Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Наскільки збільшиться розхід палива
- Vitya
- Ім'я:Витя
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Хто знає наскільки збільшиться розхід палива після допрацювання ГБЦ і встановлення р/валу 11.5? При нормальній їзді.І чи вплине це на ресурс двигуна? Взагалі варто це робити якшо на машині їжджу щодня,воно не буде мішати мені? Авто ВАЗ 21053.
- vovka
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
Re: Наскільки збільшиться розхід палива
При спокійній їзді розхід не збільшиться, але то дуже сильно залежить хто і як буде доробляти ГБЦ і наскільки зміниться стиль їзди. Просто ти з нормальним мотором почнеш його більше крутити бо він почне краще їхати особливо на високих оборотах - отут то і розхід виросте :)))
А от распредвал може вплинути по різному залежить що за вал - може холостий стати 2000 а нижче буде глохнути і до 4000 взагалі не їхати
, зато валити буде з 4000 до 7000 офігенно, а може і холостий не поміняти і низа будуть але на верхах буде значно краще. 11.5 то підйом.. він мало про що говорить.. ще є таке поняття як фаза і перекриття. Короче скажи що то за вал ?
Ну і ти напевно в курсі що чим більший підйом і чим ширша фаза в распредвала - тим прибавка потужності буде на більших оборотах і тим більші втрати будуть на низьких оборотах.
І само собою під тюнені вали і дороблені гбц здалося би підняти степінь сжатія тобто на 92 бензині їздити вже не бажано тому що твої тюнінги не розкриються на 100%.
Крім того доробка гбц і установка вала потянуть за собою настройку запалювання, настройку карба (їзда на збідненій суміші потяне за собою капіталку двіжка
, тому треба настроїти карб)..
Вот і думай чи воно тобі треба
Доробка ГБЦ вплине тільки позитивно так як зросте КПД - збільшиться момент, потужність, зменшиться розхід.Vitya писав:Взагалі варто це робити якшо на машині їжджу щодня,воно не буде мішати мені?
А от распредвал може вплинути по різному залежить що за вал - може холостий стати 2000 а нижче буде глохнути і до 4000 взагалі не їхати

Ну і ти напевно в курсі що чим більший підйом і чим ширша фаза в распредвала - тим прибавка потужності буде на більших оборотах і тим більші втрати будуть на низьких оборотах.
І само собою під тюнені вали і дороблені гбц здалося би підняти степінь сжатія тобто на 92 бензині їздити вже не бажано тому що твої тюнінги не розкриються на 100%.
Крім того доробка гбц і установка вала потянуть за собою настройку запалювання, настройку карба (їзда на збідненій суміші потяне за собою капіталку двіжка

Вот і думай чи воно тобі треба

- Vitya
Хіба тяжко настроїти запалювання?Чи обовязково ставити безконтактне запалювання? Шо за р/вал точно я не знаю, а всі роботи буде робити Коленвал,помойму непоганий майстер.
- Denja
- Тюнінг клуб
- Подякували: 3 рази
- Контактна інформація:
Ти йому головне скажи нехай сильно маховик не облегшує :) А остальне мав би зробити нормально - досвід в нього є.
Перш ніж ставити тупі питання людям, задай їх ґуґлу...
- Vitya
А чому? Шо станется?Denja писав:Ти йому головне скажи нехай сильно маховик не облегшує А остальне мав би зробити нормально - досвід в нього є.
- vovka
- Контактна інформація:
Denja писав:Ти йому головне скажи нехай сильно маховик не облегшує

Взагалі то непросто. Я би поставив як мінімум безконтактне. А "по нормальному" то треба ставити пару датчиків: ДАД, ДТВ, ДД, ДПКВ і щоб запалюванням керував комп'ютер а не трамбльор :)) Як в інжекторах короче..Vitya писав:Хіба тяжко настроїти запалювання?
Якраз хотів порадити звернутися до Колінвала

- Vitya
vovka,а на рахунок карба,шо в ньому там переробляти? Я чув шо в безконтактному часто комутатор глючить.
- b_andriy
- Ім'я:Андрій
- Контактна інформація:
vovka, А якшо на мотор 21011 1.3 поставити розпредвал від ниви - ефект якийсь буде???
- vovka
- Контактна інформація:
Запитай у Фікуса, в нього на 1.3 стояв від ниви.b_andriy писав:А якшо на мотор 21011 1.3 поставити розпредвал від ниви - ефект якийсь буде???
- ROTOR
Люба доводка по збільшеню потужності двигуна збільшує розхід палива однозначно
тому як при більшому підйомі клапана потрібно подавати збагачену су
міш

- yes
- Ім'я:Саша
- Контактна інформація:
Vitya, Сначало выбери нормальный распредвал,прочитай на каких оборотах он будет работать.Чтоб мотор долго жил надо трамблер нетолько бесконтактный но и тюнинговый.Расход поменяетса в любом случае,потому-что придетса лесть в карб,так как ты увеличиш и подьем клапана и клапанную шель и тебе ето все надо правильно кормить.
- Vitya
Коленвал мне показевал вал,сказал что работает в пределах 6-7 тыс.Незнаю,может он с трамплером что то будет делать.А если нет то где взять бесконтактный но и тюнинговий?Ну я понял что расход изменитсь,на сколько % примерно?
- vovka
- Контактна інформація:
як на педаль будеш давити так він і зміниться при умові що все зроблено нормально. Будеш постійно крутити мотор в 7000 - буде і хавати по місту всі 15.. а не будеш - то й хавати буде значно менше..Vitya писав:Ну я понял что расход изменитсь,на сколько % примерно?
В мене наприклад в спокійному режимі (3000-4000) розхід змінився десь на 0.5-1 літру.. По трасі не змінився майже. Зараз карб поломався трошки і мороз настав, часто машина на холостому працює бо зимно )) - хаває десь на 2-3 літра більше чим раніше.. По місту виходить майже 12 блін, а на делортах було 14 по місту, по трасі біля 10 при 120-130. А літом було 10 на звичайному карбі.. По трасі було 7.5-8.. А до тюнінгу по місту було 9.5-10, по трасі було 7.. Отакеот

- Vitya
Блін,розхід нормальний,думав буде десь 15, але коли взнав шо треба і запалювання тюнене і ше якась фігня потім вилізе.А прибавка в потужності яка буде?Чи воно того варте?
Мені пропонували р/вал якісь попростіше з підйомом 10.5 ,тоді не треба в двигун лізти, може так і зробити?

- Vitya
а в тебе який вал стоїть?На холостому скільки обертів і в на яких обертах починає працювати твій вал?
- Vitya
vovka а в тебе який вал стоїть?На холостому скільки обертів і в на яких обертах починає працювати твій вал?
- vovka
- Контактна інформація:
Vitya, в підпис глянь. Стольніков 10.6 (в народі пайпер) з фазою 306 градусів. На моєму об'ємі холостий плаває.. 1100-1200. Але то від карба залежить, я настроїв раз і на 700 оборотів - не глохнув але мотором сильно трясе, нуйогонах тих 700 оборотів :)) Просто їхати починає з 2000 але різко, при рушанні з місця приходиться давати газу бо якщо не крутанеш більше 1600-1800 рушити практично нереально (хотя тут ще кпп з довгою першою впливає).. З 3500-4000 починає валити :)) але дуже різкого підхвату нема.. Валить до 7000 нормально, дальше 08 карба нехватає :) Крутив максимально до 8000 (дальше клапанних пружин нехватає :)) ).
Для прикладу. В мене раніше був вал теж з підйомом 10.6 (ОКБ Динаміка №55). Вроді підйом такий самий.. На ньому був холостий стандартний.. Прибавка після 3500 чуть вже починалася.. Низа були нормальні.. Крутився до 7100-7200, їхав з толком десь до 6300-6500.. АЛЕ.. Той що зараз вал дає значно кращий результат в плані потужності.
p.s. ГБЦ в мене теж дороблена.
Для прикладу. В мене раніше був вал теж з підйомом 10.6 (ОКБ Динаміка №55). Вроді підйом такий самий.. На ньому був холостий стандартний.. Прибавка після 3500 чуть вже починалася.. Низа були нормальні.. Крутився до 7100-7200, їхав з толком десь до 6300-6500.. АЛЕ.. Той що зараз вал дає значно кращий результат в плані потужності.
p.s. ГБЦ в мене теж дороблена.
- vovka
- Контактна інформація:
Всьо залежить від того як зроблять голову і то всьо настроять і який вал поставлять - просто нюансів вагон. Можуть бути ті самі доробки але одна машина буде їхати, а інша буде весь час мати проблеми бо буде погано настроєна.Vitya писав:Блін,розхід нормальний,думав буде десь 15, але коли взнав шо треба і запалювання тюнене і ше якась фігня потім вилізе
А запалювання для початку цілком хватить і безконтактного.
Ну якщо зроблять голову і поставлять вал то потужності прибавить відчутно. Ти то 100% відчуєш.Vitya писав:А прибавка в потужності яка буде?Чи воно того варте?
p.s. В Колінвала жигуль зачотно їхав, неодну беху лишив ззаді

- Vitya
Ти мене переконав,тре ставити,а там вже будем по ходу розбератисьvovka писав:p.s. В Колінвала жигуль зачотно їхав, неодну беху лишив ззаді

- StaleVar
- Ім'я:Любчик
- Контактна інформація:
Vitya але обов.язково відпиши якйи вал поставив!!! дуже цікаво! бо собі тоже якийсь хочу ставити але незнаю який?? 

MITSUBICHI-[цензура] телефон
063 321-76-15
063 321-76-15
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей