Рекомендації та дискусії щодо вибору авто(комплектації, +/-)

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Чи варто брати 2109 з салону ???
Schulz
Стать:чоловік
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення Schulz » Суб, 29 березня 2014, 08:24

Сабж... Враховуючи сучасну ситуацію, постійно ростучий курс бакса і т.п. появилася така мисля, взяти щось з салону. А так як продавці нових "сенсів"-"ланосів" оперативно так попідтягували цінники до 90-100 к. грн., (ще недавно були цінники 60-70) :angry В 2005 рр. можна було "урвати" і "лань" і т.п. Зараз залишається тільки 2109 чи інші ВАЗи по цінах 59-65, 9-ки попадаються 11-го року випуску :unsure , бо зараз їх типу вже не поставляють... :confused А дев"ятина. ІМХО, таки краще за "сенс" :surprised
http://auto.ria.com/newauto/model/%D0%9 ... zZmtah_tb0

Так от, є думка взяти, 2 роки покататися і продати, хай за 4 к.з. (по роботі треба багато їздити по регіонах і вже поміняв декілька старих іномарок) не так багато втратиться. Чи ну його на... бо ясна справа, що "жигуль-є жигуль" :facepalm Але і "нове то є нове". Хто що порадить? Чи варто зв"язуватися...? Чи все-таки краще якусь дизельну іномарку (канго, добло) до 7-8 років в тому бюджеті???

romanbelyj
Ім'я:Роман
Номер:ВС****AI
Дякував (ла): 8 рази
Подякували: 10 рази

Re: Чи варто брати 2109 з салону ???

Повідомлення romanbelyj » Суб, 29 березня 2014, 09:02

Schulz писав: Чи все-таки краще якусь дизельну іномарку (канго, добло) до 7-8 років в тому бюджеті???
в 100000 раз краще
Мені не важливо, що про мене подумають! Всім не вгодиш, для всіх не будеш правий!

mazhor_chik
Ім'я:Ігор
Номер:АТ 8400 ВМ
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення mazhor_chik » Суб, 29 березня 2014, 09:10

Schulz писав: Чи все-таки краще якусь дизельну іномарку (канго, добло) до 7-8 років в тому бюджеті???
маєш гроші на добло - бери добло..
не хватає - бери кенго... ;)
в 1000 раз краще 9-ки взятої з салону :-)

Black
Ім'я:Дмитро
Дякував (ла): 4 рази

Повідомлення Black » Суб, 29 березня 2014, 09:20

Schulz писав: Враховуючи сучасну ситуацію, постійно ростучий курс бакса і т.п. появилася така мисля, взяти щось з салону.
Попредержи сбережения при себе,имхо.
Schulz писав: А дев"ятина. ІМХО, таки краще за "сенс"
Я промолчу :-)
Schulz писав: Так от, є думка взяти, 2 роки покататися і продати
2 года то не строк для авто с салона, если нормально будешь следить и обработаешь то можно кататься до того как надоест.
Schulz писав: ясна справа, що "жигуль-є жигуль
ТО ж верно :-)
Schulz писав: Чи все-таки краще якусь дизельну іномарку (канго, добло)
Если катаешься в дальняк то будет лучший вариант .И не рсчитывай на б/у ино на все деньги т.к. придёться вкладывать ещё 1-2 тонны что б всё там окультурить имхо.
P.S.а почему 2109 ? А не
Зображення
З повагою Black.

romanbelyj
Ім'я:Роман
Номер:ВС****AI
Дякував (ла): 8 рази
Подякували: 10 рази

Повідомлення romanbelyj » Суб, 29 березня 2014, 09:28

Black писав: P.S.а почему 2109 ? А не
тут повністю згідний! якшо вже тягне на "братський" автопром
Мені не важливо, що про мене подумають! Всім не вгодиш, для всіх не будеш правий!

Andriy01
Подякували: 4 рази

Повідомлення Andriy01 » Суб, 29 березня 2014, 09:36

Код: Виділити все

як побачив цю тему, подумав що хтось випадково підняв стару тему за 2005 рік ;)

mazhor_chik
Ім'я:Ігор
Номер:АТ 8400 ВМ
Контактна інформація:

Повідомлення mazhor_chik » Суб, 29 березня 2014, 09:37

Black писав: P.S.а почему 2109 ? А не
там різниця в ціні походу +- 15 тис якщо не помиляюсь :sing - помилився..рі зниця невелика :oops
Востаннє редагувалось Суб, 29 березня 2014, 09:46 користувачем mazhor_chik, всього редагувалось 1 раз.

Black
Ім'я:Дмитро

Повідомлення Black » Суб, 29 березня 2014, 09:39

Далее (что б не было лишних постов) объясняю :
2109 и т.д. того семейства давно не радуют своей сборкой владельцев , уж я знаю не по наслышке т.к. общаюсь с зубиловодами , если и надумаешь брать то бери уже 2113-14-15 или приорину, в тех кузовах качество немного но лучше.
А так не навязываю покупку (если соберёшься) ТАЗов, если будет вариант ИНО то бери не задумываясь , только прикинь сможешь ли ты содержать то авто.имхо.
З повагою Black.

Schulz

Повідомлення Schulz » Суб, 29 березня 2014, 09:53

Black 2115 тоже варіант ;)
А як вона по розходу буде? Якщо 10л траса/місто то печалька :unsure Бо їздити багато треба, десь 60-70 тик/рік...
З салону, я наслишан, треба буде відразу робити антикор і обезшумку? :facepalm

Mu$daY
Ім'я:Вова
Номер:ВС7779СТ

Повідомлення Mu$daY » Суб, 29 березня 2014, 10:00

Пардон на вулиці 2014, який на76й Ваз :facepalm
Drifthooift

Schulz

Повідомлення Schulz » Суб, 29 березня 2014, 10:01

Mu$daY і що ти пропонуєш?

azakharchuk
Подякували: 3 рази

Повідомлення azakharchuk » Суб, 29 березня 2014, 10:18

Как говорят, покупка б/у иномарки - это лотерея, покупка нового ВАЗа - тоже. Тем не менее, я дважды покупал новую 9ку в салоне (2006 и 2008 год, первую продал так рано из-за сильного ДТП (меня в машине не было, сильно въехали в припаркованную) вторую эксплуатировал до середины 2012). Скажем так, при бережном обслуживании ни одна, ни вторая серьезных проблем не доставляли (пробеги 35К и 65К). Первая была более капризной: на 5К пришлось заменить тормозные диски из-за брака родных, и помпу где-то в районе 20К (замена на импортные аналоги обошлась где-то по $50, но насколько я знаю эти комплектующие ездят до сих пор, а это уже под 90К). Во второй, пришлось поменять два сальника в КПП почти на старте. И все. Машины ни разу не подводили (заводились даже в -27С).

Бережное обслуживание означало замену масла и всех фильтров раз в 5000, масло и фильтра бразлись из тех, что подороже. Бензин практически 100% ОККО (свечи поменял на 50К вместо 30К из-за того, что сносились электроды).

Эксплуатацию бережной назвать на могу, так как ездила она у меня быстро, невзирая на состояние дорог, не особо объезжая ямы. В общем, "не роскошь, а средство передвижения". На удивление, по ходовой ничего делать не приходилось. Как сказал механик на сервисе "То ж тєлєжка - платформа і чотири колеса - що їй зробиться?"

В общем, когда я оперировал таким бюджетом, то мысль "нове, то нове" победила. Я остался вполне доволен, и считаю, что она себя оправдала. Да нужно довложить на старте (антикор, сигналка, аудио я доставлял 4 ЭСП, дотяжку стекол, бортовой комп, зеркала с подогревом). Денег в сравнении с каким-либо Логаном или Ланосом оставалось столько, что не проблемой было купить очень хорошую резину и на зиму и на лето (летнюю оба раза менял сразу при выезде из салона), отличные детские кресла. А то новый Kia Ceed на Росаве, и Мерсы, где дети ездят на руках - вызывают недоумение. В общем, на тот момент, меня все полностью устраивало.

Что поменялось сейчас? Основным мотивом ухода к иномарке было наличие кондиционера (сам плохо переношу жару, да и малому тяжело). Но немного поездив на ней, в голове что-то переключилось и я понял, что в следующей машине я хочу не только кондиционер, но и ESP и 6 подушек (когда-то давно у меня так же что-то переключилось и я стал пристегиваться всегда, до этого было "только на трассе"). Т.е. все остальное, оно, конечно, приятно, для души так сказать, но думаю, что я мог бы без него прожить (опять же, нужно сказать, что SX4 брал новым).

Итого. У меня никогда не было б/у иномарок (была б/у 8ка, немного помахаться пришлось). Хотя их было достаточно, у друзей/знакомых, я о них рассказывать не возьмусь "давайте спорить о вкусе устриц с теми, кто их ел" (просто на форумах большинство людей критикующих новый ВАЗ, не подкрепляют это собственным опытом покупки). Решение в любом случае останется за тобой, я лишь могу дать информацию.

З.Ы. 2109 сняли с производства (даже на ЗАЗе) в конце 2012, кажется, это дополнительный риск для ходовой (машина полтора года стоявшая в салоне, может иметь проблемы с резиновыми деталями). 2114 - как бы новее, но проигрывает бамперами :) и чуть хуже головной свет.

Ramon
Ім'я:Рамон
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Ramon » Суб, 29 березня 2014, 10:19

Schulz, Новий Ваз немає сенсу брати ІМХО. За 2-3 роки ти на ньому нормально в мінус підеш. Якшо хоче девятку можу запропонувати свою.
viewtopic.php?f=43&t=40929
BMW неумеют делать автомобили.......
Как делали самолеты так и делают.

azakharchuk
Подякували: 3 рази

Повідомлення azakharchuk » Суб, 29 березня 2014, 10:25

Schulz писав: А як вона по розходу буде? Якщо 10л траса/місто то печалька :unsure Бо їздити багато треба, десь 60-70 тик/рік...
З салону, я наслишан, треба буде відразу робити антикор і обезшумку? :facepalm
Расход. Город 9-10, но ездил я достаточно резво, т.е. со светофора вкрутить до 4.5-5К оборотов это в порядке вещей. Зимой доходило и до 13 (при -25С, 20-25 минут прогрев, а потом за 10-15 минут проехать 5 км). Трасса, при средней в 100км/ч (т.е. 150 на четырехполосках, ну а дальше по возможности с резкими обгонами на 3ей) можно вложиться в 8 литров. Если ехать в пределах допустимого скоростного режима (80 нас. пункты, 110 за ними, 130 на четырехполосках) укладываешься в 7, если ехать строго по правилам, можно почти уложиться в паспортный (6.0-6.2).

Антикор - обязательно. Шумку - ХЗ. Можно частично, европанель оказалась достаточно тихой. От мотора ты особо не спасешься, двери и заднюю полку можно зашумить.

ostin777powers
Ім'я:Остап

Повідомлення ostin777powers » Суб, 29 березня 2014, 10:49

з салону аднозначно не варта....нарахунок чобітків, йди знайди за ті гроші ....шоб живий був....пробіг +100500
Сам рік тому стояв перед тим вибором, купив...собі на тимчасово 09....правда вона так і лишилась :-) Норм машина , для наших доріг то шо треба....правда защумити треба і агонь :roll
Ми мусимо визнати очевидне: тебе зрозуміє лише той, хто хоче зрозуміти.

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 29 березня 2014, 11:04

Ramon писав: Новий Ваз немає сенсу брати ІМХО. За 2-3 роки ти на ньому нормально в мінус підеш. Якшо хоче девятку можу запропонувати свою.
viewtopic.php?f=43&t=40929
а чим твоя пропозиція краща ?
2007 рік і 4900 уй. на сьогодні при курсі середньому хай 11 - то є 54к грн.

якщо ТС каже що нульц в салоні стоїть за 59к грн
Schulz писав: Зараз залишається тільки 2109 чи інші ВАЗи по цінах 59-65

то які тут можуть бути варіанти.. смисл брати 6 річну ваз майже за ті ж бабки шо і з салону ? :surprised

помоєму покупка нового таза за 59к зараз є досить таки непоганим варіантом. то є 5.5 штук баксів, що з беушних іномарок буде за ці гроші наприклад ? :surprised

Dexter
Дякував (ла): 37 рази
Подякували: 187 рази

Повідомлення Dexter » Суб, 29 березня 2014, 12:01

Schulz писав: Так от, є думка взяти, 2 роки покататися і продати, хай за 4 к.з. (по роботі треба багато їздити по регіонах і вже поміняв декілька старих іномарок)
я б радив девятку. хоть якість зборки і гавняна, але всі ремонти копієчні
з 8 річним дизелем, де три рази скручували пробіг, можна попасти на касу

або якщо підходить двохмісне авто, то глянь Антіквар продає свій опель комбо
Work hard! Play hard!

T5-R
Дякував (ла): 30 рази
Подякували: 23 рази
Контактна інформація:

Повідомлення T5-R » Суб, 29 березня 2014, 12:21

особисто я б напевно не купував новий ВАЗ з салону, або по ціні більше 3.000 у.е.
Але, в даному випадку є плюси такої покупки:
- машина нова, відповідно 100 тис їздиш і нічого не гребе ні мотор ні кпп ні решта
- поки ціна по старому курсу мабуть вигідно, бо навіть через 2-3 роки в баксах вона коштуватиме тих же грошей ( якщо не зменшать побори з беушок :D )
- В порівнянні з б.у. дизелем теж дуже багато спірних питань, бо дизель, старий особливо, це стреси кожної зими, нехай не у всіх але ризики є. Тут новий бензиняк, якому крім акумулятора доброго зимою більше нічого не треба.
- поки машина нова всі витрати які тебе чекають це хіба: антикор, якісь там підкрильники, зразу заміна 4ьох заміків з ручками на безшумні + євроручки Рись, які поставив і забув.
Бажано 4-ри нові колеса, бо незнаю як тепер, але раніше ВАЗ комплектували гумою, що гірша польської наварки :facepalm
думаю це все що потрібно робити в новій машині. решта проблеми гарантії.
Impossible is Nothing

worner
Ім'я:Worner
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення worner » Суб, 29 березня 2014, 13:35

Самий кращий варіант озвучив Black,
Black писав: Попредержи сбережения при себе,имхо.
не спіши почекай до призеденських виборів бо зараз ситуація вкрай нестабільна, а там можливо і ситуація з цінами і з законами зміниться, купити авто завжди встигнеш ;)

Speedo
Ім'я:Орест
Дякував (ла): 22 рази
Подякували: 19 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » Суб, 29 березня 2014, 14:43

worner маєш на увазі, що ціни можуть впасти??? По-моєму і зараз непогана ситуація з покупкою (не з продажою) б.у. авто. Народ ціни спускає "Нижче плінтуса", хто реально хоче продати :sing А купувати особливо ніхто не спішить...ринок "мертвий", так що ліпше зараз :unsure

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей