Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі.
LEgEnDA
Тюнінг клуб
Ім'я:Саня
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Re: ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі.

Повідомлення LEgEnDA » Чет, 23 грудня 2010, 02:16

Вулиця франка, перед "трамвайним" кільцем, їдучи від центру, є зупинка де трамвай стоїть і зразу пішохідний.

Можна, коли трамвай вже пішохідний проїжджає його обігнати по середній полосі? Не виїжджаючи на зустрічну колію? Чи це рактується як обгін на пішоходному?

Igor_Lviv
Ім'я:Igor

Повідомлення Igor_Lviv » Чет, 23 грудня 2010, 09:19

Я фігію... :shock Тема називається "ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі". Я розумію сумніви у якихось складних ситуаціях. Але проїзд світлофора... :D Це найперші ази, які вчать у автошколах. Зрештою, які автошколи? Школярі з першого класу знають що який сигнал означає!
Denzzzil писав:але стоп лінії і напису СТОП на світлофорі немає!!!
Denzzzil, прошу тебе - не позорся! Там вище - лінк на ПДР. Будь ласка, прочитай їх! Особливо про перехрестя, пішоходів, світлофори. Які стоп-лінії, яка табличка Стоп? Не можна писати таких дурниць! Це не є обов'язковий атрибут світлофора!
Я, блін, в шоці! Що ми хочемо від ДАІшників, якщо самі не знаємо ЕЛЕМЕНТАРНИХ, відомих зі шкільної парти речей і при цьому сідаємо за кермо і їдемо. Один такий "обізнаний" водій - загроза для тисяч інших водіїв та пішоходів на дорозі!
Хочу це бачити! Якщо нема стоп-лінії чи таблички Стоп - можна їхати на червоне! :bad
Дуже прошу тебе! Перш ніж продовжувати флуд чи писати глупства в цій темі - прочитай ПДР!!!!! Це я не "вказівки" роздаю і не хочу тебе образити! Це я просто боюсь за життя та здоров'я водіїв та пішоходів, які мають необачність знаходитись біля водіїв не знайомих з елементарними речами з ПДР.

На червоний сигнал можна проїхати лише в одному випадку - коли ти виїхав на перехрестя на зелений і на виїзді з перехрестя стоїть ще один світлофор, дублюючий. І от вже жовте і червоне.
Такий проїзд регламентується аж двома пунктами ПДР: закінчення маневру і дозвіл виїхати з перехрестя, щоб не зупинятись на ньому. Бо формально - перед тобою вже червоне світло. Хоч дублюючих світлофорів у Львові мало.
Якщо за перехрестям стоїть окремий, пішохідний світлофор - це окремий світлофор і всілякі стоп-лінії чи їх відсутність його ролі не міняють.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Чет, 23 грудня 2010, 09:20

LEgEnDA писав:Вулиця франка, перед "трамвайним" кільцем, їдучи від центру, є зупинка де трамвай стоїть і зразу пішохідний.
Можна, коли трамвай вже пішохідний проїжджає його обігнати по середній полосі? Не виїжджаючи на зустрічну колію? Чи це рактується як обгін на пішоходному?
Не можна.
Позавчора знайомий влип.
Почав об'їжджати трамвай коли той ще стояв. Трамвай рушив і... "обгін на пішоходному". %)

Zhdan
Контактна інформація:

Повідомлення Zhdan » Чет, 23 грудня 2010, 09:34

Igor_Lviv писав:Я фігію... :shock Тема називається "ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі". Я розумію сумніви у якихось складних ситуаціях. Але проїзд світлофора... :D Це найперші ази, які вчать у автошколах. Зрештою, які автошколи? Школярі з першого класу знають що який сигнал означає!
Denzzzil писав:але стоп лінії і напису СТОП на світлофорі немає!!!
Denzzzil, прошу тебе - не позорся! Там вище - лінк на ПДР. Будь ласка, прочитай їх! Особливо про перехрестя, пішоходів, світлофори. Які стоп-лінії, яка табличка Стоп? Не можна писати таких дурниць! Це не є обов'язковий атрибут світлофора!
Я, блін, в шоці! Що ми хочемо від ДАІшників, якщо самі не знаємо ЕЛЕМЕНТАРНИХ, відомих зі шкільної парти речей і при цьому сідаємо за кермо і їдемо. Один такий "обізнаний" водій - загроза для тисяч інших водіїв та пішоходів на дорозі!
Хочу це бачити! Якщо нема стоп-лінії чи таблички Стоп - можна їхати на червоне! :bad
Дуже прошу тебе! Перш ніж продовжувати флуд чи писати глупства в цій темі - прочитай ПДР!!!!! Це я не "вказівки" роздаю і не хочу тебе образити! Це я просто боюсь за життя та здоров'я водіїв та пішоходів, які мають необачність знаходитись біля водіїв не знайомих з елементарними речами з ПДР.

На червоний сигнал можна проїхати лише в одному випадку - коли ти виїхав на перехрестя на зелений і на виїзді з перехрестя стоїть ще один світлофор, дублюючий. І от вже жовте і червоне.
Такий проїзд регламентується аж двома пунктами ПДР: закінчення маневру і дозвіл виїхати з перехрестя, щоб не зупинятись на ньому. Бо формально - перед тобою вже червоне світло. Хоч дублюючих світлофорів у Львові мало.
Якщо за перехрестям стоїть окремий, пішохідний світлофор - це окремий світлофор і всілякі стоп-лінії чи їх відсутність його ролі не міняють.
Тут ситуація неоднозначна. Якщо їхати по Пасічній і на перехресті світлофор червоний - то стояти однозначно. Але коли виїхав з вул.Вашингтона на зелений сигнал- то пропустивши пішоходів продовжуєш рух при будь якому сигналі світлофора згідно ПДР 16.8. Водій, який виїхав на перехрещення проїзних частин згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді. Проте, якщо на перехрестях перед світлофорами на шляху руху водія є дорожня розмітка 1.12 (стоп-лінія) або дорожній знак 5.62, він повинен керуватися сигналами кожного світлофора. . Тому я і задав це питання, Дензіл тут правий. А всім решта догана за незнання ПДР. Зараз ще картинку знайду для повного розуміння.

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Чет, 23 грудня 2010, 09:43

Igor_Lviv, тоже так подумав, з однієї сторони, це закінчення маневру при виїзді з перехрестя, а з іншої:
16.8. Водій, який виїхав на перехрещення проїзних частин згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді. Проте, якщо на перехрестях перед світлофорами на шляху руху водія є дорожня розмітка 1.12 (стоп-лінія) (див. додаток 2) або дорожній знак 5.62
Місце зупинки
(див. додаток 1), він повинен керуватися сигналами кожного світлофора. , тому гадаю, можна їхати, пропустивши пішоходів.

Zhdan
Контактна інформація:

Повідомлення Zhdan » Чет, 23 грудня 2010, 09:52

igorok писав:Igor_Lviv, тому гадаю, можна їхати, пропустивши пішоходів.
Не треба гадати, Їхати можна однозначно після пропущення пішоходів.
Вкладення
23.12.jpg
24.12.jpg

Zhdan
Контактна інформація:

Повідомлення Zhdan » Чет, 23 грудня 2010, 09:53

Ситуація на нашому перехресті така як на рисунку знизу. Їхати можна!!!
В ПДР які вожу з собою в машині картинка ще краще підходить до описаної ситуації. Бачив як на цьому перехресті паслись дайці. Жаль, я їхав в протилежному напрямку і не було часу розвернутись і проїхати перехрестя по правилам і потім посперечатись :) .

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Чет, 23 грудня 2010, 10:20

Zhdan, на Городоцькій перед поворотом до універу, якщо рухатись від оперного є два світлофори з додатковою секцією, для чого там додаткова секція на першому світлофорі, котра вказує поворот на ліво, якщо повороту нема?

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Чет, 23 грудня 2010, 10:22

Zhdan писав:
Буду на місці - гляну. Я так зрозумів, що другий світлофор знаходиться за перехрестком. Тобто, до перехрестку не має жодного відношення. Тобто, жодних "закінчень маневрів", дублюючих світлофорів тощо.
Тобто, це одна система світлофорів чи два незалежних?

LEgEnDA
Тюнінг клуб
Контактна інформація:

Повідомлення LEgEnDA » Чет, 23 грудня 2010, 10:42

Igor_Lviv писав:Не можна.Позавчора знайомий влип.Почав об'їжджати трамвай коли той ще стояв. Трамвай рушив і... "обгін на пішоходному".
ну в мене також спор був з даїшником, але я його чомусь обламав тим що це було випередження, а на зустрічну я не виїжджав. Він спочатку почав говорити про то шо там 2 машини не помістяться(при чому тут це), сказав шо випеше мінімальний штраф і я поїду) на шо я сказав нехай собі виписує за то шо мене припаркував не правильно. Після того почав наполягати щоб я вийшов з машини, прискіпливо почав перевіряти документи, страховку, і потім казав шо я наркоман і затримує! мене для перевідки мед. стану. Просив передати ключі від машини :sing
На шо я вийшовши з машину почав на нього кричати шо він зупинив за якусь фігню, потім почав доки перевіряти, тепер за диспансер говорити, спитав чи може йому ще домкрат показати, сказав нехай оприділиться а тоді шось говорить, і він віддав доки я собі поїхав %)
Якись тупий даєць попався.

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Чет, 23 грудня 2010, 10:59

LEgEnDA писав:(при чому тут це)
при тому, що якщо там один ряд в кожному напрямку, то ти виїхав на зустрічну смугу (не путати з рейками зустрічного трамваю) і фактично це обгін на переході, але прикол в тому, що за відсутності розмітки водій сам на воко визначає кількість смуг в кожному напрямку, і якщо ти на око прикинув що там дворядка в кожному напрямку, то тоді в тебе випередження, а не обгін. ;)

Zhdan
Контактна інформація:

Повідомлення Zhdan » Чет, 23 грудня 2010, 11:19

Igor_Lviv писав:
Zhdan писав:
Буду на місці - гляну. Я так зрозумів, що другий світлофор знаходиться за перехрестком. Тобто, до перехрестку не має жодного відношення. Тобто, жодних "закінчень маневрів", дублюючих світлофорів тощо.
Тобто, це одна система світлофорів чи два незалежних?
Це система світлофорів і входить до поняття одне перехрестя, а той світлофор через який всі зупиняються є дублюючим і знаходиться з лівого боку від напрямку руху.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Чет, 23 грудня 2010, 11:19

igorok писав:
LEgEnDA писав:(при чому тут це)
при тому, що якщо там один ряд в кожному напрямку, то ти виїхав на зустрічну смугу (не путати з рейками зустрічного трамваю) і фактично це обгін на переході, але прикол в тому, що за відсутності розмітки водій сам на воко визначає кількість смуг в кожному напрямку, і якщо ти на око прикинув що там дворядка в кожному напрямку, то тоді в тебе випередження, а не обгін. ;)
Тут слизькі моменти. Якщо нема розмітки і знаків - визначаєш "на око". А от, як твоє око це визначило - питання десяте.

Zhdan
Контактна інформація:

Повідомлення Zhdan » Чет, 23 грудня 2010, 12:39

Ще одна наглядна картинка.
Вкладення
Отсканировано 23.12.2010 12-31.jpg

Breaker

Повідомлення Breaker » Чет, 23 грудня 2010, 16:14

Раз пішла тема світлофорів і стоп-ліній, то я теж задам питання.
От по Городоцькій, недоїжаючи до цирку є світлофор, він розташований за перехрестям (якщо їхати вгору) і там всі повертають наліво (до Костюшки, управління ЗД) на червоне. Це хіба не порушення получається?

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Чет, 23 грудня 2010, 16:17

Breaker писав:Раз пішла тема світлофорів і стоп-ліній, то я теж задам питання.
От по Городоцькій, недоїжаючи до цирку є світлофор, він розташований за перехрестям (якщо їхати вгору) і там всі повертають наліво (до Костюшки, управління ЗД) на червоне. Це хіба не порушення получається?
Там світлофор, здається, за перехрестком.

Breaker

Повідомлення Breaker » Чет, 23 грудня 2010, 17:05

Igor_Lviv писав:Там світлофор, здається, за перехрестком.
саме так, але ж логічно, що він регулює саме це перхрестя. Якось дивно придумали

п.с. коли вже нарешті заберуть третій світлофор на проспекті Чорновола. Я про той останній (біля Арсену в сторону Брюхович, Топольної), який нікому не потрібен. Я знаю добре той район, там на ньому переходять хіба що раз в тиждень. Всі люди йдуть через другий світлофор, тому третій просто не потрібен. Навпаки, він заважає руху, оскільки машини зупиняються на червоне і люди не мають можливості проїхати наліво до Арсену. Хоча там вже є прогрес, той світлофор червоним світить в два рази менший проміжок часу.
Авторада не розглядала то питання?

Zhdan
Контактна інформація:

Повідомлення Zhdan » Чет, 23 грудня 2010, 17:12

Igor_Lviv писав:
Breaker писав:Раз пішла тема світлофорів і стоп-ліній, то я теж задам питання.
Там світлофор, здається, за перехрестком.
Це регульований пішохідний перехід. Повертати на ліво можна, світлофор знаходиться після повороту.

LEgEnDA
Тюнінг клуб
Контактна інформація:

Повідомлення LEgEnDA » Чет, 23 грудня 2010, 19:00

Igor_Lviv, igorok, але по суті, це порушення? так робити не можна?
Тобто по всій вулиці франка трамвай або машину, обганяти можна, але не на перехресті і не на пішоходному?

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Чет, 23 грудня 2010, 21:52

LEgEnDA писав:Igor_Lviv, igorok, але по суті, це порушення? так робити не можна?
Тобто по всій вулиці франка трамвай або машину, обганяти можна, але не на перехресті і не на пішоходному?
Так... Якщо посередині не понаставляли машин. Якщо не виїжджаєш на зустрічну трамвайну колію.
І ще ось відповідь ДДАІ про трамвай на зупинці.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей