Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Сухий картер
- vovka
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
Цікавить система сухого картера.
В принципі поняття є що це таке, але як конкретно це реалізується на практиці на 08 - поняття нема :)
Гугль поломався, найти щось внятне тяжко.
Чи може хтось розказати детальніше як це реалізується ?
В принципі поняття є що це таке, але як конкретно це реалізується на практиці на 08 - поняття нема :)
Гугль поломався, найти щось внятне тяжко.
Чи може хтось розказати детальніше як це реалізується ?
- Formula1
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Re: Сухий картер
http://www.vaz.ee/forum/index.php?showt ... ntry281260
- Black
- Ім'я:Дмитро
- Дякував (ла): 4 рази
[quote=vovka "]В принципі поняття є що це таке[/quote]
Ты имеешь ввиду вместо масла молибденовую смесь(пыль) пустить ???,как в формуле 1 ???Думаю vovka - это дорогое удовольствие и стоит ли игра свечь ,хотя как для меня эт то э интерестно!!!!
Ты имеешь ввиду вместо масла молибденовую смесь(пыль) пустить ???,как в формуле 1 ???Думаю vovka - это дорогое удовольствие и стоит ли игра свечь ,хотя как для меня эт то э интерестно!!!!
З повагою Black.
- vovka
- Контактна інформація:
Formula1, дякую. але там трохи маловато інфи :)
Black, ні. Сухий картер це коли масло збирається в спеціальному баку а не в піддоні. Є пару насосів - один відкачує масло з піддона а другий нагнітає. Кажуть 7% потужності таким чином можна отримати :)) Але мене потужність не так цікавить як хороший тиск масла на високих оборотах. Я говорив вчора з Колінвалом - він мене налякав що після 6500 штатний насос не дає нормального тиску, не кажучи вже про обороти поза 8000.. А ця система по його словах рішає це питання.
В раллі якось народ робить таке на 08 :)
Black, ні. Сухий картер це коли масло збирається в спеціальному баку а не в піддоні. Є пару насосів - один відкачує масло з піддона а другий нагнітає. Кажуть 7% потужності таким чином можна отримати :)) Але мене потужність не так цікавить як хороший тиск масла на високих оборотах. Я говорив вчора з Колінвалом - він мене налякав що після 6500 штатний насос не дає нормального тиску, не кажучи вже про обороти поза 8000.. А ця система по його словах рішає це питання.
В раллі якось народ робить таке на 08 :)
- ROTOR
Я поставив новий насос і датчик тиску масла , якщо хочеш сядеш зі мною в машину і подивишся який тиск масла на 6500об. 

- Black
- Ім'я:Дмитро
- Дякував (ла): 4 рази
В теме про плиту кто то говорил что штатного насоса 2108 хватает на 2 мотора

Я думаю что потерять за счёт того что надо ещё учитывать что второй сам по себе работать не будет!!!!Его тож надо крутить за счёт мотора !!!vovka писав:Кажуть 7% потужності таким чином можна отримати
З повагою Black.
- vovka
- Контактна інформація:
добре.ROTOR писав:Я поставив новий насос і датчик тиску масла , якщо хочеш сядеш зі мною в машину і подивишся який тиск масла на 6500об.
на 2 штатних мотора (це я трохи приукрасив звичайно) :)) про 8000-9000 оборотів не йшлося ))Black писав:В теме про плиту кто то говорил что штатного насоса 2108 хватает на 2 мотора
вони електричні. з такою системою тиск масла не залежить від оборотів колінвала як в стандарті.Black писав:Я думаю что потерять за счёт того что надо ещё учитывать что второй сам по себе работать не будет!!!!Его тож надо крутить за счёт мотора !!!
Кстаті в Росії в класі супер1600 (кольцо) машини їздили з дроселями і з сухим картером :)
- ROTOR
Вова ти пойми шо кольцо це швидкість + віражі тому масло в підоні постійно ковбаситься туда сюда і маслоприйомник місцями може не хапнути потрібну дозу , так само і в ралліvovka писав:Кстаті в Росії в класі супер1600 (кольцо) машини їздили з дроселями і з сухим картером

- Fikus
- Ім'я:Паштєтанама
- Контактна інформація:
доречі мене тоже така штука цікавить,Ваван мене випередив,наприклад якшо вовці на дригу та штука особо не нужна,то мені змоїми городскімі гонками якраз в тєму,думаю ротор так само і тобі 

F67 запчастини,диски,шини,кріплення для авто http://vk.com/f67motorsport
- 21043 SW
- Ім'я:Юрий
- Номер:ВС6666АК
- Контактна інформація:
У нас сделано так:
маслонасос соединен через гибкий шланг с маслоприемником и если вы проходите по не ровной дороге то он также качается в поддоне и собирает масло во всех поворотах, даже при 8000 об.
маслонасос соединен через гибкий шланг с маслоприемником и если вы проходите по не ровной дороге то он также качается в поддоне и собирает масло во всех поворотах, даже при 8000 об.
Dynamic Sport Latvia
- ROTOR
Вот бачиш Вова штатний насос справляється навіть на бойовій машині, а з електро насосами в повсякденному режимі я мав справу з бензиновими то нагріється то заглючить21043 SW писав:У нас сделано так:

- romario
- Контактна інформація:
сухий картер потрібен для ралійних машин щоб на трампліні не хапанув насос повітря, ну і десь бачив що замість піддону ставлять лекгу малу кришку
- vovka
- Контактна інформація:
Взнав як називається сухий картер по англійськи і відразу вирішилось купа питань.
http://auto.howstuffworks.com/question331.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Dry_sump
мінусів ніяких (крім ціни і купи менінгіту
) - одні плюси, як в плані смазки так і в плані потужності.
http://auto.howstuffworks.com/question331.htm
Excess oil around the crankshaft in a wet sump can get on the shaft and cut horsepower. Some people claim improvements of as much as 15 horsepower by switching to a dry sump.
Тут ще трохиThe oil capacity of a dry sump can be as big as you want. The tank holding the oil can be placed anywhere on the vehicle.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dry_sump
Позитивно впливає на охолодження збільшення кількості масла в системі. З сухим картером це реалізується без проблем наскільки я поняв так як бак для масла зовнішній.Increased oil capacity by using a larger external reservoir leads to cooler oil
то мабуть до раллі і кольца.. типу запобігає масляному голоду на високих нагрузках (я так розумію мається на увазі різке прискорення або повороти), то про що тут говорили короче.Many race cars, supercars, and aerobatic aircraft also utilize dry-sump equipped engines because they prevent oil-starvation at high g loads
мінусів ніяких (крім ціни і купи менінгіту

- vovka
- Контактна інформація:
Тут трошки розжовано з картинками
http://www.circletrack.com/techfaq/ctrp ... index.html
http://www.circletrack.com/techfaq/ctrp ... index.html
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей