Загальні питання по обслуговуванню та ремонту авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Де поставити ГБО у ЛЬвові?
ostin777powers
Ім'я:Остап
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 1 раз
Re: Де поставити ГБО у ЛЬвові?

Повідомлення ostin777powers » Суб, 05 вересня 2015, 10:16

хто вкурсі, повар нинче працює?...
ато я дзвоню ні він, ні Вася трубки не бере :|
Ми мусимо визнати очевидне: тебе зрозуміє лише той, хто хоче зрозуміти.

sapphir
Ім'я:Саша
Дякував (ла): 32 рази
Подякували: 29 рази

Повідомлення sapphir » Суб, 05 вересня 2015, 10:44

p0var писав: Інша сторона медалі це те що ти фіксуєш шланг в певному місці стяжкою, а на іншому сто для доступа до певного елемента цю стяжку обкусують і не відновлюють бо головне по скорше зробити роботу а газовщики розберуться, самі винні що газ поставили. Ще інша сторона медалі що в наші часи попробуй людині сказати що треба штанги поміняти для профілактики і це коштує 500-1000 грн бо нормальні штанги так і коштують - зразу скажуть "зажрались зовсім".

А що це за монтаж стяжками? В авто стяжками хіба електродроти зафіксовані і то стяжками відкривними. А так, я рахую, все має бути на кронштейнах, болтах, саморізах. Так що тут "які їхали - таких здибали" як какжуть - як ми міняємо фільтра так нам і "ліплять" інстолятори.
А про профілактичну заміну шлангів - а нащо вона? В авто шланги ми також міняємо профілактично чи при потребі? Друге питання якщо ставлять шланги які гарантовано за два-три роки потріскаються - тоді і говорять про профілактику. Якщо ж шланги відповідні і машина регулярно експлуатується то в них має бути достатній ресурс щоб туда не лазити доволі довго.
Настільні ігри Така Мака :
https://www.takamaka.com.ua/

Romko
Ім'я:Роман
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення Romko » Суб, 05 вересня 2015, 20:09

sapphir, тобто краще максимум позасверлювати метал саморізами? дирок наробити під болти? хомути понаставляти? :D ....
я вже писав, що в деяких авто з часом патрубки перетираються чи трубки кондиціонера через заводську конструкцію і розміщення елементів під капотом...так що тут підтримаю Повара... треба час від часу відкривати капот просто і по меньше таких проблем буде ;)

Sluva
Ім'я:Славік
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 28 рази

Повідомлення Sluva » Суб, 05 вересня 2015, 22:41

Romko писав: тобто краще максимум позасверлювати метал саморізами? дирок наробити під болти? хомути понаставляти? ....
убив би...
Romko писав: я вже писав, що в деяких авто з часом патрубки перетираються чи трубки кондиціонера через заводську конструкцію і розміщення елементів під капотом...так що тут підтримаю Повара...
+
на форді мав кілька разів такі несподзянки,раз перетерся шланг один об другий,другий раз в силуміновому корпусі термостата тупо утворилась дірка :facepalm
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма

mathst
Ім'я:Степан
Подякували: 18 рази

Повідомлення mathst » Пон, 07 вересня 2015, 07:27

p0var, дякую Максу і Василю за встановлене ГБО. Якістю монтажу я задоволений, все зробили акуратно.

Felix
Лінгвіст
Ім'я:Felix
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 37 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Пон, 07 вересня 2015, 08:11

ше одну трушну хонду апашлили :shout :shout :shout :facepalm :sad

Buts
Подякували: 0

Повідомлення Buts » Пон, 07 вересня 2015, 20:31

Прошу допомогти, є питання по налаштуванні ГБО.

Значить так. Підбирав тиск з крокоми 0,05, робив автонастройку, поки коефіцієнти не попали у межу 1,3-1,4. Накатав 2 карти. Без коректування отримав таку картину.

Лямбди немає.
Тепер цікавить що робити після підняття коефіцієнтів?

1. Їхати на газоаналізатор (та інше) і продовжувати налаштування ?
Що воно дасть на практиці ?

2. Доставити ДК підключити до газових і переналаштувати ?

3. Забити і кататись ?

І ще хто в курсі по параметрах. Налаштовував з фазованим вприском, а у ланоса попарний ? правильно ?
Вкладення
karta_070915.jpg
Накатані карти при тиску 1.1, без коректування.

Topic_40
Ім'я:Volodimir
Контактна інформація:

Повідомлення Topic_40 » Пон, 07 вересня 2015, 21:05

Все що ти зробив це не правильно. В машин без дк криві завжди зійдуться ідуально! Підключити дк до газомозгів тож нічого не дасть.
Є два виходи:
1. Налаштувати газ з допомогою шдк.
2. Поміняти єбу, поміняти прошивку і доставити штатний дк в машину і тоді всі проблеми пропадуть.
Не забувай вказувати комплектацію гбо.

П.С. Я сам пройшов два варіанти і для себе зупинився на другому. Тому що маючи штатний ДК ти сам можеш налаштовувати ГБО правильно і коли захочеш. Не маючи ШКД ти цього зробити не зможеш і це буде не так точно!
Читай тут http://www.drive2.ru/l/2595982/

p0var
Ім'я:Макс
Подякували: 4 рази
Контактна інформація:

Повідомлення p0var » Вів, 08 вересня 2015, 11:22

є така штука кльова, stag afr, вона має рішити всякі такі питання. В нас поки що немає(

по машині на скірі: тиск 0.9 виставити, лінію коррекції підняти щоб час газових форс був хоча б 4 м.с. І від цього вже починати налаштовувати її в русі.
моб. 098 943 03 54
instagram.com/westgaslviv
westgas.lviv.ua

Buts

Повідомлення Buts » Вів, 08 вересня 2015, 15:12

Stag4+, hana Black, Alaska
Topic_40, все що робив - це по інструкції staga.
Можливо це не так точно як з ДК, але має право на життя як і машини 90-тих без Лямбди.

p0var, при тиску 0,9 - автонастройка давала коефіцієнти більше 1,6, в інструкції по стагу пише - має бути у межах 1,1-1,6.
Це на холостому має бути 4 м.с. , тобто у таблиці там де 3 добитись 4?

p0var
Контактна інформація:

Повідомлення p0var » Вів, 08 вересня 2015, 15:51

інструкція не іграє для твого авто.
1. без лямбди в тебе по ідеї взагалі не має проходити автокалібровка.
2. так на холостому. але це початок, так виставляй, слухай перехід газ/бензин, як виставиш ідеально - починай налаштовувати в русі.
моб. 098 943 03 54
westgas.lviv.ua

Felix
Лінгвіст
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Вів, 08 вересня 2015, 15:57

p0var писав: починай налаштовувати в русі.
вкотре з різних джерел читаю мислю про налаштування в русі... в мене питання - то тікі для ланосів, чи для інших машин? за всіх умов чи тільки за певних?

p0var
Контактна інформація:

Повідомлення p0var » Вів, 08 вересня 2015, 15:59

afr1.jpg
afr2.jpg
Сьогодні як раз собі нагадав сам собі про afr.
Тепер маємо на СТО таку штуку - якщо коротко то переносний лямбда зонд, виставляємо машини без лямбди.

Контроллер широкополосного лямбда-зонда STAG-AFR – это устройство, позволяющее определить состав топливно-воздушной смеси (AFR), подаваемой в двигатель внутреннего сгорания, путем измерения содержания кислорода в выхлопных газах. В комплекте с устройством используется широкополосной лямбда-зонд, который может применяться в двигателях, питающихся широким спектром топлив, таких как неэтиллированный (бессвинцовый) бензин, дизельное топливо, LPG/CNG, метанол, этанол.
В большинстве автомобилей с непрямым впрыском топлива бензиновый контроллер при высокой нагрузке двигателя не контролирует состав смеси, что при плохой регулировке системы питания (например, в газовой установке) может привести к снижению мощности двигателя, повышению сгорания и даже к его повреждению.
Контроллер широкополосного лямбда-зонда STAG AFR позволяет настроить двигатель или газовую установку таким образом, чтобы состав топливно-воздушной смеси поддерживался на оптимальном уровне, обеспечивая максимальную мощность двигателя и, одновременно, поддерживая сгорание в норме. Благодаря высокой скорости измерения коэффициента лямбда состав смеси можно контролировать не только в определенных условиях работы двигателя, но и в переходных режимах.
моб. 098 943 03 54
westgas.lviv.ua

Topic_40
Контактна інформація:

Повідомлення Topic_40 » Вів, 08 вересня 2015, 16:00

Buts писав:Stag4+, hana Black, Alaska
Topic_40, все що робив - це по інструкції staga.
Можливо це не так точно як з ДК, але має право на життя як і машини 90-тих без Лямбди.

p0var, при тиску 0,9 - автонастройка давала коефіцієнти більше 1,6, в інструкції по стагу пише - має бути у межах 1,1-1,6.
Це на холостому має бути 4 м.с. , тобто у таблиці там де 3 добитись 4?
На рахунок машин з 90-тих, треба було ставити 2 покоління, от тоді я б погодився. А так змісту щось налаштовувати немає, бо немає ніякого зворотнього зв'язку. В мене така сама комплектація як в тебе і тобі показав правильний вихід.
Якщо не хоч доставляти штатний ДК, тоді їдь до Романа на Городоцьку, в нього є шдк і він хоч якось настроїть!

p0var
Контактна інформація:

Повідомлення p0var » Вів, 08 вересня 2015, 16:02

Felix писав:
p0var писав: починай налаштовувати в русі.
вкотре з різних джерел читаю мислю про налаштування в русі... в мене питання - то тікі для ланосів, чи для інших машин? за всіх умов чи тільки за певних?
1. На ланосах без лямбди графікі нічого не показують, тому виставити скільки треба газу дати ми можемо тільки жопоміром (ну або по афр тепер)
2. Буває на розгоні або на трассі якась проблема з авто, тоді теж мусимо дивитиь це момент.
3. Бажано подивитись коррекції при навантаженні.
моб. 098 943 03 54
westgas.lviv.ua

Romko
Ім'я:Роман
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення Romko » Вів, 08 вересня 2015, 16:18

Felix писав: вкотре з різних джерел читаю мислю про налаштування в русі... в мене питання - то тікі для ланосів, чи для інших машин? за всіх умов чи тільки за певних?
ну сам подумай як можна нормально настроїти машину яка стоїть в боксі?)))
так автокалібрація - це 70% успішної настройки, але інші 30 - тільки в русі з імітацією різних режимів навантажень і т.д.;)

Buts

Повідомлення Buts » Вів, 08 вересня 2015, 16:42

Topic_40, але ж на бензині машина працює без зворотнього звязку, беручи до уваги параметри інших датчиків і показники ?

Попри неточні налаштування, авто на газу їде по відчуттям як на бензі. Лише в одному режимі (1,5тис об. 2-га передача) виникають інколи подьоргування. Розхід після першого балону 11,4л (50/50).

А що скажете про метод налашування:
переключати з бензину на газ і дивитись відхилення по часу бензинових форсунок, відповідно відхилення показує багату чи бідні суміш газу? корегувати газ.

p0var, переносний зонд показує суміш на стабільних оборотах ?
По спостереженням час форсунок зростає лише при навантаженні, як тоді бути ?
Востаннє редагувалось Вів, 08 вересня 2015, 16:45 користувачем Buts, всього редагувалось 1 раз.

Felix
Лінгвіст
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Вів, 08 вересня 2015, 16:43

Romko писав: ну сам подумай як можна нормально настроїти машину яка стоїть в боксі?)))
ми апять вертаємося до питання, яке вже піднімалося - хтось не може бути спеціалістом на всі руки (тіпа як ссср :facepalm )...тому він їде до спеціалістів і платить названу ними суму за послуги, шоб йому все зробили правильно на 100% а не на 70% і не мати більше гімора :sing
я відношуся до того "хтось" і тому я не знаю шо думати і як думати :sing а просто хочу получити чотку услугу в того чи іншого газовщика, до якого я приїду, за бабло, яке він мені назве :sing

t309
Ім'я:t309
Контактна інформація:

Повідомлення t309 » Вів, 08 вересня 2015, 17:09

Felix, описаної тобою ідеальної ситуації не буває!!!! тому прийми мої співчуття.
https://goo.gl/TcJrkr
Ні хабарям, відкатам, порушеням ПДР!

Topic_40
Контактна інформація:

Повідомлення Topic_40 » Вів, 08 вересня 2015, 17:28

Buts писав: Topic_40, але ж на бензині машина працює без зворотнього звязку, беручи до уваги параметри інших датчиків і показники ?

Попри неточні налаштування, авто на газу їде по відчуттям як на бензі. Лише в одному режимі (1,5тис об. 2-га передача) виникають інколи подьоргування. Розхід після першого балону 11,4л (50/50).

А що скажете про метод налашування:
переключати з бензину на газ і дивитись відхилення по часу бензинових форсунок, відповідно відхилення показує багату чи бідні суміш газу? корегувати газ.
На бензині то вона їде бо в неї закладений алгоритм в ЄБУ.
Метод налаштування переключенням з газу на бензин є правильним, але при наявності ДК штатного. Як бензиновий ЄБУ буде бачити багату чи бідну суміш якщо датчика який за це відповіє нема?
Ви провіряли цей метод в себе? при переключенні з бензину на газ, час бензинового вприску міняється?

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей