Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Правила проїзду кільця.
- Speedo
- Ім'я:Орест
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 22 рази
- Подякували: 19 рази
- Контактна інформація:
Кільце - це головна! Хто з"їжджає з кільця (з головної) - повинен пропустити, як і на звичайній рівній дорозі, того, хто рухається по головній. Ось у цьому випадку - винен автобус, який їхав з кільця - на другорядну і не пропустив евакуатор, який рухався по кільці (головній). Все коротко і ясно, чи не так?
- MAECTP0
- Ім'я:Василь
- Дякував (ла): 29 рази
- Подякували: 7 рази
- Контактна інформація:
Re: Правила проїзду кільця.
Не завжди. і дане кільце як приклад. На синьому - інформативному - рух по колу й я не бачу (або тицьни яка секунда) знак що кільце головна.Speedo писав: Кільце - це головна
може ТОГО повинні пропустити?Speedo писав: Хто з"їжджає з кільця (з головної) - повинен пропустити
Якщо автобус на головній, чого тут явно нема, то його мають пропустити.Speedo писав: Ось у цьому випадку - винен автобус, який їхав з кільця - на другорядну і не пропустив евакуатор, який рухався по кільці (головній)
треба місце на мапі де то є, бо ІМХО евакуатор теж був на кільці але йшов на розворот - зовнішня смуга й його мав автобус - внутрішній - про пустити.
та нуSpeedo писав: Все коротко і ясно, чи не так?

"Найкраща колискова - звук двигуна, що працює" (с) BoomBox
- topper
- Ім'я:Остап
- Номер:0000
- Дякував (ла): 175 рази
- Подякували: 20 рази
MAECTP0, а знак "дати дорогу" для кого 

Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш 

- MAECTP0
- Контактна інформація:
Dinko писав: Всюди в світі є розмітка, яка пояснює, як мінімум, що з правого ряду тільки направо, а з лівого направо або далі по кільцю (якщо виїзд іде на дорогу з двома смугами). Наприклад, як тут:
http://www.dot.ca.gov/dist1/roundabouts ... dabout.jpg
Це логічна розмітка яка нівелює всі суперечки, що ми їх тут маємо.

я колись пробував зробити голосувалку про доцільність змін ПДР щодо кільця. Щоб зовнішня смуга була змушена з’їжджати в першому ж виїзді. але тему голосувалку видалили одразу.
А тут виявляється закордоном навіть додумались щоб не плодити правунів-задротів що по зовнішній катаються по колу.
- MAECTP0
- Контактна інформація:
це далеко не означає що все кільце головна.topper писав:MAECTP0, а знак "дати дорогу" для кого
Головним може бути наступний в’їзд на кільце
А Швидкосто гірчичника за введення людей в оману. Навіть 2 одразу, бо ролик знято в місті г.Балашов - Саратовська облать - росія.
а в них при виїзді пріоритет у внутрішньої смуги. А у нас навпаки!!!
-
- Ім'я:Дмитро
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
я деякий час назад, коли читав цю тему і також цікавився проїздом кільця, поцікавився тим, як створювалось кільце і з якою метою. Так от: те, як кільце облаштоване в нас (теоретично можлива ситація, коли ліва смуга буде стояти НА КІЛЬЦІ і пропускати праву смугу, яка буде їхати наліво, пропускаючи один з поворотів) - це протирічить самому задуму руху по колу, де кожен завжди має вільну смугу для виїзду/перестроювання.MAECTP0 писав: А тут виявляється закордоном навіть додумались щоб не плодити правунів-задротів що по зовнішній катаються по колу.
Ще дуже колись давно один ДАЇшник ще мому татові пояснював, що рух по колу з двома смугами треба робити з лівого ряду: прямо в ліву смугу, наліво, на розворот, а з правого ряду робити поворот направо та прямо у праву смугу. Таким чином навіть зараз ти нікому заважати не будеш, якщо всі будуть цим правилом керуватись.
В правилах це однозначно не описано, а розмітку,як на заході, в нас не роблять

- MAECTP0
- Контактна інформація:
тут я з тобою згоден, але маємо те що маємо... при 2,3,.. смугах по колу - робоча одна зовншня й через ПРАВИЛЬНИХ ... .Dinko писав: я деякий час назад, коли читав цю тему і також цікавився проїздом кільця, поцікавився тим, як створювалось кільце і з якою метою. Так от: те, як кільце облаштоване в нас (теоретично можлива ситація, коли ліва смуга буде стояти НА КІЛЬЦІ і пропускати праву смугу, яка буде їхати наліво, пропускаючи один з поворотів) - це протирічить самому задуму руху по колу
Й все. тому розслабся, нема змістут тут комусь щлсь доводити.
- Speedo
- Контактна інформація:
MAECTP0 писав: Не завжди.
Згідний - не завжди...
MAECTP0 писав: На синьому - інформативному - рух по колу й я не бачу (або тицьни яка секунда) знак що кільце головна.
На 10-й секунді появляється знак "уступи дорогу" з чого роблю висновок, що тут "стандартне кільце львівського типу" - головне! Хоча, на всі 100% судити з відео важко.

MAECTP0 писав: може ТОГО повинні пропустити?
Добре, нечітко виразився. ТОГО повинні пропустити ті ТЗ, що виїжджають на кільце, а от "попутні" ТЗ (ті, що рухаються поряд в кільці, але їдуть далі), абсолютно не повинні. Ти ж коли їдеш по стандартній двохполосці і повертаєш на другорядну - не підрізаєш попутні ТЗ (з сусідньої полоси)
ТОбто, авобус винен, коли розглядати дане кільце як "стандартне львівське - головне", але якщо автобус на відео рухався по головній, то тут понятне діло - винен ГАЗик.
Просто цікаво, як би трактувалося дане ДТП на кільці, скажем, біля АС-2.

- MAECTP0
- Контактна інформація:
Speedo писав: На 10-й секунді появляється знак "уступи дорогу" з чого роблю висновок, що тут "стандартне кільце львівського типу" - головне! Хоча, на всі 100% судити з відео важко.
MAECTP0 писав: місті г.Балашов - Саратовська облать - росія.
MAECTP0 писав: це далеко не означає що все кільце головна.
Головним може бути наступний в’їзд на кільце
Speedo писав: Добре, нечітко виразився. ТОГО повинні пропустити ті ТЗ, що виїжджають на кільце, а от "попутні" ТЗ (ті, що рухаються поряд в кільці, але їдуть далі), абсолютно не повинні.

а не то шо перший раз написав.
от новачки почитають що такий поважий форумчаним ляпнув й потім будуть на кільці витворяти й морди бити. й прав позбавлятись.
в тім то й справа що не понятно. як на мене то він теж рухався по "головній".Speedo писав: ТОбто, авобус винен, коли розглядати дане кільце як "стандартне львівське - головне", але якщо автобус на відео рухався по головній, то тут понятне діло - винен ГАЗик.
В Саратові винен газик
- автобус.Speedo писав: біля АС-2
просто не видно щоб газік вїхджав на кільце.
Й велика помилка викладати тут в темі російські ролики.
MAECTP0 писав: росія.
а в них при виїзді пріоритет у внутрішньої смуги. А у нас навпаки!!!
тому ше одного гірчичника.

PS:
всім гарного вечора. я "пішов" РЕД 2 дивитись
- Speedo
- Контактна інформація:
MAECTP0 писав: Й велика помилка викладати тут в темі російські ролики.
дане відео привів просто як приклад без прив"язки до будь-якої географічної точки. Номерів то вроді не видно, а машини такі самі як і в нас їздять

MAECTP0 писав: поважий форумчаним
та лаадно, тут, напевне і більш поважні форумчани сумніваються багато в чому, що стосується кільця

Востаннє редагувалось Чет, 14 листопада 2013, 21:54 користувачем Speedo, всього редагувалось 1 раз.
- MAECTP0
- Контактна інформація:
Speedo, навряд чи такі сумніваються. вони по виначенню завжди праві. бо по ПДРськи їздять.
- Speedo
- Контактна інформація:
MAECTP0 писав: вони по виначенню завжди праві
про себе ніколи такого не казав. "Вік живи - вік учись" (с).
Краще тут бути (чи показатися) неправим і нехай поправлять і попідмахують, ніж потім на дорозі мати такі розмови, в значно гіршій ситуації

- MAECTP0
- Контактна інформація:
+1Speedo писав: Краще тут бути (чи показатися) неправим і нехай поправлять і попідмахують, ніж потім на дорозі мати такі розмови, в значно гіршій ситуації
-
- Номер:BC77**xx
- Подякували: 1 раз
Не лише за кордоном - в Тернополі більшість кілець мають на під'їзді знак "рух по смугах", де чітко вказано, що права - лише направо, а ліва - прямо і наліво. Ну, і розмітка відповідна, не ще не витерлась. І ДАЙці в Тернополі за цим пильнують :)MAECTP0 писав: А тут виявляється закордоном навіть додумались щоб не плодити правунів-задротів що по зовнішній катаються по колу.
-
- Номер:BC77**xx
- Подякували: 1 раз
Я також за те, щоби й у Львові такі знаки встановили.
Завжди стараюсь так в'їжджати на кільце. А якщо і в'їжджаю по-іншому - то слідкую за сусідом зліва, хоч я і формально правий...
Завжди стараюсь так в'їжджати на кільце. А якщо і в'їжджаю по-іншому - то слідкую за сусідом зліва, хоч я і формально правий...
- pikach00
- Дякував (ла): 87 рази
- Подякували: 35 рази
Думаю тема давно себе вичерпала. Закриваю 

- may
- Ім'я:Ihor
- Номер:7044
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 4 рази
Нові ПДР ще довго можна чекати... Треба розуміти логіку існуючих. Круг - це виняток. В РБ навіть вийняток для заборони перестроювання на перехресті.vovka писав: Всі все одно будуть думати по своєму доки внятно не напишуть ПДД в тому плані.
В’їзд дозволений з усіх смуг.
Для виїзду існує два варіанти.

Перший прийнятий в Білорусі, другий на раші.
Логіка другого - уникнення перехрещення траекторій на виїзді,першого - підвищення пропускної знатності вузла (дві смуги можуть виїжджати одночасно) і зрозуміло, що внутрішня смуга дає дорогу зовнішній, ящо та рухається далі по колу.
Графіка та анімація Який з двох прописаний в ПДР України - це вже кожний сам вирішує

Останнє і грунтовне роз’яснення МВС викладалось ТУТ.
Можна знайти в п.п.10.4, 10.5 і 3-й варіант, але логіки він мати вже не буде...
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!
- may
- Ім'я:Ihor
- Номер:7044
- Подякували: 4 рази
Усі інші варіанти вводяться виключно різними технічними засобами регулювання і дають можливість реалізувати доцільну схему ОДР на любому колі. Наприклад так: по модному - Roundabout
Хоча є й інші - Modern roundabout, mini-roundabout, Turbo Roundabouts, Neighborhood traffic circles, Тraffic circles...
Тільки треба розуміти, що Roundabouts - це не тільки знаки та розмітка, а ще й ряд інших параметрів. Усім хто молиться на нову схему Чорновола-Липинського, де на колі великого діаметра (Rotarу) ввели схему Roundabout - приклад як люди роблять
Будівельні роботи перед такою ж зміною схеми Rotarу на Roundabout у Кінгстоні, штат Нью-Йорк

На Чорновола усе буде добре працювати поки розмітку видно. За її відсутності однозначність зникає, у т.ч. через великий діаметр перехрестя. А продублювати знаками малореально...

Тільки треба розуміти, що Roundabouts - це не тільки знаки та розмітка, а ще й ряд інших параметрів. Усім хто молиться на нову схему Чорновола-Липинського, де на колі великого діаметра (Rotarу) ввели схему Roundabout - приклад як люди роблять

Будівельні роботи перед такою ж зміною схеми Rotarу на Roundabout у Кінгстоні, штат Нью-Йорк

На Чорновола усе буде добре працювати поки розмітку видно. За її відсутності однозначність зникає, у т.ч. через великий діаметр перехрестя. А продублювати знаками малореально...
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
- bossjara
- Ім'я:Антон
- Номер:59105TC
- Подякували: 5 рази
- Контактна інформація:
спробую(востаннє зі свого боку) пояснити Доктору, Маестро, Ендрюдор та іншим ЛОГІКУ!!!! правила згідно з котрим внутрішній ряд ПОВИНЕН! пропускати зовнішній.
1)згідно існуючих ПДР:
з точки зору водія 1: я їду в правому ряді по прямій дорозі(не важливо чому, зручно, не спішу, правильний, недосвідчений, веселий чи навпаки поганий настрій, не хочу мати ймовірну перешкоду праворуч), попереду кільце, я незмінюючи смугу руху проїджаю кільце із приоритетом у русі. не здійснюю ніяких додаткових дій
з точки зору водія 2: я їду в лівому ряді/перестроююсь перед кільце в лівий ряд(не важливо спішу, ганяю, скучно, люблю перестроюватись і т.д.), при їзді по колу моя траєкторія перетинається з авто що їде далі правою смугою. Пригальмував, пропустив, поїхав далі
2)згідно того що ви пропонуєте
з точки зору водія 1:
перед виїздом на кільце повинен завчасно перестроїтись в ліву смугу, проїхати кільце перестроїтись в праву смугу
з точки зору водія 2:
проїхати кільце, ніяких дій не здійснювати
жирними я виділив які дії треба зробити, підкресленням виділив різницю в діях.
спробуйте зрозуміти, що по вашому іншиим учасникам дорожнього руху не зручно!
1)згідно існуючих ПДР:
з точки зору водія 1: я їду в правому ряді по прямій дорозі(не важливо чому, зручно, не спішу, правильний, недосвідчений, веселий чи навпаки поганий настрій, не хочу мати ймовірну перешкоду праворуч), попереду кільце, я незмінюючи смугу руху проїджаю кільце із приоритетом у русі. не здійснюю ніяких додаткових дій
з точки зору водія 2: я їду в лівому ряді/перестроююсь перед кільце в лівий ряд(не важливо спішу, ганяю, скучно, люблю перестроюватись і т.д.), при їзді по колу моя траєкторія перетинається з авто що їде далі правою смугою. Пригальмував, пропустив, поїхав далі
2)згідно того що ви пропонуєте
з точки зору водія 1:
перед виїздом на кільце повинен завчасно перестроїтись в ліву смугу, проїхати кільце перестроїтись в праву смугу
з точки зору водія 2:
проїхати кільце, ніяких дій не здійснювати
жирними я виділив які дії треба зробити, підкресленням виділив різницю в діях.
спробуйте зрозуміти, що по вашому іншиим учасникам дорожнього руху не зручно!
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=39&t=29544
- MAECTP0
- Контактна інформація:
так ото ж...may писав: На Чорновола усе буде добре працювати поки розмітку видно. За її відсутності однозначність зникає, у т.ч. через великий діаметр перехрестя. А продублювати знаками малореально...
тому й колись заводив мову про доцільність зміни/поправки ПДР щодо дефольтної схкми проїзду "клумб".
я не сперичаюсь що ПОВИНЕН.bossjara писав: спробую(востаннє зі свого боку) пояснити ... Маестро, .... та іншим ЛОГІКУ!!!! правила згідно з котрим внутрішній ряд ПОВИНЕН!
піднімав питання чи є сенс вдосконалити/поправити цю ситуацію і хотів то обговорити з однофорумчанами...
Передбачаю повторне пояснення чому існуюча ситація - проїдз по зовнішній на 180/270/360 - благо. ТОму коротко. Так використовується лише одна смуга. Втрачається пропускна здатність.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей