Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Кришталева мрія багатьох - добре занедорого
- Рост
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:

Хороша якість за невеликі гроші
Якщо ви подумаєте, що в Студії щось змінилось і розпочались ширпотребні інсталяції, ви помиляєтесь. Просто недорогу роботу теж можна зробити і зі смаком, і з втіленням неординарних рішень. Наприклад, добитись якісного звучання недорогої системи на будь-якому рівні гучності...
Повний текст статті
Властиво, реалізована задумка, як з допомогою голови, рук та паяльника позбутись основного недоліку бюджетних інсталяцій.
Якщо ви подумаєте, що в Студії щось змінилось і розпочались ширпотребні інсталяції, ви помиляєтесь. Просто недорогу роботу теж можна зробити і зі смаком, і з втіленням неординарних рішень. Наприклад, добитись якісного звучання недорогої системи на будь-якому рівні гучності...
Повний текст статті
Властиво, реалізована задумка, як з допомогою голови, рук та паяльника позбутись основного недоліку бюджетних інсталяцій.
- ghost
- Ім'я:Павло
- Стать:чоловік
- Номер:ВС0190ЕА
- Контактна інформація:
Re: Кришталева мрія багатьох - добре занедорого
цікаво
I would love to change the world, but they won't give me the source code...
- Ambaluk
- Ім'я:Sergio
стоп... а чого всі так не роблять? :)
а голова у вас варить
а голова у вас варить

- Рост
- Контактна інформація:
Питай у тих, хто не робить - чому :) Але за всіх я б не розписувався. Люди навіть мультибітники твікають. Хоча користь від твіку бюджетних голів в рази більша - тут реально є що виправляти.Ambaluk писав:стоп... а чого всі так не роблять? :)
а голова у вас варить
Думаю, мало хто таким займається через те, що рідко коли думають, як отримати якість. Що треба народу? Щоб бумкало. А інсталятори, які постійно займаються отим бумканням не мають часу на творчість.
- Yelik
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 24 рази
- Контактна інформація:
Рост, а Helix DarkBlue 62.1 як відіграють?
volleyball.lviv.ua/blog/
- Рост
- Контактна інформація:
Цілком на рівні. Halin з ними трохи бавився дома, знімав АЧХ, вони не мають ніяких проблем з нерівномірністю і т.п. Що таки трохи дивно для бюджетної лінійки. Тому виробник і ріже їх першим порядком - таке і в вищих лінійках не завжди зустрічається.
Ну а хороший бас - це вже заслуга цієї переробленої голови. Бо, пригадую, якось ставив Блюшки одному молодому чоловікові, від Піонера (не найдешевшого), так там такого не було. Ну, це зрозуміло.
Взагалі вважаю їх чи не єдиним нормальним вибором серед акустики до 100 уо. Та й до 150 теж не дуже є з чого вибирати, якщо чесно. Тут, або ці Блюшки, або вже Преціжн, тільки без заводських кросів, а то вони котушки на магнітні сердечники намотали - жах. Але то вже по-за 200.
Якщо вже говорити про наступний рівень, то Хелікс Преціжн мідбас + Хелікс Компетішн твітер, або Морель Дотек мід + МТ 23, чи, ще краще, МТ 3 твітер. В Мореля лінійки Дотек кроси можна брати, вони там на нормальних комплектуючих, ну, в разі чого, кондер можна замінити.
Ну а хороший бас - це вже заслуга цієї переробленої голови. Бо, пригадую, якось ставив Блюшки одному молодому чоловікові, від Піонера (не найдешевшого), так там такого не було. Ну, це зрозуміло.
Взагалі вважаю їх чи не єдиним нормальним вибором серед акустики до 100 уо. Та й до 150 теж не дуже є з чого вибирати, якщо чесно. Тут, або ці Блюшки, або вже Преціжн, тільки без заводських кросів, а то вони котушки на магнітні сердечники намотали - жах. Але то вже по-за 200.
Якщо вже говорити про наступний рівень, то Хелікс Преціжн мідбас + Хелікс Компетішн твітер, або Морель Дотек мід + МТ 23, чи, ще краще, МТ 3 твітер. В Мореля лінійки Дотек кроси можна брати, вони там на нормальних комплектуючих, ну, в разі чого, кондер можна замінити.
- Yelik
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 24 рази
- Контактна інформація:
Заявлений нижній діапазон від 60Гц, звідки бас?Рост писав:Ну а хороший бас - це вже заслуга цієї переробленої голови.

volleyball.lviv.ua/blog/
- Рост
- Контактна інформація:
Андрію, ти ж не любитель умца-умци! Бас - це ж не 20 Гц :) І їх, ці мідбаси, нижче 60 Гц не ріже 4-им порядком. Вони ж в дверях, там перший порядок, а ще передавальна характеристика салону.
Крім того є одна фішка. Я вже якось тут казав - бас грає голова. Це правда. Якщо голова не грає бас (а це більшість, при чому подавляюча, ресіверів), то які підсилювачі не став, які динаміки чи саби - буде не бас, а тиск. Правда, його люди чомусь сприймають за бас. Але це від недостатньої обізнаності і наслуханості.
Ех, чую, прийдуть зараз тут до нас великі специ і знову мене забакланять за такії слова...
Крім того є одна фішка. Я вже якось тут казав - бас грає голова. Це правда. Якщо голова не грає бас (а це більшість, при чому подавляюча, ресіверів), то які підсилювачі не став, які динаміки чи саби - буде не бас, а тиск. Правда, його люди чомусь сприймають за бас. Але це від недостатньої обізнаності і наслуханості.
Ех, чую, прийдуть зараз тут до нас великі специ і знову мене забакланять за такії слова...
Дуже добре, але який підсилювач стояв в магнітолі? чим вимірювались спотворення до та після модернізації та на якій частоті? при якому живленні (аккумулятор чи генератор? яка напруга? чим стабілізувалась? одно чи двуполярне?) як регулюється живлення при різних обертах двигуна ( 800-1200, бо потім починає працювати реле зарядки) чи проводилась заміна дротів живлення до магнітоли? Який переріз дротів на акустику?(велкі сумніви, що залишали стандартні для цієї акустики і не вірю що не проводилась заміна).
І нацголовніше? який результат? наскільки я розуміюсь на цій темі, результат майже нульовий.
І нацголовніше? який результат? наскільки я розуміюсь на цій темі, результат майже нульовий.
- Halin
- Контактна інформація:
Тут немного побольше данных:Maxfil писав:Дуже добре, але який підсилювач стояв в магнітолі? чим вимірювались спотворення до та після модернізації та на якій частоті? при якому живленні (аккумулятор чи генератор? яка напруга? чим стабілізувалась? одно чи двуполярне?) як регулюється живлення при різних обертах двигуна ( 800-1200, бо потім починає працювати реле зарядки) чи проводилась заміна дротів живлення до магнітоли? Який переріз дротів на акустику?(велкі сумніви, що залишали стандартні для цієї акустики і не вірю що не проводилась заміна).
http://www.mazdaclub.ua/forum/index.php?showtopic=6697
- Рост
- Контактна інформація:
Якщо після прочитання повного звіту про роботу, наведеного Михаїлом, розуміння не прибавиться, то для чого висувати якісь домисли? Машина львівська, можна спробувати напроситись на послухати.Maxfil писав:І нацголовніше? який результат? наскільки я розуміюсь на цій темі, результат майже нульовий.
- Dj kvass
- Президент клубу
- Ім'я:Василь Степанович
- Номер:0020
- Контактна інформація:
Гуляючи по ссилках, зрозумів шо суть заключається в тому що дати більше напруги на вихідні каскди відповідно отримати більшу потужність, або менший рівень спотворень на виході.
Цікавить тільки одне питання, як боротися з тепловим режимом вихідної мікросхеми(підсилювача) адже з ростом напруги росте і температура, судячи по фото, ця мікросхема без жодних радіаторів(можливо помиляюся).
Чи це не є сутєво?
Цікавить тільки одне питання, як боротися з тепловим режимом вихідної мікросхеми(підсилювача) адже з ростом напруги росте і температура, судячи по фото, ця мікросхема без жодних радіаторів(можливо помиляюся).
Чи це не є сутєво?
Спасибо, ознакомился, но как всегда есть вопросов пару а именно:
1. Как решен вопрос с теплоотводом? так как при увеличении питающенго напряжения - увеличении віходной мощности, Вы получили немного увеличеную теплоотдачу от ТА8263BH, и насколько я в этом смысле медленный но увереный перегрев который проявится не сейчас.
2. как решен вопрос с низким уровнем звука? в Helix Dark Blue 62.1 чувствительность все таки 90 Дб.
3. Как отыгрывается низ? Слышно ли 60 Гц так как в такой серии динамиков я думаю есть определенные проблемы.
а для чого є форум? чи Ви той кого мають розуміти з першого погляду? Ви особисто послались на статтю в якій не було описано деталей, які мене зацікавили, я задав питання, на які ви нажаль не можете надати відповідей з огляду на вашу некомпетентність. Тому ці відповіді надає інша особа, яка в цьому дійсно розбирається. Те що ви непоганий майстер - я згоден. але те що ви невихована людина, яка ставить себе зверхньо над іншими (наприклад особисто наді мною при моєму зверненні з проханням допомогти, а не виконати роботи, оскільки я не мав на той час нормальної суми грошей а звук дуууже хотілось якісний) можу підтвердити навіть при особистій зустрічі з наведенням прикладів.Рост писав:Якщо після прочитання повного звіту про роботу, наведеного Михаїлом, розуміння не прибавиться, то для чого висувати якісь домисли?
А машинку дісно тре послухати, якщо це та про яку я думаю, то маю надію обійтись без вашої подачки та звернутись особисто до пана Михайла, маю надію Він зможе мені в цьому допомогти. Повірте - ви остання особа, до якої я звернусь з будь чим.
Модераторам -Велике перепрошую за офтоп.Маю надію не забаните

- Halin
- Контактна інформація:
1. Выходной усилитель работает на свой родной теплоотвод (радиатор).Maxfil писав:Спасибо, ознакомился, но как всегда есть вопросов пару а именно:
1. Как решен вопрос с теплоотводом? так как при увеличении питающенго напряжения - увеличении віходной мощности, Вы получили немного увеличеную теплоотдачу от ТА8263BH, и насколько я в этом смысле медленный но увереный перегрев который проявится не сейчас.
2. как решен вопрос с низким уровнем звука? в Helix Dark Blue 62.1 чувствительность все таки 90 Дб.
3. Как отыгрывается низ? Слышно ли 60 Гц так как в такой серии динамиков я думаю есть определенные проблемы.
От усилителя в данном варианте, когда тыловые каналы работают на твитера я не превысил рассеиваемую мощность усилителя по сравнению со штатным режимом работы головного устройства. Для этого я и использовать делитель сигнала, чтобы не раскачивать усилитель на полную мощность, которую он может выдать при повышении напряжения питания.
Поэтому также и использовал 120 ватный преобразователь ДС-ДС.
Из опыта разных предыдущих подобных доработок, когда преобразователь использовался 150 ватный и все каналы усилителя раскачивались по полной, тогда родного радиатора усилителя явно не хватало, но я к нему привинчивал дополнительные ребристые радиаторы от компьютерных старых процессоров (выбирал такие по размеру, чтобы голова обратно могла воткнуться в родное место) и этого вполне хватало без использования вентиляторов, даже в самое жаркое время года.
2. Уровень звука от 62.1 получился вполне достаточно громкий, чтобы слушать музыку и в комфортном режиме при езде - регулятор звука устанавливается в среднее положение громкости. Товарищ, которому это все устанавливали, собственно и не хотел особо громкого звука.
А так, конечно будет еще громче, если установить динамики с чувством 91 и выше.
3. Низ отыгрывается нормально, от 60 Гц эти динамики играют. Конечно было-бы лучше если в машинку добавить хоть какой-нибудь активный сабик ват на 100, а миды подрезать со 100 Гц, но товарищ решил что установленного варианта музыки ему вполне достаточно (это в сравнении со штатным звуком!)
- Рост
- Контактна інформація:
Для чого форум? Ну, напевне для того, щоб ще не розібравшись в темі, одразу сказати:Maxfil писав:а для чого є форум? чи Ви той кого мають розуміти з першого погляду? Ви особисто послались на статтю в якій не було описано деталей, які мене зацікавили, я задав питання, на які ви нажаль не можете надати відповідей з огляду на вашу некомпетентність. Тому ці відповіді надає інша особа, яка в цьому дійсно розбирається. Те що ви непоганий майстер - я згоден. але те що ви невихована людина, яка ставить себе зверхньо над іншими (наприклад особисто наді мною при моєму зверненні з проханням допомогти, а не виконати роботи, оскільки я не мав на той час нормальної суми грошей а звук дуууже хотілось якісний) можу підтвердити навіть при особистій зустрічі з наведенням прикладів.Рост писав:Якщо після прочитання повного звіту про роботу, наведеного Михаїлом, розуміння не прибавиться, то для чого висувати якісь домисли?
А машинку дісно тре послухати, якщо це та про яку я думаю, то маю надію обійтись без вашої подачки та звернутись особисто до пана Михайла, маю надію Він зможе мені в цьому допомогти. Повірте - ви остання особа, до якої я звернусь з будь чим.
Модераторам -Велике перепрошую за офтоп.Маю надію не забаните
Ви ж, шановний, не зупинились після запитання "який результат?", ви пішли далі, не знаючи всього до кінця, не ознайомившись таки з результатом, одразу винесли вердикт - єрунда. От у відповідь на це і моя різкізть.Maxfil писав:І нацголовніше? який результат? наскільки я розуміюсь на цій темі, результат майже нульовий.
Чи компетентний я в цьому питанні? А запитайте в Михаїла :) Мені ж ви все рівно не повірите :) Чому я сам не відповів, а мене випередив Михаїл, відіславши до прочитання своєї статті в форумі клубу, членом якого є, і для якого він цю роботу по твіку ресівера і робив? Напевне тому, що я не маю можливості увесь день просиджувати перед комп`ютером, колись таки і працювати треба. Чому в статті на моєму сайті немає усієї цієї інформації? Напевне тому, що більшість клієнтів студії навіть читати б не починали, тому що вони не знають електроніки, усіх використаних термінів і взагалі їм це не цікаво, вони, в своїй більшості, фахівці в якихось інших галузях. І рівень висвітлення матеріалу саме на людей не надто обізнаних з автозвуком і розрахований. Сайт то не технічний, а презентаційний.
Стосовно вашого звернення до мене по допомогу - хоч би назвалися. А то я тут таким монстром постаю, аж жах, а навіть не знаю, про кого мова... Напевно людина прийшла до мене з горем, біда в неї, хліба навіть дома нема, діти плачуть голодні, а я, така скотина, не допоміг. Розумію.
До мене часто люди звертаються за порадою, пишуть в приват, на е-мейл, телефонують, заїжджають в гості. Іноді я не допомагаю - коли бачу, що людина прийшла не за порадою, а за підтвердженням того, що вона на правильному шляху, а з моєї точки зору це не так. Навіщо мені тратити час, щоб когось в чомусь переконувати, особливо, якщо він не хоче переконуватись? Або коли бачу, що людина просто хоче мене використати, тому що сама лінива. Усіляке буває... А як часто я відповідаю - "задай ключове слово в Гуглі, перечитай усю інформацію, щоб орієнтуватись в темі, а тоді приходь з конкретними запитаннями, на які я дам конкретні відповіді". Якщо ви вкажете, коли хтось до мене прийшов щиро, без бажання, щоб я зробив все за нього, а з запитаннями, на які він, хоч старається, але не може знайти відповіді, - і не отримав поради, привселюдно вибачусь. Це теж можливе - наприклад, висіла в мене над головою якась серйозна проблема... Всі ж люди...
ПС. Зведення особистих порахунків - річ приємна, напевно... Як я не раз спостерігаю.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей