Загальні питання по обслуговуванню та ремонту авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Ecoboost 1.0T 125к.с. Ford відгуки!
vovka
Стать:чоловік
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:
Re: Ecoboost 1.0T 125к.с. Ford відгуки!

Повідомлення vovka » П'ят, 13 грудня 2013, 19:01

AnGeL писав: просто я якось не визнаю всяких таких атавізмів, типу чугуняки
а чим конкретно чугуняка гірша можеш пояснити ?
алюмінієвий гріється довше, важить менше, відповідно жосткість блоку менша, боїться перегрівів, шось кудась розточити тоже деколи проблематично бо там гільзи з всяким специфічним покриттям типу nicasil. :surprised

незабувай, що двигун 3 циліндра, він сам по собі малий.. якщо його ще "полегчити" алюмінієм і "охолодити" то що з того вийде ?
AnGeL писав: ну нема ніяких нанотехнологій в тому двигуні, ну просто ніхто такого ще не робив, форд перший на таке наважився і той двигун отримав популярність через екологічність і економію
нанотехнологій нема, але є деякі рішення яких ніде нема наразі в такого плану моторах (може десь на преміум марках є, але ми то не розглядаєм). наприклад масляний насос, ремінь в маслі.

andriy320e30
Ім'я:andriy
Дякував (ла): 20 рази
Подякували: 15 рази
Контактна інформація:

Повідомлення andriy320e30 » П'ят, 13 грудня 2013, 19:06

vovka писав: ремінь в маслі.
тут вони і запороли .чого ланцюг не поставити як в нормальних машинах .потім та вся економія не відібється на заміні ремня, і лишній раз мотор розбирати
Востаннє редагувалось П'ят, 13 грудня 2013, 19:09 користувачем andriy320e30, всього редагувалось 1 раз.
TURBO -POWER

andriy320e30
Контактна інформація:

Повідомлення andriy320e30 » П'ят, 13 грудня 2013, 19:06

vovka писав: може десь на преміум марках є, але ми то не розглядаєм
там вже давно то є)
TURBO -POWER

Ioan85
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення Ioan85 » П'ят, 13 грудня 2013, 19:14

vovka писав: а чим конкретно чугуняка гірша можеш пояснити ?
алюмінієвий гріється довше, важить менше, відповідно жосткість блоку менша, боїться перегрівів, шось кудась
Якщо не помиляюсь чугун якраз довше гріється і більш теплоємніший. Охолоджується довше...
Алюміній прогрівається швидше але й тепловіддача швидка. Через цю властивість алюміній використовують в якості радіаторів до процессорів компютера...

andriy320e30
Контактна інформація:

Повідомлення andriy320e30 » П'ят, 13 грудня 2013, 19:23

Ioan85 писав: Якщо не помиляюсь чугун якраз довше гріється і більш теплоємніший. Охолоджується довше...
Алюміній прогрівається швидше але й тепловіддача швидка.
я так тоже думаю. але чугун надійніше то 100%
TURBO -POWER

BOXER
Номер:5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Повідомлення BOXER » П'ят, 13 грудня 2013, 19:35

AnGeL писав: бо як там в приказках: якби не опель, то форд був би найгіршою машиною в світі
студєнт, це ж мається на увазі з МАШИН, тобто німецьких. хай буде форд передостанньою машиною, але машиною. а японці шротом як були, так і будуть, і до опеля і форда ніколи не дотягнуть :shout :D
Sad, but true.

BOXER

Повідомлення BOXER » П'ят, 13 грудня 2013, 19:36

andriy320e30 писав: економити треба на дизелі .а їздити а бензині
от тут цілком згоден :cheers
Sad, but true.

AnGeL
Ім'я:Остап
Дякував (ла): 28 рази
Подякували: 29 рази

Повідомлення AnGeL » П'ят, 13 грудня 2013, 20:12

BOXER, а ти дотепник :D

vovka, таки навпаки, алюміній маю набагато вищу теплопровідність, однак суттєво меншу теплоємність. іншими словами, він швидко нагрівається, швидше передає тепло з камери згоряння до ох. рідини, тобто сприяє більш ефективному тепловідведенню. але він не може акумулювати в собі теплоту, тобто швидко остигає, а чавуняка довго тримає тепло, але й гріється теж довго... ну і різниця в вазі і надійності і так всім зрозуміла.
vovka писав: незабувай, що двигун 3 циліндра, він сам по собі малий.. якщо його ще "полегчити" алюмінієм і "охолодити" то що з того вийде ?
вийде шось круте) он хонда дизель випустила який важить 50 кг. грубо кажучи взяв під пахву і поніс :D
Хондоводи настільки сурові....

andriy320e30
Контактна інформація:

Повідомлення andriy320e30 » П'ят, 13 грудня 2013, 20:14

AnGeL писав: он хонда дизель випустила який важить 50 кг
на мопеда :surprised :D :D
TURBO -POWER

BOXER

Повідомлення BOXER » П'ят, 13 грудня 2013, 20:16

AnGeL, ну як є, так є. коли ту фразу придумали, інших виробників крім німців взагалі не розглядали ;) так шо узбагойся і йди працюй, може колись доробишся до опеля, до МАШИНИ! :D
Sad, but true.

Romko
Ім'я:Роман
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення Romko » П'ят, 13 грудня 2013, 22:05

AnGeL, я от не розумію якого милого ти причепився до того Екобуста і його прогріву? - ти хоть вживу під капотом його бачив? :) ..
чи просто трололо?...
чи мета твоїх постів комусь довести, що турбована на коліні Хонда більш надійніша і краща ніж авто в якого під капотом двигун року? :D :facepalm

BOXER

Повідомлення BOXER » П'ят, 13 грудня 2013, 22:06

Romko писав: чи просто трололо?...чи мета твоїх постів комусь довести, що турбована на коліні Хонда більш надійніша і краща ніж авто в якого під капотом двигун року?
два питання в точку :D і відповідь очевидна.
Sad, but true.

shockdude
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення shockdude » Суб, 14 грудня 2013, 00:51

Ioan85 писав:
shockdude писав:
Ioan85 писав:Деколи доступне в меню таке повідомлення, що б це могло значити "57И". Пройдений кілометраж з не прогрітим двигуном?
Зображення
воно само вискакує? довго висить? чи його треба десь в меню шукати?
В менюшці Ford ecomode, серед оцінюваннь манери їзди... Воно мабуть показує процентаж або від останньої заправки, або від останньої поїздки. Чи від обнулення кілометражу, так як після заправки обнулив покази... Переважно той показ відсутній мабуть коли 0%
завтра гляну чи в мене таке пише.

не знаю як кому, але мені особисто моторчик подобається.
На рахунок холодної їзди - так холості обороти для нових економічних моторів навіть і шкідливі. Як і для навколишнього середовища. Я прогріваюся вже в русі, на форумах форда читав що так робить 90% власників екобуста.

решту 10% пересіли з тазів

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 14 грудня 2013, 01:38

andriy320e30 писав: я так тоже думаю
Ioan85 писав: Якщо не помиляюсь чугун якраз довше гріється і більш теплоємніший.
якщо не вірите форду, то може повірите вікіпедії )))
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... 0%BE%D0%B2
Так, чугунный блок наиболее жёсткий, а значит — при прочих равных выдерживает наиболее высокую степень форсировки и наименее чувствителен к перегреву. Теплоёмкость чугуна примерно вдвое ниже, чем алюминия, а значит двигатель с чугунным блоком быстрее прогревается до рабочей температуры.
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0% ... 1%82%D1%8C
Значения удельной теплоёмкости некоторых веществ
алюминий твёрдое тело 0,930
чугун твёрдое тело 0,540
shockdude писав: так холості обороти для нових економічних моторів навіть і шкідливі. Як і для навколишнього середовища
холості обороти для любого двигуна шкідливі. то один з самих поганих режимів його роботи.

нарахунок прогріву. неполінився і сьогодні заміряв свій 2.0 атмо форд.
Включив тестовий режим. На вул. Патона.
Показувало +2.
Завів.
До +22 нагрівалося рівно 2 хвилини.
Поїхав потихенько.
+50 було на мості на Городоцькій. Час не засік..
Потім застряг в мінімальній тянучці на Сяйво перед світлофором.
І кароче біля Вопака на Левандівці через 14 хвилин після старту температура досягла +80.
До 90 я не слідкував..
Ну кароче 14 хвилин до +80 то багато чи мало ? :)

в екобуста як ?

AnGeL

Повідомлення AnGeL » Суб, 14 грудня 2013, 02:08

Romko, воу-воу-воу, полєхчє :D хонда моя то взагалі 20-річне гниле ржаве іпонське відро яке взагалі навіть до опеля не дотягує, шоб машиною називатись, і не я про неї тут згадав, так шо узбагойтєсь рібьята :)
за весь час володіння даною маркою я вже дость добре вивчив плюси і мінуси, і повірте мінуси тут теж присутні, як і в будь якій іншій марці авто, хонда не найкраща машина і далеко не ідеальна, але мої потреби більш-менш задовільняє (то не зважаючи на турпо зібране на коліні)

чого я доіпався до екобуста? на то є кілька причин...
1 - безпідставна хвальба, шо то є супер-пупер крутий двіжок, двигун року, бла-бла-бла. ніц в ньому крутого нема, він просто появився в той час і в тому місці, коли треба і все, не більше. відповідно тому і популярний. і ті нові впровадження які там є, типу ремінь в маслі, вони абсолютно не причетні до його популярності.
2 - йа трололо, япи-німці здохли, але десь флудити треба ж :D думаю так тут комусь стало легше, після такого обгрунтування :angel
3 - той двіжок захищають люди які точно так само як я, тільки бачили його, максимум катали тест-драйв. то якщо вони можуть його хвалити і захищати, то й я можу його обсирати :) причому свої висновки я ґрунтую на фактах і досвіді людей які активно користуються даним двз, а також на підставі давно визначених законів фізики.

ту вовка:
Теплопровідністю (heat/thermalconductivity) називають здатність металів проводити тепло. Чим більша теплопровідність, тим швидше тепло поширюється по металу при його нагріванні і віддається ним при охолодженні. Високу теплопровідність мають мідь та алюміній. Залізо, сталь, чавун проводять тепло в 4-6 разів гірше, ніж мідь.
прошу аргументи і факти, інфа теж з вікі. шкільний курс фізики і хімії я пам'ятаю добре :) чугун має гірше теплопровідність ніж алюміній і більшу теплоємність, і теплоємність ніяк НЕ впливає на те, наскільки швидко метал відбирає і передає тепло.

не просто так я вирішив нові пайпи гнути з нержавійки, яка має в декілька разів гіршу теплопровідність ніж алюміній, щоб самі пайпи не нагрівали повітря. не плутай теплоємність з теплопровідністю. Теплоємність це здатність накопичувати теплоту, а теплопровідність це здатність поширювати теплоту. то трохи різні речі :)

AnGeL

Повідомлення AnGeL » Суб, 14 грудня 2013, 02:32

ще про теплоємність, так теплоємність чавуну становить близько 0,5 кДж/кг*К, коли алюмінію 0,92. але варто взяти до уваги, що дана характеристика приведена на одиницю ваги, але питому густина чавуну становить близько 7,8 кг/дм.куб, коли алюмінію 2,7. відповідно привівши дані характеристики до одиниці об'єму, буде очевидним, що алюміній виграє практично по всіх параметрах окрім жорсткості і надійності. ну це й логічно, мабуть не просто так його почали використовувати в автомобілебудуванні, в всіляких спортивних двигунах, і великооб'ємних і багатоциліндрових зокрема.

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 14 грудня 2013, 02:56

AnGeL,
явно ж пише що на прогрів двигуна впливає теплоємність матеріалу (а не теплопровідність).
і форд так каже, і вікі так пише.
і от тобі ще ссилку.
http://www.studiplom.ru/Technology-DVS/Blok-DVS.html
Теплоемкость чугуна позволяет быстрее прогреться двигателю до рабочей температуры, что позволит сократить время работы ДВС во время прогрева при эксплуатации в зимний период. Не стоит забывать, что и теплопроводность чугуна намного ниже (примерно в 4 раза) алюминия, из-за чего система охлаждения в таких двигателях работает в более сложных условиях.
наведи якусь статтю чи як, де буде вказано що для прогрівання мотора краще алюмінієвий блок :surprised

Я не є великий фізик, але на хлопський розум виглядає так що форд і вікі не бреше. в холодному стані алюміній в себе вбере більше морозу чим чугун, бо теплоемкість більша , а то все промерзше треба прогрівати і тратити час. :surprised
але тут відразу і плюс алюмінія - краще розсіює тепло коли вже прогрітий.

AnGeL

Повідомлення AnGeL » Суб, 14 грудня 2013, 03:02

vovka, все вірно, але я ж кажу, шо теплоємність приведена на одиницю масси! а так як алюміній легший, то при рівному об'ємі, він вбере в 3 рази менше теплоти, і зважаючи те шо теплоємність в 2 рази більша (насправді трошки менше ніж в 2 рази), загальна кількість поглинутого тепла буде на 33% менша.
а статті з вікі я вже не довіряю, колись спорили про амг, то в одній писало що це ательє яке викупив завод, а в іншій писало що то структурний підрозділ. і хто з них правий?

AnGeL

Повідомлення AnGeL » Суб, 14 грудня 2013, 03:13

vovka писав: явно ж пише що на прогрів двигуна впливає теплоємність матеріалу (а не теплопровідність).
і форд так каже, і вікі так пише.
і от тобі ще ссилку.
вони піцдять :shout
то фсьо маркетинг, не більше, а маркетинг то така страшна штука, яка вміє порушувати закони фізики, і не тільки :)

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 14 грудня 2013, 13:29

AnGeL писав: а так як алюміній легший, то при рівному об'ємі, він вбере в 3 рази менше теплоти
але алюмінієвий блок аж ніяк не в 6 разів легший за чавунний.
ну і алюміній з твоїх слів значно краще розсіює тепло. грубо кажучи алюмінівий блок працює так само як алюмінієвий радіатор. тяжче його прогріти, бо велика частина тепла відразу йде в атмосферу. але в тому перевага коли вже мотор прогрітий - краще охолодження.
AnGeL писав: вони піцдять
давай тоді виправ на вікі текст аргументовано, а то вводять людей в оману :surprised

ну кароче я свій мотор вчора з секундоміром прогрів.
давайте хтось по екобусті дані. порівняєм.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей