Дайджест автомобільних новин

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
На парковку - з мобільником
zhyvchek
Ім'я:Андрій
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
На парковку - з мобільником

Повідомлення zhyvchek » Сер, 27 лютого 2008, 23:12

З 1 березня в Києві послуги парковки можна буде сплатити не тільки готівкою або паркувальними талонами, але і за допомогою мобільного телефону.

Для цього водій повинен купити пластикову скреч-карту, на зразок тієї, що використовують для поповнення рахунки мобільного телефону. Ввести зі свого телефону секретний код і поповнити, таким чином, паркувальний баланс. При в'їзді на платну парковку, потрібно відправити SMS-повідомлення або подзвонити на номер 516 і повідомити про початок парковки. Також потрібно вказати номер автомобіля, номер стоянки і парковочного рахунку. Після цього водієві прийде відповідь від мобільного оператора про те, що парковка почата. Також в повідомленні буде вказана сума на парковочном рахунку і максимально можливий час стоянки.

Дзвінок коштуватиме 50 копійок, SMS - 30 копійок. При виїзді із стоянки SMS-повідомленя доведеться відправляти знову, щоб повідомити про те, що парковка завершена.

Проте, і це ще не все. На лобове скло автомобіля потрібно приклеїти певний талон, за допомогою якого контролер на стоянці повинен зрозуміти, що парковка автомобіля оплачується за допомогою мобільного телефону. У контролера буде спеціальний телефон-термінал, з якого він зможе подзвонити операторові і перевірити, оплачує водій парковку чи ні. У водія, для якого дорога кожна секунда, всі ці телефонні маніпуляції по реєстрації парковки, приклеюванню талона, подальшого зняття з реєстрації навряд чи викличуть захоплення. Якщо ж хтось, в сум'ятті, раптом забуде знятися з реєстрації, то втратить всю суму на скреч-картці. А у гіршому разі отримає повістку до суду, для оплати уявної парковки протягом доби і більш.

Всі ці прийоми Київська міськадміністрація придумує, керуючись зовсім не зручностями для водіїв. За заявою чиновників, за останні місяці доходи від парковочного бізнесу, зросли вдесятеро. Всі ці гроші, пішли виключно в бюджетні засіки. Добре, якщо з парковочних мільйонів щось перепаде на поліпшення якості столичних доріг і парковок. А може бути чиновники одумаються, і змусять «Київпарксервіс» відповідати за збереження припаркованих автомобілів і майна, яке в них знаходиться?

Joni
Ім'я:Vanja
Стать:чоловік
Контактна інформація:

Re: На парковку - з мобільником

Повідомлення Joni » Суб, 01 березня 2008, 23:38

То все канечно здорово але помоєму легше дати 5 грн в лапу і побажати охороні спокійної ночі :happy :roll

Breaker

Повідомлення Breaker » Нед, 09 листопада 2008, 23:22

сьогодні біля Магнуса припаркувався о 20.15. Мав забігти на хвилину в кафешку на верх і взяти дещо в знайомого. Парковщик сказав заплатити 2грн... Я запитав чому в Неділю в такій пізній годині я маю щось платити, я ж на хвилинку. Він сказав, що я зобовязаний. Я запитав чи дасть він мені чек, він дав чек. 2грн впринципі не шкода, але цікаво чи в такий час парковка платна? п.с. є чек, з датою і часом.

п.с. іншої теми про паркування пошук не найшов

Figaro
Ім'я:Tarik
Контактна інформація:

Повідомлення Figaro » Пон, 10 листопада 2008, 00:10

сьогодны тоже паркувався біля магнуса десь біля 12-30 той питається на скіки часу я кажу на 5 хв... я дав 1 грн він чеку недавав... прийшов сів поїхав...
TRT

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Bing [Bot] і 3 гостей