Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Авто на польській реєстрації. Плюси і мінуси.
- St-ART
- Ім'я:Stanisław
- Стать:чоловік
- Номер:RP
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Olexandr, точно! А я чогось зразу про Польщу думаю 

- viper
- Ім'я:Бодік
- Контактна інформація:
Re: Авто на польській реєстрації. Плюси і мінуси.
подам деяку інфу для роздумів.так як сам маю авто на ПЛ протягом 5 років вже
(в деталі вдаватись не будем)
- по митній базі перетинає власник поляк який пілходить до віконечка з паспортом (ПЛ) і реєстраційним. але в реалі в нього немає в природі водійского посвідчення та в нього є водій (він може бути зазаначений як другий власник, а може і не бути)
яким чином він має користуватись своїм авто на території України чи будь де інде?
мислимо друзі.

- по митній базі перетинає власник поляк який пілходить до віконечка з паспортом (ПЛ) і реєстраційним. але в реалі в нього немає в природі водійского посвідчення та в нього є водій (він може бути зазаначений як другий власник, а може і не бути)
яким чином він має користуватись своїм авто на території України чи будь де інде?

- St-ART
А що тут мислити? Як хочеш щось сказати, то скажи. На скільки я розумію дану ситуацію - митнику абсолютно до "єдного місця", як поляк, який не має посвідчення, буде тут їздити. Митник - не ДАІ. По митному кодексу користується той, хто по базі ввіз авто. Яким чином - не цікавить. Можна передавати керування у присутності цієї особи. Пропонуєш поляка завжди в багажнику з собою возити, чи що?viper писав:- по митній базі перетинає власник поляк який пілходить до віконечка з паспортом (ПЛ) і реєстраційним. але в реалі в нього немає в природі водійского посвідчення та в нього є водій (він може бути зазаначений як другий власник, а може і не бути)
яким чином він має користуватись своїм авто на території України чи будь де інде?мислимо друзі.

- viper
- Контактна інформація:
правильно розуміє митник не даі і він на дорозі не стоїть, тому і в зворотню сторону цю ситуацію розляньте.
а те що йому шось там "до одного місця" так те саме і мені (чи то поляку) бо ніхто заборонити користуватись своїм майном не може :) тому я собі маю водія котрий буде перевозити мене чи мій автомобіль туди куди мені треба.
З нашого тупого законодавства можна легенди писати, ну але що зробиш, не врахували вони такого варіанту.
Якщо є дозвіл на користування таким транспортом то може користуватись і третя особа, і якщо ви уважно прочитаєте статті що стосуються цього питання то там вказано що передавати не можна лише авто яке ввезене під письмове декларування.
а те що йому шось там "до одного місця" так те саме і мені (чи то поляку) бо ніхто заборонити користуватись своїм майном не може :) тому я собі маю водія котрий буде перевозити мене чи мій автомобіль туди куди мені треба.
З нашого тупого законодавства можна легенди писати, ну але що зробиш, не врахували вони такого варіанту.
Якщо є дозвіл на користування таким транспортом то може користуватись і третя особа, і якщо ви уважно прочитаєте статті що стосуються цього питання то там вказано що передавати не можна лише авто яке ввезене під письмове декларування.
- St-ART
Та про яке законодавство ти говориш... В нас не нормальна країна, де в законі кожна буква має значення і трактується однозначно. В нас в даний момент робиться все просто тупо "по-безпрєдєлу"! І куди потім йти? В продажний суд, якого, по суті, і не існує, чи в корумповану прокуратуру? Попадеш на кобру або просто якогось наглого "разваділу-бєспрєдєльщіка" в погонах - заберуть машину, поставлять на штрафмайданчик, а там роби що хочеш - судись пів року, пиши скарги... Їм по боку...
- viper
- Контактна інформація:
ок, тоді припиняємо полеміку на рахунок цього :)
- Speedo
- Ім'я:Орест
- Дякував (ла): 22 рази
- Подякували: 19 рази
- Контактна інформація:
Пропонують А4 1,9 дизель на ПЛ, ціна 2 к.з. Власник їздив у Польщу за товаром (має якусь-там будку на Південному чи т.п.) і клянеться, що виїжджає раз в 10 днів (правда з різних областей, раз з Волині, раз з львівщини). Якщо чесно, щось не віриться. 4-5 днів то є максимум... хоча, через Волинь...
xз-хз...
А як там справи з "авто на фірму" з піврічним (річним) виїздом?
Кажуть цю "лавочку" потроху прикривають?

- BurGiK
- Ім'я:Святослав
- Номер:АА 5971 МН
- Контактна інформація:
Виходить, що по ідеї він може купити і в Польщі авто, щоб не гнати 1500 км, оформии на себе і вписати мене в доки, правильно? Чи в Польщі не можна буде поставити її на облік на нього?
Mazda 626 GE 2.0i FS - Продано!
Daewoo Lanos 1.6 SX 2006 р.
- BurGiK
- Ім'я:Святослав
- Номер:АА 5971 МН
- Контактна інформація:
На замітку, страхування в Італії досить дороге. в районі 800-1000 євро на рік!
Mazda 626 GE 2.0i FS - Продано!
-
- Ім'я:Олександр
- Номер:ВС9417ВМ
- Контактна інформація:
неправильно,якшо так тоBurGiK писав:Виходить, що по ідеї він може купити і в Польщі авто, щоб не гнати 1500 км, оформии на себе і вписати мене в доки, правильно? Чи в Польщі не можна буде поставити її на облік на нього?
St-ART писав:![]()
Треба власника-поляка, який згодиться вписати тебе чи брата співвласником. Зараз не знаю, але минулого року в Перемишлі треба було закордонний паспорт і український паспорт (дивляться прописку). В різних містах деколи вимагають різний набір документів.
- St-ART
Хлопці, читайте митний кодексSpeedo писав: Пропонують А4 1,9 дизель на ПЛ, ціна 2 к.з. Власник їздив у Польщу за товаром (має якусь-там будку на Південному чи т.п.) і клянеться, що виїжджає раз в 10 днів (правда з різних областей, раз з Волині, раз з львівщини). Якщо чесно, щось не віриться. 4-5 днів то є максимум... хоча, через Волинь... xз-хз...

Термін транзиту - 5 днів одна область, 10 днів - дві області (можна на Волинь, можна на Чоп, можна на Білорусію - кому куди зручніше).
То не нове, я півтора року тому сам так катався.
А4 якого року? Якщо десь 1999-2000 то норм ціна

Про фірму - в даний момент - забудьте. Лавчоку прикрили ще минулого року. Не пускають ніяк: ні на рік, ні на пів, ні навіть на місяць. Резидент (громадянин) України - 5/10 днів транзиту. На жаль...
- Dexter
- Дякував (ла): 37 рази
- Подякували: 187 рази
там суть не в тому що виїзджає з різних областей. треба через одну виїхати і через зовсім іншу в'їхати, зрозуміло?Speedo писав: що виїжджає раз в 10 днів (правда з різних областей, раз з Волині, раз з львівщини)
Work hard! Play hard!
Хоча відразу була виграна справа, яка підтверджувала законність такої схеми (виїзд раз в рік), але нашим чинушам плювати хотілось на закони і тепер митники всім штампують транзит, 5 чи 10 днів:angrySt-ART писав: Лавчоку прикрили ще минулого року.
SOS!!!Підкажіть, будьласка,що зробити в такій ситуації: син вїхав,як співвласник на Україну на пол.реєст. в 01.12.2013. -розбив машину,здав на шрот,в Польщі оформив,що продав 10.12.2013 на Україні(зареєстрована умова 16.12.2013).Довідки зі шроту немає.В даний час прийшло повідомлення зявитись на митний пост для вияснення ситуації,так як він був транзитом і не виїхав з України. Чи потрібні якісь додаткові документи?.Чи вліплять штраф?і скільки? 

- St-ART
17000 грн. На жаль. Треба було завчасно продумати, що робити. Якщо б машина була не на шроті, можна було би заплатити 8500 грн штафу і виїхати (якщо там, звичайно, було ще на чому виїжджати). Так само можна було зробити довідку про ДТП і повне знищення авто, з цією довідкою - на митницю, і вони б зняли машину з бази. А так - навряд чи щось тут можна зробити. Фіктивний виїзд без авто зараз організвувати майже неможливо. Співчуваю.nata писав:SOS!!!Підкажіть, будьласка,що зробити в такій ситуації: син вїхав,як співвласник на Україну на пол.реєст. в 01.12.2013. -розбив машину,здав на шрот,в Польщі оформив,що продав 10.12.2013 на Україні(зареєстрована умова 16.12.2013).Довідки зі шроту немає.В даний час прийшло повідомлення зявитись на митний пост для вияснення ситуації,так як він був транзитом і не виїхав з України. Чи потрібні якісь додаткові документи?.Чи вліплять штраф?і скільки?
чи власник машини має якись вплив на ситуацію?
- St-ART
На жаль, ні. Відповідає тільки і виключно той, хто заїжджав в Україну і хто в митній базі. Як я розумію, це ваш син. Якби ще була машина, можна було би щось зробити. А так - сумно, але тут ви нічого не придумаєте. Тим більше, зараз на митниці всі дуже чесні. Самі розумієте, чому.nata писав: чи власник машини має якись вплив на ситуацію?
дякую за відповідь! 

А може вона ще на шротіSt-ART писав: Якби ще була машина, можна було би щось зробити.

- St-ART
Навіть якщо так. Скільки буде коштувати поставити на хід розбиту розкомплектовану машину, щоб вона змогла виїхати? Плюс за довідку заплатити, і нема гарантії, що випустять без штрафу.Morozov писав: А може вона ще на шроті
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 16 гостей