Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
щось ваші ціни не збігаються з ОЦИМИОККО писав:Ось відповідь на такі ж питання, але на іншому форумі:
- "Якщо не змінювати ціну на АЗС одразу, то компанія вимиває обігові кошти. Тому що, для прикладу, закупивши ресурс по 10 грн та продаючи його по 11, наступну партію ми маємо купити по 12. При об’ємах закупок, які здійснює компанія – мова про досить великі кошти. Ми не можемо собі дозволити працювати з тою волатильністю, яка була рік тому. Особливо в умовах, коли стільки економічних складових не надаються до прогнозу.
Якщо ви стежите за ринком, то знаєте, наскільки просіли продажі пального загалом у цьому році і що оператори у складних економічних умовах. Відповідно, рішення про синхронний ріст цін ухвалене лише тому, що іншого ми собі не можемо дозволити… Якщо цікавить інформація по ринку, можу підкинути кілька посилань. Просто щоб Ви могли оперувати більшою кількістю даних.
У даній конкретній ситуації ми допустили помилку, заявивши, що зниження курсу долара дозволить одразу опускати ціни – ми не врахували заходи нацбанку, які по факту вплинули на цю ситуацію. Тому тепер ми у ваших очах виглядаємо «брехунами». Правильніше – не будувати прогнозів і не давати обіцянок. Тоді принаймні, Ви не звинуватите мене/нас/компанію/мережу у брехні, так?
Стрибок цін вгору на гуртові закупки пального 26-27 серпня становив близько 1000 грн/т. Далі упродовж тижня спостерігалось повільне зниження.
Середні гуртові ціни з 26 серпня по 1 вересня змінилися наступним чином: А-92 – 20 930 грн/т (-540 грн/т); А-95 – 21 550 (+200 грн/т), ДП - 18030 грн/т (-40 грн/т)."
кльова фраза-пояснення. Що тут скажеш.ОККО писав: Ми не можемо собі дозволити працювати з тою волатильністю, яка була рік тому
ОККО писав: ми не врахували заходи нацбанку, які по факту вплинули на цю ситуацію
тобто не врахували , що НБУ все-таки трохи піднапружиться , і ви зможете купити бакс на міжбанку по ціні 12,90 станом на сьогодні і зекономити (читай - зробити з повітря) непогану суму , при теперішній роздрібній ціні ?ОККО писав: ми не врахували заходи нацбанку, які по факту вплинули на цю ситуацію
+ 11111Liuskywalker писав: To all : нема сенсу тут писати , хлопаки . Пишіть в АМКУ і несіть туди шини !
думаю йдеться про введення нацбанком затримки на купівлю валюти.ОККО писав: ми не врахували заходи нацбанку
Тут я як інженер дозволю собі поправити твій текст, займаюсь списанням матеріалів на фірмі, в тому числі ПММ.inf24 писав: Якщо в європі вже готовий і ЯКІСНИЙ А-95 коштує 935$/т (а така ціна рахуйте роздрібна) = по офіційному курсу 12.53 на сьогодні = 11 716 грн, то виходить різниця при вашій ціні на заправці 17.8 грн/літр ~ 17800 - 11716 = 6084 грн на 1 тоні А-95 - якраз сума, яку я економлю ЗА РІК
ну так, але закупили в валюті, продали в грнпо курсу на момент закупки. Потім курс впав - закупили дешевше, продали дешевше в грн. Курс виріс - продали дорожче.-Driver- писав: Тобто продавши сьогодні пального на одну суму - завтра ти за ту саму суму не закупиш стільки ж пального.
кого іпе? хай вкладають тоді додаткові кошти, якшо хочуть той самий оборот тримати. а то хочуть продати сьогодні по завтрашній ціні те, що купили вчора-Driver- писав: Тобто продавши сьогодні пального на одну суму - завтра ти за ту саму суму не закупиш стільки ж пального.
звісно, що коли все стабільно, то прибутки також течуть стабільно-Driver- писав:думаю йдеться про введення нацбанком затримки на купівлю валюти.ОККО писав: ми не врахували заходи нацбанку
Цілком розумію політику компаній-імпортерів. В теперішній ситуації, коли не знаєш, що буде завтра. Для прикладу - вчора на міжбанку Євро було в районі 16,65. Сьогодні - 17,15. Тобто продавши сьогодні пального на одну суму - завтра ти за ту саму суму не закупиш стільки ж пального.
Ціну знижувати треба однозначно, але тоді коли курс впав і протримався на якійсь відмітці хоча би тиждень. Або якщо він впав і коливається в межах 10 коп.cdrom писав: Чи ти вважаєш, що:
1) якщо курс впав, то ціну знижати не потрібно, а якщо виріс - то піднімати ціну.
2) якщо курс впав, то продавати паливо все рівно дорого, або не продавати поки курс не підніметься знову
ОККО писав: Стрибок цін вгору на гуртові закупки пального 26-27 серпня становив близько 1000 грн/т. Далі упродовж тижня спостерігалось повільне зниження.
Середні гуртові ціни з 26 серпня по 1 вересня змінилися наступним чином: А-92 – 20 930 грн/т (-540 грн/т); А-95 – 21 550 (+200 грн/т), ДП - 18030 грн/т (-40 грн/т)."
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 11 гостей