Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Спинили мене вчора менти:)
-
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Ну вот
Спинили, на кольці чорновола, ну там як тусувати в сторону СКА, біля ОККО. Приватна машина, два дядьки, один з жезлом один з ахтоматом:)
Ну вот, записали фамілію і номер, нашо я забув спитати:)
Потім наступна розмова:
- Шо в багажніку
- Саб
- Аааа... ну їжай..
- Ну ні, раз спинили то дивіться:)
Ну короче похвалився я їм сабом:)
Побажали щасливої дороги і все:) Нашо то записували шось я і не поняв:)
Спинили, на кольці чорновола, ну там як тусувати в сторону СКА, біля ОККО. Приватна машина, два дядьки, один з жезлом один з ахтоматом:)
Ну вот, записали фамілію і номер, нашо я забув спитати:)
Потім наступна розмова:
- Шо в багажніку
- Саб
- Аааа... ну їжай..
- Ну ні, раз спинили то дивіться:)
Ну короче похвалився я їм сабом:)
Побажали щасливої дороги і все:) Нашо то записували шось я і не поняв:)
-
Нема чого їм багажник показувати. Я один раз таки показав, маму на вокзал віз, пів години до поїзда залишалось, не мав можливості затримуватись. А так - хочете в багажник, тоді все по закону: будь-ласка, ордер на обшук, понятих, протокол обшуку і т.п.
Підозрюю, що %;?№@ постійно вимагають багажник через те, що я не виходжу з машини, щоб виказав "повагу" :mad:
Ну нічого, наше свято вже наближається..
Підозрюю, що %;?№@ постійно вимагають багажник через те, що я не виходжу з машини, щоб виказав "повагу" :mad:
Ну нічого, наше свято вже наближається..
- vovka
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
Вони скажуть що це не обшук, а огляд.. А оглянути вони мають право.. Різниця між обшуком і оглядом формально дуже невелика.. Щоби тут спорити треба бути дуже юридично підготовленим ..GZero писав:ордер на обшук
В принципі, якщо просять відкрити багажник, я відкриваю без проблем.. Для профілактики всяких терористів воно лишнім не є :)
-
Хай собі стануть на зручний для огляду кут і оглядають. Можуть ще й мені тиск в шинах перевірити (тільки все-одно треба буде вийти щоб переконатись, що ковпачки не покрали) і шкло протерти.vovka писав:Вони скажуть що це не обшук, а огляд
А для особливо розумних інспекторів я часто тримаю в бардачку пару кілограмів кодеків, законів і указів. І заготовок скарг

-
А такий тут є? :)))A1 писав:розділ юридичних консультацій по боротьбі з жадністю даішніків
Приклад скарги:
Код: Виділити все
Прокурору м.Петрівки
Петренка Петра Петровича
що мешкає у м. Петрівка
вул. Петрівська, 22
Скарга
На перевищення службових повноважень і невиконання процесуальних норм співробітником міліції
В суботу, 12.05.2005 року о 20 годині 21 хвилині на вулиці Васильківській керуючи на законних підставах легковим автомобілем Mercedes S500 д/н ВС7777АА, я був зупинений прапорщиком Васильківським Василем Васильовичем (номер жетона АВ 2342, Петрівська рота ДПС) на службовому автомобілі ВАЗ 21099 д/н ВС1212МІ.
Зупинивши мене, співробітник ДПС не вмотивував своїх дій скоєнням мною порушення Правил Дорожнього Руху, однак зажадав перевірити мої документи, на що мав право, згідно з п.2 ст.11 Закону «Про міліцію» тільки за умови підозри у скоєнні мною правопорушення.
Після цього прапорщик Васильківський поставив вимогу відкрити багажник автомобіля, мотивуючи свої дії необхідністю перевірки комплектності транспортного засобу, а саме наявність запасного колеса, домкрата і набору документів.
Підпунктом «в» п.2.4 Правил передбачено, що водій зобов’язаний «дати можливість оглянути транспортний засіб відповідно до законодавства за наявності на те законних підстав».
Згідно ч.2 ст.183 Кримінально-процесуального Кодексу України вимога виконати вимогу прапорщика Васильківського трактується як обшук.
Статтею 260 Кодексу Адміністративних Правопорушень України передбачено, що «з метою припинення адміністративних правопорушень, коли вичерпано інші заходи впливу, встановлення особи, складення протоколу про адміністративне правопорушення у разі неможливості складення його на місці вчинення правопорушення, якщо складення протоколу є обов'язковим, забезпечення своєчасного і правильного розгляду справ та виконання постанов по справах про адміністративні правопорушення допускаються адміністративне затримання особи, особистий огляд, огляд речей і вилучення речей та документів». Тобто законодавцем явно передбачені законні підстави для виконання обшуку. Законні підстави для обшуку у співробітника ДПС були відсутні.
Стаття 264 Кодексу Адміністративних Правопорушень України стверджує «Про особистий огляд, огляд речей складається протокол або про це робиться відповідний запис у протоколі про адміністративне правопорушення або в протоколі про адміністративне затримання». На мою пропозицію скласти протокол і запросити двох свідків для огляду транспортного засобу, яким я керую, співробітник ДПС відмовив.
На основі вищесказаного прошу відкрити кримінальну справу по факту перевищення службових повноважень прапорщиком Васильківським Василем Васильовичем.
- Nazarik
Кароче народ, їду собі вчора по тунельній і біля тюрми стоять дайци :) вот думаю всьо зупинять і буду платити штраф за те що без доручення :? і вот моя мисля збулась, спинив [цензура] :? каже сержант Тарасюк ваші документи :) я тіко відкрив вікно, а внього такі очі здоровенні
: на щиток приборів
і невідкриваючи документів до мене з питанням "ти то сам робив чи купляв?" я му кажу тіпа сам, а він - а як ти то робив?
-Я. та вот в дома зробив на кампі шкали заказав щоб зробили на наклейці, розібрав, акуратно наклеїв повирізував рівненько і все GOOD
-ВІН. а за руль скільки дав? і де купляв?
-Я. ну стільки то стількито на кривчицях.
Після того він так відійшов подивився на машину і спитав якого вона року, я кажу 88, він так брови підняв оцінив віддав права навіть в них незаглядаючи і сказав щасливої дороги
я ржав 5 хв. вот менти пішли 

-Я. та вот в дома зробив на кампі шкали заказав щоб зробили на наклейці, розібрав, акуратно наклеїв повирізував рівненько і все GOOD
-Я. ну стільки то стількито на кривчицях.
- Kardan
- Ім'я:Андрій
- Стать:чоловік
- Контактна інформація:
Накінець то правильними сталиNazarik писав:Кароче народ, їду собі вчора по тунельній і біля тюрми стоять дайци :) вот думаю всьо зупинять і буду платити штраф за те що без доручення :? і вот моя мисля збулась, спинив [цензура] :? каже сержант Тарасюк ваші документи :) я тіко відкрив вікно, а внього такі очі здоровенні: на щиток приборів
і невідкриваючи документів до мене з питанням "ти то сам робив чи купляв?" я му кажу тіпа сам, а він - а як ти то робив?
-Я. та вот в дома зробив на кампі шкали заказав щоб зробили на наклейці, розібрав, акуратно наклеїв повирізував рівненько і все GOOD![]()
-Я. ну стільки то стількито на кривчицях.Після того він так відійшов подивився на машину і спитав якого вона року, я кажу 88, він так брови підняв оцінив віддав права навіть в них незаглядаючи і сказав щасливої дороги
- byte
- Ім'я:Орест
- Контактна інформація:
Nazarik писав:Кароче народ, їду собі вчора по тунельній і біля тюрми стоять дайци :) вот думаю всьо зупинять і буду платити штраф за те що без доручення :? і вот моя мисля збулась, спинив [цензура] :? каже сержант Тарасюк ваші документи :) я тіко відкрив вікно, а внього такі очі здоровенні: на щиток приборів
-Я. та вот в дома зробив на кампі шкали заказав щоб зробили на наклейці, розібрав, акуратно наклеїв повирізував рівненько і все GOOD![]()
-Я. ну стільки то стількито на кривчицях.Після того він так відійшов подивився на машину і спитав якого вона року, я кажу 88, він так брови підняв оцінив віддав права навіть в них незаглядаючи і сказав щасливої дороги
Я на кабріолеті вже два рази показував як дах відкривається/закривається:) Не вірили, що електричний:)
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 12 гостей