Бортовики наших автомобілів та мотоциклів

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Yamaha Diversion 600cc
sashanova
Ім'я:Sasha
Стать:чоловік
Дякував (ла): 99 рази
Подякували: 156 рази
Yamaha Diversion 600cc

Повідомлення sashanova » П'ят, 26 жовтня 2012, 10:38

Їздив я раніше на 200 кубовому китайцю Defiant Renspeed називався, відїздив два сезони накатав 15 тис.км. і…замало його стало 8-) тому продав, відповідно зразу постало питання с придбанням іншого металевого коняки. Спочатку придивлявся до нового GEONа Турера 350сс, але враховуючи його технічні показники подумав шо платити 3100$ за це чудо китайського мотопрому це занадто, :facepalm коштував би він так на 1000$ дешевше то можна було б ше подумати. Далі придивлявся до слєгка б/у Хюсонга 250сс, але шось в той час пропозиції на нього по ціні шось також були не айс. І шо ми маєм? :sing Скромний бюджет і нескромний апетит на кубатуру. Пошерстив не один тиждень простори інтернету було вирішено шукати б/у 400-кубового японця який би вліз в мій бюджет . Як оказалося не така вже й проста задача, але як то кажуть хто шукає той находить, хто стукає тому відкриють, і от надибую Ямаха Дивирсія, S-ка, об’єм двигла … мама дарагая :shock .. цілих 600 сс, правда рік ..е-е-е…92, м-да старуватенький екземплярчик, але по фотках така нічо, дизайн.. ну тоже так нічо. Почав я рити інфу на даний апарат і опа.. перший нюанс – об’єм 600сс а потужність всього то навсього 62 коняки, :| недалеко втікло від 400сс, але зато крутний момент майже в півтора рази вищий ніж в 400-ки , а другий нюанс – інформації про мот від реальних власників практично ноль, ну непопулярна в нас дана модель мапєдки, чого не скажеш про забугрових сусідів, в Європі цих апаратів тьма-тьмуща, звідти і почерпав основні відомості про апарат і так як він знаходився недалеко від мене (70км) вирішив поїхати глянути. Ну шо перша пробна поїздка не розчарувала, мот хоч і нелегкий але рулиться шо мопед, підвіска дуже комфортна для дупи, загальний стан – задовільний, рішив –буду брати. Короче не буду описувати усіх перепетій при покупці даного мота, тягнулися вони практично місяць, але в кінцевому результаті мот я придбав з повним оформленням документів на себе. Пригнавши мот додому першим ділом заміряв компресію, результати такі :1-13,8кг/см, 2-12 кг/см, 3-13,5 кг/см, 4- 13,2кг/см. Різниця комресії між другим та ншими циліндрами трохи напрягла, і було вирішено зняти клапану кришку для заміру зазорів, заміри показали шо в принципі в трьох клапанах зазор не відповідає допускам, хоч і не був критичним, так як зазор там регулюється шайбами а зазор був замалим то зазор в допуски виставив шляхом шліфовки шайб до потрібного розміру. Далі знову замір компресі – а фіг там результат такий же, значить причина – кольца, вирішив попробувати розкоксовку для двигуна, після цієї процедури компресія в усіх 4-ох циліндрах впала в середньому на 1 кг/см, але не вирівнялася, тому поки на даний момент лишився того ровера, поїзджу до зими далі і так буду розбирати двигло для запилу головки.
Так, пішли далі, оскільки дана модель 92р. випускалася чисто повітряне охолодження (без масляного радіатора) а з 96р. вже з масляним радіатором то було вирішено його туди присобачити, для цього був куплений з розборки радіатор (рідного не знайшов) від Хюсонга 250сс, розрізаний навпіл, так як був завеликий, і успішно імплантований в систему, в добавок поставив датчик температури масла з цифровим таблом, замінив стокові повітрозабірники на карбах (які дусили двигло) на саморобні, так сказать – роздушені, мот поїхав веселіше ну і даби не утомляти далі розповідями шо як ше робилося даю короткий список проведених робіт:
- заміна масла в двиглі з його промивкою
- заміна переднього ската на новий
- заміна заднього ската на новий збільшеної розмірності (150/70-18 замість 130/70-18)
- повна переборка тормозних супортів (підклинювали) з заміною колодок, рідини і відповідно прокачкою тормозів
- заміна задньої зірочки на меншу (45зубів замість 48-ми) – відповідно вкорочування цепа
- чистка, регульовання і синхронізація карбів
- перетяжка сідушки
- заварив і усилив маятник, тріс …зараза
- зробив собі багажник
- ну і ше купа всяких дрібниць
На сьогоднішній день проїхав я на ньому 3,5 тис.км. в загальному мотом задоволений, якшо є серед читачів власники даної модельки – прошу дуже – діліться враженням і досвідом експлуатації. Фото мого коняки :D
Вкладення
Зобр039.jpg
Зобр041.jpg
Востаннє редагувалось Вів, 22 жовтня 2013, 15:00 користувачем sashanova, всього редагувалось 1 раз.

jetros
Ім'я:Ростислав
Номер:ROS
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 4 рази

Re: Yamaha Diversion 600cc

Повідомлення jetros » П'ят, 26 жовтня 2012, 11:21

sashanova писав: заміна заднього ската на новий збільшеної розмірності (150/70-18 замість 130/70-18)
Вітаю з придбанням!!!
А той 130/80-18 часом не продається, є інтерес. :beer В ПП
Мокнут мешти, мокнут сподні
Зашмальцовані шкарпетки
А я стою в бальоновім плащи
[url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab282677.gif[/img][/url]

Chell
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення Chell » П'ят, 26 жовтня 2012, 11:22

Коласний мот... І власник я так поняв шарючий в тому... Тебе та пластмасова фара не напрягає??? Не хоч круглу??? Ну і вітаю з придбанням

Kost
Ім'я:Андрій

Повідомлення Kost » П'ят, 26 жовтня 2012, 11:35

попробувати зняти той пластик кругом фари і скло і вийде ніштяковий стрітфайтер 8-)
ЖИЗНЬ це є вєщь яка вася ніхто не поймe цієї вєщі і цю вєщь тяжко поняти ...

Chell

Повідомлення Chell » П'ят, 26 жовтня 2012, 12:31

Kost, +100500

sashanova

Повідомлення sashanova » П'ят, 26 жовтня 2012, 15:16

jetros писав: А той 130/80-18 часом не продається, є інтерес
Ні, вже давно продане :)

sashanova

Повідомлення sashanova » П'ят, 26 жовтня 2012, 15:18

Chell писав: Тебе та пластмасова фара не напрягає??
Ну взагалі то вона не пластмассова.. ;) В ті роки пластмасових фар ше не робили :D Нормальна така фара, скляна, важка в общєм -добротна :)

sashanova

Повідомлення sashanova » П'ят, 26 жовтня 2012, 15:23

Kost писав: попробувати зняти той пластик кругом фари і скло і вийде ніштяковий стрітфайтер
Нє-нє, мені такий тунінг не канає 8-) , по перше 90% пробігу я ним ганяю по трассі, а там після 100-120км/год., така фігня без скла і пластмасси не айс :bad ну а по друге мене стріти особливо не пруть, як то кажуть на вкус і запах фломастери - різні :D

sashanova

Повідомлення sashanova » П'ят, 07 грудня 2012, 23:16

Е-х! Всьо пропало, випав сніг і сезон закрито :facepalm Останні покатушки цього сезону
Вкладення
мот.jpg

-kesheme-
Ім'я:Антон
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 29 рази
Контактна інформація:

Повідомлення -kesheme- » Суб, 08 грудня 2012, 10:28

Пару раз чуть не взяв Диверсію 400-600 сс, але зупинявся то на Хьюсі, то на Фазері... Лежить в мене душа до цього мопеда! Двигун не сильно потужний, як на 600сс, але ресурсу- як у дизельного Мерседеса!
sashanova, постійно пересікаюсь з тобою на різних форумах, а в живу ще не знайомі! Треба буде катнутись в новому сезоні :beer Матвію привіт!
www.levelup.lviv.ua

sashanova

Повідомлення sashanova » Суб, 08 грудня 2012, 13:08

-kesheme- писав: sashanova, постійно пересікаюсь з тобою на різних форумах, а в живу ще не знайомі! Треба буде катнутись в новому сезоні :beer Матвію привіт!
Катнемо обов’язково :cheers Матвію привіт передам :D

vovik
Ім'я:vovik
Контактна інформація:

Повідомлення vovik » Вів, 11 грудня 2012, 22:20

Взимку треба так :)

ЗображенняЗображення

ЗображенняЗображення
Любовь к мото – спонтанный шизо-параноидальный приступ, перешедший в хроническую неизлечимую болезнь

sashanova

Повідомлення sashanova » Вів, 11 грудня 2012, 23:03

На моєму такі фінти не вийдуть :D

sashanova

Повідомлення sashanova » Сер, 12 червня 2013, 15:06

Шота давно нічо не писав, :) піднімаю тему, трохи опишу про свій“тунінг” :D в своєму моті, а так як його трохи назбиралося (зима була довгою :sing ) то описувати їх будем по категоріям :) .
І так зовнішній вигляд:
- затягнув вітрове шкло, болотнік і задню центральну кришку бардачка плівкою під карбон (тягнув наш одноклубник hitlos за шо йому респект і уважуха :beer )
- вкоротив дожину передніх задніх поворотніків, тепер вже не так сильно стирчать
- похромував руль і грузіки руля - став шо новий :)
- поставив нові ручки с підігрівом на дві позиції
Електрика:
- поставив сигналку з двохсторннім зв’язком.
- трохи модернізував проводку (попроводив додаткові «масси» замінив деякі провода і т.д)
- встановив датчик включеної передачі (сам датчик зробив з штатного датчика нейтралки а індикатор взяв з китайського мопеда)
- встановив вольтметр ну а датчик температури масла я поставив ше раніше.
Ходова:
- по ходовій лише збільшив жорсткість передньої вилки замінивши штатні проставки під пружини на збільшенні і все..
Моторна частина: - от тут я відірвався по повній :facepalm
- перероблений короб повітряного фільтра, збільшений вхідний раструб і збільшені (по пропускній здатності) патрубки що одіваються на карби. Як показала практика, шо з фільтром я переборщив, :oops впускний раструб збільшувати не треба, бо повітря аж задофіга 8-) .
- розсвердленні головні паливні жикльори (були 105 стали 115)
- в головці «розпиленні» впускні і випускні канали, відполіровані клапани і камера згоряння ну і так як випускні сідла і клапани мали сліди точкових прогарів то прийшлося нарізати сідла клапанів і проточувати фаску на самих клапанах, ну і само собою шліфанув головку для порядку. :)
- віддраяв і відполірував самі поршні і підігнав їх по масі разом з пальцями, різниця між самим важким і самим легким поршнем склала - 0,2гр. до підгонки була-1,8гр. 8-)
- поставив нові сальники клапанів ATHENA P400210420730 (може кому пригодится)
- в циліндрах зробив хонінговочку
Ну і само собою провів повну дефектацію деталей (розміри, биття і т.д) все гут, окрім одного: в третьому поршні закусувало верхнє поршневе кільце (раніше думав шо від нагару) вирішив чуть його шліфанути, при цьому видно було шо в одному місці здирає найбільше, шо за фігня? 8-) Беру мікрометр починаю замір товщини кільця в різних точках і… не вірю своїм очам.. :shock практично по всій площині кільця товщина – 0,96мм а в одному місці (там якраз і закусувало) – 1,02мм !!! Як таке може бути?.. :surprised От тобі і японська якість.. :| Короче підшліфував я те кільце,і довго мене тєрзали смутниє сомнєнія чи варто ставити такий «колхоз» ? але вищі сили вирішили все за мене ..- при надіванні блоку циліндрів на поршні на третьому поршні ламається друге компресійне кільце! :angry Всьо… :shock тєрзанія пропали – заказуєм нові кольца, заодно і прокладку під блок циліндрів. Йшло то все довго, напевно йшло пішки, :D і от на кінець прийшло, я то все зібрав і поки обкатую. :roll
Фотки деяких деталей Отака приборка
Зображення
Отак віддраяв поршні
Зображення
нарізка сідел клапанів
Зображення
ну свама голва
Зображення
мапєд в зборі :happy
Зображення

MAGYLA
Дякував (ла): 12 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення MAGYLA » Чет, 13 червня 2013, 11:02

sashanova писав: - похромував руль і грузіки руля - став шо новий
а от тут детальніше: що де пачьом?
знание законов позволяет нарушать их со знанием дела

sashanova

Повідомлення sashanova » Чет, 13 червня 2013, 14:02

Хромував на авіаремонтому за всьо (руль і два грузіка) 100грн :)

sashanova

Повідомлення sashanova » Пон, 25 листопада 2013, 14:32

я то все зібрав і поки обкатую. :roll
короче обкатав я то всьо :oops , і реально нема навіть про шо написати :oops накатав трохи більше 4-х тисяч, все працює як часи :thumbup і так як зима вже наближається, я подумав: - чи не виставити мені мапєдку на продаж? :sing В зв’язку з тим питанням, як тепер модно казати, хотілось би вивчити попит на даного коня 8-)
В общем коняка 92 модельного року і проскакала 65 тис., когось цікавить? :)

sashanova

Повідомлення sashanova » Пон, 25 листопада 2013, 14:42

Крайні фотки коника :)
Вкладення
Зобр193.jpg
Зобр203.jpg

LEgEnDA
Тюнінг клуб
Ім'я:Саня
Контактна інформація:

Повідомлення LEgEnDA » Пон, 25 листопада 2013, 14:45

sashanova, гарний стан як на той рік.

Яке масло лиєш?
Якщо щось по оригінальним запчастинкам потрібно буде - звертайся

sashanova

Повідомлення sashanova » Пон, 25 листопада 2013, 14:52

Яке масло лиєш?
Кастрол 20В50
Якщо щось по оригінальним запчастинкам потрібно буде - звертайся
Ох не знаю..не знаю :sing після того як ваша карпарація продала мені запи які йшли замість обіцяних 2-х тижнів аж п’ять :( ..не знаю ;) :happy

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 9 гостей