Прохання не флудити в темі, особливо найрозумнішим нашим громадянам, які "точно знають, що в Україні нічого путнього зробити не можуть"

Акумулятори
1. Корпорація "ІСТА"
Торгові марки: ISTA, OBERON, FEON, Tornado, Stayer, Volta, Multi Tec, Armada, Corsar, Power Optimal, Plazma, Motrio, Master Lux

2. Корпорація "WESTA"
Торгові марки: Westa, Orion, Fireball, Dominator.
Фільтри
НВП "Альфа"
Виробляють фільтри повітряні, масляні, салонні. Ми купували повітряний на робочий VW T5, зараз на Renault Kangoo, нарікань не мали, папір якісний(пишуть німецький), ніде ніразу не пропускало.
Гальмівні колодки
Компания DAfmi
Виробляють гальмівні колодки не тільки для вітчизняних і російських авто, але і для іномарок. Не користувався, нічого не можу сказати.
Оливи, змазки, технічні рідини
1. Азмол
Виробник "старий", всі за нього знають або принаймі чули. Робить великий ассортимент змазок, олив, охолоджувальних та інших технічних рідин. Ми використовували їх оливу для гідравліки на виробництво. Для авто я чув, що на східній Україні їхні оливи заливали на офіційних сервісах АвтоЗАЗу.
2. Yukoil
Новий і як на мене дуже прогресивний виробник олив для авто і не тільки. Використовуємо їхню дизельну оливу для автонавантажувача.
3. Українсько-чеське п-во "Велвана"
Виробляють охолоджуючі рідини, гальмівні, антикори і т.д. Я купував гальмівну рідину ДОТ-4 для пижика і охолоджуючу для VW T5 проблем якихось ніби не було. Купував в Епіцентрі, шукав спеціально українське.
Колеса, шини
1. Шинний завод Rosava
Хто старший пам`ятає "дубові" шини Росави БЦ-20 чи ВС-11

Коли з`явились їхні абсолютно нові літні колеса, розраховані на іномарки, серії SQ-201 Aqualine, я купив їх для батькової Skoda Octavia

2. Premiorri
Спеціально виділив окремим пунктом. Компанія англійська, розробка ведеться в Британії. Замовляють виробництво в країні-покупцю коліс. В Україні виробник один - Росава

Купив собі зимові Premiorri ViaMaggiore на ford focus, після пройденої зими ходжу і всім рекомендую брати

3. Кременчуцький колісний завод
Виробляють металеві диски для різних авто. Зараз пишу цю тему і відкрив всі сайти, які подаю вище. До цього часу я знав, що на ККЗ роблять металеві колеса для вітчизняних/рос. авто, але відкрив їх сайт, а там реклама, що роблять навіть для мого форда включно

Частини підвіски авто
1. MetGum
Про це підприємство не знав абсолюто нічого, говорив з andrew він мені про нього розказав. Одним словом виробляють сайлентблоки, пильники, втулки, подушки двигуна і т.д. Як правило для старших авто. Наприклад для VW T5 немає нічого, а для старішого Т4 вже є

Освітлення
1. ІСКРА
Робить галогенні лампочки головного світла та світлодіодні. Бачив в їхньому магазині на вул. Вулецькій.