Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Авто на польській реєстрації. Плюси і мінуси.
- St-ART
- Ім'я:Stanisław
- Стать:чоловік
- Номер:RP
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
vovazilvova, KELEVRA, впевнені, що зараз таке можливо? :)
- T5-R
- Дякував (ла): 30 рази
- Подякували: 23 рази
- Контактна інформація:
Re: Авто на польській реєстрації. Плюси і мінуси.
чув що Закарпатці зробили якийсь двіж, щоб дозволили пускати на довше ніж 5 днів. наче добились свого. Хто що чув?
Impossible is Nothing
- St-ART
То не так було. Там їх заставляли їхати на інший пункт пропуску, інакше не пускали. Тобто, якщо вони виїжджали через один п/п, то заїхати мали вже через інший. По-іншому просто не пускали. При тому, придумали то на днях! Вже з новою владою! А добились того, що цей ідіотизм відімінили. Це з розряду "хочеш зробити людині добре? Зроби погано, а потім верни як було"
Термін транзиту регулюється митним кодексом. Тому щоб щось "добитися" - треба на законодавчому рівні внести зміни в нього. Треба, щоб хтось вніс законопроект у ВР, і його підтримали. Хто зацікавлений і має канали і виходи на депутатів - може подати ідею.

Термін транзиту регулюється митним кодексом. Тому щоб щось "добитися" - треба на законодавчому рівні внести зміни в нього. Треба, щоб хтось вніс законопроект у ВР, і його підтримали. Хто зацікавлений і має канали і виходи на депутатів - може подати ідею.
- Speedo
- Ім'я:Орест
- Дякував (ла): 22 рази
- Подякували: 19 рази
- Контактна інформація:
T5-R та розслабся, скоро приймуть "асоціацію з ЄС" і у нас б.у. іномарки також будуть плюс-мінус за "польськими цінами" 

- St-ART
Не так все просто. Навіть коли приймуть асоціацію, це нічого не означає. На жаль. Навіть коли не просто приймуть асоціацію, а коли вступимо в ЄС, це теж не означає, що на другий день будуть дешеві машини. Це все тягнутися буде років 5 як мінімум.Speedo писав: скоро приймуть "асоціацію з ЄС" і у нас б.у. іномарки також будуть плюс-мінус за "польськими цінами"
Для початку - і я вже не перший раз то пишу - хай зроблять 30 днів транзиту для автомобілів на іноземній реєстрації. Особисто мене (тай пів Львова, думаю, теж) то влаштує

- Speedo
- Ім'я:Орест
- Дякував (ла): 22 рази
- Подякували: 19 рази
- Контактна інформація:
St-ART писав: Для початку - і я вже не перший раз то пишу - хай зроблять 30 днів транзиту для автомобілів на іноземній реєстрації. Особисто мене (тай пів Львова, думаю, теж) то влаштує
тоді 80-90% машин у Львові будуть на пл

- T5-R
- Дякував (ла): 30 рази
- Подякували: 23 рази
- Контактна інформація:
St-ART, ось цитата ст 95 митного кодексу:
Встановлюються такі строки транзитних перевезень залежно від виду транспорту:
1) для автомобільного транспорту - 10 діб (у разі переміщення в зоні діяльності однієї митниці - 5 діб);
так проблема в тому, що митниця дала роз"яснення, що одна митниця це типу зона дії одної регіональної митниці а не митного поста, тобто якщо б змінити текст самого роз"яснення, то сміло можна добитись перетину раз на 10 дібв межах однієї митниці, але через різні пункти пропуску. Тобто щоб можна було перебувати 10 днів, треба в"їжати через Шегині, а виїхати можна через раву, а не пертись на Устилуг
Встановлюються такі строки транзитних перевезень залежно від виду транспорту:
1) для автомобільного транспорту - 10 діб (у разі переміщення в зоні діяльності однієї митниці - 5 діб);
так проблема в тому, що митниця дала роз"яснення, що одна митниця це типу зона дії одної регіональної митниці а не митного поста, тобто якщо б змінити текст самого роз"яснення, то сміло можна добитись перетину раз на 10 дібв межах однієї митниці, але через різні пункти пропуску. Тобто щоб можна було перебувати 10 днів, треба в"їжати через Шегині, а виїхати можна через раву, а не пертись на Устилуг

Impossible is Nothing
- St-ART
На скільки я знаю, наразі вже все однозначно. Ніяке роз'яснення вже не допоможе. Це було можливо у попередній редакції митного кодексу. Там замість "у зоні діяльності однієї миниці" було "у зоні діяльності одного митного органу", і однозначного тлумачення "митного органу" не було. Митним органом могли вважати і пропускний пункт. Тоді митниця видала то славнозвісне "роз'яснення". Там люди пробували судитися, було навіть кілька виграних справ. Але згідно останніх внесених змін у кодекс (минулого року) вони замінили поняття, і тепер "зона діяльності однієї митниці" трактується однозначно.T5-R писав: Так проблема в тому, що митниця дала роз"яснення, що одна митниця це типу зона дії одної регіональної митниці а не митного поста, тобто якщо б змінити текст самого роз"яснення, то сміло можна добитись перетину раз на 10 дібв межах однієї митниці, але через різні пункти пропуску. Тобто щоб можна було перебувати 10 днів, треба в"їжати через Шегині, а виїхати можна через раву, а не пертись на Устилуг
Але навіть 10 днів всеодно мало. Треба вимагати 30 днів, як було колись.
- vovazilvova
- Ім'я:Vova
- Номер:BC
St-ART, на волині канає...
30 днів то по суті то саме шо відмінити розтаможку +/-.....
30 днів то по суті то саме шо відмінити розтаможку +/-.....

- St-ART
Ну і я про то. Хай тримають собі ті митні платежі на здоров'я, ми і на транзиті покатаємсяvovazilvova писав: 30 днів то по суті то саме шо відмінити розтаможку +/-

А чи пам'ятає хтось, як ще якихось 5-8 років тому, можна було заїхати спокійно на місяць, ще раніше - на два, а на початку 2000-х було чи то три місяці, чи то ще більше? Тоді ще давали транзитні номери при в'їзді, і таких машин було досить багато. То потім "покращили"

- Dexter
- Дякував (ла): 37 рази
- Подякували: 187 рази
St-ART писав: Але навіть 10 днів всеодно мало. Треба вимагати 30 днів, як було колись.

де здоровий глузд дозволяти транзитне перевезення на 30 днів?

Work hard! Play hard!
- St-ART
Ну я особисто не буду. Мені стане. Точно станеDexter писав: а після 30 будем вимагати 60, а після 60 давайте 120

А чому ні? Колись можна було, і нічого. Що від того поганого?Dexter писав: де здоровий глузд дозволяти транзитне перевезення на 30 днів?
А якщо ні - то давайте все поставимо на свої місця і дозволимо тимчасове ввезення автомобілів іноземної реєстрації на громадянина-резидента (на 2 місяці, наприклад, чи на місяць). У всім відомій Стамбульській Конвенції це є, до речі: безминтне тимчасове ввезення автомобілів особистого користування. Мало хто, напевно, про це знає. Спитайте навіть будь-якого митника, він скаже, що такого нема

Он, в Європі ніхто нікого не питає, коли заїхав, коли треба виїжджати, не зупиняють, "бо номера не наші" і т.д. Так само ніхто не чує там про якісь "транзити", десять днів, "пересічки".... От я собі купив автомобіль в іншій країні, і якщо маю право користуватися, то маю і повне право приїхати на ній додому.
- Dexter
- Дякував (ла): 37 рази
- Подякували: 187 рази
St-ART, ну от! треба тоді довбати
а не розтягувати транзит, бо ти хоч на польських бляхах їздитиSt-ART писав: безминтне тимчасове ввезення автомобілів особистого користування
Work hard! Play hard!
- St-ART
Транзит розтягнути простіше наразі. Тим більше, колись транзит таки був 30 днів! А попробуй заставити виконувати конвенцію. Якщо вони комерційні - так звані "на фірму" - не пускають, то ти надієшся, що вони дозволять тимчасове ввезення особистого користування? Це ж реально майже рівнозначно дорівнює відміні розмитнення. А це наразі точно нікому невигідно нікому з тих, хто у ВР сидить.Dexter писав: а не розтягувати транзит, бо ти хоч на польських бляхах їздити
А з економічної точки зору державі все-таки на багато вигідніше зробити мито, скажімо, 20% від вартості машини. Тоді держава одержить величезні прибутки від масового оновлення авто. І нічого не одержить, якщо зробить тимчасовий ввіз - бо в наш час ні для кого не є проблемою раз у місяць прокататися до Польщі (чи Росії, Білорусії, кому куди ближче).
І взагалі, головне результат

Я і так їжджуDexter писав: бо ти хоч на польських бляхах їздити

- vovazilvova
- Ім'я:Vova
- Номер:BC
St-ART, я недавно читав якийсь форум і там була тема 2000 року, про авто на іноземній реєстрації і там мужик описує шо пригнав авто на латвійській реєстрації, перетинаю раз в три місяці, трохи напряжно))))...
Та робити раз в 30 днів, то тоже трохи тупо...
Бо машин на пл буде багато, а в базі мрео їх не буде... І почнеться бардак...
Та робити раз в 30 днів, то тоже трохи тупо...
- St-ART
За те буде в базі митниці. І на багато простіше в разі чогось знайти (користується виключно той, хто ввіз). І що заважає, в такому разі, як колись, видавати транзити (звідки їхня назва і пішла)?vovazilvova писав: Та робити раз в 30 днів, то тоже трохи тупо...
vovazilvova писав: перетинаю раз в три місяці, трохи напряжно))))...

- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
niko1006, в пояснювальній записці
Львів трошки не влазить..Законопроектом пропонується надати мешканцям 50-кілометрової прикордонної зони право ввозити в Україну автомобілі на 100 днів аби уникнути численних незручностей та усунути наявну в законодавстві на сьогоднішній день колізію.
- bossjara
- Ім'я:Антон
- Номер:59105TC
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 5 рази
- Контактна інформація:
vovka, не зовсім.
про 50 км тільки в записці, а от в порівняльній таблиці про 50 км не сказано. і в ст. 95 теж.
просто - транзит авто - 100 днів.
про 50 км тільки в записці, а от в порівняльній таблиці про 50 км не сказано. і в ст. 95 теж.
просто - транзит авто - 100 днів.
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=39&t=29544
- KELEVRA
Шота я не шарю ! То коли будуть голосувати ?! Чи вже проголосували ?!

Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 26 гостей