Автомобільна акустика та аудіо-системи

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

В пошуках ідеалу
Рост
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
В пошуках ідеалу

Повідомлення Рост » Пон, 25 лютого 2008, 23:37

Ідеал, він хоч недосяжний, але до нього треба стремитись. А в звуці для цього потрібно всього нічого - хорошу апаратуру і багато уміння та терпіння :)

Коротше, перший етап пошуків завершено.

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Ось таке. Всіх, хто слухав цю машину, я буквально силою витягав з неї, бо не хотіли виходити :)

Я думаю, власник автомобіля не відмовиться зробити презентацію для бажаючих, але я спершу закінчу різні декоративні роботи - залишилось деякі панелі пообшивати і дещо виготовити.
Зокрема ось це все траба фальш-панеллю прикрити

Зображення

Fobos
Рятівник форуму
Ім'я:Юра
Стать:чоловік
Дякував (ла): 138 рази
Подякували: 9 рази
Контактна інформація:

Re: В пошуках ідеалу

Повідомлення Fobos » Пон, 25 лютого 2008, 23:38

Рост, А який бюджет якщо не секрет?
Ford?

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Пон, 25 лютого 2008, 23:55

Бюджет? McIntosh MX406, McIntosh MC420, McIntosh MC431, Morel Supremo Piccolo... Після цього слухати щось інше - це мука...

antik
Ім'я:Антоха
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення antik » Вів, 26 лютого 2008, 09:52

интересно было бы послушать.....
Три речі, на яких чоловік не повинен давати їздити - на собі, на своїй жінці та на своїй машині

Breaker

Повідомлення Breaker » Вів, 26 лютого 2008, 14:36

а что слушает автор на этой апаратуре? :D Радио или попсу?

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Вів, 26 лютого 2008, 23:38

antik писав:интересно было бы послушать.....
Як я вже казав, думаю, що таку собі зустріч зацікавлених зробимо.

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Вів, 26 лютого 2008, 23:47

Breaker писав:а что слушает автор на этой апаратуре? :D Радио или попсу?
Мається на увазі - власник? Слухає МакЛоуда, Сузанну, Джіну Людвік, Пінк Флойд... Список довжелезний - джаз, блюз, рок-н-рол, симфонічна музика, фламенко... У нього більше півтисячі дисків в оригінальній якості. Це вам не те, що у нас в магазинах продається. А радіо взагалі не підключене - навіщо? Я сам радіо не слухав уже не пам`ятаю скільки років. По якому радіо у нас хорошу музику передають?

Ledokol
Контактна інформація:

Повідомлення Ledokol » Сер, 27 лютого 2008, 18:19

Думаю, якщо створювати цей топік- варто було б спеки розписати.....що робили по звуко-вібро ізоляції авто для досягнення цього самого-ідеалу......можливо нюанси інсталяції......а то дивлячись на маленькі фото, на яких мак тільки вгадується, складається в мене враження, що цей пост більше говорить-"от, які ми круті, ставимо клієнтам макі і робим ідеальний звук"....імхо

Yelik
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 24 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » Сер, 27 лютого 2008, 18:37

Ledokol писав:варто було б спеки розписати.....що робили по звуко-вібро ізоляції авто для досягнення цього самого-ідеалу......можливо нюанси інсталяції
+1 :)
volleyball.lviv.ua/blog/

b00ker

Повідомлення b00ker » Сер, 27 лютого 2008, 20:38

Ledokol писав:Думаю, якщо створювати цей топік- варто було б спеки розписати.....що робили по звуко-вібро ізоляції авто для досягнення цього самого-ідеалу......можливо нюанси інсталяції......а то дивлячись на маленькі фото, на яких мак тільки вгадується, складається в мене враження, що цей пост більше говорить-"от, які ми круті, ставимо клієнтам макі і робим ідеальний звук"....імхо
По-моему, Рост написав iнфу не в цiлях "от, які ми круті, ставимо клієнтам макі і робим ідеальний звук", а цiкавостi радi, адже для того i е форум. По звуко-вiбро скажу, що робили i звуко, i вiбро, тiльки основнi плюси звуку в цьому авто,не в "звуко-вібро ізоляції авто".... Якщо б тобi було цiкаво, ти б запитав, що конкретно тебе цiкавить по данному iнсталу. А так, лишений змiсту пост.

ПС. А "спеки" я думаю Рост напише, якщо порахуе за потрiбне.

Ledokol
Контактна інформація:

Повідомлення Ledokol » Сер, 27 лютого 2008, 21:02

b00ker, скажу тобі, що для мене пустий пост-це в темі Звук написати, що от-от отримаєм ідеальний звук-дати пару фоток-з мобілки....а потім, на питання про бюджет, вскольз згадати,що за основу взятий мак....так ще й спеки викладе "...якщо порахує за потрібне" )))
......і мені дійсно, як і багатьом на форумі, було б цікаво прочитати, про то, як добились якісного звуку в авто-які компоненти, як інсталювали в обєм авто-але не "випитувати конкретику" у власника цього топіка.....

korshyn

Повідомлення korshyn » Сер, 27 лютого 2008, 21:12

2 Ledokol і Yelik

А які саме "спеки" цікавлать? Якщо "спеки" апаратути, то їх не дуже важко знайти в яндексі, гуглі і.т.д. Про звуко-вібро ізоляцію в таких інталяціях навіть ніхто на згадує, тому що це само собою. Про нюанси інсталяціїї краще зможе нвписати тільки Рост (а їх там достатньо). А для людей які люблять хороший звук скажу коротко, шо це треба тільки почути, бо описати важко. В декількох словах: коли слухаєш то враження шо сидиш не в машині, а в концертному залі, мурашки по тілу ...
Востаннє редагувалось Сер, 27 лютого 2008, 21:19 користувачем korshyn, всього редагувалось 1 раз.

b00ker

Повідомлення b00ker » Сер, 27 лютого 2008, 21:15

Ledokol писав:b00ker, скажу тобі, що для мене пустий пост-це в темі Звук написати, що от-от отримаєм ідеальний звук-дати пару фоток-з мобілки....а потім, на питання про бюджет, вскольз згадати,що за основу взятий мак....так ще й спеки викладе "...якщо порахує за потрібне" )))
......і мені дійсно, як і багатьом на форумі, було б цікаво прочитати, про то, як добились якісного звуку в авто-які компоненти, як інсталювали в обєм авто-але не "випитувати конкретику" у власника цього топіка.....
Нарахунок компонентiв вище ж написано =)
Рост писав:Бюджет? McIntosh MX406, McIntosh MC420, McIntosh MC431, Morel Supremo
Рост писав: А в звуці для цього потрібно всього нічого - хорошу апаратуру і багато уміння та терпіння :)

Дальше вже я думаю потрiбно "випитувати конкретику" у власника цього топіка, так як загальноi информацii, бiльше нiж достатньо.

ПС. Нарахунок объему, мiд грае в объем 10-ти лiтрового ящика.

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Чет, 28 лютого 2008, 00:23

Що ви тут розшумілися? :)
Дороблю ще деякі речі по дизайну, зробимо хороші фотки, напишу статтю, тому що ця машина того направду варта. А зараз просто закинув пару фото на затравку :) А ви зразу - "крутіі... пальці, всі діла" :)

ПС. Таки дійсно, якщо цікавить щось конктерне, можу відповісти, але потрібно запитати. Крім того я не сиджу годинами в неті, в мене купа роботи. От, сьогодні зробили дуже цікавий інстал бюджетного рівня, але з хорошим таким підходом. Колега фоткав, скоро теж викладу...

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Чет, 28 лютого 2008, 00:56

А що таке "спеки"? :)

Добре, щоб ви не мучились ще декілька тижнів...
Голова Мак 406, правильний. Тобто, їх декілька варіантів можна знайти, типу декілька моделей. але саме ця - оригінал. В чому плюс його звучання? Хороша схемотехніка на біполярному живленні (блок живлення навіть виносний, не поміщається в 1-діновому розмірі), мільтибітник (на R-2R матрицях, 20 біт). Маю підозру, що це вінець еволюції, хоча мушу сказати для очистки совісті, що ще не мав нагоди послухати японські соньки і старий статус. Денон Макові явно зливає, Аджесть у версії лімітед (теж тільки для японського ринку) десь дуже близько, ну і Нак 700 в принципі недалеко, хоча давно його слухав, призабулося. Ну а про пійонери взагалі мовчу - відстій.

Далі. Само собою, що голова - це фундамент. Але в фундаменті жити не будемо :) Тому підсилювачі. А підсилювачі повинні мати запас по струму. А це щось не далеке від А-класу, чим ближче, тим краще :) Правда, щоб чистий А поставити, доведеться на причепі дизель-генератор декілька-кіловатний возити :) Так от, таких підсилювачів дуже небагато, це використані тут Маки, ще є топові Дженезіси, ну і... навіть не знаю.

Акустика. Вибір Морель Супремо не випадковий, бо це одна з найкращих акустичних систем. Динамічний діапазон потрясає просто. Лінійність неймовірна. Запас потужності - навіть на твітери без фільтрів, тобто в повну полосу, в одному журналі в процесі тестування давали 35Вт - вони навіть оком не моргнули. Ну і найголовніше - воно направду передає реальність в усіх найменших нюансах.

"Дрібниці". Міжблочні кабелі саморобні, на основі белден і нойтрікс. Спаяні за спеціальною схемою. Акустичні Чернов Аудіо. Я би поклав інші, якби робив все з нуля, але ці вже лежали, та й не найгірші вони, скажемо так.

Компоновка. Володя (тут b00ker) приїхав до мене з проблемою. Йому наставили "умільці" мало того, що неправильно, та ще й забагато - по-перше, система була 3-смугова, по-друге - джерелом звуку виступав проц Альп з ченджером. Коли слухав, хотілося плакати, від того, як можна таку хорошу акустику зіпсувати таким дорогим, але безнадійно відстійним в плані якості звуку Альпом...
Далі. Оскільки в бмв я ніяк не бачу 3-полоски, нема куди там серединку тулити, тому смуг 2. Крім того при наявності-то Супремо... Розміщення твітерів таке специфічне через недолугу бмв-шну приборну панель, яка при неправильному їх розміщенні розкладає центральний образ на невизначену хмару по всьому лобовому склі. Тобто, стоять вони там не тому, що дизайн, а тому, що так треба для звуку. А дизайн уже потім під це вигадується.

Ну і взагалі, хочу сказати одне, чим менше компонентів, тим краще. Правда, чим їх менше, тим вони будуть дорожчі...

Terry
Ім'я:Тарас
Контактна інформація:

Повідомлення Terry » Чет, 28 лютого 2008, 11:13

Буду плакати після цього посту - Алпайн забакланили :cry розказали кіко коштує хороший звук і взагалі - то не для простих смертних.

Breaker

Повідомлення Breaker » Чет, 28 лютого 2008, 13:03

Рост писав:
Breaker писав:а что слушает автор на этой апаратуре? :D Радио или попсу?
Мається на увазі - власник? Слухає МакЛоуда, Сузанну, Джіну Людвік, Пінк Флойд... Список довжелезний - джаз, блюз, рок-н-рол, симфонічна музика, фламенко... У нього більше півтисячі дисків в оригінальній якості. Це вам не те, що у нас в магазинах продається. А радіо взагалі не підключене - навіщо? Я сам радіо не слухав уже не пам`ятаю скільки років. По якому радіо у нас хорошу музику передають?
Та я про радіо впрікол сказав). Просто було б смішно якби автор слухав якусь попсу і ставив би таку якісну акустику...

Ledokol
Контактна інформація:

Повідомлення Ledokol » Чет, 28 лютого 2008, 13:43

Breaker, ага, а попсу треба слухати тільки на низькоякісній акустиці? ))
Рост, .....а по низьких частотах?....зрозумів, що фронт двополосний...... в парі з твітерами пікколо що ще працює?

b00ker

Повідомлення b00ker » Чет, 28 лютого 2008, 16:04

Ledokol, маленька поправочка, твитер не Picolo, а звичайний Supremo, в парi з ним працюе Supremo SW6

http://www.morelhifi.com/products/mob_s ... emosw.html
http://www.morelhifi.com/products/mob_c ... premo.html

Yelik
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 24 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » Чет, 28 лютого 2008, 16:19

А можна послухати дану інсталяцію?
volleyball.lviv.ua/blog/

Відповісти