Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Перепланування площі Св. Юра

Це покращить транспортну розвязку?

Покращить
21
17%
Погіршить
85
67%
Мені байдуже
21
17%

Всього голосів: 127

CAT
Ім'я:Данило
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Перепланування площі Св. Юра

Повідомлення CAT » Вів, 03 березня 2015, 23:45

Шановні форумчани!
Не знаю чи багато з вас в курсі цієї історії, але не так давно УГКЦ вирішила будувати памятник Метрополиту Шептицькому на площі Св. Юра, і при цьому повністю перепланувати існуючу схему доріг в цьому місці. Цікаво почути думки автомобілістів, нижче подаю схему генплану де чітко видно, що збираються перенести дорогу впритул до корпусів політеху і бібліотеки, ліквідувати весь сквер, влаштувати огромну гранітну площу, а вулицю Озаркевича взагалі зробити тупиковою! Як на мене це якесь безглуздя... А ви що скажете?
Зображення
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

AnGeL
Ім'я:Остап
Дякував (ла): 28 рази
Подякували: 29 рази

Re: Перепланування площі Св. Юра

Повідомлення AnGeL » Вів, 03 березня 2015, 23:48

жах, журба і неподобство. там ДУЖЕ багато студентів тусується, і тут на тобі, дорога по при сам корпус. хтось вибіжить і всяке може бути. і турнікети не поможуть.
Хондоводи настільки сурові....

CAT
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Вів, 03 березня 2015, 23:51

так от власне там активісти збираються протестувати найближчими днями, бо будуть вирубувати дерева в сквері :facepalm
як на мене церква якимись провокаціями займається, маючи поряд купу території (Митрополичі Сади, там де вишка стоїть) лізе на дорогу і сквер...
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

pavlo09
Ім'я:Павло

Повідомлення pavlo09 » Вів, 03 березня 2015, 23:55

CAT писав:так от власне там активісти збираються протестувати найближчими днями, бо будуть вирубувати дерева в сквері :facepalm
як на мене церква якимись провокаціями займається, маючи поряд купу території (Митрополичі Сади, там де вишка стоїть) лізе на дорогу і сквер...
AnGeL писав:жах, журба і неподобство. там ДУЖЕ багато студентів тусується, і тут на тобі, дорога по при сам корпус. хтось вибіжить і всяке може бути. і турнікети не поможуть.
Погоджують, робити проїзджу частину впритул до навч. корпуса це абсурд %)

pavlo09
Ім'я:Павло

Повідомлення pavlo09 » Вів, 03 березня 2015, 23:57

...а на міст на кільцевій, грошей далі немає... :angry :angry :angry
а на бздури є... :angry

Yust

Повідомлення Yust » Вів, 03 березня 2015, 23:58

Я не думаю, що у час війни стільки грошей на пам'ятник витрачатимуть. Сам Шептицький перший би був проти.
Шукаючи Європу ми знайшли Україну.

CAT
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Сер, 04 березня 2015, 00:02

Yust, так вже на днях мають роботи починати.... всі прохлопали, поки в країні революція і війна, церква вирішила втіхаря збудувати площу і памятник...
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

AnGeL

Повідомлення AnGeL » Сер, 04 березня 2015, 00:03

а шо політех на то каже?

Didik
Ім'я:Андрій
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення Didik » Сер, 04 березня 2015, 00:09

та хай зроблять памятник в існуючому сквері біля 3 корпусу...і навіщо робити дорогоу впритул до корпуса :surprised

CAT
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Сер, 04 березня 2015, 00:11

AnGeL писав: а шо політех на то каже?
та вони проти були, там громадські слухання в МР проходили, на них чуть не бились, але чомусь воно далі все рухається....
Didik писав: та хай зроблять памятник в існуючому сквері біля 3 корпусу...і навіщо робити дорогоу впритул до корпуса
вони мабуть мріють про гіганську площу безпосередньо перед церквою на якій буде стояти 10 тис вірян...
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

AnGeL

Повідомлення AnGeL » Сер, 04 березня 2015, 00:16

вкотре переконуюсь, шо церква то бізнес, а не храм Господній. :facepalm

CAT
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Сер, 04 березня 2015, 00:28

AnGeL, звісно, і та вся вистава з 12 годинними чергами і перекриттями руху була для того, щоб обгрунтувати необхідність площі...
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 04 березня 2015, 00:35

CAT, що пропонуєш?

ugine31
Ім'я:Євген
Контактна інформація:

Повідомлення ugine31 » Сер, 04 березня 2015, 00:48

igorok, кому треба хай хоч до лєвандовки в черзі стоять. а сквер нєх рухати, тим більше, при такій ситуації в країні витрачати гроші на таку хрєнь.
я завжди не любив церкву, як явище. крутять людьми, дурять їх, викачують з ітак бідних людей гроші, допомагають відмивати крадене політикам і тд. в енний раз переконався, що таке явище як церка-зло і добра не несе.

одразу віруючим поясню, що я поділяю поняття "віра" і "церква".

я думаю, що політех організує мітинг зі студіків легко. і то буде не "ану всі бігом у сквер", а "так-то і так-то, хто не байдужий йдіть на мітинг"

g0nzales
Ім'я:Денис
Номер:ВС?????Е
Дякував (ла): 67 рази
Подякували: 84 рази

Повідомлення g0nzales » Сер, 04 березня 2015, 02:50

Дивно як то проєкт взагалі пройшов громадські слухання. Розташування пам'ятника спиною до церкви?

А ще цікавіше як продумали розрулювати потік людей та машин на випадок нового аншлагу в церкві ...
Вокруг дураки (с) Шелдон Купер

Liuskywalker
Ім'я:Любомир
Дякував (ла): 76 рази
Подякували: 58 рази

Повідомлення Liuskywalker » Сер, 04 березня 2015, 08:56

Ну , першим ділом нізачот політеху , який вчасно не підняв хай і такий проект все-таки заапрувили ! Церква нібось бабусь достатньо на слухання привела....
Мене останнім часом бісить отака галицька схильність до помпезності .... пам'ятник Бандері - наочний приклад , а вони в межах 10 хв хотьби хочуть ще щось подібне ! :angry
Хай наведуть лад з тим , що є - на той мур-паркан навколо Юра дивитись без сліз неможливо - позаляпували штукатуркою і фарбою аби-як , в садах (язик ледве повернувся назвати той смітник садом) - зарості чагарника і сміття !
Ну і витратити 30 лямів з бюджету на таку неоднозначну споруду - не на часі , ІМХО .
Сам митрополит судячи з біографії був дуже непублічною особистістю , а йому в пам'ять такого монстра бруківково-гранітно-асфальтного хочуть зваяти !
І найголовніше , з точки зору ГТ (тролейбус) - таким рішенням ніфіга не забираються ті всі загогуліни-повороти , які тролейбус проходить пердячим паром !! :angry
Вобщєм , я тут недалеко , як буде якась двіжуха - доєднаюся !
Варіанти на заміну :
-впорядкувати митрополичі сади , зробити з них аналог скверу з доріжками\лавками і десь там побудувати пам'ятник в тишині ;

- реконструювати подвір'я церкви Юра і пам'ятник ставити там ;
- впорядкувати існуючий сквер політеху і ставити там , обличчям до церкви .

П.С. Цікаво , хто аффтар оцього "дєтіща" ?
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©

worner
Ім'я:Worner
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення worner » Сер, 04 березня 2015, 09:22

CAT писав: маючи поряд купу території (Митрополичі Сади, там де вишка стоїть)
плюсанусь, ті сади така собі дебра нікому не потрібна, чому там не поставити памятник, скільки грошей зекономлять, і мені здається там би було навіть краще, а то хочуть ватикан зробити :|

Or4ik
Ім'я:Орест

Повідомлення Or4ik » Сер, 04 березня 2015, 09:29

Я особисто знайомий з авторами цього проекту і досить багато часу цікавився ходом проектування. Дана схема генплану що зображена в заголовку є 5-ти річної давності і не відповідає дійсності. Дорога дійсно перенесеться. Але:
- гранітної площі не буде, вона зменшена в рази - що розвіює міф про мільйон вірян з пасками.
- сквер не ліквідовується а переплановується і збільшується!
- Озаркевича стане тупиковою але з розворотною площадкою. (та вулиця не проходить ні по яких нормах своїм ухилом)
AnGeL писав: жах, журба і неподобство. там ДУЖЕ багато студентів тусується, і тут на тобі, дорога по при сам корпус. хтось вибіжить і всяке може бути. і турнікети не поможуть.
на даний момент дорога проходить теж попри корпус (але інший) і ще слава Богу нічого не сталось. Тому аргумент ...
CAT писав: так от власне там активісти збираються протестувати найближчими днями, бо будуть вирубувати дерева в сквері
вирубувати будуть мертві дерева і декілька живих, але натомість посадять в 2 рази більшу кількість крупномірів ніж того що вирубали.
CAT писав: так вже на днях мають роботи починати.... всі прохлопали, поки в країні революція і війна, церква вирішила втіхаря збудувати площу і памятник...
5 років обговорення були , а ще до того конкурс. Хто не цікавиться життям міста той і не знає що в ньому відбувається.
AnGeL писав: а шо політех на то каже?
Там думки розідляються. Насправді більшість за, але є і ті що проти. ЮНЕСКО теж одобрило проект.
g0nzales писав: Дивно як то проєкт взагалі пройшов громадські слухання. Розташування пам'ятника спиною до церкви?
А ти пропонуєш розташування спиною до прихожан? Маладца!
Liuskywalker писав: Сам митрополит судячи з біографії був дуже непублічною особистістю , а йому в пам'ять такого монстра бруківково-гранітно-асфальтного хочуть зваяти !
Хєрово ти біографію його знаєш.
Liuskywalker писав: І найголовніше , з точки зору ГТ (тролейбус) - таким рішенням ніфіга не забираються ті всі загогуліни-повороти , які тролейбус проходить пердячим паром !!
там якраз набагато плавніший підйом виходить а не те що зараз.

worner
Ім'я:Worner
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення worner » Сер, 04 березня 2015, 09:35

Or4ik писав: схема генплану що зображена в заголовку є 5-ти річної давності і не відповідає дійсності
Or4ik писав: багато часу цікавився ходом проектування
можливо маєш остаточний генплан на сьогоднішній день, хотілось би побачити як воно буде

Or4ik
Ім'я:Орест

Повідомлення Or4ik » Сер, 04 березня 2015, 09:42

Тепер основне.
Атори проекту: Кузьмак і Федик.
Федик колись проектував памятник Бандері (всі бачили і всі не в захваті, я теж).
На тих картинках що гуляють в неті зображений проект який фактично робив сам Федик. Після того як підключився Кузьмак проект змінився в корінь. Залишилась тільки ідея.

Ставити пам'ятник в митрополичих садах заборонено бо це зона ЮНЕСКО. Доречі той хто кричить що там срач, то нехай іде до власників тої вишки, бо юридично територія садів належить вишці і собор не має ніякого доступу туди. Тільки в кінці грудня прийняли на сесії міськради про передачу садів церкві.

Всім хто каже що це не на часі: запитайте це самі себе коли будете сидіти в барі, чи купувати айфон чи подібну куєту. 30млн це по 1 грн з людини.
Доречі щоб довести існуючий стан до пуття потрібно в районі 25млн. Задумайтесь.
На сам памятник церква сама виділяє кошти.

п.с. насправді проектантів було 3. Але один залупився, вийшов з колективу і заявив що він зробить все що в його силах щоб не дати проекту жити. Тому ми і бачимо всякого роду провокації про спасіння скверу і тому подібне.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 26 гостей