Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.
Morozov
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.

Повідомлення Morozov » Суб, 04 квітня 2015, 15:32

vovka писав: то проблеми власників "по дорученню" і їх прийдеться самостійно вирішувати.
А як на мене, то це дурість,
адже треба було СПОЧАТКУ зробити переєстрацію дешевою та простою, щоб народ перестав продавати авто "по дорученню", а тоді роки так за 3 - 5 вже вводити цю норму.ю якраз до того часу і наладитьи втановлення автоматичної відеофіксації.
Першочергові проблеми це корупція та страшенна некомпетентність працівників мвс, саме ці біди народ і влада (тодішня опозиція) вимагали побороти, а почали з того, що можна назвати "вишенька на торті". Та і оскаржать це нововедення, адже за конституцією нести покарання за правопорушення має тільки та особа яка безпосередньо його скоїла, а МВС має її встановити а е просто скинути все на власника, тому громадські організації швидко оскаржать це діло, впринципі це вже було в нашій історії.

vovka
Стать:чоловік
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 04 квітня 2015, 15:34

Morozov писав: адже треба було СПОЧАТКУ зробити переєстрацію дешевою та простою, щоб народ перестав продавати авто "по дорученню", а тоді роки так за 3 - 5 вже вводити цю норму.ю якраз до того часу і наладитьи втановлення автоматичної відеофіксації.
перереєстрація вже зараз є і дешева і проста. поки то все введуть - якраз є час машини попереоформляти.

відеофіксація потрібна вже купу років. особливо для парковки (але тут почнеться стогін "збудуйте паркінги бо де я маю встати").
Morozov писав: адже за конституцією нести покарання за правопорушення має тільки та особа яка безпосередньо його скоїла
ну тоді введуть керування авто тільки власником і ліквідують всі доручення. або внесуть зміни в конституцію. будуть змушені щось придумати якщо хтось шось буде оскаржувати.

ібо такого брєду як в нас ніде нема. за бугром без проблем на підставі фото штрафують за порушення правил парковки, і нікого не гребе чи то власник був чи хтось "по дорученню".

St-ART
Ім'я:Stanisław
Номер:RP

Повідомлення St-ART » Суб, 04 квітня 2015, 19:18

vovka писав: перереєстрація вже зараз є і дешева і проста.
Заради загального розвитку, раджу хоча б раз подвитися, як проходить реєстрація автомобіля в тій же Польщі :)
Машина реєструється в міській управі, у спеціальному відділі. Займає 15 хвилин, якщо немає черги. Черга електронна (приходиш - береш талончик з номером). Ніяких експертиз, звірок і так далі. І коштує та реєстрація часто дешевше, ніж в нас. Залежить від вартості автомобіля (податок), ну і з теперішнім курсом то так, дорого.

А з тою відеофіксацією тепер всі ще більше будуть говорити, "о, польські бляхи, їздят як хочут, і ніц їм за то не буде!". І частково виходить то правда :D
А взагалі, якщо вводити ту автоматичну фіксацію - має бути і система відповідна. Але в нас все буде як завжди - через одне місце. Ти за кермом, не ти, видно чи не видно - плати. Ще б дороги були дорогами, а так - 70% їдеш петляючи об'їжджаючи ті ями. Крім Київ-Чоп і доріг до Шегинь, Краківця і Рави в нас то і доріг нема...

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 04 квітня 2015, 20:30

St-ART писав: Заради загального розвитку, раджу хоча б раз подвитися, як проходить реєстрація автомобіля в тій же Польщі :)
всьо буде і в нас з часом аналогічно. а зараз все одно є простіше чим то було ще рік назад.

ви всі такі цікаві )) хочете Європу, а вести себе і нести відповідальність по європейськи то хай хтось інший :-)
St-ART писав: Ти за кермом, не ти, видно чи не видно - плати
ну і все правильно. думай кому машину даєш. потім з винуватця сам і стягуй, або більше машину не давай. все дуже просто.

St-ART

Повідомлення St-ART » Суб, 04 квітня 2015, 21:14

vovka писав: ну і все правильно. думай кому машину даєш
Ага, а ще в СССР доручень не було :D Завідомо неправильний підхід, бо повинна бути презумпція невинності, як і є в цивілізованих країнах. Не я повинен доводити свою невинність, а вони мою вину. І так в Європі і є. Якщо я є на фото і я порушив не через те, що об'їжджав кратер по зустрічній через суцільну - нема питань, треба платити. Якщо на фото не видно обличчя, або це не я, я повинен сказати, кому дав машину. Але згідно конституції, я маю право не свідчити проти своїх близьких (якщо це був саме близький). Тому багато штрафів може лишитися неоплаченими. Цивілізована практика.
vovka писав: всьо буде і в нас з часом аналогічно.
В нас так не буде ніколи. Бо тоді не буде потоку чорного налу і поля для корупції. Ніхто і не збирається кардинально її викоренити.

Morozov

Повідомлення Morozov » Суб, 04 квітня 2015, 23:04

vovka писав: перереєстрація вже зараз є і дешева і проста.
Доречі це також цікава тема, справді перереєстрація є доволі дешевою та простою, але дуже дивує той факт що приватні кантроли забирають собі грошей з нас за довідку рахунок більше ніж держава за всю процедуру.

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Нед, 05 квітня 2015, 00:44

St-ART писав: В нас так не буде ніколи. Бо тоді не буде потоку чорного налу і поля для корупції. Ніхто і не збирається кардинально її викоренити.
Знову всепропало ? :D

Зображення

Давайте вірити в краще. Я наразі бачу в цьому тільки позитив.

St-ART

Повідомлення St-ART » Нед, 05 квітня 2015, 00:52

vovka писав: Знову всепропало ?
А чому знову? Я десь таке говорив? Я констатую факти. На жаль. Я бачу різницю: як може бути і як є в цивілізованому світі, а як є в нас і як хочуть зробити в нас. Все це при реальному бажанні змінити систему можна було зробити давно, і не треба винаходити велосипед. Всі реформи вже давно придумані, застосовані і протестовані. Тільки взяти і впровадити по-людськи. Так ні, в нас все через одне місце. Гидко дивитися як ті двоє на пріусі катаються, реформатори, а толку не буде, бо в них немає такої мети, щоб викоренити корупцію в сфері ДАЙ і МРЕВ. Це величезний потік бабла. Це все хочуть просто задекорувати, провести там якісь "знакові" арешти (хоча, які арешти, головного корупціонера на пенсію відправили), і, якщо вийде, то під виглядом реформ щей дивіденди в народу заробити. А народ хаває. Давайте вірити в краще, чому ні.

Morozov

Повідомлення Morozov » Пон, 06 квітня 2015, 11:35

Новый замначальника ГАИ Александр Ершов — недолюстрированный папа мафии со штрафплощадок
[/b]
Зображення
http://politrada.com/news/skandalchik-n ... oshchadok/

may
Ім'я:Ihor
Номер:7044
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 4 рази

Повідомлення may » Пон, 06 квітня 2015, 16:50

St-ART писав: Всі реформи вже давно придумані, застосовані і протестовані.
От зараз поставлять молодого ІТішника (Влад Криклій) начальником ДДАІ і усе буде ... ;)
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!

Speedo
Ім'я:Орест
Дякував (ла): 22 рази
Подякували: 19 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » Вів, 07 квітня 2015, 06:56

І ще одне повідомлення на тему "люстрації напоказ"
Начальний ДАІ Стрийського району, якого нещодавно разом з його підлеглим затримали на отриманні хабара в розмірі 3000 грн., порішав зі "слідством" та вже переходить з статуса підозрюваного у статус свідків. Ось так в нас повним ходом іде боротьба з корупцією. Саме цікаве, що цей начальник ДАІ, в процесі затримання намагався з'їсти хабар, який був поміченим хімічним реактивом )))
Сьогодні він вже звичайний свідок, оскільки "цапом відбувайло" роблять інспектора, а те що керівник їв гроші, то це таке... голодний був, та й з переляку з кожним буває!
От і ще один хабарник уникне покарання і після Пасхи спокійнісінько собі повернеться до свого кабінету :angry

may

Повідомлення may » Вів, 07 квітня 2015, 11:45

t309
Ім'я:t309
Контактна інформація:

Повідомлення t309 » Вів, 07 квітня 2015, 12:21

may, оце вже реальний піпец, ну хоча він і раніше не поширювався
https://goo.gl/TcJrkr
Ні хабарям, відкатам, порушеням ПДР!

may

Повідомлення may » Вів, 07 квітня 2015, 12:26

t309 писав: оце вже реальний піпец
У мене питання - де поліцейська держава? ;)
КоАП РФії
Статья 1.5. Презумпция невиновности

1. Лицо подлежит административной ответственности только за те административные правонарушения, в отношении которых установлена его вина.

2. Лицо, в отношении которого ведется производство по делу об административном правонарушении, считается невиновным, пока его вина не будет доказана в порядке, предусмотренном настоящим Кодексом, и установлена вступившим в законную силу постановлением судьи, органа, должностного лица, рассмотревших дело.

3. Лицо, привлекаемое к административной ответственности, не обязано доказывать свою невиновность, за исключением случаев, предусмотренных примечанием к настоящей статье.

4. Неустранимые сомнения в виновности лица, привлекаемого к административной ответственности, толкуются в пользу этого лица.

Примечание. Положение части 3 настоящей статьи не распространяется на административные правонарушения, предусмотренные главой 12 настоящего Кодекса, и административные правонарушения в области благоустройства территории, предусмотренные законами субъектов Российской Федерации, совершенные с использованием транспортных средств либо собственником, владельцем земельного участка либо другого объекта недвижимости, в случае фиксации этих административных правонарушений работающими в автоматическом режиме специальными техническими средствами, имеющими функции фото- и киносъемки, видеозаписи, или средствами фото- и киносъемки, видеозаписи.
П.С. Хто вихід на депутатів має?

Morozov

Повідомлення Morozov » Вів, 07 квітня 2015, 12:58

may писав: У мене питання - де поліцейська держава?
Так серед форумчан є люди які такби мовити підтримують цю фішку,
тому народ сам винен що зявляються такі проекти законів.
Доречі а із конституцією така норма не суперечить ?

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Вів, 07 квітня 2015, 13:02

Все вірно.
Не повинен мент чергувати біля кожної автівки яка припаркована з порушення - щоб її оштрафувати без наявності водія. То нонсенс.

Вкупі з реформою МВС і ДАІ, якщо повернуть довіри до міліції - це правильне рішення.
8-)

Morozov

Повідомлення Morozov » Вів, 07 квітня 2015, 13:10

vovka писав: якщо повернуть довіри до міліції - це правильне рішення.
О, тут маленька але глобальна проблема "якщо" :sad
Таку штуку треба вводити тільки ПІСЛЯ того, як до мвс повернеться довіра, наголошую тільки ПІСЛЯ того, спочатку набрати персонал яких не захочеться називати мусорами, оснастити поліцейських всім необхідним спорядженям і тільки потім давати їм якісь додаткові повноваження.

topper
Ім'я:Остап
Номер:0000
Дякував (ла): 175 рази
Подякували: 20 рази

Повідомлення topper » Вів, 07 квітня 2015, 13:12

may писав: ст. 9-1 Принцип презумпції невинуватості в законодавстві України про адміністративні правопорушенняНа осіб, які притягаються до адміністративної відповідальності, принцип презумпції невинуватості не поширюється.
а як за кордоном в тій самій Польщі чи Німеччині?
Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш :-)

Morozov

Повідомлення Morozov » Вів, 07 квітня 2015, 13:15

Тут варто розуміти що реформа штука довготривала, до кінця року нову поліцію отримають тільки Київ, Львів, Харків, Одеса а в решті нас пунктів залишаються мусора які фактично отримають колосальну можливість для грабунку народу,
тепер всі кого мусор зупинить і скаже "ти винен" будуть мати купу проблем.
Доречі у Львові скоро стартує набір у нову поліцію:
Найближчим часом набір розпочнеться в Одесі, Львові та Харкові.
Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

В Одесі набір у патрульну службу почнеться 20 квітня, у Львові - 27 квітня, у Харкові - 5 травня.

Подробиці та деталі у кожному місті обіцяють оприлюднити безпосередньо перед запуском програми.

Також Аваков повідомив, що 10 квітня у Одесі у присутності президента Петра Порошенка відбудеться презентація нового концепту безпеки міста, що передбачає роботу патрульної поліції.
http://radio24.ua/news/showSingleNews.do?objectId=33727

Morozov

Повідомлення Morozov » Вів, 07 квітня 2015, 13:15

topper писав: а як за кордоном в тій самій Польщі чи Німеччині?
Там інша справа, адже там немає мусорів а є справжні правоохоронні органи :bad
Востаннє редагувалось Вів, 07 квітня 2015, 13:19 користувачем Morozov, всього редагувалось 1 раз.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 14 гостей