Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Ecoboost 1.0T 125к.с. Ford відгуки!
- cat-yellow
- Ім'я:Михайло
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 222 рази
- Подякували: 72 рази
Радіатор працює тільки тоді, коли велике коло відкривається
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
Re: Ecoboost 1.0T 125к.с. Ford відгуки!
так радіатор на прогріві не при ділах. він при ділах коли ти вже прогрівся до 90.Ioan85 писав: Я так подумав, може на швидкість прогріву ще впливає степінь засраності радіатора комахами? Або мала ефективність тепловідведення радянських радіаторів...
- Yelik
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 24 рази
- Контактна інформація:
Фокус 1л 125к.с., прогріваю кілька хвилин(час не записував, десь 2-4хв.), стрілка температури не піднімається(вона починається з 60С), але практично відразу після старту піднімається до штатних 90С.andriy320e30 писав: проблема якраз в моторі .малий обєм мало циліндрів. конструктивно не продуманий обігрів хоча б від випускного колектора .
Поки що з обдувом ніби проблем ніяких, хоча лобовуха як на мене велика(можливо так після пижика здається

volleyball.lviv.ua/blog/
- AnGeL
- Ім'я:Остап
- Дякував (ла): 28 рази
- Подякували: 29 рази
Romko писав: ну ти з виразами по легше ок? а то ще не зрозуміло хто тут "меле".. тепер про фізику:
за рахунок чого гріється ОЖ - відповідно йде тепло в салон - за рахунок того, що при перетворенні теплової енергії згоряння палива у механічну енергію виділяється тепло - як відомо ККД двигуна внутрішнього згоряння всього 35-50% - все інше втрати...в турбо моторі нікому непотрібна енергія вихлопних газів використовується ще для роскрутки турби - тому як ти написав на "продавку" крильчатки турби також йде частка енергії ...
в сучасних малообємних турбомоторах дуже високий ККД і працюють вони на межі бідної суміші - задля економії палива і малих викидів шкідливих речовин у атмосферу - відповідно менше виділяється "лишньої" теплової енергії - тому довгий прогрів і остивання в пробках на ХХ..

по-перше, я вже казав, що через вузький прохід через турбіну, перед нею гази накопичуються, і там появляється тиск, доречі досить таки не малий. відповідно температура вихлопних газів є більшою, ніж, скажімо, на атмосфері.
дальше про економію, і роботу на межі бідної суміші... в більшості двигунів на прогрівах йде перезбагачена суміш, причому навіть дуже. в картах прописані різні коефіцієнти. тобто виходить що енергія вихлопу більша достатня + оберти вищі, відповідно там та турбіна вже шось та й дує. от би датчик бусту підключити та перевірити.
вобщем як не крути, турбо мотор має набагато більше тепловиділення ніж атмосфера, і мав би грітись швидше. напевно вся фішка в 3 цилідрах, бо виходить що за 1 оберт відбувається не 2 робочих такти а 1,5, якщо можна так висловитись, тобто за 2 оберти 3 робочих такти, звідси і менше виділення теплоти, і довгий нагрів. поправте якщо помиляюсь :)
Хондоводи настільки сурові....
- Ім'я:Роман
- Дякував (ла): 3 рази
ну у мене не 3 циліндри,а 4 і мотор 1.4 і гріється так само довго і Фольци 1.2-1.4 ТСІ і навіть 2.0ТФСІ мають ту саму проблему - я думаю що все таки вся загвоздка або в екології або в наявності турби...AnGeL писав: напевно вся фішка в 3 цилідрах, бо виходить що за 1 оберт відбувається не 2 робочих такти а 1,5, якщо можна так висловитись, тобто за 2 оберти 3 робочих такти, звідси і менше виділення теплоти, і довгий нагрів. поправте якщо помиляюсь
- AnGeL
Romko, ну ще раз кажу точно не в турбіні!!! почитай книжки чи що, турбіна це завжди підвищенні температури, ну ніяк вона не може сприяти охолодженню...
як варіанти, можливо там є ще термостат якийсь на радіатор в салоні, типу що спочатку гріється суто блок, а потім відкривається на салон, або датчик завідомо бреше чи реагує з запізненням, щоб мотор був напевне прогрітим, для збереження ресурсу турбонагнітача. бо екологія це зазвичай задушливі каталізатори, які знову ж таки створюють тиск в вихлопній системі. але ранні кути запалювання і пізнє відкриття клапана випуску, що по ідеї теж можна віднести до екології, бо таким чином з циліндра викидатиметься вже 100% повністю спалена суміш, + до всього ще й холодніша. ну це в принципі, як можлива причина. але і те що циліндрів 3, це теж впливає на менше тепловиділення.
як варіанти, можливо там є ще термостат якийсь на радіатор в салоні, типу що спочатку гріється суто блок, а потім відкривається на салон, або датчик завідомо бреше чи реагує з запізненням, щоб мотор був напевне прогрітим, для збереження ресурсу турбонагнітача. бо екологія це зазвичай задушливі каталізатори, які знову ж таки створюють тиск в вихлопній системі. але ранні кути запалювання і пізнє відкриття клапана випуску, що по ідеї теж можна віднести до екології, бо таким чином з циліндра викидатиметься вже 100% повністю спалена суміш, + до всього ще й холодніша. ну це в принципі, як можлива причина. але і те що циліндрів 3, це теж впливає на менше тепловиділення.
може все таки ти забагато книжок читаєш? ми зараз говоримо про ранковий прогрів на ХХ - де турба ледь крутиться - які захмарні температури? - це не режим тапки в підлогу де інтеркуллер ледь справляється з темп. викинутого з турби повітря..., ну і датчик ніфіга не бреше, а показує реальний стан і термостат звичайний і радіатор пічки постійно задіяний в контурі охололдженняAnGeL писав: Romko, ну ще раз кажу точно не в турбіні!!! почитай книжки чи що, турбіна це завжди підвищенні температури, ну ніяк вона не може сприяти охолодженню...

якщо тобі цікаво у мене в сім'ї 2 Фіата з однаковими моторами один без турби, другий з - блок і голова одинакові - так от той що атмосферник та ще й обєм має менший 1.24 і гріється так як має бути, а моя на ХХ набагато довше: тому я написав, що тут 2 варіанта в чому може бути причина: або такі карти по паливу і кути запалення прописані в блоці управління, що менше тепла виділяється при горінні палива при прогріві і на ХХ (бідна суміш одним словом), або причина все таки в наявності турби, яка охолоджується ОР - далі гадати для мене немає сенсу...бо мені [цензура]... - я їду відразу після заводки і в русі машина набагато швидше гріється

- Romko
цитата з Тігуан-форуму
http://forum.tiguans.ru/sitemap/t-2783.html
http://forum.tiguans.ru/sitemap/t-2783.html
все може бути як я писав вище у мене оберти при +10+15 1200-1300 при старті, а зараз при мінусовій температурі при старті 1000 і майже відразу падають до робочих 800Всё дело в оборотах. Сравнивали Фокус и Фьюжн. Темп. окружающего воздуха и стартовая при запуске одинаковая. В итоге Фьюжн нагрелся быстрее: причина в оборотах. Стартуем оба 1200. Потом падает с прогревом но у меня обороты на Фьюжене были 1000 при темп. около 40 градусов, а у Фокуса 800!!!! Поэтому, я минут на 5 быстрее прогрел до 70 градусов. Грелись с отключёнными печками.
А тут на Тиге обороты падают вообще моментально и поэтому я заметил, что до 35 градусов грееется нормально, а потом 5 минут стоял стало 40-45... Нафиг надо ждать.
Ну и Евро всякие тому виной - защита окружающего мира воздуха и т.д... Типа меньше выбрасов от этого.
- vovka
- Контактна інформація:
зроби тест на інтерес. через то ж OBD наприклад.Romko писав: ну і датчик ніфіга не бреше, а показує реальний стан
у мене в форді стрілка стоїть строго на 90, а в реалі в тестовому режимі комп показує шо ця стрілочне "90", є і при 80 і при 100 :)
- Sluva
- Ім'я:Славік
- Дякував (ла): 14 рази
- Подякували: 28 рази
Глянув сьогодні через OBD свої показники:
Двигун 1.6 , Пічка включена на HI(+32), вентилятор 1-а швидкість
до 44градуса -5хв
до 55градуса -8хв
обороти від запуску до 55 градусів були 1150об\хв
А далі я поїхав і до 90градусів машина прогрілась ще через 5хв в русі
Двигун 1.6 , Пічка включена на HI(+32), вентилятор 1-а швидкість
до 44градуса -5хв
до 55градуса -8хв
обороти від запуску до 55 градусів були 1150об\хв
А далі я поїхав і до 90градусів машина прогрілась ще через 5хв в русі
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма
- andriy320e30
- Ім'я:andriy
- Дякував (ла): 20 рази
- Подякували: 15 рази
- Контактна інформація:
Sluva, в тебе цілих 1.6 :) то вже нормально порівняно з 1л і 3цил .проблем з нагрівом не має бути
TURBO -POWER
- AnGeL
Romko,
приємно з тобою подискутувати :)
значить здебільшого погоджусь з тобою, але маленьке зауваження: ти бачив паливні карти? при прогріві якраз суміш не бідна, а збагачена, тому і оберти високі. до прикладу, на хонді прописано кілька коефіцієнтів, по яких множиться кількість палива на прогріві, і по степені прогріву коефіцієнти зменшуються аж до 1. суміш бідна на холостих це при прогрітому моторі, а під час прогріву вона навпаки перезбагачена. ну про те, що датчики брешуть, то тобі вже написали. ну і запалення, я вже писав вище, це дійсно як варіант, в звязку з екологічними нормами.

значить здебільшого погоджусь з тобою, але маленьке зауваження: ти бачив паливні карти? при прогріві якраз суміш не бідна, а збагачена, тому і оберти високі. до прикладу, на хонді прописано кілька коефіцієнтів, по яких множиться кількість палива на прогріві, і по степені прогріву коефіцієнти зменшуються аж до 1. суміш бідна на холостих це при прогрітому моторі, а під час прогріву вона навпаки перезбагачена. ну про те, що датчики брешуть, то тобі вже написали. ну і запалення, я вже писав вище, це дійсно як варіант, в звязку з екологічними нормами.
- Ім'я:andriy
- Дякував (ла): 20 рази
- Подякували: 15 рази
- Контактна інформація:
таки лохиKritik писав: шось я блін не вірю шо конструкори такі лохи

TURBO -POWER
- Romko
навзаємAnGeL писав: Romko, приємно з тобою подискутувати

ну якби я мав прогу якою можна відкрити прошивку і дивитись паливні карти, буст і кути запалення, та ще й могти міняти то все і залити потім назад через ОБД- я б не збирав гроші на прошивку у МастергідаAnGeL писав: значить здебільшого погоджусь з тобою, але маленьке зауваження: ти бачив паливні карти? при прогріві якраз суміш не бідна, а збагачена, тому і оберти високі. до прикладу, на хонді прописано кілька коефіцієнтів, по яких множиться кількість палива на прогріві, і по степені прогріву коефіцієнти зменшуються аж до 1. суміш бідна на холостих це при прогрітому моторі, а під час прогріву вона навпаки перезбагачена. ну про те, що датчики брешуть, то тобі вже написали. ну і запалення, я вже писав вище, це дійсно як варіант, в звязку з екологічними нормами.

з твоєю Хондою не можна порівнювати так як у мене євро -4: 2 лямбди, кат і всякі екологічні режими типу: "прогрів ката", "продувка ката" і т.д. тобто по ходу конструкторам [цензура]. на то що водій мерзне зимою - головне щоб викиди були в межах норми

якось буду мати час і натхнення то візьму ноутбук і познімаю графіки першої лямбди, ДТОЖ і ДТВВ...
- AnGeL
Romko, таки так, то швидше через екологічні норми всякі. + там ще й 3 циліндри. а з хондою то таки так, але тим не менше ті коефіцієнти на перезбагачення сумішші на прогріві є у всіх, то шо в мене вони працюють рівно до тих пір поки машина не прогріється , а в вас, до дих пір, доки дозволено екологіними нормами. ше навіть покемон писав шо, в зінки рівно хвилинку тримуються оберти і відразу на хх падають.
- Дякував (ла): 30 рази
- Подякували: 23 рази
- Контактна інформація:
відхилюсь від теми, чому в БМВ при заводці на холодну, оберти зарзу 900, а не як у решти 1400-1600? з чим це пов"язано? Я шось без поняття чому такAnGeL писав: при прогріві якраз суміш не бідна, а збагачена, тому і оберти високі.
Проблема довгого нагріву не може лежати в наявності масляного радіатора?

Impossible is Nothing
- AnGeL
T5-R, ну я хз, я з бмв справи не мав толком, так, кузовщину трохи щупав. може там попросту непрописано таке, або мозги якісь "тропічні"
а на рахунок масляного радіатора, то де? шо в тих екобустах?

а на рахунок масляного радіатора, то де? шо в тих екобустах?

- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
В мене в 30-ці заводиш і і холостий перші 3-4 сек 900, а потім падає до рідних для V8 800 обертівT5-R писав: відхилюсь від теми, чому в БМВ при заводці на холодну, оберти зарзу 900, а не як у решти 1400-1600? з чим це пов"язано? Я шось без поняття чому так

А по масляному радіатору, то там термостат є.
bmw-club.lviv.ua
- vovka
- Контактна інформація:
має бути термостат і в радіаторі масляному. я на 08 так робив, та і будь який пристойний виробник так само робить. наприклад в c20xe тоже є термостат на масло. і причому то опельT5-R писав: Проблема довгого нагріву не може лежати в наявності масляного радіатора?

- vovka
- Контактна інформація:
ось яка система охолодження в екобуста 1.0.
простиню тексту сховав під спойлер.
кароче там дуже все мудрьоно..
простиню тексту сховав під спойлер.
кароче там дуже все мудрьоно..
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей