Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі.
MAECTP0
Ім'я:Василь
Стать:чоловік
Дякував (ла): 29 рази
Подякували: 7 рази
Контактна інформація:
Re: ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дор

Повідомлення MAECTP0 » Пон, 19 січня 2015, 21:30

may писав: У адміністрації питань по кругу не є ;)
+100500 по зовнішньому на 270гр
may писав: Так до чого знаки, якщо у тебе є файний рецепт для усіх кругів?
якщо ти ще не второпав то хочу "усунути" вумників що по зовнішній підрізають всіх, не даючи нормально з’їхати.
may писав: Велосипед який ти придумуєш давно є.
повторюю
хочу "усунути" вумників що по зовнішній підрізають всіх, не даючи нормально з’їхати.
may писав: Усі, неперервний потік з'їжджає в 1-й виїзд. Безперервний потік!
А ти такий стоїш і чекаєш, поки можна буде перестроїтись у крайню праву. До скінчення світу стояти будеш...
Замість того, щоб разом з крайньою правою смугою паралельно з'їхати з перехрестя.

повторюю. для того щоб разом з крайньою смугою зїхати паралельно - бути впевненним що по крайній правій не пішли на 270грд
хочу "усунути" вумників що по зовнішній підрізають всіх, не даючи нормально з’їхати.
"Найкраща колискова - звук двигуна, що працює" (с) BoomBox

bossjara
Ім'я:Антон
Номер:59105TC
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 5 рази
Контактна інформація:

Повідомлення bossjara » Пон, 19 січня 2015, 21:45

Тещо свято хочеш запровадити ти, усуне лише одну незручність для тебе - при виїзді з некрайньої смуги не треба буде дивитись праворуч. Що в принципі особливо ніфіга доброго не зробить. Так я згідний, що на колі видимість правої смуги обмежена, але пригальмувати/подивитись/переконатись(як пишуть пдр) - нічого надзвичайного. То навіть не виїхати задом на Сахарова.
А от якщо ввести "твою" норму це призведе до багатьох незручностей ІНШИМ учасникам руху
Найперше - це ОБОВЯЗОК перестроюватись. А це є брєд.

І саме основне - ефективність кільця полягає у швидкому пропуску великої кількості авто, а заснована ця ефективність в першу чергу на можливозті заїхати і зїхати з будьякої смуги. Введеш обмеження - ефективність впаде. Тому тут може бути лише рекомендаційний характер. Як грамотно/правильно проїздити кільце(типу шоб тупих вчили) АЛЕ НЕ ОБОВЯЗКОВО!
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=39&t=29544

may
Ім'я:Ihor
Номер:7044
Подякували: 4 рази

Повідомлення may » Пон, 19 січня 2015, 22:07

MAECTP0 писав: якщо ти ще не второпав то хочу "усунути" вумників що по зовнішній підрізають всіх, не даючи нормально з’їхати
:happy
Я второпаю, якщо ти мені поясниш різницю між поняттями "конфліктна точка злиття" і "конфліктна точка перетину"!
А ти от досі не второпав, що твоє "усунути" можливо вирішити лише технічними засобами!
Якщо придумав велосипед - то дай формулювання норми в Закон, а не ля-ля трави.

P.S. Крім БДР іще існує ОДР, задачею якої є збільшення пропускної здатності перехресть.
Зображення
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!

bossjara
Ім'я:Антон
Номер:59105TC
Подякували: 5 рази
Контактна інформація:

Повідомлення bossjara » Пон, 19 січня 2015, 22:19

bossjara писав: І саме основне - ефективність кільця полягає у швидкому пропуску великої кількості авто
may писав: Крім БДР іще існує ОДР, задачею якої є збільшення пропускної здатності перехресть.
а бачите, я сі курва в вас троха вчу, нє :D
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=39&t=29544

MAECTP0
Контактна інформація:

Повідомлення MAECTP0 » Пон, 19 січня 2015, 22:39

bossjara писав: А от якщо ввести "твою" норму це призведе до багатьох незручностей ІНШИМ учасникам руху
Найперше - це ОБОВЯЗОК перестроюватись. А це є брєд.
я не писав що виїзд дозволяється ЛИШЕ з крайної правої. якщо ви всі ДВОЄ про це.
bossjara писав: І саме основне - ефективність кільця полягає у швидкому пропуску великої кількості авто, а заснована ця ефективність в першу чергу на можливозті заїхати і зїхати з будьякої смуги. Введеш обмеження - ефективність впаде.
ТОмущо з другої справа можна буде сміло виїхати в таку ж другу справа бо ти впевнений що тебе по зовнішній не пілріже мудрагелик??. тобто не треба пригальмовувати весь потік за собою й тим самим ПІДНІМАТИ пропускну здатність!!?!?
may писав: Я второпаю, якщо ти мені поясниш різницю між поняттями "конфліктна точка злиття" і "конфліктна точка перетину"!
я усуваю точку перетину.
а точка злиття буде лише коли є одна смуга на виїзд - тут нікуди не дінешся.
проте, якщо є 2 смуги на виїзд то дві крайні смуги кільця можуть сміло паралельно виїжджати.
так як є зараз - по вашому феньшую - друга справа при виїзді може підствитись ПРОАВИЛЬНОМУ що йде по зовнішній на коло...
may писав: P.S. Крім БДР іще існує ОДР, задачею якої є збільшення пропускної здатності перехресть.
ТОмущо з другої справа можна буде сміло виїхати в таку ж другу справа бо ти впевнений що тебе по зовнішній не пілріже мудрагелик??. тобто не треба пригальмовувати весь потік за собою й тим самим ПІДНІМАТИ пропускну здатність!!?!?

MAECTP0
Контактна інформація:

Повідомлення MAECTP0 » Пон, 19 січня 2015, 23:42

PS:
коло виїзд по-новому.jpg
як зменшується пропускана кільця і які додаткові незручності від того що права не може кататись по колу?

ugine31
Ім'я:Євген
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення ugine31 » Пон, 19 січня 2015, 23:56

andrew писав: 1. Люди не пропускають перешкоду справа
яка ше перешкода справа на кільці??

хочете шо б всі правильно їздили а самі правил не знаєте. нема там ніяких перешкод справа :facepalm

п.с. я от читаю... чи то я шось не так як ви роблю чи шо, але ніколи не мав проблем з кільцем. їду як і всі, зазвичай, зовнішня-прямо і направо, внутрішня-надіво і розворот

MAECTP0
Контактна інформація:

Повідомлення MAECTP0 » Вів, 20 січня 2015, 00:02

ugine31 писав: яка ше перешкода справа на кільці??
думаю, форумчанин мав на увазі що при зїзді не з крайної - правої смуги не пропускають авто по крайній смузі, що катаєтья по колу...
Зараз повинні

andrew
Ім'я:Андрій
Подякували: 47 рази
Контактна інформація:

Повідомлення andrew » Вів, 20 січня 2015, 00:14

ugine31 перешкода справа у тебе коли ти з внутрішньої полоси з'їзджаєш, а в ей час по зовнішній хтось далі їде по кільцю ...

Sally
Ім'я:Оля
Номер:B3

Повідомлення Sally » Вів, 20 січня 2015, 00:44

а кажуть, що жінки люблять побалакати :D по моєму ви тут вже навіть не знаєте, що хто кому доказує і розказує :D
якщо хтось хоче окрему праву смугу для правих, то значить він сцить переїжджати кільце :shout :shout :shout мене реально веселить така тема, бо це таке елементарне, але так серйозно обговорюється :shout
zubylo.lviv.ua

topper
Ім'я:Остап
Номер:0000
Дякував (ла): 175 рази
Подякували: 20 рази

Повідомлення topper » Вів, 20 січня 2015, 01:13

Sally, почекай, ше піду сємок принесу :happy
Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш :-)

VETERAN
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 32 рази

Повідомлення VETERAN » Вів, 20 січня 2015, 01:26

Може мають слушність москалі, що не дають прав всяким "особливим категоріям", бо ті не можуть засвоїти елементарного? У нас також, бачу, багато таких, що не можуть зрозуміти, що кільце - скручена в бублик пряма дорога. Другий ряд кільця еквівалентний другому ряду автостради. Може комусь хочеться звертати направо з автостради з другого і дальшого рядів, не пропускаючи машини справа? А то розвелися "мудрагелики", які в першому ряді їдуть собі прямо. І заставити всіх, хто їде в першому ряді, обов'язково звертати на першому ж перехресті, а то заважають "джігітам" їхати, як їм заманеться. А ще потрібно дозволити "джігітам" не показувати намір повернути - яке комусь має бути діло, куди він їде - куди захоче - туди і зверне. І коли собі захоче.
От так і їздимо. Що цікаво - перетин кордону дуже ефективно лічить таких "джігітів". Але, при поверненні, наступає рецидив.

may

Повідомлення may » Вів, 20 січня 2015, 07:03

VETERAN писав: У нас також, бачу, багато таких, що не можуть зрозуміти, що кільце - скручена в бублик пряма дорога.
:facepalm
У нас багато таких, що не можуть зрозуміти, що круг не дорога, а розв'язка!
Пустили пінку радянські перекладачі Віденської конвенції, коли назвали цей вузол "перекрёсток с круговым движением". Було б як на інших мовах - проблема б зникла...
Спеціально для любителів "скручених в бублик прямих доріг" роз'яснення внесене в Закон...

Кільцева розв'язка регламентується спеціальною нормою - в'їзд і виїзд з усіх смуг.
Загальна норма (по усім смугам - прямо, поворот - з крайніх) тут не застосовується.

may

Повідомлення may » Вів, 20 січня 2015, 07:18

MAECTP0 писав: я усуваю точку перетину
Ясно.
З методом конфліктних точок ти не знайомий. А ОДР бажаєш займатися... ;)
MAECTP0 писав:PS:
коло виїзд по-новому.jpg
як зменшується пропускана кільця і які додаткові незручності від того що права не може кататись по колу?
Розказую!
Колона з десятків сотень ТЗ рухається з "3" на "2".
Зображення
Тут їде MAECTP0(червоний ТЗ), якому також на "2".
Стає перед перехрестям і стоїть - в праву смугу йому в'їжджати не можна - вона тільки для руху на "1"!!!
А за ним стоїть колона, якій власне на "1"! І стояти буде до посиніння. Фен-шуй повний! :D
Бо
Sally писав:якщо хтось хоче окрему праву смугу для правих, то значить він сцить переїжджати кільце :shout :shout :shout

ugine31
Ім'я:Євген
Контактна інформація:

Повідомлення ugine31 » Вів, 20 січня 2015, 08:12

MAECTP0, повині пропускати, але тм діє не правило перешкоди справа, а првило перелаштування у іншу смугу.
andrew, то не перешкода справа. ти йому поступитись повинен не тому що він справа, а тому що ти перелаштовуєшся в іншу полосу.
VETERAN писав: У нас також, бачу, багато таких, що не можуть зрозуміти, що кільце - скручена в бублик пряма дорога. Другий ряд кільця еквівалентний другому ряду автостради.
от власне.

may

Повідомлення may » Вів, 20 січня 2015, 08:32

ugine31 писав: от власне.
перехрестя - місце перехрещення, прилягання або розгалуження доріг на одному рівні
І де тут про автостради? Зображення

Liuskywalker
Ім'я:Любомир
Дякував (ла): 76 рази
Подякували: 58 рази

Повідомлення Liuskywalker » Вів, 20 січня 2015, 08:33

Поцеловал Иван-Царевич лягушку и стала она Царевной. Еще раз поцеловал - снова стала лягушкой .
А гости продолжали издеваться и кричали "Горько! Горько! "
©
:shout :shout :D
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©

may

Повідомлення may » Вів, 20 січня 2015, 08:59

Liuskywalker писав: и стала она Царевной. Еще раз поцеловал - снова стала лягушкой .
десь так і є...

Існує два підходи до цієї спеціальної норми - виїзд тільки з правої смуги (так на раші) і з усіх (так в Білорусі). Прописано це там чітко!
У нас закладалось "з усіх", але в ПДР текст п.п.10.4 и 10.5 дозволяє "знавцям" фантазувати.
Тому і планується ввести роз'ясненя, яке ці хантазії ліквідує!
Поворот при виїзді з перехрестя, де організовано круговий рух, дозволений з усіх смуг, при цьому необхідно дати дорогу транспортним засобам, що рухаються праворуч. Якщо дозволяє дорожня обстановка, виїзд з перехрестя, де організовано круговий рух, рекомендується виконувати з крайньої правої смуги.
Все!
Ну і залишається "розумна" метода проїзду кола (розташування перед кругом, в'їзд, рух по кругу, виїзд), яку ніхто не відміняє, а навіть частково закріплює в законі у вигляді рекомендації.

MAECTP0
Контактна інформація:

Повідомлення MAECTP0 » Вів, 20 січня 2015, 09:13

may писав: У нас багато таких, що не можуть зрозуміти, що круг не дорога, а розв'язка!
де постійно в’їжджають на коло і виїжджають..
навіть на прамих автострадах будують на перехпестях додатков смуги для зїзду/зменшення швидкості і виїзду на автостраду/набирання швидкоасті.
may писав: З методом конфліктних точок ти не знайомий. А ОДР бажаєш займатися... ;)
став задачу. яка ЗП???
may писав: Тут їде MAECTP0(червоний ТЗ), якому також на "2".
Стає перед перехрестям і стоїть - в праву смугу йому в'їжджати не можна - вона тільки для руху на "1"!!!
А за ним стоїть колона, якій власне на "1"! І стояти буде до посиніння. Фен-шуй повний! :D
не гірше ніж тепер коли таж колона їде по зовнішній. як зараз вклинюються так і там вклиняться.

проте так колона після 1 сміло перелаштовується у зовнішню щоб виїхати на 1у смугу або продовжує по середній і виїжджає в 2у без пригальмовувань що їх хтось по зовнішній підріже. а отже пропускна кільця не зменшується а збільшується.
may писав: Бо
Sally написав
якщо такий фанат золотих дощів, то може введем норму що кожен водій має праву один тиждень в місяць їздити по обочинах, по зустрічці, при зустрічному роз’їзді на схилі перевага в того що зверху... але введем ту норму - дозволяється один тиждень в місяць - для всіх - у нас же гендрена рівнясть.
ugine31 писав: MAECTP0, повині пропускати, але тм діє не правило перешкоди справа, а првило перелаштування у іншу смугу.
may писав: перехрестя - місце перехрещення, прилягання або розгалуження доріг на одному рівні
І де тут про автостради? Зображення
+100 на перехресті не рухаються постійно прамо - ну крім ПРАВИЛЬНИХ по зовнішніх смугах - а весь час виїжджають на нього (поворот направо) і виїжджають з нього - поворот направо.... тому велике питання чи "автострада" то рух по колу а не виїзд з нього. Всетаки в москалів є щось корсине. при виїзді перевагу мають внутрішні кола. всі стараються сміло виїхати і звільнити кільце по максимум щоб більшість машин на нього вїхала..

MAECTP0
Контактна інформація:

Повідомлення MAECTP0 » Вів, 20 січня 2015, 09:18

may писав: Якщо дозволяє дорожня обстановка, виїзд з перехрестя, де організовано круговий рух, рекомендується виконувати з крайньої правої смуги.
яка може бути обстановка щоб не дозволявся поворот направо з правої смуги а дозволявся з лівої? ???? :facepalm
"сегодня в завстрашній день не кажд повернуть напрво может не каждый. верней кадный не может..."

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей