Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
5 недоліків автоматичної коробки передач
- zhyvchek
- Ім'я:Андрій
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Автомобілісти часто сперечаються про те, яка коробка передач краща механічна або автоматична. Однозначної відповіді на це питання в даний час не існує, але багато досвідчених водіїв з великим стажем явно неполюбляють “автомат”, при цьому аргументуючи свою думку.
Першим аргументом на користь “механіки” є той факт, що машини з автоматичною КПП не можуть виїхати із замету, тому для зими вони підходять менше. Проте, зараз на більшості сучасних авто коштує безліч електронних допоміжних систем, які не дають колесам буксувати при різких маневрах. Окрім цього, у багатьох “автоматів” є зимовий режим.
Також недоліком автомобілів з автоматичною коробкою є їх дороге обслуговування: масло і фільтр в “автоматі” потрібно міняти частіше, ніж в “механіці”. До того ж, дорожче обійдеться і ремонт коробки “автомат”.
Автомобілі з АКПП середнього цінового діапазону розганяються повільніше, ніж машини з ручною коробкою. Правда, що стосується дорогих машин, то тут цей недолік вже у минулому. Також варто врахувати, що автомобілісти, що вибирають “автомат”, віддають перевагу над ходовими перевагами комфорту.
Далі в списку переваг механічної КПП стоїть економічність: машини з “автоматом” витрачають на 5-15% більше палива в міському режимі. А ось за містом витрата бензину у них однакова.
Ну і нарешті, ціна автомобіля. В середньому ціновому класі машини з автоматичною коробкою передач стоять на 1000-2000 доларів дорожче за “механіку”, а в дорожчому сегменті моделі з ручною коробкою в основному пропонуються або в базових комплектаціях, або в спортивних версіях.
Проте, не дивлячись на ці недоліки, у автоматичної КПП є одна дуже велика перевага: у мегаполісах, де кількість машин весь час росте, в постійних пробках “автомат” дуже полегшує життя водієві, якому не потрібно постійно, залежно від швидкості руху, тиснути педаль щеплення і перемикати передачі.
Першим аргументом на користь “механіки” є той факт, що машини з автоматичною КПП не можуть виїхати із замету, тому для зими вони підходять менше. Проте, зараз на більшості сучасних авто коштує безліч електронних допоміжних систем, які не дають колесам буксувати при різких маневрах. Окрім цього, у багатьох “автоматів” є зимовий режим.
Також недоліком автомобілів з автоматичною коробкою є їх дороге обслуговування: масло і фільтр в “автоматі” потрібно міняти частіше, ніж в “механіці”. До того ж, дорожче обійдеться і ремонт коробки “автомат”.
Автомобілі з АКПП середнього цінового діапазону розганяються повільніше, ніж машини з ручною коробкою. Правда, що стосується дорогих машин, то тут цей недолік вже у минулому. Також варто врахувати, що автомобілісти, що вибирають “автомат”, віддають перевагу над ходовими перевагами комфорту.
Далі в списку переваг механічної КПП стоїть економічність: машини з “автоматом” витрачають на 5-15% більше палива в міському режимі. А ось за містом витрата бензину у них однакова.
Ну і нарешті, ціна автомобіля. В середньому ціновому класі машини з автоматичною коробкою передач стоять на 1000-2000 доларів дорожче за “механіку”, а в дорожчому сегменті моделі з ручною коробкою в основному пропонуються або в базових комплектаціях, або в спортивних версіях.
Проте, не дивлячись на ці недоліки, у автоматичної КПП є одна дуже велика перевага: у мегаполісах, де кількість машин весь час росте, в постійних пробках “автомат” дуже полегшує життя водієві, якому не потрібно постійно, залежно від швидкості руху, тиснути педаль щеплення і перемикати передачі.
- romario
- Стать:чоловік
- Контактна інформація:
Re: 5 недоліків автоматичної коробки передач
zhyvchek, скажи а нашо ти копіюєш з інтернету всю цю білеберду?
люди як захочуть собі почитати то знайдуть собі самі!!! робити нема шо?

- andriy_zab
- Ім'я:Андрій
- Дякував (ла): 7 рази
- Подякували: 12 рази
romario, ти не правий!
Кудась лазити, шось шукати, а zhyvchek завжди подає свіжу цікаву інфо на рідній мові! 

- pikach00
- Дякував (ла): 87 рази
- Подякували: 35 рази
+1romario писав:zhyvchek, скажи а нашо ти копіюєш з інтернету всю цю білеберду?

Стаття взагалі брєдова. Хочеш дешевше - купи собі таврію замість бмв

Тоже мені недоліки описали... Хоч би туфту не копіював а дійсно цікаві статті.
- Topol
- Ім'я:Комісар Катані
+1 за афтара статі!andriy_zab писав:romario, ти не правий!Кудась лазити, шось шукати, а zhyvchek завжди подає свіжу цікаву інфо на рідній мові!

Хто не хоче, хай не читає, справа його.
Схоже що статейко не сподобалась власникам якраз АКПП.
І про 5 недоліків акп:

1. нема 1 передачі.
2. нема 2 передачі.
3. нема 3 передачі
4. нема 4 передачі
5. нема 5 передачі.
Для власників 6 КПП - ше є 6 недолік.

А переваг вона не має взагалі! Бо кайф драйву ще і в тому щоб гордо втикнути передачу в солодкому передчутті старту, перед тим погазувавши до відсічки. Ось так. Фтопку акп.

-
- Стать:жінка
залежно для чого тобі авто. правильний автомат рулить. основне щоб semi-automatic був.. з shift pads 

-
- Контактна інформація:
lizun, +1 брат:)
Сила в правильних автоматах
Topol, ніодин пілот не зрівняється по швидкості переключання з хорошим автоматом, який спорт режимі перекине передачу за долі секунди!
Topol, ніодин пілот не зрівняється по швидкості переключання з хорошим автоматом, який спорт режимі перекине передачу за долі секунди!
- Topol
Фтопку афтамати!Fly писав:lizun, +1 брат:)
Topol, ніодин пілот не зрівняється по швидкості переключання

-
- Стать:жінка
ыыы.. Тополь не шарить.. йому не треба.. поки фольца розкрутить то вже можна і палкою переключитиFly писав:lizun, +1 брат:)

Рейсер, жду оветный удар ) ыыы
- BOXER
- Номер:5666
- Дякував (ла): 78 рази
- Подякували: 23 рази
Завжди був противником автоматів, але така зараз реальність, шо в місті, час пік дрочитись з переключанням ой як не охота!!!
Як компромісний варіант - автомати з тіп-троніком!
А от спорт-режими рулллять!
zhyvchek, зачьот за тему! в неті я точно не догадався рити і шукати шось подібне!!! тема стосується автомобілів? цікава? знач, канає сюда!
Як компромісний варіант - автомати з тіп-троніком!
А от спорт-режими рулллять!

zhyvchek, зачьот за тему! в неті я точно не догадався рити і шукати шось подібне!!! тема стосується автомобілів? цікава? знач, канає сюда!

Sad, but true.
- pikach00
По статистиці режим тіп-троніка юзають тільки як забавкуBOXER писав:Як компромісний варіант - автомати з тіп-троніком!

Не знаю як хто, я другий день на автоматі катаюсь і не вважаю себе ущєрбною людиною

- BOXER
в тебе є він? пробував?pikach00 писав:режим тіп-троніка юзають тільки як забавку
тебе реально пре автомат?
Sad, but true.
- pikach00
Є в мене той режим, пробувати бажання якось не виникало взагалі.BOXER писав:в тебе є він? пробував?pikach00 писав:режим тіп-троніка юзають тільки як забавку
тебе реально пре автомат?
Автомат реально пре, не треба думати коли там зчеплення вижимати і на яку передачу ручку маслати

- BOXER
pikach00, міняй авто в своєму профілі!!! 

Sad, but true.
їжду на автоматі вже 3 рік, наступне авто також буде на автоматі. Режим ручного переключення такоє вважаю забавкою, декілька раз включав
- Topol
Афтамат для ніжних дамочог з песиком на пасажирському сидінні!lizun писав:ыыы.. Тополь не шарить.. йому не треба.. поки фольца розкрутить то вже можна і палкою переключитиFly писав:lizun, +1 брат:)
Topol, ніодин пілот не зрівняється по швидкості переключання з хорошим автоматом, який спорт режимі перекине передачу за долі секунди!![]()
Рейсер, жду оветный удар ) ыыы
Пілот звісно не зрівняється з афтаматом. Але куди рівняти пілота до спражніх рейсерів-гонщєгів (як я). Афтамат - бє. Може спорт шось там і їде, але бора дволітрова на афтаматі робить квотер за 19 сек. А ауді 2.2 турбо кватро з афтаматом получило на квотері від моєї кори з полудохлим компресором метрів ітак з 30. (форсаж свідок!).
Тому пийте йад, афтаматчики!

І вузьоким гадзілам

Нінзя-афтаматчики [цензура]...

- Topol
Джентельменам і панянкам з афтаматами - прохання не ображатися на мій попередній пост - він спецом для [цензура]-рейсера-Флая і [цензура]-рейсера-Лізуна. А так афтамат - зачот. Нажав газ і поїхав. Я взагалі не розумію нашо стільки педалів в тачках. Справжнім гонщєгам треба тілько одну - газ. І ручнік для слалому. Фсьо, більше не треба.

- and1
- Ім'я:Андрей
- Контактна інформація:
Topol писав:Справжнім гонщєгам треба тілько одну - газ. І ручнік для слалому. Фсьо, більше не треба.![]()
![]()

з.ы. тормозить и мотором можно

- BOXER
тоді заноси для слалому і дріфту не получаться!and1 писав:тормозить и мотором можно

Topol, жжош парень!!!
Sad, but true.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей