Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
рейтинг лампочок в фари (рекомендації і відгуки)
-
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
які переваги білого над жовтим?)))
бачу тема удалась... думав закопають ногами))))
бачу тема удалась... думав закопають ногами))))
- b_andriy
- Ім'я:Андрій
- Контактна інформація:
Re: рейтинг лампочок в фари (рекомендації і відгуки)
жовте в дощ краще, але в осрамів біле тільки дальнє якшо то Н4, ближне всеодно жовтовате
- Bohdan
І на сухому?b_andriy писав: Bohdan, Я, кажу ж екстрім
- b_andriy
- Контактна інформація:
Bohdan,
а ти подумай

- Sany
- Ім'я:Саша
- Контактна інформація:
Філіпси кращі будуть. Мав колись найт брейкери. не сподобались.. Може того шо мав зимою і тільки місяць...
Бухай Кури Жигули
- Bohdan
Так біліше світло вродь на сухому асфальті ліпше, нє?b_andriy писав:Bohdan,![]()
![]()
а ти подумай
![]()
![]()

- t309
- Ім'я:t309
- Контактна інформація:
ставити самі звычайні лампочки будь якого нормального виробника!!!TIGER-NIGER писав:t309, ну теорія хороша.... а що ж тоді ставити??? як що по твоїх словах то все міфи, які згорять...
Жовте краще в туман та дощ, легше для очей, через попередній фактор менше сліпить зустрічних!
Біле краще для ЧСВ
ЧСВ-чуство собственной важності

чому легше на очі, тому що воно не дає включатись колбочкам які відповідають за сприйняття кольорів і око працює постійно в так званому нічному чорнобілому режимі, а при білому світлі око незнає шо сі діє чи то ніч чи то день і як наслідок очі швидко змучются.
https://goo.gl/TcJrkr
Ні хабарям, відкатам, порушеням ПДР!
-
- Дякував (ла): 10 рази
- Подякували: 32 рази
Тобто спить і бачить чорно-білі сни.t309 писав: око працює постійно в так званому нічному чорнобілому режимі

- t309
- Контактна інформація:
ха-хаVETERAN писав:Тобто спить і бачить чорно-білі сни.t309 писав: око працює постійно в так званому нічному чорнобілому режимі

тема взагаліто серйозна!!!
- Sashka1310
+1 за екстрім, багато хто ставив і всі задоволені....
Хочеш, щоб про тебе добре говорили , не говори про себе нічого хорошого!
- BRATCY
Також не раз задавався питанням які кращі, та й перепробував на своїх машинах багато різних, але під час їзди обєктивно оцінити важко...
Тому є пропозиція організувати порівняльний тест і на майбутнє для всього форуму буде корисна тема...
Зі своєї сторони можу організувати темний бокс достатньої довжини з можливістю полити його водою, щоб порівняти на "сухій/мокрій дорозі", машину з оптикою в ідеальному стані та можливість взяти лампочки по оптовій ціні...
Якщо є бажаючі, скидаємось на лампочки (вибрати 4-5 найпопулярніших варіантів), набираємся сил і позитивного настрою та розвіюєм або підтверджуєм міфи про +30,50,100% в яскравості ламп різних виробників...
P.s. Якщо будуть охочі, можливо навіть вийде не купувати лампи, а просто щоб ті у кого вони вже стоять (бажано не дуже довго) надали їх для тесту...
Тому є пропозиція організувати порівняльний тест і на майбутнє для всього форуму буде корисна тема...
Зі своєї сторони можу організувати темний бокс достатньої довжини з можливістю полити його водою, щоб порівняти на "сухій/мокрій дорозі", машину з оптикою в ідеальному стані та можливість взяти лампочки по оптовій ціні...
Якщо є бажаючі, скидаємось на лампочки (вибрати 4-5 найпопулярніших варіантів), набираємся сил і позитивного настрою та розвіюєм або підтверджуєм міфи про +30,50,100% в яскравості ламп різних виробників...
P.s. Якщо будуть охочі, можливо навіть вийде не купувати лампи, а просто щоб ті у кого вони вже стоять (бажано не дуже довго) надали їх для тесту...
-
- Дякував (ла): 10 рази
- Подякували: 32 рази
Для проведення такої роботи досить однієї фари, акумулятора (дрота до машини) і фотометра (може бути фотоекспонометр, фотоапарат з експонометром). Вставляєш у фару різні лампочки і міряєш собі, що вийшло.
- _ALEX_
- Контактна інформація:
Все просто, з білим світлом в суху погоду все ок, тільки стає волого-їдеш по вуличних ліхтарях! Стоять в мене ті блу брейкер віжин факен повер-це реально лохотрон який дає може тих 5-7% кращого освітлення але на око ти їх не побачиш..ну єдине що світло стало троооошечки блідніше, за то в дощ-як сліпий!TIGER-NIGER писав: які переваги білого над жовтим?
треба ставити шось середнє, кароче якісний стоГ
- b_andriy
- Контактна інформація:
_ALEX_, в тебе або osram coolblue або філіпс bluevision ні ті ні ті в дощ не світять
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
Осрам НБ+ вже два роки, в оптиці від весем - тєма!!! Ціна повністю виправдана, хоча на ближньому "приход" не так відчутно. Планую обидві фари робити на Н4, бо в дощову погоду при швидкостях 70+ є трошки дискомфорт ( суто для мене)! Ну і само собою, що в рази краще штатних ( і ті ж філіпс +30 і іже с ними).
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
Стосовно кольору:
В головну оптику я для себе вибрав біле світло, в протитуманки також, але просто тому, що не було жовтих лампочок, але планую затягнути туманки жовтою плівкою в якості експерименту, сьогодні ввечері попав в дуже щільний туман, прийшлось вимикати ближнє світло і їхати тільки на туманках, видимість була рівно на відстань світіння протитуманної фари, коли включав ближнє, видимість погіршувалась суттєво.
Остаётся ответить на последний вопрос: почему жёлтый свет меньше рассеивается в тумане? Дело в том, что сильнее всего рассеивается свет с наименьшей длиной волны, то есть синяя часть спектра. Светофильтр противотуманной фары как раз отрезает синюю часть спектра, оставляя более длинноволновую составляющую. Белый свет, из которого исключили синий, как раз и воспринимается глазом, как жёлтый.
При езде в условиях сильного дождя, снегопада, пыли или дыма, свободной прослойки, как под туманом, нет, и решающее значение приобретает чёткая верхняя граница света и фильтрация высокочастотной составляющей спектра.
В головну оптику я для себе вибрав біле світло, в протитуманки також, але просто тому, що не було жовтих лампочок, але планую затягнути туманки жовтою плівкою в якості експерименту, сьогодні ввечері попав в дуже щільний туман, прийшлось вимикати ближнє світло і їхати тільки на туманках, видимість була рівно на відстань світіння протитуманної фари, коли включав ближнє, видимість погіршувалась суттєво.
Ford?
- Sany
- Контактна інформація:
я вже клеїв так. правда не запитав результат
Бухай Кури Жигули
- t309
- Контактна інформація:
сільки вам вдовбувати в голову що туманки не для того щоб тобі було видно в туман, а для того щоб тебе було видно зустрічним в туман!!!!!!!!!!!!!!!!!Fobos писав: прийшлось вимикати ближнє світло і їхати тільки на туманках, видимість була рівно на відстань світіння протитуманної фари, коли включав ближнє, видимість погіршувалась суттєво.
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
вперше таке чую.t309 писав: що туманки не для того щоб тобі було видно в туман, а для того щоб тебе було видно зустрічним в туман!!!!!!!!!!!!!!!!!
навпаки туманки світять під туманом і це значно краще видно чим на ближньому, чи тим більше на дальньому. дальнє в туман це повна жесть, тому що воно світить ще вище чим ближнє.
- Sany
- Контактна інформація:
t309 писав:сільки вам вдовбувати в голову що туманки не для того щоб тобі було видно в туман, а для того щоб тебе було видно зустрічним в туман!!!!!!!!!!!!!!!!!Fobos писав: прийшлось вимикати ближнє світло і їхати тільки на туманках, видимість була рівно на відстань світіння протитуманної фари, коли включав ближнє, видимість погіршувалась суттєво.

нормальні протитуманки світять полосою якраз так, шоб добре різати туман.
Бухай Кури Жигули
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість