Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Нісенітниці в автошколі...

Чи тримаєте ви ногу на педаі гальм коли стоїте на світлофорі?

Так
67
91%
Ні
7
9%

Всього голосів: 74

Fobos
Рятівник форуму
Ім'я:Юра
Стать:чоловік
Дякував (ла): 138 рази
Подякували: 9 рази
Контактна інформація:
Нісенітниці в автошколі...

Повідомлення Fobos » П'ят, 24 жовтня 2014, 23:26

Ходить зараз моя дружина в автошколу, там її вчать теорії, а практикується на peugeot 107 їздити, все би ніби нічого, хвальоний інструктор, всі дєла, але деколи чую такі уроки, що мене аж перекручує, одне з останніх - коли стоїть на світлофорі на рівній дорозі (як то взагалі поняття, вийти з васервагою поміряти чи як) і машина не котиться, то ногу з гальма потрібно обовязково забирати, а тримати на поготові на педалі акселератора :facepalm А от на підйомі то куда без того, а на рівній дорозі ногу з гальма забрати!!! Наказово!!! Що то за єресь така, я не можу зрозуміти і вловити в тому здоровий глузд, окрім того, що вона скоріше рушить (можливо) бо нога на газу і не заглохне на світлофорі. Але ж якщо ти стоїш на перехресті з вимкненими гальмами, тобі вїжджає в сраку хтось то ти вилітаєш на перехрестя, або можна навіть не помітити як машина котиться і заїхати в когось задом і тд. Ще будуть перли, викаду, а зараз хочу послухати вашу думку з приводу цього.
Востаннє редагувалось П'ят, 24 жовтня 2014, 23:41 користувачем Fobos, всього редагувалось 2 разів.
Ford?

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Re: Нісенітниці в автошколі...

Повідомлення vovka » П'ят, 24 жовтня 2014, 23:33

Я вважаю що ногу на гальмах тримати треба, особливо недосвідченим.
Деколи незнаєш чи та візуально рівна дорога справді рівна чи ні. Забираєш ногу з гальм, і потрошки починаєш котитися назад/вперед і то часто незразу замітно, а там машина в пробці і то чревато.. Краще перестрахуватися.
Fobos писав: а тримати на поготові на педалі акселератора
а ще краще зразу лівою ще й щеплення вижати і тримати включену передачу :D
буде реактивно на зелене стартувати 8-)
Востаннє редагувалось П'ят, 24 жовтня 2014, 23:34 користувачем vovka, всього редагувалось 1 раз.

pavlolvov
Ім'я:Пашка (борода)
Номер:21013
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення pavlolvov » П'ят, 24 жовтня 2014, 23:34

Fobos, Цей інструктов недолугий якийсь.Спантеличив напевно не одну жінку, от уяви -їздить вона на механіці а потім пересідає на АКПП і що далі???? Взагалі не розумію як можна стояти на світлофорі не на гальмах, коли стою за кимось то сигнал до рушання з місця це погасші стопи попереду стоячої машини, ну благо якщо по переду легкова і хоть видно що колія рушила, а якщо спрінтер то стоїш як перед стіною :D . А як хтось проіпе і влупить ззаду - то получиться нехілий паравозік з десятка автомобілів, але так можна і при ударі і пішохода не нароком вальнути. Це якийсь брєд, може хоче показатись умніком перед жінкою!?
Востаннє редагувалось П'ят, 24 жовтня 2014, 23:37 користувачем pavlolvov, всього редагувалось 1 раз.
2101-1.5гп4.44МПСЗ MAYAv2r4,дад,2комутатора,статика,60-2,кат2111,карб053
БК2"www"Bluetooth

cat-yellow
Ім'я:Михайло
Дякував (ла): 222 рази
Подякували: 72 рази

Повідомлення cat-yellow » П'ят, 24 жовтня 2014, 23:37

Думаю, що треба легко натиснути гальма, реально для того, щоб не скотитись. Але і затискати надто сильно не думаю, що варто. Якщо коротко (так чи ні), то інструктор не правий. Тим більше, що людина без досвіду може не відчути, що котиться, а інколи бувають випадки, коли ззаду стають під самий *№"*№*ядь, бампер (повбивав би)!

Від одних чув, що інструктор казав, що інструкт-авто повинно не мати гідро-електро-підсилювача, бо треба відчувати машину....

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » П'ят, 24 жовтня 2014, 23:39

cat-yellow писав: що інструкт-авто повинно не мати гідро-електро-підсилювача, бо треба відчувати машину....
то в такому випадку треба вчитися на копійці їздити, там ще й вакуумного підсилення гальм нема - гарно машину відчувати навчишся :)

Pier
Дякував (ла): 5 рази

Повідомлення Pier » П'ят, 24 жовтня 2014, 23:40

Та в інструктора тормозна підтікає, тому і казав не тримати :happy

St-ART
Ім'я:Stanisław
Номер:RP

Повідомлення St-ART » П'ят, 24 жовтня 2014, 23:45

pavlolvov писав: А як хтось проіпе і влупить ззаду - то получиться нехілий паравозік з десятка автомобілів
Ну тут теж якби спірно. Згідно законів фізики, якшо тримати на гальмах, то ж більші пошкодження будуть. Залежно, що попереду, чи буде куди вильнути в разі чогось і так далі. По ситуації дивитися треба, словом :D

Я коли вчився, то нас інструктор вчив переключати на по оборотах, а по швидкості (типу, 2-га - 20км/год, 30 - 3-тя і так далі) :D

St-ART
Ім'я:Stanisław
Номер:RP

Повідомлення St-ART » П'ят, 24 жовтня 2014, 23:46

vovka писав: то в такому випадку треба вчитися на копійці їздити, там ще й вакуумного підсилення гальм нема - гарно машину відчувати навчишся :)
А шось в тому є. Після такого чуда техніки будь-що хоча б трохи краще в управлінні і мінімально комфортніше і динамічніше - вже реактивний літак! По собі знаю :D

Fobos
Рятівник форуму
Контактна інформація:

Повідомлення Fobos » П'ят, 24 жовтня 2014, 23:51

St-ART писав: чи буде куди вильнути в разі чогось
По ПДР нема права маневрувати, потрібно тримати курс рівно і гальмувати, а якщо почнеш вирулювати і зібєш не дав Бог когось, будеш винен ти, а не той хто ззаду ввалив.
St-ART писав: Я коли вчився, то нас інструктор вчив переключати на по оборотах, а по швидкості (типу, 2-га - 20км/год, 30 - 3-тя і так далі)
До речі також їх так вчать, бо в тому пижику немає тахометра. Дружина дуже дивувалась, як то я по місту вмикає 5 передачу деколи, їй дозволяв інструктор пару раз ввімкнути 4 передачу за містом :D
Ford?

pavlolvov
Ім'я:Пашка (борода)
Номер:21013
Контактна інформація:

Повідомлення pavlolvov » Суб, 25 жовтня 2014, 00:01

St-ART писав: Я коли вчився, то нас інструктор вчив переключати на по оборотах, а по швидкості (типу, 2-га - 20км/год, 30 - 3-тя і так далі)

То називається пенсіонерний режим.Двигун крутити треба( в мірі розумного) так на ньому не буде нагрузок на кривошатунний механізьм і він прослужить довше.А взагалі з нашими їздюками розслаблятись не можна, по перше- треба завжди витримувати чуть більшу дистанцію при стоянні на світлофорах чи в корках і завжди заглядати в дзеркало заднього виду( на всякий случай) Заздалегідь ( по мірі розумного ) включати повороти а не в самому повороті( або взагалі є унікали що не включають) і хочеш того чи не хочеш але водій має мати паранормальні здібності ( по нашому законодавству) щоб передбачити дії інших учасників руху наперед для уникненя непоправної ситуації. :D
2101-1.5гп4.44МПСЗ MAYAv2r4,дад,2комутатора,статика,60-2,кат2111,карб053
БК2"www"Bluetooth

Sluva
Ім'я:Славік
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 28 рази

Повідомлення Sluva » Суб, 25 жовтня 2014, 00:30

Fobos писав: а на рівній дорозі ногу з гальма забрати!!! Наказово!!!
якась дурня,якщо чесно...але деколи треба і вчасно відпустити гальма,бо якщо тобі припечатають в попу,а ти будеш вижимати тормоз то пошкодженнь буде в кілька раз більше...
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма

Fobos
Рятівник форуму
Контактна інформація:

Повідомлення Fobos » Суб, 25 жовтня 2014, 00:39

Sluva, Ну то все з досвідом приходить. Але якщо тебе навчать стояти без гальма на світлофорі або в пробці, то ти так і звикнеш.

Мене тут кохана виправляє, що з "наказово" то я перегнув. Але суті то не міняє, просто нагадує постійно, що як нема підйому і машина не котиться (хоча вона може поктитись в любий момент і ти того не помінтиш) то ногу з гальма потрібно забрати і постаивти на педаль акселератора, типу швидше рушиш.
Ford?

anry1
Ім'я:anry
Дякував (ла): 4 рази

Повідомлення anry1 » Суб, 25 жовтня 2014, 05:12

А для чого ( крім дати угла ) бог створив ручNik ? Мене канторські вчили - Увімкнув передачу , почав відпускати сцепу і одночасно ручнік ..

nazik.lviv
Ім'я:Назар

Повідомлення nazik.lviv » Суб, 25 жовтня 2014, 05:31

В мне 3 дтп було ізза ноги на світлофорі.
А васервагу в автошколі не видають щоб на кожному світлофорі перевіряти чи є уклон чи ні!?

AnGeL
Ім'я:Остап
Дякував (ла): 28 рази
Подякували: 29 рази

Повідомлення AnGeL » Суб, 25 жовтня 2014, 07:44

о, тепер ясно звідки ноги ростуть в частини їздаків. Кожен інструктор думає що він краще всіх все знає, і вправі вносити свої власні корективи в інструктаж.
Хондоводи настільки сурові....

mazhor_chik
Ім'я:Ігор
Номер:АТ 8400 ВМ
Контактна інформація:

Повідомлення mazhor_chik » Суб, 25 жовтня 2014, 08:30

Fobos, в мене мама також недавно закінчила, так там її тупо нічому не навчили, або навчили якийсь брєд (тіпа їздити)...Дав їй їхати вже після отримання прав, то котившись на швидкості 50 км, вона замість того шоб втикнути 3 передачу - вона включає 1 (добре шо встиг швидко виключити, доки сцеплення не відпустила) я питаю що вона робить?! - каже думала що після нейтрально завжди з 1-ї треба починати..її тіпа інструктор не вчив як діяти в таких ситуаціх... :facepalm
За то їм сказали що таке естакада :facepalm Особисто я знав тільки одне визначення того слова :D

pavlo09
Ім'я:Павло

Повідомлення pavlo09 » Суб, 25 жовтня 2014, 08:41

Я б поміняв такого інструктора. Як це не тримати на гальмах? :shout А якщо покотиться машина? А як же задні зіваки, подумають що ти їжеш, бо стоп сигнал не світить :facepalm і... :bad А якщо дружина сяде в авто з автоматом, що тоді? :facepalm

pavlo09
Ім'я:Павло

Повідомлення pavlo09 » Суб, 25 жовтня 2014, 08:43

...а потім кажуть що понакупляли прав... А це і інструктори зараз такі....

M@sTeR
Ім'я:Андрій
Дякував (ла): 1 раз
Контактна інформація:

Повідомлення M@sTeR » Суб, 25 жовтня 2014, 08:55

Fobos писав: і машина не котиться, то ногу з гальма потрібно обовязково забирати, а тримати на поготові на педалі акселератора

Я думаю що машина інструктора і не покотиться, так як накат в його авто, напевно відсутній...... :shout :shout :shout
В мене на 2109 таке було, коли підшипники ступиць були на підході......я також це замічав що на світлофорах машина не котиться і можна не тримати....., потім коли ЗДТ поставив то було зависання тормозів.......

Короч його авто не має відповідного накату.....Я як з ВАз пересів на Опель і БМВ, то прозрівав що машина на кожній ямці котиться, на ВАЗ в мене все одно такого не було навіть при справній ходовці...... :sing
Всё лучшее случаеться неожиданно...

weber

Повідомлення weber » Суб, 25 жовтня 2014, 09:05

Чи тримаєте ви ногу на педаі гальм коли стоїте на світлофорі?
Так 95% 95% [ 21 ]
Ні 5% 5% [ 1 ]
Все ясно, інструктор дибiл або в нього пежо з hill-асістом :D

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 18 гостей