Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
а нащо мені робити ТРТ, якщо власник мій дід, бачимось майже на кожних вихідних, якщо мені прийде штраф, то він, я думаю, передасть мені :)Demyan писав: інакше все буде приходити власнику
В доручені того не пише що я з дідом бачуся кожен день :). А може твій дід живе в Португалії а тобі зробив доручення.Saba писав:а нащо мені робити ТРТ, якщо власник мій дід,
за відсутність талону штрафують, довіреність зараз нікому не потрібнаSlavik писав:Я так і не зрозумів, когось вже штрафували за відсутність ТРТ чи ні?
В Цивільному кодексі існує поняття правочинуigorok писав:Трошки не так, власник один, доручення підтверджує право представляти інтереси власника, тільки свідоцтво про спільну власність підтверджує власне право володіти майновими правами.vasylms писав:якщо у водія є доручення то це означає що він володіє майновими правами і згідно ПДР є власником. Це значить що водієві з дорученням не потрібно ТРТ.
Тобто одна особа може передати права які вона має комусь іншому.1. Правочином є дія особи, спрямована на набуття, зміну або
припинення цивільних прав та обов'язків.
Тобто в автомобілі є власник і відповідно ніякого ТРТ не потрібно.власник транспортного засобу — фізична або юридична особа, яка володіє майновими правами на транспортний засіб та має на це відповідні документи;
Про транспортні засоби тут нічого не сказано.Стаття 368. Право спільної сумісної власності
1. Спільна власність двох або більше осіб без визначення
часток кожного з них у праві власності є спільною сумісною
власністю.
2. Суб'єктами права спільної сумісної власності можуть бути
фізичні особи, юридичні особи, а також держава, територіальні
громади, якщо інше не встановлено законом.
3. Майно, набуте подружжям за час шлюбу, є їхньою спільною
сумісною власністю, якщо інше не встановлено договором або
законом.
4. Майно, набуте в результаті спільної праці та за спільні
грошові кошти членів сім'ї, є їхньою спільною сумісною власністю,
якщо інше не встановлено договором, укладеним у письмовій формі.
Власник не передає майнових прав, він доручає іншій особі представляти його інтереси. Хіба в дорученні сказано, що той кому доручили стає власником чи набуває майнове право? Ні. Але з визначення майнового права випливає, що якщо ти розпоряджаєшся, зберігаєш та користуєшся майном, то ти маєш майнові права, але свідоцтво про право спільної власності дійсно зустрічається тільки в ПДР(якщо не помиляюсь) і процедури його отримання та емітента законодавчо не визначено, а те що доручення не надає майнових прав то 100%.vasylms писав:В нашому випадку власник авто передає майнові права які він має іншій особі(водієві), і підтверженням цього є відповідний документ - доручення.
+100000000igorok писав:Власник не передає майнових прав, він доручає іншій особі представляти його інтереси.
Не мають, бо якщоDemyan писав:доки в ПДР не змінять пункт про те які документи повинен мати водій (свідоцтво на право власності або тимчасовий техталон)
ДАІ керуючись ПДР - МАЮТЬ права виписати вам протокол згідно пункту такого правил дорожнього руху і відповідний штраф.
то попередня постанова (ПДР) в цій частині втрачає законну силу.taras_lak писав:а также принял проект постановления, который отменяет обязательное получение временного регистрационного талона для владельцев транспортных средств,
Сталося!!! Теж тільки-що в новинах чув про це!mytiania писав:1. скасування штрафу за їзду без ТРТ, але його ніхто не відмінив - хочеш їздиш з ТРТ, а хочеш з ген.довіреністю або простою довіреністю
2. заборону евакуювати автомобіль - шоб його забрав евакуатор, мусить бути складений протокол (два свідка, і власник машини) і то тільки якщо водій п'яний або нарік, або якщо машина заважає пересуванню іншим автомобілям. ну і ще встановили тариф на евакуатор
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей