Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Що таке Карбон (не хімія)???
- Breaker
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0

Що таке карбон? Для чого потрібен капот з карбонового волокна? Бо продаються кругом плівки всякі, а толку з них? 

- студент
- Ім'я:Мішаня
- Контактна інформація:
Re: Що таке Карбон (не хімія)???
Плівки - це понти! А ось карбонові елементи кузова - це бомба! Легшим стає авто!
Чи хімія??? Ні! ти, що це рослинний матеріал, який росте в карпатських горах там де немає жодного заводу туди люди рідко показуються! ШУЧУ!
Звичайно хімія - це сплави, якихось пласмас!
Чи хімія??? Ні! ти, що це рослинний матеріал, який росте в карпатських горах там де немає жодного заводу туди люди рідко показуються! ШУЧУ!
Звичайно хімія - це сплави, якихось пласмас!
- Yar4ik
- Ім'я:Ярік
Yar4ik› Breaker, охренєнний матеріал з якого мутять обвіси спойлєра кузовні деталі, ше дешо ходово-моторні деталі
13/12/2007 00:10:20 ‹Yar4ik› Breaker, воно ппц легеньке
13/12/2007 00:10:36 ‹Yar4ik› Breaker, пльонка? де на кривчицях?
13/12/2007 00:10:49 ‹Yar4ik› Шо НФС не шпіляв?
13/12/2007 00:11:07 ‹Breaker› та шпіляв ясно
13/12/2007 00:11:16 ‹Breaker› просто там не написано для чого він
13/12/2007 00:11:22 ‹Breaker› пльонка в неті
13/12/2007 00:11:38 ‹Yar4ik› для зменшення маси+стильно
13/12/2007 00:11:43 ‹Breaker› хотя думаю при наявності зарзку - знайомий зміг би замутити наклейку тіпа карбонового волокна
13/12/2007 00:12:00 ‹Breaker› тіпа то як матеріал для капоту використовується карбон, да?
13/12/2007 00:12:08 * AnnaStasia ввійшов в Загальна кімната
13/12/2007 00:12:22 ‹Yar4ik› Breaker, ага, сплав дуже легенький
13/12/2007 00:12:36 ‹Yar4ik› AnnaStasia)))
13/12/2007 00:12:59 ‹Yar4ik› Breaker, менша маса-більша швидкість)))
13/12/2007 00:12:59 ‹Breaker› ясно... а скільки коштує лампа (неонка) одна, але десь довжиною метр?
- z@k
- Ім'я:Олег
- Номер:ВС6904АА
- Контактна інформація:
Yar4ik, Усьцюсь зараз !!!
Breaker,
Breaker,
(с) http://rotate.com.uaКАРБОН
Карбон - каменноугольный период палеозойской эры (начало - 360 млн. лет, конец - 286 млн. лет назад). Но нас интересует другой карбон, а именно композитный материал. Он относится к классу углепластиков - материалов, объединяющих в себе несколько тысяч различных рецептур. Все эти материалы роднит одно - наполнителем в них являются углеродные (графитные) частицы, чешуйки и волокна.
Основу углетканей составляют нити углерода (углерод - это, к примеру, грифель карандаша). Только такие нити довольно тонкие. Сломать ее просто, но порвать ой как нелегко. Из них шьются ткани, где углеродные нити скрепляются параллельно друг другу.
В силу своей конструкции углепластики имеют выраженную анизотропию (разные свойства в разных направлениях), поэтому для получения прочной поверхности углево-локно приходится укладывать в несколько слоев, каждый раз меняя направление нитей. Скрепляются волокна так же, как и стек-лопластиковые, смолами. Даже процесс вы-клейки практически идентичен. Только смолы нужны более качественные и дорогие. Для работы с карбоном да и с кевларом простая полиэфирка не совсем подходит. Кроме того, чтобы полностью использовать все преимущества этих материалов, необходимо применять вакуумные технологии, термообработку, задействовать сложное оборудование, к примеру такое, как автоклав. Но игра, как говорится, стоит свеч. Карбон на 40% легче стали и на 20% -алюминия. Углепластиковые детали легче и прочнее стеклопластиковых. С тех пор, как в 1981 г. Джон Барнард впервые использовал карбоновое волокно при создании монокока на McLaren MP4/1, этот материал прочно вошел в современный автоспорт и постепенно подбирается к обычным автомобилям.
Но вот парадокс: автолюбители полюбили карбон не за его выдающиеся свойства, а за оригинальный внешний вид. Мода в тюнинге на карбоновые накладки также пошла со спортивных автомобилей, но там они все-таки имели четкое назначение: максимум прочности при минимальном весе.
В карбоне, который идет на строительство мачт и других изделий, где необходима высокая прочность, в структуре ткани явно превалируют углепластиковые волокна. Нити, их скрепляющие, практически не видны. В деталях салона углеволокно уже выглядит как ткань с различными вариациями (плетение типа "рогожа" или 3x3, 1x3 и т. д.). Эти углеткани можно выклеивать в один слой. После застывания и полировки (если необходимо) получается очень симпатичный орнамент. При работе с ним есть один сложный момент: четкий геометрический рисунок материи предполагает более внимательное и тщательное изготовление деталей, так как на горизонтальной поверхности любое искривление сразу будет заметно.
Учитывая, что углеродные волокна черные, а нити могут быть различными, появляется простор для дизайнерской мысли. Но в настоящий момент определение "под карбон" чаще всего характеризует черно-серую "шахматку". Пленок подобного рисунка появилось уже превеликое множество. Но непосредственно карбон - это действительно легкий, практичный и красивый материал. Возвращаясь к конструкционному карбону, хотя чисто декоративным, учитывая характеристики, этот материал назвать довольно сложно, стоит сказать и о недостатках, а они, к сожалению, есть. Карбон имеет очень маленькое относительное удлинение, т. е. не растягивается. Хрупкость и боязнь точечных ударов делают его в определенной мере "нежным и ранимым". Для того чтобы изделие из карбона работало как надо, необходимо точно рассчитать множество параметров: толщину слоя, направление нитей углеволокна, количество смолы и т. д. При строительстве корпусов болидов Формулы-1 для этого используют специальные компьютерные программы. Есть еще один любопытный нюанс: если углепластик входит в непосредственный контакт с металлами, к примеру с алюминием, то возникает один побочный эффект. Графит как основной компонент углеволокна и алюминий могут образовать гальваническую пару, а если речь идет о лодках и соленой морской воде, являющейся очень хорошим электролитом, процесс корродирования металла может проходить очень быстро. По этой причине в таких местах в углепластиковую поверхность вводят нейтральные стеклопластиковые вставки.
- Yar4ik
чого?z@k писав:Yar4ik, Усьцюсь зараз !!!

- z@k
- Ім'я:Олег
- Номер:ВС6904АА
- Контактна інформація:
Yar4ik, із закінчення переписки в чаті :) Тут купа питань про карбон і в кінці контрольний поперек логіки неон 

- and1
- Ім'я:Андрей
- Контактна інформація:
карбоновый капот стоит 600 у.е. назаказ могут даже на жигу сделать 
спрашивай "нитро" как

спрашивай "нитро" как

- Mu$daY
- Ім'я:Вова
- Номер:ВС7779СТ
Breaker,
Кароче не слухай їх карбон то пльонка. Клеїш її і капот зразу на 15кг. лекший стає
Кароче не слухай їх карбон то пльонка. Клеїш її і капот зразу на 15кг. лекший стає

Drifthooift
- and1
- Ім'я:Андрей
- Контактна інформація:
Must Drive, а если всю машину обклеить, стаешь невшибенным рейсером 

- Jarevych
- Тюнінг клуб
- Дякував (ла): 10 рази
- Подякували: 82 рази
- Контактна інформація:
and1 писав:а если всю машину обклеить
то буш як в космосі - НЕВАГОМИМ
Машина не жінка , помилок не пробачає
- Step
and1, не!

- машина легка, як пушинка, а якщо ще і себе обклеяти плівкою - от тоді і стаєшь нєвшибєнним рейсером!and1 писав:если всю машину обклеить

- LUBAN
- Ім'я:Любомир
- Контактна інформація:
А прикиньте така фішка: аерографія капоту під карбонове волокно!!!!!!!!!! Було б перфекто стіліто тюнінгіто))))),але вона б коштувала як карбоновий капот))))
- Yar4ik
z@k,
то я сидів і в чаті і на форумі, вже відписав йому в чаті і бачу то саме питання на форумі, на лом було то по новій писати, вот шо бачив, то і копірнув
а реальний карбон, всьо як має бути?
А ше можна пльонкою діскі обклеїти - тоді вони будуть десь по 5 кг важити - такий момент буде

шо серйозно любий? форма і розміри?and1 писав:карбоновый капот стоит 600 у.е. назаказ могут даже на жигу сделать
спрашивай "нитро" как

Must Drive писав:Клеїш її і капот зразу на 15кг. лекший стає
а якшо всю - ти полетишJarevych писав: если всю машину обклеить

А ше можна пльонкою діскі обклеїти - тоді вони будуть десь по 5 кг важити - такий момент буде

- 21043 SW
- Ім'я:Юрий
- Номер:ВС6666АК
- Контактна інформація:
видать Ты в школу вообще не ходил - карбон - углерод (№6)студент писав:Звичайно хімія - це сплави, якихось пласмас!
http://www.xumuk.ru/tm.html
http://www.chemport.ru/pertable/
Dynamic Sport Latvia
- Yar4ik
21043 SW, +1, сплав, основним складовим якого є вуглець
- Breaker

- Step
Ну раз ти на хімію в школі не ходив - дам тобі урок! Це табличка "Мєндєлєєва" - вивчи її на пам'ять і вже будеш знати що карбон - це металстудент писав:Звичайно хімія - це сплави, якихось пласмас!

- Ronster
- Контактна інформація:
Step писав:Приєднання файлів:

- Yar4ik
Табліца зачот

- студент
- Ім'я:Мішаня
- Контактна інформація:
!Згідний, карбон це метал!Step писав:Ну раз ти на хімію в школі не ходив - дам тобі урок! Це табличка "Мєндєлєєва" - вивчи її на пам'ять і вже будеш знати що карбон - це металстудент писав:Звичайно хімія - це сплави, якихось пласмас!![]()
Так так ще хочу сказати, що зараз всі вітчизняні авто роблять з "ізискано" ЧИСТОГО металу!!!!
Тільки чомусь наші Лади, Жигулики починаючи приблизно з 1992 року, через 3-4 роки, а на віть і за 1 рік починає вилазити така болісна для наших нервів фігня -

Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 24 гостей