Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Тахометр
- Коля
- Ім'я:Микола
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Стикнувся з проблемою що нема запчастин до більшості тахометрів. І вирішив виготовити універсальну плату. Ось що з того вийшло.
P.S. Машин більше не ремонтую, займаюсь тільки тими проектами які мені цікаві.
P.S. Машин більше не ремонтую, займаюсь тільки тими проектами які мені цікаві.
- Magnus
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Назар Дмитрович
Re: Тахометр
Привіт! Маю тахометр Хороший американський але мені не подобається як він працює, не вірю показникам! Як можна його відкалібрувати і провірити взагалі? І куди найкраще підключати тахометр?Коля писав: P.S. Машин більше не ремонтую, займаюсь тільки тими проектами які мені цікаві.
- Borya
- Ім'я:Andrian
- Контактна інформація:
На свому тазіку вирішив проблему з тахометром дуже просто, купив цифровий. Ганяв його на генераторі, точність показів майже 100%това
перед ним перепробував багато механічних, з тим був карул повний, +- 200 обертів в кращому випадку, переключення по циліндрах 2,4,6,8 не давали ніякого результату, конопачення схеми таких девайсів теж не давали результатів, золотої середини не передбачалось
Тож якшо треба точно виміряти впрлоть до 1 оборота, то такий приборчик каг раз в точьку
Прибор невеличкий, можна тикати в салоні в любі закамарки, шей під нього панелі продаються і кріплення всякі
свій купляв пів року назад за 132 грн, зараз напевно порядок цифр в ціні трохи змінився
Собсно сам девайс:

Тож якшо треба точно виміряти впрлоть до 1 оборота, то такий приборчик каг раз в точьку

Прибор невеличкий, можна тикати в салоні в любі закамарки, шей під нього панелі продаються і кріплення всякі

Собсно сам девайс:

Шашлик бєз водкі єдят только сабакі! 

- Svjat_B
- Ім'я:Святослав
Borya, а можна детальніше, як/куди підключати?
- Borya
- Контактна інформація:
Svjat_B писав: Borya, а можна детальніше, як/куди підключати?
В косооких, де я купляв, було написано, що до тазів воно не підходить

Там 3 дроти (+ - і сам вхід датчика) я попробував з стандартної схеми (+ - і вхід датчика на Б+, зараз так воно і працює, проблем нема, тоді не йшло нівкакую. То ж я поставив електронку і включив вхід датчика прямо на кулачок трамблера, там наразі йде 5 вольт і 100 мА для очистки контакта самого ( то така схема ел запалювання) там кулачок трамбльора працює, як вєчная ігла примуса

Здохла електронка, прибор перестав показувати, то я що тільки не робив і мотав котушки навколо бронєпровода з резистором на землю, і схемку генератора паяв, нічо не виходило, в кінці кінців розковиряв прибор і випаяв звітамти один смд транзистор

Єдиний плюс цього дєвайса, що обороти він показує ідеально точно, на машині з тим шо обороти плавають +- 20-30 обертів, це є добре замітно

-
- Ім'я:А
- Дякував (ла): 11 рази
- Подякували: 102 рази
Такой вроде http://lnk.do/oye1Rно цена на него счас около 400грн выйдет
Синенький подешевле чуть http://lnk.do/1OpyT
Синенький подешевле чуть http://lnk.do/1OpyT
Запчастини,ремонт та діагностика б.у.VAG
- Borya
- Контактна інформація:

- Коля
- Ім'я:Микола
- Контактна інформація:
В мене є калібратор тахометрів . Підключать переважно до катушки запалення до контакту який йде до трамбера , або до комутатора. В комутаторі має бути вихід на тахометр
- Denja
- Тюнінг клуб
- Подякували: 3 рази
- Контактна інформація:
А шо це за чудоприбор? Частотний генератор знаю, а от про таке не чув.Коля писав: В мене є калібратор тахометрів .
Перш ніж ставити тупі питання людям, задай їх ґуґлу...
- Magnus
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Назар Дмитрович
Мені підключили до стандартного тахометра! І мені здається це не правильно! Мій рідний любить час від часу показати не точно, і мій другий дублює його. Можна булоб якось з цим питання розібратись?Коля писав: В мене є калібратор тахометрів . Підключать переважно до катушки запалення до контакту який йде до трамбера , або до комутатора. В комутаторі має бути вихід на тахометр
-
- Ім'я:Андрій
- Дякував (ла): 7 рази
- Подякували: 9 рази
Купив електронний тахометр, підключив на місце реле № 03 — 30, 32 — "Реле системы впрыска и зажигания", його в мене немає (карб) і там є "+", "-" і "від катушки" (такий варіант підключення знайшов в неті).
І цікава ситуація: відображає оберти двигуна тільки коли включений обдув пічки (оберти від пічки не залежать).
Що не так? І чи має значення який провід?
П.С. гольф 2 зі старим щитком запобіжників і реле.
І цікава ситуація: відображає оберти двигуна тільки коли включений обдув пічки (оберти від пічки не залежать).
Що не так? І чи має значення який провід?
П.С. гольф 2 зі старим щитком запобіжників і реле.
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
значить + в тебе з'являється тоді ,коли включена пічка .scrap писав: І цікава ситуація: відображає оберти двигуна тільки коли включений обдув пічки (оберти від пічки не залежать).
Гугли ел. схему свого гольфа і дивись

Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
-
"+" є коли включене запалення, просто світиться <000>Liuskywalker писав: значить + в тебе з'являється тоді ,коли включена пічка
-
знов їздив, тепер працює без привязки до пічки...дивно веде себе ((scrap писав: відображає оберти двигуна тільки коли включений обдув пічки (оберти від пічки не залежать).
-
скоріш за все причина була в нагріві - я його причепив біля дифлектора-обдуву бокового скла. Коли охолоджувався - коректно працював. Переставив в інше місце - все ок.scrap писав: знов їздив, тепер працює без привязки до пічки...дивно веде себе ((
-
прийшло літо - проблема повернулась: на сонці машина добряче нагрілась, і тахометр перестав показувати покази, поки в салоні не охололо. Чи реально таке виправити, може якийсь елемент неякісний, перепаяти? Чи або замінити на інший, або змиритись?scrap писав: скоріш за все причина була в нагріві - я його причепив біля дифлектора-обдуву бокового скла. Коли охолоджувався - коректно працював. Переставив в інше місце - все ок.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей