Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
рейтинг лампочок в фари (рекомендації і відгуки)
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
Уаса, шо він меле 

Ford?
- MAGYLA
- Дякував (ла): 12 рази
- Подякували: 4 рази
Re: рейтинг лампочок в фари (рекомендації і відгуки)
десь до місяця часу тому міняв собі лампочки Н4, поставив osram nightbreaker plus (брав в Лесика
). світить білим, але не холодним (на око десь так в межах кельвінів 4500+).
до того стояли osram silverstar (поки були нові вродь світили дуже подібно до nightbreaker, потім стало ближче до 4000-4300 кельвінів). десь за 3 роки згоріла 1 лампочка, тому і міняв
в дальньому стоїть Н1 osram silverstar,
в туманках з білим/прозорим склом стоять лампочки osram allseasons plus 30% (H3). хто не знає, Allseasons це лампочки з таким жовто-синюватим напиленням, відповідно світло дають жовте, що відповідно гуд для туману. Але що до конкретно osram allseasons plus 30% , то зараз маю таку халепу: в мин. році згоріла одна лампочка, пішов купив таку саму (візуально, з напиленням), але в реалі світить просто тепло білим (4000К), зняв поміняв на іншу - то саме. відповідно зараз одна туманка світить жовтим, а друга теплобілим(мінімально жовтуватим), так що напевно прийдеться в цьому плані шукати альтернативу осраму
п.с. маю мати в гаражі дві Н4 100/90, можу подарувати за сік/чи дякую, оскільки мені дістались з рефлекторами, виробника не памятаю, але точно мають напис not for use in Europe

до того стояли osram silverstar (поки були нові вродь світили дуже подібно до nightbreaker, потім стало ближче до 4000-4300 кельвінів). десь за 3 роки згоріла 1 лампочка, тому і міняв
в дальньому стоїть Н1 osram silverstar,
стоять вже роки 2-3світить білим, але не холодним (на око десь так в межах кельвінів 4500+)
в туманках з білим/прозорим склом стоять лампочки osram allseasons plus 30% (H3). хто не знає, Allseasons це лампочки з таким жовто-синюватим напиленням, відповідно світло дають жовте, що відповідно гуд для туману. Але що до конкретно osram allseasons plus 30% , то зараз маю таку халепу: в мин. році згоріла одна лампочка, пішов купив таку саму (візуально, з напиленням), але в реалі світить просто тепло білим (4000К), зняв поміняв на іншу - то саме. відповідно зараз одна туманка світить жовтим, а друга теплобілим(мінімально жовтуватим), так що напевно прийдеться в цьому плані шукати альтернативу осраму

п.с. маю мати в гаражі дві Н4 100/90, можу подарувати за сік/чи дякую, оскільки мені дістались з рефлекторами, виробника не памятаю, але точно мають напис not for use in Europe
знание законов позволяет нарушать их со знанием дела
- VIK17
- Ім'я:Віктор
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Тоже такі поставив...з стоком не порівняти.задоволенийpavlolvov писав: Я катаюсь на OSRAM Night Breaker Plus LIMITED EDITION Extra Lifetime H4 12v 60/55w дуже подобається.
- t309
- Ім'я:t309
- Контактна інформація:
vovka, Sany, Fobos,
http://www.drive2.ru/users/k-i-s/blog/4 ... 888280215/
единий випадок коли туманки освітлюють дорогу це коли 20см над землею туману нема а я такого не зустрічав ніразу у всіх інших випадках ближне (якщо це не ксенон) освітлює дорогу куди краще, основна функція туманок це збільшити відстань на який зустрічні побачать твоє авто якщо не вірите спробуєте в туман подивитись на своє авто зі сторони зустрічних, або хочаб просто на лісовій дорозі включіть туманки і побачите що дерева по бокам стало краще видно вплоть до верхушок, туманки в більшості авто світять розсіяним не зфокусованим світлом зі всіма витікаючими
http://www.drive2.ru/users/k-i-s/blog/4 ... 888280215/
единий випадок коли туманки освітлюють дорогу це коли 20см над землею туману нема а я такого не зустрічав ніразу у всіх інших випадках ближне (якщо це не ксенон) освітлює дорогу куди краще, основна функція туманок це збільшити відстань на який зустрічні побачать твоє авто якщо не вірите спробуєте в туман подивитись на своє авто зі сторони зустрічних, або хочаб просто на лісовій дорозі включіть туманки і побачите що дерева по бокам стало краще видно вплоть до верхушок, туманки в більшості авто світять розсіяним не зфокусованим світлом зі всіма витікаючими
https://goo.gl/TcJrkr
Ні хабарям, відкатам, порушеням ПДР!
Ні хабарям, відкатам, порушеням ПДР!
- diesell
- Ім'я:Денис
- Контактна інформація:
Нигрол! Может ты бы с начала зрение свое подлечил а уж потом лампочки менял?! :))
050-430-99-66 Денис
- Sany
- Ім'я:Саша
- Контактна інформація:
Протитуманки мають світити так (полосою)

Якшо вони так не світять значить це фігня, а не протитуманки.

Якшо вони так не світять значить це фігня, а не протитуманки.
Принцип работы
Чтобы обеспечить хорошую видимость в тумане, противотуманная фара должна:
- Иметь очень четкую верхнюю границу пучка, то есть ни отражённый свет, ни свет от самой лампы не должен идти выше горизонтальной плоскости.
- Стоять как можно ниже к дороге: между слоем тумана и дорогой всегда есть промежуток, в который и должен попадать свет.
Бухай Кури Жигули
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
Я кажу як є, у мене є 3 свідка, коли я їхав з ближнім, було молоко, про дальнє мовчу, коли їхав тільки на туманках, 10м перед машиною було видно хоча б, та і заявляти, що туманки не для того щоб було видно тобі в туман, а для того, щоб було видно тебе відверта нісенітниця, не ображайся.
Ford?
- Sluva
- Ім'я:Славік
- Дякував (ла): 14 рази
- Подякували: 28 рази
Sany писав: Протитуманки мають світити так (полосою)
А як же бути з цим :Sany писав: Якшо вони так не світять значить це фігня, а не протитуманки.
t309 писав: включіть туманки і побачите що дерева по бокам стало краще видно вплоть до верхушок

в мене вночі з включеними туманками краще видно тільки бо обочинах і 5м допереду
А взагалі підтримую Фобоса
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма
- b_andriy
- Ім'я:Андрій
- Контактна інформація:
Fobos, та так в всіх нормальних машинах, в кого не ксенон в туманках 

- MAGYLA
не погоджусь, хіба щодо заднього протитуманного ліхтаряt309 писав: сільки вам вдовбувати в голову що туманки не для того щоб тобі було видно в туман, а для того щоб тебе було видно зустрічним в туман
звичайне біле світло створює в густому тумані перед тобою стіну, и чим біліше світло тим плотніша буде ця стіна, а 7000К і вище напевно взалагі "світити" не будуть (там більше синього спектру, а він як писалось вище розсіюється більше за інші)
тому туманки мають бути жовтими (саме туманки, а не додаткові фари)Fobos писав: почему жёлтый свет меньше рассеивается в тумане? Дело в том, что сильнее всего рассеивается свет с наименьшей длиной волны, то есть синяя часть спектра. Светофильтр противотуманной фары как раз отрезает синюю часть спектра, оставляя более длинноволновую составляющую. Белый свет, из которого исключили синий, как раз и воспринимается глазом, как жёлтый.
Теж не погоджусь, що таке туман?, це маленькі крапельки вологи і біле світло в них заломлюється і через це ми бачимо «білу стіну». Жовте ж світло має іншу довжину хвилі і відповідно не заломлюється в тумані, а так би мовити пробиває його. Відповідно на правильних туманках з жовтим світлом буде краще видно і вам і васt309 писав: единий випадок коли туманки освітлюють дорогу це коли 20см над землею туману нема а я такого не зустрічав ніразу у всіх інших випадках ближне (якщо це не ксенон) освітлює дорогу куди краще, основна функція туманок це збільшити відстань на який зустрічні побачать твоє авто
погоджуюсьFobos писав: коли їхав тільки на туманках, 10м перед машиною було видно хоча б, та і заявляти, що туманки не для того щоб було видно тобі в туман, а для того, щоб було видно тебе відверта нісенітниця, не ображайся

- vazik
- Ім'я:Тарас
- Номер:ВС
- Контактна інформація:
В мене Osram Night Breaker, як універсального типу, суха-мокра дорога, підходять суперово!
Аналогом можуть бути Philips!
Аналогом можуть бути Philips!

- Sany
- Контактна інформація:
Sluva,
Дуже просто пояснюється)) Світло розсіюється як і в будь якій фарі) в протитуманці головне це кут розсіювання і щоб вона світила полосою. Тобто ширина основної полоси світла. Чим вона ширша тим краще. А те, що ви бачите дерева, то це звичайні засвіти (в мене теж вони є) Ну або в вас невідрегульовані протитуманні фари і світять вони в небо.
В кого ксенон то засвітів буде ще більше.
Дуже просто пояснюється)) Світло розсіюється як і в будь якій фарі) в протитуманці головне це кут розсіювання і щоб вона світила полосою. Тобто ширина основної полоси світла. Чим вона ширша тим краще. А те, що ви бачите дерева, то це звичайні засвіти (в мене теж вони є) Ну або в вас невідрегульовані протитуманні фари і світять вони в небо.
В кого ксенон то засвітів буде ще більше.
Бухай Кури Жигули
- vazik
- Ім'я:Тарас
- Номер:ВС
- Контактна інформація:
на рахунок ПТФ, то вони дійсно мають світити полосою!
От я собі поміняв, стокові ПТФ, але поставив польського виробництва, до того була китай-корея і вони лупили куда хотіли (розсіювали світло поповній, і толку від них мало було).
фото нових ПТФ
От я собі поміняв, стокові ПТФ, але поставив польського виробництва, до того була китай-корея і вони лупили куда хотіли (розсіювали світло поповній, і толку від них мало було).
фото нових ПТФ

-
- Подякували: 3 рази
Найт брейкери +1, вже 3 роки світять. А взагалі то можна голосування 

- Sany
- Контактна інформація:
Весеми одні з кращих протитуманок на ланос. Кращими кажуть є тільки GMовські оригінали по 250 грн за штуку.
Бухай Кури Жигули
- Buts
philips +100% рік стоять.
якість світла дуже залежить від самої фари.
якість світла дуже залежить від самої фари.
-
- Ім'я:Олег
Осрам Найт Брекер +90% - купив ще в 2009 році, так машину з ними й продав минулого року.
Порівняно з попередніми якимись дешевими лампочками світла додалося на 40-50%. Коли зробив живлення фар через релюшки напряму ще додалося освітленості відсотків на 30%.
Тому і раджу окрім заміни ламп ще й привести до ладу проводку, бо в старих автомобілях суттєві втрати на перемикачах і проводах - на лампочці фари коли вона увімкнена буває набагато нижче 12 В.
Порівняно з попередніми якимись дешевими лампочками світла додалося на 40-50%. Коли зробив живлення фар через релюшки напряму ще додалося освітленості відсотків на 30%.
Тому і раджу окрім заміни ламп ще й привести до ладу проводку, бо в старих автомобілях суттєві втрати на перемикачах і проводах - на лампочці фари коли вона увімкнена буває набагато нижче 12 В.
- Bohdan
Щоб не плодити ще одну тему, запитаю тут. Хто підкаже, де у Львові купити фірмовий Осрам Найтбрейкер плюс Н4, щоб не втюхали лєвак? Магазини чи продавці провірені? 

- MAGYLA
Bohdan,
memberlist.php?mode=viewprofile&u=2718MAGYLA писав: десь до місяця часу тому міняв собі лампочки Н4, поставив osram nightbreaker plus (брав в Лесика).
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей