18 не прямокутні блєхи не синє тло і не білі стрілочки..
ааа. ці не ІНФОРМАЦІЙНІ
4.ПОФІГ яка цифра - НАКАЗОВІ
далі відкрий ПДР і подивись, що 3. - це Заборонні знаки
2. Знаки пріоритету
а 1. Попереджувальні знаки.
чи такого не вчили?
- xxfOxx
знаки які? Вину буде вирішувати суд, чи ти мав на увазі хто порушив ПДР?MAECTP0 писав: 1. Поворот наліво дозволений і ти ВодійА його здійснюєш. ВодіюА в бочину прилітає ВодійБ що рухався на зустріч на червоне. Хто винен?
- MAECTP0
- Контактна інформація:
я ніде не писав що всіх їх треба видумати і кожному дати окремий номер. покажи де таке є бо інакше, хто х нас троль?xxfOxx писав: як може бути група якщо перехресть мільйони і відповідно напрямків руху може бути мільйон в степені - що стільки знаків придумувати?
Ти так і не відповів чому вони всі не є знаком 5,16...xxfOxx писав: 5.ПОФІГ що - то все ІНФОРМАЦІЙНО-ВКАЗІВНІ, тут вже не раз писали.
4.ПОФІГ яка цифра - НАКАЗОВІ
далі відкрий ПДР і подивись, що 3. - це Заборонні знаки
2. Знаки пріоритету
а 1. Попереджувальні знаки.
чи такого не вчили?
xxfOxx писав: знаки які? Вину буде вирішувати суд, чи ти мав на увазі хто порушив ПДР?

тобто сам ти не думаєш а лиш читаєш що тобі суд напише...
- xxfOxx
Хм видно ти мудріший за всіх хто жив на планеті Земля. У нас в країні діє основний закон - Конституція, згідно 124 статті даного Закону вину може визначити лише суд. На мою думку в першому випадку більша вина водія б, в другому обоє, але вину визначить суд бо може бути, що водій Б водій швидкої і їде з сиренами на виклик, тоді зовсім інша ситуація, так дойде до тебе? Чи може є який орган, що сприйме твій суддівський вирок до виконанняMAECTP0 писав: xxfOxx написав:
знаки які? Вину буде вирішувати суд, чи ти мав на увазі хто порушив ПДР?
в обох випадках знак 5,16
тобто сам ти не думаєш а лиш читаєш що тобі суд напише

- may
- Ім'я:Ihor
- Номер:7044
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 4 рази
Оце +1.xxfOxx писав: вину визначить суд
І часто на підставі висновку експерта. Причинно-наслідкові зв’язки порушення Правил з ДТП справа складна і вимагає спеціальних знань.
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!
- xxfOxx
Як то не писав? а хто винайшов свою ГРУПУ 5.16???MAECTP0 писав: я ніде не писав що всіх їх треба видумати і кожному дати окремий номер. покажи де таке є бо інакше, хто х нас троль?
Групи знаків згідно стандартівMAECTP0 писав: Тому думаю під 5.16 мається на увазі група знаків і їх варіантів.
3.1 Стандарт установлює сім груп дорожніх знаків:
1 — попереджувальні;
2 — пріоритету;
3 — заборонні;
4 — наказові;
5 — інформаційно-вказівні;
6 — сервісу;
7 — доповнювальної інформації (таблички до дорожніх знаків).
Хоча тобі казали 100500 разів
bossjara писав: MAECTP0, це не група різних знаків, а модифікації одного знаку. Той самий знак, але передбачено шо він буде виглядати в різних ситуаціях по різному. Якщо ти цього не розумієш, ну то я хз... То рівень першого класу ЗОШ.а якшо доколупався до того - значить троллиш.
Пропоную раз ти вже і так вважаєш, що маєш право осуджувати і виносити вирок\признавати когось винним, видай збірку своїх правил ДР, включи туди свою групу знаків, правила проїзду кільця і інші нововведення.may писав: Не думай, Василю, а шось читай. Грапа знаків - то усі, шо починаються на єдну і ту ж цифру. На п’єтку - грапа нформаційно-вказівних.
А і не треба, напишеш був знак 5.16, що дозволяв рухатись отак то і отак то і все, ну що не ясно???MAECTP0 писав: ТОму в разі ДТП писати в поясненні що там був знак 5.16 не буду. А напишу що знак який належить до групи 5.16 і дозволяє поворот ліворуч...
Чи ти пишеш при дтп просто ВАЗ\АВДІ\БМВ\ітд без вказання номеру, кольору машини і інших даних?
Знак один, стрілки можуть бути різніMAECTP0 писав: та власне. то чому тоді не можна там розвертатись? бо там трішки інший знак. от то я й мав на увазі під словом група. декілька знаків отримали однаковий номер.

Пропоную шановному товариству від сьогодні подати в поправки в ПДР додаткову групу знаків імені МАЕСТРО.

- may
MAECTP0 писав: Поворот наліво дозволений і ти ВодійА його здійснюєш. ВодіюА в бочину прилітає ВодійБ що рухався на зустріч на червоне. Хто винен?

Те, що поворот дозволений іще нічого не означає, якщо абетку вивчити.
З вироку суду
8 років і десь 0,7 ляма відшкодування збитків.ОСОБА_13, не впевнившись у безпеці маневру повороту ліворуч, який він виконує, діючи з необережності, легковажно розраховуючи на запобігання дорожньо-транспортної події не відмовився від маневрування в обраний момент, щоб надати можливість проїзду автомобіля ВМW 320і, н.з. НОМЕР_9 під керуванням водія ОСОБА_12, який наближався у зустрічному напрямку, та проявляючи злочинну самовпевненість, продовжив виконання маневру повороту ліворуч внаслідок чого скоїв зіткнення з автомобілем останнього.
За поворот ліворуч у дозволеному місці!
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
may, ну в тебе і терпіння

Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
- MAECTP0
- Контактна інформація:
Питання було що не я видумав групу, а де я писав що треба передбачити кожен з них в ПДР і кожному дати номер? Наприклад 5,16,1-5,16,1001???xxfOxx писав:Як то не писав? а хто винайшов свою ГРУПУ 5.16???MAECTP0 писав: я ніде не писав що всіх їх треба видумати і кожному дати окремий номер. покажи де таке є бо інакше, хто х нас троль?
то ти навіть апеляцію не подаси бо лише читати вмієш!?!? Зрозуміло!!xxfOxx писав: У нас в країні діє основний закон - Конституція, згідно 124 статті даного Закону вину може визначити лише суд
все таки ходив на консультацію до юриста і "сам" подумав!?!?xxfOxx писав: На мою думку в першому випадку більша вина водія б, в другому обоє
В цьому - винні в ситуаціях - я з тобою згоден. Теж перехрестя, тойже самий знак 5,16... а винні різні.

бикуй-бикуйxxfOxx писав: так дойде до тебе?
уточню що в ОСОБИ_13 зелене світло, в ОСОБИ_12 - червонеmay писав: ОСОБА_13, не впевнившись у безпеці маневру повороту ліворуч, який він виконує, діючи з необережності, легковажно розраховуючи на запобігання дорожньо-транспортної події не відмовився від маневрування в обраний момент, щоб надати можливість проїзду автомобіля ВМW 320і, н.з. НОМЕР_9 під керуванням водія ОСОБА_12,
xxfOxx писав: Пропоную раз ти вже і так вважаєш, що маєш право осуджувати і виносити вирок\признавати когось винним, видай збірку своїх правил ДР, включи туди свою групу знаків, правила проїзду кільця і інші нововведення.

цікаво... в інших випадках де буде знак, наприклад, 5,15 ти теж половину ПДР процитуш в поясненні?xxfOxx писав: А і не треба, напишеш був знак 5.16, що дозволяв рухатись отак то і отак то і все, ну що не ясно???
- MAECTP0
- Контактна інформація:
там не було загиблих?may писав: 8 років і десь 0,7 ляма відшкодування збитків.
За поворот ліворуч у дозволеному місці!
- may
Превычка выработанная годами (с)Liuskywalker писав:may, ну в тебе і терпіння![]()
![]()
![]()
![]()

Щоб закінчити питання! Упоротим не допоможе, а розумним - корисно
І усі - п’ятої групи, що характерно...На знаках 5.16, 5.18, 5.24.1, 5.24.2, 5.25, 5.28.1–5.28.3, 5.51, 5.52, 5.54–5.57.3, 5.61.2, 5.61.3 зображення (положення) стрілок (основного напрямку руху) має відповідати реальному плануванню перехресть, вимогам напрямів або схемі руху.

- MAECTP0
- Контактна інформація:
may писав: Упоротим не допоможе
ви знайшли один одного.Liuskywalker писав: п. 5.16 описує не стрілки на знаку, а його форму і вигляд - отака прямокутна блєха, сина, з стрілками білими

- may
MAECTP0 писав: уточню що в ОСОБИ_13 зелене світло, в ОСОБИ_12 - червоне

Ти матеріали кримінальної справи бачив, що берешся уточнювати

- MAECTP0
- Контактна інформація:
may писав: Ти матеріали кримінальної справи бачив, що берешся уточнювати

MAECTP0 писав:xxfOxx,
2 ситуації:
- may
MAECTP0, ти так і не зрозумів, що безграмотно сформулював питання...
Я не про "наліво"

Я не про "наліво"

- xxfOxx
та may крутий, я вже здаюсь.Liuskywalker писав: may, ну в тебе і терпіння![]()
![]()
![]()
![]()
Ок троляко, давай так.MAECTP0 писав: xxfOxx написав:
У нас в країні діє основний закон - Конституція, згідно 124 статті даного Закону вину може визначити лише суд
то ти навіть апеляцію не подаси бо лише читати вмієш!?!? Зрозуміло!!
1. Поясни причому тут одне до іншого? Для тебе розжую - причому тут те, що в нас вину визначає лише СУД, до того, що я можу скористатись правом на апеляцію?
2.
де ти бикування побачивMAECTP0 писав: xxfOxx написав:
так дойде до тебе?
бикуй-бикуй

От початкова цитата
То була відповідь на твоє запитання, і вказання, що ти ситуація на дорозі може бути різною, а ти не надав всієї інформації.xxfOxx писав: На мою думку в першому випадку більша вина водія б, в другому обоє, але вину визначить суд бо може бути, що водій Б водій швидкої і їде з сиренами на виклик, тоді зовсім інша ситуація, так дойде до тебе?
Де ж ти прислухаєшся? Тобі скільки раз сказали, що груп 7? А ти як МАЕСТРО далі група знаків 5.16MAECTP0 писав: xxfOxx написав:
Пропоную раз ти вже і так вважаєш, що маєш право осуджувати і виносити вирок\признавати когось винним, видай збірку своїх правил ДР, включи туди свою групу знаків, правила проїзду кільця і інші нововведення.
та куда мені. Я до думки інших прислуховуюсь а не "йдіть вчіться читати"

Ні, для 5.15 такого не потрібно. А де ти знайшов половину ПДР в описі знаку???MAECTP0 писав: xxfOxx написав:
А і не треба, напишеш був знак 5.16, що дозволяв рухатись отак то і отак то і все, ну що не ясно???
цікаво... в інших випадках де буде знак, наприклад, 5,15 ти теж половину ПДР процитуш в поясненні?

і хто троль? Тобі пояснюють, що знак 5.16 то не є 1 визначений знак з намальованими стрілками отакийMAECTP0 писав: may написав:
Упоротим не допоможе
Liuskywalker написав:
п. 5.16 описує не стрілки на знаку, а його форму і вигляд - отака прямокутна блєха, сина, з стрілками білими
ви знайшли один одного.

та я так бачу, що то "безполезно" людина зависла на групі 5.16 і все, правила ДР в неї аж 6 речень, а тут знак на половину правил треба зрозумітиmay писав: І усі - п’ятої групи, що характерно...

- xxfOxx
ти водійА, водійБ - водій пожежної/швидкої з включеними спецсигналами. Хто винен? Встати суддя МАЕСТРО йде.MAECTP0 писав: 2 ситуації:
- may
MAECTP0, з його індивідуальними ПДР, це не стосується, а для інших - іще додам.xxfOxx писав: ситуація на дорозі може бути різною, а ти не надав всієї інформації.
Не судіть про вину в ДТП! Це складна справа і залежить від маси нюансів. Часто навіть суд і експертиза не може встановити істини - не вистачає данних. Говорити про хто і що порушив - можна

При ДТП "лівий поворотун VS зустрічний на червоне" - поворотуну однозначно 10.1 і 16.6. А от довести, що було червоне - вкрай складно!!!
По факту майже завжди - слово/проти слова. Поворотун каже - він їхав на червоне, а зустрічний - на зелений. Винним визнають поворотуна.
Місцевий приклад Якщо будуть докази, що їхав на червони - теж не кінець.
Іще розглядається хто мав технічну можливість уникнути ДТП (п.12.3) та ПНЗ. Ну і т.д.

Пацики! Ми стоїмо на порозі великого шухеру(с).
Скоро постанови про винуватість у ДТП будуть малювати кадети прямо на асфальті.
Вчіть нормативку!

Якщо не доведете свою правоту на місці ДТП - усе буде іще складніше та дорожче ніж зараз!!!

Розраховувати, що пройде така хрень не раджу
Для вміючих ситати і не вміючих думати підсумую й повторю. Для мене знак 2 смуги і 3 смуги - різні, бо один визначає 2 смуги на дорозі а інший 3. Знак що дозволяє поворот наліво і знак що дозволяє поворот направо - різні. ТОму в разі ДТП писати в поясненні що там був знак 5.16 не буду. А напишу що знак який належить до групи 5.16 і дозволяє поворот ліворуч..
- MAECTP0
- Контактна інформація:
не безграмотніше ніж твої витяги про подібну ситуацію з ОСОБАМИ12/13. В-принципі таж ситуація але я додав про світлофори. Також я запитував чи в приведеному тобою прикладі були нещасні випадки. Та відповідати по суті тобі кодекс демогога не дозволяє, очевидно.may писав: ти так і не зрозумів, що безграмотно сформулював питання...
Ок, піс...єцику. Я запитав твоєї думки про навдену мною ситуацію. ти перевів все на суд. Виходить що своєї думки по факту конкреного випадку в тебе не зовсіім є.xxfOxx писав: Ок троляко, давай так.
1. Поясни причому тут одне до іншого? Для тебе розжую - причому тут те, що в нас вину визначає лише СУД, до того, що я можу скористатись правом на апеляцію?
xxfOxx писав: де ти бикування побачив
хоча, можливо, то було як додадок до хамсва мея й інших. Але гречності в тому я не бачив.xxfOxx писав: так дойде до тебе?
якщо тобі бракує інформації то запитай. я додам а не розводь демогогй про СУД і т.п.xxfOxx писав: То була відповідь на твоє запитання, і вказання, що ти ситуація на дорозі може бути різною, а ти не надав всієї інформації.
а чого? він гірший за 5,16??? не такої форми блєха?xxfOxx писав: Ні, для 5.15 такого не потрібно.
та власне то я пояснюю що то не один знак а група/підгрупа. Але всірівно, читаємо попереню сторінкуxxfOxx писав: Тобі пояснюють, що знак 5.16 то не є 1 визначений знак
xxfOxx писав: і нема ніякої групи 5.16, то 1 (ОДИН) знак
і теперxxfOxx писав: Знак 5.16 "Напрямки руху по смугах" БАЧИШ ПИШЕ ЗНАК!!!! не група знаків не гірка знаків, не купка знаків, а ЗНАК ! один штука.
xxfOxx писав: Тобі пояснюють, що знак 5.16 то не є 1 визначений знак
xxfOxx писав: але де ж тобі то зрозуміти

ну так... стрілка вліво і вправо то олне теж саме то один і той же знак.
xxfOxx писав: ти водійА, водійБ - водій пожежної/швидкої з включеними спецсигналами. Хто винен? Встати суддя МАЕСТРО йде.

may писав: Вчіть нормативку!
Якщо не доведете свою правоту на місці ДТП - усе буде іще складніше та дорожче ніж зараз!!!![]()
а якже???
may писав: Не судіть про вину в ДТП! Це складна справа і залежить від маси нюансів. Часто навіть суд і експертиза не може встановити істини - не вистачає данних.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей