Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
проблеми із напругою(хз із чим реально) :(
-
- Ім'я:Igor
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
поставив на копійку генератор 2108, не їздив по вечорах і було усе вроді добре(вроді - бо не провіряв під навантаженням, просто на заведеній було біля 14 вольт із легкою прогазовкою) , кілька разів вечором вертався додому із фарам і замітив що почав щось погано працювати мотор при включенні фар, провірив напругу вона падає аж до 12 вольт.
учора було замінено спочатку регулятор(хоча те що стояло теж майже нове кілька місяців) модель ось http://www.vtnauto.com/ru/1702.html, підключено як книжка пише(окрім лампочки, стоїть резистор 52Ом 5Ват).
заміна не помогла, розібрав провірив діоди, основні силові справні пропускають тільки у 1 напрямку, додаткові 2 цілі 1 не пропускав ні туди ні сюди, замінив цілу підкову.
зачистив усі місця дотикання підкови до корпусу, зачистив усі болтики, гаєчки і шайбочки і гровери від іржі і окислення у місцях контакту.
провірив обмотку збудження- ціла, не пробита, не коротить на корпус.
провірив обмотку трьохфазну- ціла, не пробита, не коротить на корпус.
підшипники трішки мають люфт - не знаю на вигляд вроді ще живі, особливо як на мене не зношені.
зібрав усе так щоб контакт маси був надійним, присобачив лишній дріт маси до корпусу гени - для надійності(мені було не лінь)
поставив завів і як було що якщо завести і не прогазовувати то напруга помаленьку десь за 1-2хвилини наростає із десь із 12 вольт які має акум після просадки на стартері піднімається до 14 .... прогазовка у процесі наростання ефекту не дає!!! не пришвидшує процесу наростання напруги....
після увімкнення габаритів тримається біля 13,9 - 14в.
а ввімкнення габаритів і ближнього/дальнього світла + пічки валить напругу до 12,05 вольт і там вона десь тримається.(пічка просаджує тільки на 0,3волта коли разом із фарами)
пробував на заведеній машині(вроді без лишнього навантаження ) зняти клему із акумулятора, машина далі працювала була, напруга трималась 14-14,1 вольт.
із нагрузкою учора не успів цього попробувати, забув..(
чи є нормально що під майже повним штатним ваз2101 навантаженням генератор від ВАЗ2108 не справляється і просідає напруга до 12 вольт?
буду ще сьогодні екпереметувати і пробувати у чому проблема, а то вечором їздити якось не зрозуміло чи є заряд реальний чи під навантаженням немає(((
додам ще: 1 проводку практично усю переробив, дроти які ідуть до фар стоять товсті і ідуть через реле і усі контакти мною надійно обжаті, тобто по дорозі вже не губиться на контактах і замку запалювання, тумблерах габаритів, усе їде по найкоротшому шляху, тобто немає лишніх падінь на контактах і товщині дротів.
може хтось запитає про лампочку індикатора заряду, то її ще просто не присобачив, але для проби підлключав паралельно резистору 3 ватну лампочку і волна світила коли просото влючено запалювання але не заведена, а коли завелеась загасла і навіть при просадці до 12 вольт не світилась!
Акумулятор куплений минулого літа. Коли приходжу у гараж і відімкнуті клеми напруга десь 12,3-12,6вольт бувала останні рази.
учора було замінено спочатку регулятор(хоча те що стояло теж майже нове кілька місяців) модель ось http://www.vtnauto.com/ru/1702.html, підключено як книжка пише(окрім лампочки, стоїть резистор 52Ом 5Ват).
заміна не помогла, розібрав провірив діоди, основні силові справні пропускають тільки у 1 напрямку, додаткові 2 цілі 1 не пропускав ні туди ні сюди, замінив цілу підкову.
зачистив усі місця дотикання підкови до корпусу, зачистив усі болтики, гаєчки і шайбочки і гровери від іржі і окислення у місцях контакту.
провірив обмотку збудження- ціла, не пробита, не коротить на корпус.
провірив обмотку трьохфазну- ціла, не пробита, не коротить на корпус.
підшипники трішки мають люфт - не знаю на вигляд вроді ще живі, особливо як на мене не зношені.
зібрав усе так щоб контакт маси був надійним, присобачив лишній дріт маси до корпусу гени - для надійності(мені було не лінь)
поставив завів і як було що якщо завести і не прогазовувати то напруга помаленьку десь за 1-2хвилини наростає із десь із 12 вольт які має акум після просадки на стартері піднімається до 14 .... прогазовка у процесі наростання ефекту не дає!!! не пришвидшує процесу наростання напруги....
після увімкнення габаритів тримається біля 13,9 - 14в.
а ввімкнення габаритів і ближнього/дальнього світла + пічки валить напругу до 12,05 вольт і там вона десь тримається.(пічка просаджує тільки на 0,3волта коли разом із фарами)
пробував на заведеній машині(вроді без лишнього навантаження ) зняти клему із акумулятора, машина далі працювала була, напруга трималась 14-14,1 вольт.
із нагрузкою учора не успів цього попробувати, забув..(
чи є нормально що під майже повним штатним ваз2101 навантаженням генератор від ВАЗ2108 не справляється і просідає напруга до 12 вольт?
буду ще сьогодні екпереметувати і пробувати у чому проблема, а то вечором їздити якось не зрозуміло чи є заряд реальний чи під навантаженням немає(((
додам ще: 1 проводку практично усю переробив, дроти які ідуть до фар стоять товсті і ідуть через реле і усі контакти мною надійно обжаті, тобто по дорозі вже не губиться на контактах і замку запалювання, тумблерах габаритів, усе їде по найкоротшому шляху, тобто немає лишніх падінь на контактах і товщині дротів.
може хтось запитає про лампочку індикатора заряду, то її ще просто не присобачив, але для проби підлключав паралельно резистору 3 ватну лампочку і волна світила коли просото влючено запалювання але не заведена, а коли завелеась загасла і навіть при просадці до 12 вольт не світилась!
Акумулятор куплений минулого літа. Коли приходжу у гараж і відімкнуті клеми напруга десь 12,3-12,6вольт бувала останні рази.
- DIMICH
- Ім'я:Дмитро
- Контактна інформація:
Re: проблеми із напругою(хз із чим реально) :(
версія номер один, бракований генератор, або діодний міст в ньому, в мене таке було - новий генератор 55А не давав того після подібних досліджень як в тебе він був розібраний і було виявлено шо одна ніжна одного з 3 діодів діодного мосту тупо не припаяна, в результаті генератор дає 2/3 потужності, без нагрузки в такому вигляді показує ок, тільки даєш чить більше, струм падає як дурний, може в тебе просто не така наявна причина як в мене, діод сам може бути бракований
я вирішив не паяти, купив новий міст, вже як рік - пальот нормальний
векрсія номер два, всетаки погана маса від акума.
версія номер три - акум(зїздь кудись перевір, мало ли шо)
я вирішив не паяти, купив новий міст, вже як рік - пальот нормальний
векрсія номер два, всетаки погана маса від акума.
версія номер три - акум(зїздь кудись перевір, мало ли шо)
-
1. масу добавив напряму на генератор, там де конденсатор кріпиться до корпусу гени, та сама частина корпусу де і підкова прикріплена.
2. замінив і регулятор і цілу підкову нову поставив.
3. акум брав у брата, ніц не змінило ситуація ідентична що і на мому а у нього усе гуд...
4. буде час у барат зніму його генератор теж 8-мий і на моїй проводці що воно покаже.... бо у нього при прогазовці і із фарами піднімається до 13,5-13,95
що ще провірити не знаю
буду мутити додаткові діоди дял підвищення напруги(щоб коли фари пашуть підвщувати).. подивлюсь чи поможе.... але всеодно так ж не має бути(
2. замінив і регулятор і цілу підкову нову поставив.
3. акум брав у брата, ніц не змінило ситуація ідентична що і на мому а у нього усе гуд...
4. буде час у барат зніму його генератор теж 8-мий і на моїй проводці що воно покаже.... бо у нього при прогазовці і із фарами піднімається до 13,5-13,95
що ще провірити не знаю

буду мутити додаткові діоди дял підвищення напруги(щоб коли фари пашуть підвщувати).. подивлюсь чи поможе.... але всеодно так ж не має бути(
- DIMICH
- Ім'я:Дмитро
- Контактна інформація:
ну тоді лишається то шо та книжка по якій ти підключив шось троха тойво. 

-
- Номер:BC77**xx
- Подякували: 1 раз
Ремінь не буксує?

-
ні, із ремнем усе на вигляд добре.Wasik писав:Ремінь не буксує?![]()
не свистить
хоча якщо буксував то б було чути? чи це не обовязково? бо на око крутиться

і шків не виглядає полірованим від буксів.
буду ще пробувати закоротити без резистора і контрольної лампочки на + хз може поможе, але памятаю що скоріше я був спеціально відключав вихід із регулятора який іде на контрольну лампочку і генератор давав напругу але тільки після прогазовувавння(тоді його додаткові діоди давали напругу і самі починали збудужувати гену) і напруга піднімалась до 14,1волта(знову ж таки провіряв без додаткового навантаження)ну тоді лишається то шо та книжка по якій ти підключив шось троха тойво.
-
свистіти не буде, і на око не побачиш. просто ще раз підтягни да максимуму - бо симптоми вказують саме на це.ibit писав:хоча якщо буксував то б було чути? чи це не обовязково? бо на око крутиться
Я мав вже аналогічну ситуацію - без акума працює, а з акумом - йде в розряд, і напруга акурат як в тебе - з фарами 12.3 воль і йде вниз, і прогазовка не допомагала - підтягнув ремінь, все стало гут.
-
дяка, спробую звернути на це увагуWasik писав:свистіти не буде, і на око не побачиш. просто ще раз підтягни да максимуму - бо симптоми вказують саме на це.ibit писав:хоча якщо буксував то б було чути? чи це не обовязково? бо на око крутиться
Я мав вже аналогічну ситуацію - без акума працює, а з акумом - йде в розряд, і напруга акурат як в тебе - з фарами 12.3 воль і йде вниз, і прогазовка не допомагала - підтягнув ремінь, все стало гут.

-
Wasik писав:свистіти не буде, і на око не побачиш. просто ще раз підтягни да максимуму - бо симптоми вказують саме на це.ibit писав:хоча якщо буксував то б було чути? чи це не обовязково? бо на око крутиться
ЗАПРАЦЮВАЛО!!!!!!!!!!!!!
Дякую Тобі велике Wasik! якби не Твоя порада звернути увагу на ремінь, то б напевне довго ще займався "секасом" із машинкою.
підтяжка ремня рішила проблему але потім коли навантажив по максимуму а це
+габарити
+ближнє світло
+дальне світло
+стопи задні
+повороти ліві або праві(аварійки немає...поки..)
+пічка
часом падала далі до 13,3В
і прогазовка не додавала напруги, рішив зняти ремінь і замітив що він зовім скоцаний із середини, замінив на новий але вже зубастий бошівський, не міг поставити, знімав повністю генератор.
але після заміни ремня напруга:
на холостих без нагрузки - 14,27В
на холостих із УСІМА нагрузками падала до 13,2В
тріки прогазовування(які оберти не знаю) і напруга із усіма можливими нагрузками трималась 14,1вольт.
Результатом довольний як слон!!!!
Ркзультатом тсало те що досі такої високої напруги не було і двигун від того гірше працював, глох. ще трішки відругулював кут запалювання і взагалі супер сатало працювати, холості оберти підялись.
Дякую за допомогу!! я б і не подумав навіть на ремінь, усе із виггляду куртилось номально і не пробуксовувало і не свистіло, а у реальності усе навпаки.
так що якщо нупруга падає при проогазовці до 12-13 вольт варто подивитись на стан ремня!
Тему можна закривати

- Alex-lv
- Ім'я:Александр
- Номер:823-60
Зверни ще увагу на шківи,Може зношені. Блищати мають тільки бокові поверхні, вглибині ремінь не повинен торкатися шківа (блиску нема).
-
зараз важко щось замітити буде, поїзджу і пізніше гялну як на новому ремні воно.Alex-lv писав:Зверни ще увагу на шківи,Може зношені. Блищати мають тільки бокові поверхні, вглибині ремінь не повинен торкатися шківа (блиску нема).
-
Будьлака!ibit писав:Дякую Тобі велике Wasik! якби не Твоя порада звернути увагу на ремінь, то б напевне довго ще займався "секасом" із машинкою.

Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість